Přeměny

Jako kluk jsem se nikdy nenarodila

Já vím, že psát čtvrtý článek o mém ohryzku bych už neměla a je to trapné, jenže dnes se mi povedlo najít fotku toho sympatického pana doktora, který se nade mnou na sále tak hezky skláněl a tvořil na mém krčku umělecké dílo, tak jsem se rozhodla jeho foto tady zveřejnit 🙂
Přes noc se mi totiž doma poodlepil ten lepící obvaz (proto jsem dostala do zásoby ještě jeden domů, kdyby se to stalo) a tak jsem měla ráno možnost prohlédnout si svůj krček. Zvědavá jsem byla hodně. Ta jizva je tak uzoučká – skoro jako nitka. A krátká. Ale to nejdůležitější: už tam není žádná příšerná ohyzdná špičatá pyramida, co mi otravovala život a bránila jít vedle kluka, aby se na mě náhodou nepodíval z profilu!!! 🙂 V závěrečné zprávě, která obsáhla tři stránky A4 mám uvedeno, že došlo k seříznutí a zaoblení. (Jo, to zaoblování si fakt vybavuju dost živě.) Zajímavé je, jak všichni řeší ten hlas. Mám ho zmíněn ve zprávě celkem třikrát. Nejprve jako hlas uspokojivý a podruhé jako hlas jasný, žensky posazen, řeč srozumitelná, spolupráce s pacientkou výborná 🙂 (To jsem ráda, že jsme si rozuměli! 🙂 Ty zprávy jsou někdy tak vtipné.
 
A tady je máme, oba dva kluky včetně toho „mého“ fešáka s podmanivým úsměvem, hezky pohromadě:
 
MUDr. Michal Černý, Ph.D.
Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, Fakultní nemocnice Hradec Králové
Informace o lékaři:
Vzdělání
Atestace z otorinolaryngologie (2011)
1999 – 2005: 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze
Pracovní zkušenosti
03/2011 – dosud: Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Hradec Králové a Lékařská fakulta v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze, odborný asistent
9/2005 – 2/2011: Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, Pardubická krajská nemocnice a.s, Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice, sekundární lékař, asistent
Členství v odborných společnostech
2011 – dosud: vedoucí Sekce mladých otorinolaryngologů České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP
 
Jakmile bude můj krk vyfotitelný, tak bude ještě pátý článek a v něm bude mé oblíbené foto před a po. 🙂 Protože jsem si ho samozřejmě hezky z profilu ještě před odjezdem do Hradce vyfotila.
 
Takže se samozřejmě na kontrolu u pana doktora 23.12. nedá netěšit 🙂 Už jsem si taky naplánovala, v čem pojedu! 🙂 (Jasně, že v sukni! :). (Pro šťouraly: Nic si od toho neslibuji, jen si od pana doktora nechám ráda osahat svůj krček 🙂
 
 
Včera mi v poště přistál takový hezký komiks. Markétka vždycky najde něco zajímavého. Díky!
Na této veřejně přístupné stránce https://www.facebook.com/assignedmale píše a kreslí moc hezké komiksy (v angličtině) Sophie LaBelle. Mladičká a krásná MtF slečna, o které se sice nesluší říkat, že je MtF, ale vzhledem k tématickému zaměření jejích komiksů to stejně všichni ví.
Nakonec jsem místo toho komiksu vybrala jiný její obrázek (který jsem jediný přeložila):
 
 
Nikdy jsem se nenarodila jako chlapec a ani se nestávám dívkou.
Protože já jsem dívka!
Další fakt, který někteří lidé velmi těžko chápou.
My jsme se NEROZHODLY stát se dívkou. Není to náš rozmar ani nám nepřeskočilo. Přeskočit nám muselo, když jsme se roky skrývaly za maskou, díky které jsme to ale nebyly my.
Tak, jako si všichni muži a ženy, kteří jsou spokojení se svým pohlavím myslí, že jsou muži a ženy, stejně tak si totéž myslíme i my. A v tom opravdu není žádný jiný rozdíl.
 
V jednom komiksu s názvem Born a Boy Sophie popisuje konfrontaci s kamarádkou její kamarádky, které prozradila, že se Sophie narodila jako chlapec (vyoutovala jí).
„Tohle už nikdy nedělej!“
„Nevěděla jsem, že to nemám nikomu říkat… Promiň.“
„Chtěla bych říct, že jsem se jako kluk nikdy nenarodila. Vždycky jsem byla dívkou. I přesto, že jsem měla klučičí jméno a nosila klučičí oblečení. Byla jsem dívkou.“
„Jasně, ale nemůžeš zapřít, že ses narodila s mužským pohlavím, takže tvé biologické pohlaví je muž.“
„Chceš říct, že jsem se narodila s penisem… Ale penis není ani mužský ani ženský. Je to jen penis. Tvořený z masa a krve.“
„Dobře, jak si přeješ…“
„Žádné „jak si přeješ“! Lidé používáním těchto termínů biologického pohlaví translidem ubližují. Je to nebezpečné!“
„Takže teď zavoláš policii, protože ti ubližuji? To je tak trapné.“
 
 
A na závěr pár vzkazů z jedné nové přeměny „Tavi Wright“ na youtube, které se mi líbily:
 
HRT je kouzlo!!!
 
Chcete-li jít do přeměny, nenechte se nikým a ničím zastavit!
(Rodiči, dědečky, sousedy, kolegy… oni se každé ráno neprobouzí v cizím těle, ale vy ano. Je to váš život.
A už vůbec ne sebou samými! To je ta největší chyba ze všech.)
 
Vy musíte být VY!
 
 
Tak šup šup, kde jsou podobné fotky vás ostatních? 🙂
Už nevím, jak jinak to říct 🙂
 
Netřeba více komentovat…
 
 
Mimochodem – nedávno jsme tu řešili čekací doby k sexuologům, kde k MUDr. Fifkové v Praze se čeká v průměru 4 měsíce a MUDr. Entnerová v Olomouci nyní nové pacienty vůbec nepřijímá.
Našla jsem zajímavý aktuální obrázek z r. 2014, který ukazuje čekací doby na první návštěvu na klinikách věnujícím se změně pohlaví ve Velké Británii:
 
 
Tak to je parádička. Nemá zájem se teď někdo objednat do Skotska? Když se tam hned zítra objednáte, přijdete na řadu 12.5.2016!!! (Za 17 měsíců).
 
Průměrná vzdálenost pacienta z domova do Genderové kliniky ve Velké Británii je 290 km! Z nichž nejvzdálenější pacient musí dojíždět 525 km.
 
V Kanadě se čeká na první návštěvu 12 měsíců.
 
Na některých kanadských klinikách je v tuto chvíli (2014) čekací doba až 16 měsíců, což je nejdelší čekací doba v historii Kanady.
 
Miluju Česko 🙂

50 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.