otєrєzє.cz

Zapomeňte na pravidla a oblečte si to

Tak jsem si včera spokojeně lehla v osm k televizi, že si vypiju horký čajíček, který mě konečně zahřeje a budu se chvíli bát u majora Zemana.
A jako vždy v posledních dnech mě hormony nezklamaly – ani nevím, kdy seriál začal, protože jsem do minuty usnula ani nevím jak a probudila se za dvě hodiny. A zase ta všudypřítomná skvělá zima! 🙂 Ani pod tou peřinou už se nezahřeju. 🙂 Ale vůbec mi nevadí, protože vím, že je to přeci „ženská zima“ :)))
Pak se mi samozřejmě nechtělo spát, takže jsem si aspoň dovyřídila maily a napsala pár smsek 🙂
 
Nikča mi na to řekla: „Vítej v mém světě!“ 🙂
 
Dneska mi volala termín návštěvy PhDr. Gjuričová z centra rodinné terapie z Motola, ke které jsem se musela objednat kvůli tomu, že mám Kačenku a Hanka mi říkala, že jejich zpráva bude potřeba potom ke komisi, až budu žádat o operaci. I když si myslím, že to není až tak potřeba, na škodu to určitě nebude a rozhodně chci spolupracovat. Na první schůzku prý přijdu sama, na druhou už s manželkou, abychom obě vysvětlovaly Kačence tytéž věci.
A to je celé 🙂
Byla tak hodná, že mě objednala na začátek června, kdy je u Hanky společné sezení a tak to zase ráda spojím.
 
 
Zapomeňte na pravidla a oblečte si to, jestliže vás to učiní šťastným.
 
Včera jsem viděla jedno nové video o přeměně. Byla to slečna z Holandska, kterou už jsem na jejím starším videu viděla před dvěma lety, ale teď na těch fotkách byla ještě dokonalejší (taky je už půl roku po operaci). Měla u toho moc hezkou písničku, ale místo toho videa sem dám jen tento jeden snímek, který tam měla. Moc se mi totiž líbil.
 
Poslední dobou mi život připravuje zajímavé situace, které jsem až dosud nemusela řešit.
Co dělat, když se vám ozve člověk, kterého jste rok dva (nebo víc) neviděly a víte, že ho zase dlouho (nebo dokonce nikdy) neuvidíte?
Podepíšete se jako Tereza, Teri nebo Tom? (Já to obvykle obejdu jen písmenkem „T.“)
Samozřejmě se nabízí, že to není třeba řešit a určitě ničemu nevadí, když se podepíšu jako Tom a budu psát v mužském rodě.
Ale zase si říkám, proč? A jak dlouho se mám takto podepisovat? Nemůžu přeci celý život?
Já nejsem Tom. Mužský rod mi vadí.
Ale proč zase motat někomu dalšímu hlavu?
I když – proč ne? 🙂
Nechci to vyprávět každému na potkání. Ale nechci se představovat Tom, když nejsem Tom.
 
Něco jiného je, když se s takovým člověkem setkám osobně. Samozřejmě kvůli němu nebudu doma hledat své klučičí oblečení (které už stejně není) a dělat ze sebe něco, co nejsem. Navíc mi to už vůbec nevadí a vychutnávám si reakce okolí 🙂
 
Mám v plánu už brzo přijít do práce jako Tereza. Žádný konec léta nebo červenec, jak jsem si původně plánovala.
Můžou za to moje vlasy. 🙂
Dnes jsem si namalovala oči ještě výrazněji (prostě už normálně tak, jak si je holky malují) a připadám si tak božsky, že mě začíná štvát, že mám uni svetr a poslední klučičí rifle. Vychutnávám si každé moje procházení výrobní halou nacpanou lidmi. Líbí se mi, když mě zdraví, když se na mě usmívají, když mě takhle akceptují (co jim zbývá? :). Ale to je mi jedno. To bude tak krásné, až tam budu procházet komplet jako Tereza… Až mě tak budou i oslovovat… On ten rozdíl mezi tím, jak vypadám teď a potom už začíná být stejně čím dál menší a kolegům by mělo časem docházet, že oslovovat mě „pane“ se už moc nehodí…
 
Beztak už nevypadám jako Tom a očekává se ode mě, že budu chodit oblečená adekvátně vůči mému pohlaví 🙂 Navzdory prosvítajícím vousům, které jsou naštěstí stále řidší, i když mě otravují život a jediný problém, který budu muset řešit, je jednou za 6 týdnů dva dny před laserem narostlé strniště. No co. Tak se těch pár dní nebudu malovat a budu vypadat divně. A zase všem vysvětlovat, že jsem si nic nerozmyslela. To je kvůli laseru, víte? 🙂
 
Ach ty vousy. Můj poslední nepřítel.
Bojuji s ním už od 5. prosince 2013. Ten den jsem byla nejzarostlejší v životě, protože mě čekal první laser a černé vousy byly všude. Hrůza. Nemohla jsem se na sebe ani podívat do zrcadla a v práci jsem čelila neustálým dotazům, proč jsem tak zarostlá a všichni se tehdy shodli na tom, že jdu určitě dělat čerta, protože chodil Mikuláš 🙂 Nechala jsem je v tom.
 
