otєrєzє.cz

Míry – porovnání s biologickou ženou – část I.

Pardon, ale já sem dnes musím dát ještě jeden článek 🙂 Je toho nějak moc :)))
 
Měla jsem tu na návštěvě Nikču (biologická žena).
Přeinstalovávala jsem jí netbook. (Teda… po těch pádech na zem bez displeje, bez harddisku a bez touchpadu s tím moc udělat nešlo, ale nainstalovala jsem jí na flashku android a tak z toho má vlastně tablet, se kterým se na net dostane :))
 
Nikča je moje 18letá kamarádka, kterou znám už několik let.
Je to krásná mlaďounká přírodní blondýnka s dlouhými rovnými lesklými vlasy, kterou považuji za 100% ženu. Ty ženské pohyby, chování, chůze, vzhled, myšlení… Přesně takhle kdybych vypadala, tak bych zářila radostí! 🙂 Líbí se mi délka jejích nohou, jak chodí (doslova se vznáší) v kozačkách, její styl oblékání (vzhledem k jejímu věku je super)…
 
Nikča už všechno o mně ví z loňska. Náš vztah je řekla bych jako dvě ségry 🙂 Říkáme si úplně všechno.
A asi jí tu brzo uvidíte na fotkách, protože mi dnes z ničeho nic sama nabídla, jestli bysme spolu nemohly nafotit společné fotky, aby si je mohla dát na facebook, jakože má ségru :))) No to je něco pro mě! Fotek, kde jsem s někým a nemusím stát před zrcadlem s foťákem v jedné ruce mám opravdu málo (tak 0,0001% – já mám ráda totiž ta procenta! :)))
Říkala, že uděláme i fotky venku… že se o to pokusíme teda 🙂 Jako svojí poradkyni ohledně líčení jí ale využít nemůžu, protože se prostě nelíčí (fascinuje mě, jak je hezká i bez toho!). Jsou takové holky 🙂 Taky bych chtěla, aby mi lidé říkali „paní“, i když nebudu nalíčená 🙂
 
A protože poslední dobou řeším pořád své míry, něco mě napadlo.
Udělat takový antropologický test.
 
Za prvé budu mít k dispozici míry biologické slečny, která je jen o dva roky mladší než já, měří skoro stejně a hlavně váží stejně!
Takže porovnám dvě stejně velká těla – její a mé – a uvidíme, jak se testosteron podepsal na odlišnostech. Jakmile budu mít „zdrojová data“, hned je sem hodím – samozřejmě graficky, jak jinak 🙂
 
Za druhé budu mít k dispozici míry MtF slečny, která je o trošku starší než já, ale výškou jsme na tom stejně.
Tato slečna cvičí a má zatím (prý) mužskou postavu. Takže dojde k porovnání dvou MtF 🙂
 
Za třetí mám k dispozici míry Nikči! 🙂 Využila jsem toho, že tu byla a proměřila jí kde co 🙂
A výsledek?
Je to strašně zajímavé!!! 🙂 Alespoň pro mě teda.
Já si až do téhle doby myslela, že mé míry jsou úplně mimo ženský svět. Že se tam teprve musím dostat pomocí hormonů. Řešila jsem váhu, abych se dostala ještě o dalších 6 kg dolů a chtěla jsem se co nejvíc přiblížit hezky štíhlounkým holkám.
Nikča je štíhlounká… A víte co, dám sem její fotku (s jejím svolením), aby bylo poznat, jak žensky vypadá (rozhodně bych si jí s mužem nespletla :))
Nikča (biologic 100% woman 🙂
 
A teď tedy ty výsledky:
(Tou třetí postavou myslím sebe, ale po roce HRT – to už by mělo být znát i na postavě aspoň minimálně.)
 
