otєrєzє.cz

Žena vrací úder

Žena vrací úder. Tou ženou myslím mojí ženu. Mojí bývalou ženu, jak teď mám správně říkat a taky jak teď mám správně nenosit prstýnek, jak teď mám správně nechat udělat novou občanku, kde musí být napsáno „rozvedený“, ale já to všechno nedělám, protože k tomu nemám důvod. Moje žena je moje žena. Jen ten prstýnek se snažím už přes týden nenosit. Snažím. Každý den si ho chci zase navléknout, protože není správné ho nemít, ale očekává se to ode mě. To mám jako dělat to, co se očekává?
 
Dnes mi došlo, proč se ke mě moje žena nechce vrátit. Vrací mi to, co mi neustále dokola vyčítá: Že jsem byl sobec, že jsem myslel jen na sebe, že jsem šel jen za svým cílem a opustil kvůli tomu rodinu.
 
Teď je to ona, kdo tohle dělá. Ignoruje přání mé i naší dcery, abychom zase všichni tři byli spolu a jde jen za svým cílem, za svým bytem, za svým životem. Sobecky a bezhlavě.
 
Je to totéž, co jsem udělal já.
 
Patří mi to.
 
Lidé se nechovají hezky. Lidé jsou na sebe hnusní! Protože kdyby se hezky chovali, dávali by druhé šance, snažili by se myslet na druhé a když by si spočítali, jaká budoucnost je čeká, tak by jim došlo, že je to to nejlepší řešení, neboť k tomu jsou ty nejlepší předpoklady.
 
Nejdřív sobec já, teď sobec ty. Ať hezky vidím, jaké to je, viď? A budeme sobci navěky. Amen.
 
Tudy ale přeci cesta nevede…

3 Comments

  • Nicolle

    OMYL! Mít poruchu pohlavní identity je sobecké? Jako bys mohl za to, že tě to táhne někam jinam nebo pro něco jiného. A neříkej, že si na to měl myslet dřív než si je opustil nebo s tím přišel. Opustila tě ona, protože je ONA sobec. Tys chtěl jen to, co ti náleží.

  • Tom

    [1]: …ale ona mi to podává jinak. To je věc názoru. Já to samozřejmě vidím jako Ty, ale chápu, že to lidé mohou brát jako sobectví… že my nevidíme nic jiného než sebe a jdeme jen za svým snem, bez ohledu na ostatní… :/

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.