A včera jsem dostala ještě jeden moc hezký e-mail. Od Sophie ze severních Čech (takže sousedka :), kterou teď čeká první krůček za štěstím u Hanky… Je jí 17 a chtěla bych říct, že kdykoliv vidím, že někdo tak mladý začne uskutečňovat svůj sen, neuvěřitelně mu fandím! Má celý život ve správném těle před sebou. Žádné manželky, děti, rodiny, kterými se snažíme zahnat svá trápení. Pokusy o zabití naší pravé identity. Žádná rozsáhlá devastace testosteronem, který se jí za chvilku úplně zastaví a ještě víc podtrhne její ženská krása…
 
Krása….
 
Tohle slovo je v tomto případě opravdu na místě.
Dostala jsem od ní svolení dát sem její fotku, kterou mi poslala.
Umíte si představit, jak tahle slečna bude vypadat např. rok po hormonech? 🙂
 
Sophie se takto líčí už tři roky a chce být vizážistkou.
Jde jí to perfektně. A strašně jí to přeju!
 
Ale ani ona to neměla lehké. Když se rozhodnete takhle chodit na veřejnosti, do školy, doma, kde máte oba rodiče, kteří s tím zpočátku nesouhlasí, vadí jim to a zakazují vám to… Je to boj, který stejně jednou musíte vyhrát, protože není jiná možnost. Nakonec to pochopí (skoro) každý. Alespoň rodiče by měli… vždyť jsme jejich děti bez ohledu na to, jak vypadáme. To oni nás stvořili 😀
 
V případě Sophie ale není o čem přemýšlet.
Sophie: Z prof. Weisse máš zbytečný strach 😉

17 Comments

  • Lucka

    Terčo, musím si na tebe došlápnout, a rovnou podpatkem. uvědomuješ si, že tak krásnou fotkou uplně ničíš naše sebevědomý, a jsem zase o rok nazpátek. ách jo.

  • Lucka

    Majti, a to zase já jo, mě totiž tihle krásní lidé hrozně štvou. já jim tak závidííííím. já se ti přiznám.jedna z věcí které mě docela brzdí je strach, že budu škaredá baba´´ no jo no ženská´´, no a proto mě tyhle fotky štvou. a je to venku.

  • Bibina

    pozerám a hľadám slová… mám závidieť? :-) To obočie je úžasné!!! Dokonalé všetko. Sophie od Teba by som sa mohla učiť – škoda, že si ďaleko. Tu by si mala práááce…

  • Míša N.

    Čaute holky.Sophie je krásná i tak.My starší můžeme jen závidět,ale jak řekla Terka-každá z nás je krásná,ale hlavně budeme a jsme ženy tak jak jsme si to přáli.

  • Lucka

    a já dala první komentář na jejím blogu, HEČ. Terezko, vypadat jak Sophie, taky budu všem říkat že jsou krásné hihi. ale je pravda, že když vzpomínám na léta co má Sophie, tak jsem Terko nedávala vlásky za ouško, já je házela přes rameno. ale zřejmě se mi nějak zvětšila hlava, nebo co, protože je jich na centimetr čtvereční nějak méně hi hi.

  • Tereza

    Jde mi hlavně o 100% identifikaci jako žena. Nepotřebuji botox nebo depilaci, pokud mě muži pustí do dveří a osloví "paní/slečno". Ta snaha vypadat dobře souvisí s ženskostí, které máme méně a snažíme se to dohnat jinde…

  • Lucka

    ahojík. vidíš Terezko, a to jsi předtím říkala že ti nebude vadit když budeš vypadat jak škaredý chlap, hlavně když budeš ženská. Však já to myslela taky tak, tu škaredou babu. nejen být,ale i pro to okolí vypadat žensky. každá žena je krásná ´´ale je tam duležité to,žena´´, a tak tě to okolí musí brát. potom je to fajn.

  • Majti

    Holky, Taky nechci být nějaká modelka,no v mém věku by ani…hih. jen si stále říkám ať je ze mě alespoń slušná paní kterou občas pustí nějaký pán do dveří.

  • Lucka

    ahoj Majti. já už se bála že jsi napsala, nějaký pán pustí sednout hihi. a ty modelky, né že by jsme nechtěly, ale… ale zase když mě probírali tři pubertáci, naštěstí večer a šli za mnou, holka byla všímavá ´´to poznám, tak chodí frajer´´ jeden kluk´´ né to je určitě ženská´´ a ten druhý ´´ třeba je to modelka´´, no jsem hold vysoká, ale mužu říct, že modelka už jsem byla, ale radši jsem přidala do kroku, chi chi chi. musíme to brát i trochu s humorem, jinak to nejde.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.