otєrєzє.cz

Mojí mamince

Před pár dny jsi řekla, že jsi tak spokojená a dosáhla už jsi v životě všeho, že už spokojenější být nemůžeš.
Je to pár dní, co jsem ti do nemocnice nesla ukázat můj nový rodný list a ty jsi z něho měla stejnou radost, jako já a těšila ses domů. Celou mou přeměnu jsi prožívala se mnou naplno, držela mi palce, stála při mně, objímala, když jsem ti tu zprávu celá skleslá na Den matek 2012 oznamovala a stala ses tak tím nejdůležitějším člověkem celé mé přeměny. Vlastně už jsi byla tím nejdůležitějším – mojí maminkou.
Já tu teď sedím, mám oči plné slz a cítím potřebu ti za to vše poděkovat. Nechci psát smutné články, nechci být smutná a nechci být sentimentální, ale budu taková jen chvíli, slibuji.
Ty víš, že jsem Tě milovala a taky jsem Ti to měla možnost konečně po všech těch dlouhých letech, kdy jsem byla „zaseklá“ a neotevřená, říct. Jsem šťastná, že jsem Ti to mohla říct a že jsem měla takovou maminku, jako jsi Ty.
Během přeměny jsi mi usnadnila tolik situací a podpořila mě tak, že jsem se radovala jako malá.
Já, holka Tvoje, jak jsi vždycky říkala.
 
Ty víš, že nikdy neodejdeš z mého srdce ani z mých vzpomínek a tak tu jsi a budeš pořád se mnou. Jako můj anděl, se kterým jsem spojená už navěky tak, jako jsou spojené všechny maminky se svými dětmi.
 
Když jsem kdysi našla Tvé staré fotky, musím říci, že jsi byla moc krásná. A já jsem si lepší mámu nemohla přát.
Děkuji Ti za vše, mami. Moc jsi pro mě znamenala, včetně cest, kdy jsi mě doprovázela do míst, ve kterých jsem nechtěla být sama a to mi moc pomáhalo.
Ty se teď na mě odněkud díváš. Cítím to. Jako jsem to cítila vždycky, kdy jsme si na sebe navzájem vzpomněly a tak slibuji, že už nebudu brečet, protože vím, že bys to nechtěla.
 
Přála bych všem, aby měli takovou maminku, jakou jsi byla Ty.
 
Tvoje dcera Tereza
 
 
Foto: Takhle jsme spolu začínaly.

14 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.