Hlídáním toho, co jím, větším pohybem a touhou po ženštější postavě (tou hlavně! :)) se mi za dva měsíce zúžil obvod pasu o 3 cm a váha klesla o 5 kg. Z toho mám velkou radost, ale chtěla bych ještě…
 
A zapomněla jsem na zadeček 🙁
🙂
 
 
 
Dnes jsem viděla moc hezký líbací klip:
(to je teď mimo téma tohoto článku, ale já si ho sem prostě chtěla dát 🙂
Ach ta chemie!
 
 
 
 
A na závěr ještě taková perlička k tématu 🙂
(Tato žena nebyla do statistik zahrnuta! :)))
(Díky Vanesso 🙂
 
 
———-
Protože jste si tu holky začaly přeměřovat své nohy a i ty vaše výsledky mi přišly opravdu zajímavé, tak jsem se rozhodla dát sem anketu. V ní můžete (anonymně) hlasovat, jak dlouhé jsou vaše nohy a jsem zvědavá na průměr délky nohou mých čtenářek 🙂
Určitě to bude nadprůměr, protože jste všechny krásné dlouhonohé milé slečny a paní! 😉
 
Podotýkám, že:
44,5 % je celosvětový průměr (tzn. většina)
od 47 % jsou nohy považovány za krásné a sexy
67,7% je maximum, které má žena s nejdelšíma nohama na světě
 
Měřte to poctivě z místa, kde začínají vaše nohy u rozkroku z vnitřní strany.
 
 
 
 
 
Doplněno 28.9.2016:
 
Už se mi k tomu nechtělo vracet a dopisovat nějaké další články, jenže tenhle článek jsem si tehdy v roce 2013 nazvala „I. část“ s tím, že jednou bude i „II. část“, která míry porovná s dostatečně velkým odstupem. II. část ale nikdy nevznikla a nejspíš ani nevznikne, protože tyto informace vložím právě do tohoto článku, aby byly pohromadě. (A to „I. část“ v názvu tu nechám, aby byla legrace a nikdo tu II. část nemohl najít 🙂 Prostě II. část nebude :).
 
Předně chci říct, že nemám (stejně jako velká spousta žen) ideální míry. Ideálnost je totiž v tomto případě takový přesně nedefinovatelný termín, záleží na tolika faktorech, jak žena působí na muže, že nelze žádné z žen předepsat, jak mají vypadat její tělesné míry. A přesto (jak bych už tak mohla teď 2,5 roku po začátku HRT posoudit) jsem schopná jít se koupat v plavkách a milovat se s muži, aniž by něco poznali. Podle toho usuzuji, že mé tělo (a tedy i proporce) jsou průchozí. Ne, že bych si nějak šíleně fandila. Já sama si někdy říkám, co ti chlapi dělají, že mě zvou na kafe nebo že s některým z nich i chodím a žiju, co na mě vidí? Všude kolem mě taková spousta dokonalých sexy modelek… No prostě to tak nějak funguje – to jiskření mezi mužem a ženou. Takže nač se honit za dokonalými mírami?
 
Nechci se honit za tělesnou dokonalostí. Mám se ráda taková, jaká jsem a jsou lidé, kteří mě mají rádi také takovou. Jenže každá z nás v přeměně řeší to, jak bude vypadat potom? Co všechno se změní?
 
Já sem to porovnání teď vložím, ale prosím neberte to jako měřítko, že když to tak mám já, budou to tak mít všechny. Takhle to nefunguje a ani nikdy nefungovalo. Rozhodně to NĚJAK funguje, ale je to velmi individuální, stejně jako všechno během přeměny. Nemám ráda, když někdo hází všechny do jednoho pytle. Třeba že mají narůst prsa. Jo, mají, protože je to logické. Vliv hormonů od začátku HRT se počítá zhruba tři roky, pak už nerostou. To je prostě chemie v mozku. Jenže někomu nenarostou vůbec, někomu málo, někomu hodně. Vliv na to mají i genetické dispozice. To, že začneme s HRT ještě neznamená, že nám všem automaticky začnou růst prsa (i když se to tvrdí!). Je to stejné, jako kdyby naše tělo bylo pod vlivem estrogenů už od narození – někomu narostou, někomu ne. Takže ano – narostou! Ale taky nemusí. Je to risk. (Ale riskněte to! Stojí to zato! 😉 Kdybych tomu na úplném začátku nevěřila, nikdy nejsem tam, kde jsem teď.
 
