otєrєzє.cz

Proč jsem tak hezká?

Ne, tenhle článek nepíšu proto, abych se tu chválila.
Je mojí vlastní odpovědí na předchozí článek „Proč jsem tak hnusná?“.
 
Pochopila jsem totiž jednu věc. Nemůžeme si říkat, proč jsme hnusní, proč máme strach, proč na nás všichni lidé tak koukají a posmívají se nám… A spoustu dalších negativních věcí, kterých bychom jistě dokázaly vymyslet stovky.
Jakmile totiž začneme přemýšlet negativně, vyšleme do svého okolí negativní vlny a celé zástupy lidí, které budeme míjet, je budou vnímat také negativně. A uvidí nás hnusné a vystrašené. Tedy takové, jaké v tu chvíli chceme být pro ostatní, protože na to myslíme.
 
Musíme si říkat: Dnes nám to ale sluší! Ach, jak si to dnes užívám v těch kozačkách a sukýnce uprostřed pěší zóny v centru města! Jsem krásná! Koukněte, jak jsem ženská a jakou mám z toho radost!
To nadšení přeskočí dál!
 
Jakmile budeme na okolí působit těmito myšlenkami, bude nás tak vidět. Protože to tak chceme a protože mu to nevědomky říkáme.
 
Přivedla mě na tuto myšlenku mimo jiné i Hanka, když jsem jí vyprávěla, jak jsem se nesetkala s žádnou negativní reakcí. Spíš se samými pozitivními, všichni se o to zajímali a chtěli si se mnou o tom povídat.
Hanka říkala, že je to proto, že jsem chtěla, aby měli takovou reakci. Protože jsem se cítila dobře a to nadšení jsem na ně přenesla. Přenesla jsem na ně tu svoji pozitivní energii.
 
Kdybych u toho brečela a stěžovala si, koukali by na mě jako na zjevení a reakce by byla příšerná.
 
Jsme to, čím chceme být.
Budujeme takový život a takovou budoucnost, kterou chceme mít.
 
Takže už nikdy slova jako: „Proč jsem tak hnusná?“.
Takhle by to nešlo 🙂

2 Comments

  • Majti

    Ahojky, tak teď něco čerstvého, byla jsem dnes na laseru a přesto jsem šla za kamarádkou Romčou do bistra na kávu. obličej nemám vůbec zarudlí, alespoň né teď ale ty vousy, co ještě nevypadali, no vypadala jsem hrozně, ale přesto jsem se ohákla a šla jsem, a to je přesně ono překousla jsem to a i když lidé koukali tak jsem to dala, a i s ůsměvem. potom za mnou přišla jedna paní jestli se může zeptat, a nakonec jsme krásně prokecali celej večer.a proto holky! nebojte se toho a choďte ven mezi lidi není to tak hrozné, mám moc pozitivních reakcí, a to že občas příjde špatná? takových jsem zažila i jako muž tak přeci jako žena se nad to musím přenést. tak to jen za mě, a děkuji Terezko že to tu mohu ventilovat i když mám i svůj blog.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.