Transrealita v Rusku

Transrealita v Rusku IV. – Alina

Osudy dalších aktérů je možné přečíst si zde:
 

Alina

Jmenuji se Dmitrij Khozhukov a v cestovním pase mám uvedeno, že jsem muž. Přátelé a lidé, co mě znají, mi ale říkají Alina.
 
Mám dvě plastické operace – tváře a bradu, aby můj obličej vypadal ženštěji. Plánuji ještě další dvě: nadočnicové oblouky a čelo. A možná ještě čelist. Chtěla bych také feminizační operaci hlasivek.
 
„Nikdy jsem nechtěla měnit své biologické pohlaví. Jsem spokojená tak, jak to je.“
 
Jak by řekl můj bývalý kolega: „Je to prostě číča.“ 🙂
 
Alinin hlas je ok, když si ho hlídá a nehádá se zrovna s Alisou. Na holkách se mi líbí, jak jsou vyloženě takovými věčně provokujícími rebelkami. I když: Holky, máte v tom svém bytě faaakt pěkný nepořádek! A občas jste asi fakt na zabití!
 
 
Alina (vpravo) uzavřela se svojí přítelkyní Alisou (vlevo) manželství. Oddány byly sice dvě nevěsty, ale jen jedna z nich měla v dokladech ženské pohlaví. Tuhle ruskou provokaci už znám i u jiných případů a moc takovým lidem fandím.
 
Trochu se plete Alina a Alisa. Takže ALINA je ten „chlap“ a ALISA je ta slečna 🙂 Myšleno úředně. Jinak jsou to obě holky jako lusk 🙂
 
„Když jsem poprvé viděla Alisu, měla jsem hned dvojnásobný důvod být ženou.“
 
Alisa: „Byla to láska na první pohled. Hned jsem jí šla říct, jak je krásná. Povídaly jsme si spolu celou noc. Po týdnu jsme se k sobě nastěhovaly a rozhodly se vzít.“
 
Alisa a Alina si jdou vybrat svatební šaty.
Prodavačka: „Která z vás je nevěsta?“
Holky: „Obě dvě.“
🙂
 
„Jsi tak krásná.“
 
„Úřednice na matrice byla tak nepříjemná. Říkala, ať nechodíme v šatech. Fakt stupidní. Neexistuje žádný zákon, který by nám diktoval, do čeho se máme obléknout na svatbu. Můžeme si vzít, co chceme. Nemohla bych se vdávat v pánském obleku. Ta stará paní nemá právo mi diktovat, co mám nosit a jak se mám identifikovat.“
 
Alinina matka objednala pro nevěsty svatební kytici. Nevěsty se ale nemohou dohodnout, která ji ponese, protože není jasné, kdo z nich je nevěsta 🙂 „Obě jsme přece nevěsty!“
 
Před svatbou dojde ale mezi děvčaty k hádce. Matka Aliny, žijící s nimi v jednom bytě, oslovuje Alinu mužským jménem Dmitrij. Skvělý ruský guláš.
Na poličce má matka Aliny stále její klučičí fotku Dmitrije, kterého vychovávala od 4 let sama, protože mu otec zemřel…
 
VKV (vékávéčko) – Velmi Kyselý Výraz úřednice na matrice 🙂
 
„Zeptala se nás na velmi hloupou otázku: Proč jste přišly takhle oblečené?“
„Zeptala jsem se: Jak to myslíte?“ „Lidé, kteří sem chodí, chtějí založit rodinu.“
Říkám jí: „To my taky.“
„Tak proč se tak znemožňujete? Jste muž, který má na sobě ženské šaty!“
„A koho to zajímá? Život se netočí podle toho, co máme mezi nohama. Člověk je takový, jaký je.“
 
Alisu a Alinu oddávala ale jiná paní, velmi sympatická a profesionální, která sice pronesla větu: „Od teď jste muž a žena“, ale jinak popřála novomanželům hodně štěstí a byla celkově milá.
Při předání oddacího listu do řeči ale vstoupila velmi nevrlá úřednice a začala prudit:
„Dmitrij by se měl stát skutečným mužem, pánem domu, ne dívkou. Přeji mu, aby se stal živitelem a podporoval svoji rodinu a nakonec si uvědomil, že je teď manželem!“
 
Do toho si rýpla i matka Aliny: „Myslím si, že je to jen taková jeho fáze. Celé tohle je fraška. Ono ho to přejde.“
 
 
„Chtěly bysme mít jednou dvě děti, ale ještě na to nejsme dost zralé.“
 
 
Moc v tomhle holkám fandím! Tohle je prostě skvělé udělat svému okolí i ruským úřadům, kde není možné ani registrované partnerství. 🙂 Bravo girls.
 
 
V dalších dílech už jsem ale to „bravo“ moc zvolat nemohla.
Holky se totiž rozhodly ukrást nějaké oblečení v obchodě. Jenže si jich všimla ochranka u kamer.
 
„Ty holky mi byly hned podezřelé. Byly totiž zvláštně oblečené.“ (Obě mají dost extravagantní šatník. I v pravé ruské zimě si prostě musí vzít mini a tak na sebe poutají pozornost).
 
 
„Druhá dívka se mi zdála divná. Nevypadala totiž jako dívka. A tak jsem je začal sledovat.“
 
Zajímavé, jak si pan strážce na té maličké kameře mohl všimnout, že Alina nemá být dívka. Já v ní tedy dívku jednoznačně vidím. Když už, tak bych se přikláněla k její partnerce Alise, že vypadá méně ženštěji než Alina (Dmitrij), ačkoli obě jsou pro mě jednoznačně holčičí. To je asi ten šestý smysl některých našich spoluobčanů.
 
„Když zašly do kabinky, slyšel jsem, jak stříhají nůžky. Když odcházely, měly na rukách barvu, která se rozpustí při pokusu o odstranění ochranných prvků, tak jsem za nimi běžel a poprosil je, aby šly zpátky do obchodu, kde jsem je zadržel. Jedna byla dívka, druhá byl kluk. A byli to manželé. Všiml jsem si jejich prstýnků. Řekl jsem jim, co udělaly, ale ony se pořád jen smály. Jako malé děti.“
 
Alina: „Potom přijeli policajti a zavřeli nás do cely, kde jsme strávily noc až do rána. Nikdo nám v téhle situaci nechtěl pomoct. Zkoušela jsem volat kamarádům, mamce, ale nikdo nechtěl přijít. Až nakonec dorazil náš kamarád Pavel.“
 
Dámy jdou domů.
 
Alina: „Už jsem problémy se zákonem kdysi měla. Když mi bylo 19 a studovala jsem chemii, vytvořila jsem si bombu, kterou jsem odpálila v jedné kavárně.“
 
Protože byla škoda menší než 1000 rublů, jde pouze o přestupek, takže musí zaplatit jen pokutu. Cely jsou sice zvlášť pro ženy a pro muže, ale jak Alina uvedla, jakmile řekla, že je transsexuál identifikující se jako žena, policisté se lekli, že by mohli porušovat její základní lidská práva a tak jí dali raději do jedné cely s Alisou.
 
Pokoj Aliny a Alisy. Tohle už není nepořádek. Tohle je neskutečný bordel a já bych se v takovém pokoji zbláznila! Navíc není vidět znečištěná deka čímsi hnědým, čehož si všimla i matka Aliny… Radši nechci vědět, od čeho to je.
 
Holky jdou ráno podat vysvětlení na policii a je jim v minisukýnkách veeeliká zima. Alisa navíc zvolila extravagantní ruský make-up.
 
 
 

4 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.