Je tu tedy určitý rozdíl mezi tělesnými mírami muže a ženy a na tom se dá leccos postavit. Jen bych tomu neříkala „ideálnost“, ale třeba „ženské proporce“. Je to jakýsi průměr mír, které obvykle ženy mívají oproti mužům, čímž se od mužů liší.
 
Jelikož jsem žena, nikdy jsem nechtěla mít mužské tělesné proporce.
 
K tomu, abych se dokopala přidat aktuální míry 2,5 roku na HRT mě donutil fakt, že mi tak nějak přestala přesně sedět moje podprsenka, jejíž velikost (85B) mi spočítaly kalkulačky před třemi lety na základě proporcí z té doby.
Jenže proporce se taky mění, to je překvápko 🙂 A s tím je nutné občas měnit i své velikosti prádla.
 
Jak jsem si zpětně přečetla svůj článek z 6/2012 Logika podprsenky (to je tedy hodně prehistorický článek už), zjistila jsem, že tehdy v červnu 2016 jsem vážila 78 kg, přes prsa jsem měla 96 cm (měří se při výdechu na volno) a obvod hrudníku pod prsy (měří se při výdechu na těsno) 86 cm.
 
Teď v září 2016 mám 64 kg, přes prsa 89 cm a obvod hrudníku pod prsy 77 cm.
 
V podstatě se tedy má prsa opticky zmenšila :-/
Prsa se ale zmenšit nemohou – respektive jejich prsní tkáň. Prsa jsou totiž složená z prsní tkáně a z tuku. Co jednou naroste, už tam je a objem mění už jen množstí tuku v nich.
 
Když hubneme, zmenšují se i prsa, což je logické. Vlastní tuk se v plastické chirurgii mnohdy přidává do prsou místo prsních implantátů.
 
Zatímco v roce 2012 byl rozdíl mezi obvodu přes prsa a pod prsy 10 cm, teď v roce 2016 je to 12 cm.
Prsní tkáň tedy narostla.
 
Musím říct, že teď 2,5 roku od začátku HRT už mi prsa nerostou. Přestala jsem cítit takový ten tlak (odborně mastodynie), který signalizoval, že rostou.
 
Bála jsem se, že se mi má prsa zmenšila z B zase na A, ale není tomu tak. Ve skutečnosti se velikost mé podprsenky z původní 85B a 80B změnila už na dnešních 75B. Takže mi přirozeně 85B nemůže tak dokonale sedět, jako před čtyřmi lety, kdy jsem měla o 14 kg více. To mi potvrdily i kalkulačky na výpočet správné velikosti podprsenky (která se dá najít v článku Logika podprsenky).
 
Já už se teď pravidelně neměřím. Nemám k tomu důvod. Už se nikam neženu. Doběhla jsem. Ale protože si o to občas někdo napsal a mně se nechtělo přeměřovat, tak tu teď vložím pár porovnání.
 
A mohu jen potvrdit: v dlouhodobém horizontu ke změnám opravdu dochází! Jsem moc spokojená a šťastná.
 
 
Jak je vidět, tak od března 2014 se moje hmotnost udržuje konstantně kolem 65 kg, aniž bych se nějak hlídala. Jím, co chci, ale je fakt, že menší porce a už to není jako dřív, kdy jsem měla každý den třeba čokoládu. I když jí pořád miluju, přestala jsem na ní být závislá.
Od října 2013 (kdy jsem na sobě začala pracovat změnou jídelníčku a pohybu) došlo k úbytku o 12 kg během pěti měsíců. Nezačala jsem chodit ani do posilovny, ani usilovně běhat. I když motivaci jsem před sebou měla obrovskou. Jen jsem se snažila navečeřet nejpozději do 17-18:00 a hlavně (nebo jenom) zeleninu nebo lehká jídla a už nic sladkého. (Zatímco u snídaně jsem se absolutně ničím neomezovala.) Začala jsem taky chodit víc pěšky. Ty večeře na to ale zrovna u mě měly největší vliv.
 
