otєrєzє.cz

Definice

Stále nevím kdo jsem a co jsem a také proč se to všechno děje.
Vím jen to, že potřebuji dívčí roli, že ač se snažím žít svůj klučičí život daný mým vývojem od narození, vždy se musím vrátit do dívčí role. Nejraději bych v ní zůstával napořád.
 
Pokud se snažím žít jako ostatní normální lidé, musím se adaptovat na okolí a potlačovat své vlastní pocity.
 
Snažím se identifikovat svůj problém. Snažil jsem se o to už kdysi, ale nemáte před příchodem internetu žádnou dostupnou literaturu, žádné články, nikdo o tom nic neví…
 
Transsexualita se vyznačuje tím, že osoba není spokojena se svým pohlavím. Významný znak transsexuála je ten, že je orientován na osoby, které mají stejné anatomické pohlaví. Tedy já jako narozený chlapec s přirozením bych musel vyhledávat chlapce. Ale ti se mi nelíbí, nepřitahují mě, miluji vše dívčí. Je to jako posedlost!
 
Transvestitismus je převlékání do oblečení opačného pohlaví z fetišistických a autoerotických důvodů.
Byly chvíle, kdy mi pohled do zrcadla v sukni způsoboval opravdu potěšení a rozkoš, ale byly chvíle, kdy jsem přišel ze školy, konečně se převlékl z klučičích věcí, jakoby ze mě všechno spadlo a chodil jen jako dívka, než někdo přišel a já se musel zase převléknout.
 
Crossdressing – jedinci jsou schopni žít v roli opačného pohlaví, čas od času mění svou sexuální roli. Narozdíl od transsexuálů nevyžadují chirurgickou změnu pohlaví a jde spíše o psychologický problém než sexuologický. Prostě se čas od času cítí lépe v roli opačného pohlaví.
 
Čas od času…
 
Dovedu si představit svůj život na 100 % jako dívka. Když můžu, chodím nalíčený, učesaný, voňavý a hezky oblečený tak dlouho, dokud mohu. Žiju si svůj dívčí život, než přijde chvíle, kdy se zase musím převléknout do těch otravných klučičích obyčejných kalhot a jít např. do práce. Do klučičí práce, která teď není pro mě (vedoucí skladu). Nejsem fyzicky zdatný a je to pro mě i pro mé slabé dívčí ruce problém. Cítím, jak mě bolí a trvá i týdny, než bolesti přestávají. Musím už změnit místo. Až dosud jsem vykonával práce jako úředník, asistent ředitele nebo fakturant. Vyloženě profese, kde nepotřebuji uplatňovat fyzickou sílu. Vyloženě ženské profese, které mě i bavily a vyhovovaly. I teď jsem se hlásil na místo prodavače, ale shodou okolností mi bylo nabídnuto místo vedoucího skladu a s ním i více peněz. Už to ale dlouho nevydržím. Líbilo by se mi pracovat např. v prodejně s oblečením…
 
 
Všude teď čtu, jak je nevhodné tuto poruchu potlačovat či ignorovat. Ale když vás společnost tlačí to dělat, co vám zbývá? Roky jsem se snažil vše potlačit, myslel jsem si, že to přejde, že je to jen chvilkové, že když budu mít normální holku, že mě to také přejde…že když se v pozdějším věku ožením a budu mít dítě, že tento „normální“ život nastartuje konečně vše tak jak má být.
Ale nebylo tomu tak.
Je to i jeden z důvodů, proč píši tento blog.
Došel jsem na konec cesty. Vyzkoušel různé alternativy a došel k závěru, že nedokážu žít jako muž…
 
Podle definicí bych neměl být transsexuál, protože mě přitahují dívky. Jako transvestita bych neměl usilovat o změnu pohlaví, ale ta je můj sen… Za pochybení lékaře se považuje hormonální terapie nebo dokonce chirurgický výkon v případě transvestitů nebo u crossdresingu.
 
Tak co tedy jsem?
 
Výsledek mé logiky:
Nač kontaktovat odborníka, který by mi řekl to, co jsem si teď přečetl? Že nikdy nebudu moci podstoupit chirurgický výkon…nebo alespoň hormonální terapii…
Ztrácím víru ve vyřešení mé situace, kterou navíc komplikuje jeden fakt, o kterém se zmíním dále.

2 Comments

  • Anezka

    Terezo, tohle me opravdu prekvapuje. Nevim, kde cerpas informace a definice, ale transexual, nebo transexualka muze byt jak heterosexualni, tak homosexualni. Transexualitu jsem pochopila jako problem pohlavni identity, ne sexualni orientace. Pokud jsi holka v muzskym tele, ale pritahujou te holky, tak jsi proste normalne lesba. (Pokud se tedy orientujeme v tyhle problematice pomoci skatulek. Sama je moc nemusim.) Tohle me v Cechach hrozne stve. Informaci dostupnych v cestine je fakt malo a jsou nepresne. Sama nejsem transexualni a tudis nemam zkusenosti s doktorama v tehle oblasti, ale zda se mi jako uplna blbost, ze by jsi nemohla dostat souhlas ke zmene pohlavi od doktora proto, ze se ti libi holky. Dokonce myslim, ze jsem kdysi potkala kluka, ktery uz prochazel zmenou pohlavi FtM a libili se mu kluci….

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.