A teď sem vložím obrázek, kde jsem porovnávala své míry s Nikčou 🙂
To byl můj oblíbený motivační obrázek (a je vlastně pořád vzhledem k tomu, jak žensky na mě Nikča působí).
 
Už se mi to nechtělo nijak moc graficky zpracovávat. Prostě jsem tam doplnila jen aktuální hodnoty.
 
 
 
Chybí tu ještě jeden důležitý rozměr a tím je obvod hrudníku pod prsy, který jsem tehdy nějak nepochopitelně neměřila a který nám právě řekne, zda dochází k nárůstu prsní tkáně.
 
Obvod přes prsa se mi sice zmenšil z 95 cm na 89 cm (protože jsem zhubla), ale také se mi zmenšil obvod hrudníku pod prsy z 86 na 77 cm (jak jsem psala dnes výše), což ve výsledku znamená nárůst prsní tkáně o 2 cm. (Což odpovídá i průměrnému nárůstu prsní tkáně u MtF na HRT, kde je (průměrně!) uváděn nárůst o 1 cm za rok).
 
Největší radost (a pro mě překvapení) je pas. Ten se za 2,5 roku vymodeloval z 84 cm na 73 cm, to je zmenšení o 11 cm. Nechápu.
Taky právě proto už jsem si letos poprvé dovolila vyjít na pláž nebo do bazénu v bikinách a pořádně jsem si to užila.
 
Co mě trochu mrzí je zadek. Ten bych chtěla opravdu větší. Za 2,5 roku se skoro nepohnul, zatímco tuk se o maličko uložil ve stehnech.
 
Ve skutečnosti jsem ale spokojená i za to, co už mám. Jsem za to nesmírně vděčná! Za každý malý krůček, které ve výsledku udělají jeden velký krok ke štěstí.
 
 
Pro zajímavost uvádím „ideální míry“ ženy ve 20. letech:
(Ona ta „ideálnost“ se totiž v průběhu let stejně hodně mění)
 
 
 
Obvod krku jsem si tedy opravdu ještě nikdy neměřila, takže jsem to udělala a vyšlo mi 33,6 cm.
Všimla jsem si, že ideální slečna z 20. let má stejný obvod krku jako lýtka 🙂 A je pravda, že útlá lýtka se mi líbí. Ale taky jsem si všimla, že každá druhá je vyloženě útlá nemá.
 
 
 
Nedávno si moje 9letá Kačenka hrála s krejčovským metrem a měřila mě i sebe. V pase si naměřila 60 cm. Tak jsem na to nechápavě koukala, jak je možné, že 9leté hubené dítě má obvod pasu 60 cm a dospělé modelky taky?
 
No jak je to možné – to je anatomie 🙂 Pokud přijde vůbec nějaký tuk do těla modelky, tak se stejně uloží v bocích, zadku a ve stehnech. V pase nikoli. A přes břicho žádný tuk nemá.
 
Ona ta naše honba za dokonalými ženskými křivkami má hodně společného s honbou za dokonalými ženskými křivkami u biologických žen. Jen u nás jde hlavně a především nemít ty křivky mužské. Jak dokonale ženské potom budou, to už je prakticky jedno…
 
Průměrný obvod pasu americké ženy je v roce 2010 něco přes 71 cm.
 
 
Takže: mějme se rády a bude se nám žít lépe 🙂
 
Tím jsem snad tenhle článek o proporcích definitivně zakončila 🙂
 
A nezapomeňte si změřit obvod svého kotníčku! Co kdybyste náhodou vybočovaly, že? 😉

33 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.