Přeměny

Pohled na opačnou stranu (FtM)

Čas od času prostě dostanu chuť podívat se na nějaké kluky 🙂 (Myslím teď FtM kluky, na ty biologické koukám pořád. :).
Ne, že bych ty FtM vyhledávala (to ne), ale zajímá mě, jak se jim daří.
 
A všimla jsem si zajímavého jevu.
Najít obrázek nějaké MtF před přeměnou, kdy vypadala ještě extrémně mužně spolu s dalším obrázkem během nebo po přeměně, kde rozkvetla v nádhernou ženu není problém.
Ale najít obrázek nějakého FtM před, kdy by vypadal vyloženě žensky je docela těžké a výjimečné.
Většina FtM videí mapujících celý život fotkami od dětství už často zobrazuje tyto slečny v krátkých účesech, bez make-upu, v pánských kalhotách nebo jak hrají fotbal a troufala bych si říct, že polovina z nich už jako kluk vypadala předtím, zatímco u MtF to v drtivé většině případů říct nejde (že vypadaly žensky už předtím).
 
Jsou totiž také dvě skupiny: 1) ta, která protestuje už od dětství a odmítá nosit sukýnky nebo dlouhé vlasy a 2) ta, která sice nenávidí všechny ty holčičí záležitosti, ale tiše to snáší, protože se za to stydí.
 
Líbí se mi dívat se na přeměny kluků, kteří jsou na opačné straně. A líbí se mi, když ten kluk, co je teď fakt pořádným chlapem býval předtím křehkou roztomilou dívenkou. Dalo mi trochu práce takové extrémy najít, ale dá se to 🙂
 
Dokonce i Google tentokrát zklamal, protože když nechám vyhledat vyloženě termín „female to male“, po pár výsledcích už mi nabízí jen „male to female“, protože těch je všude spousta.
 
mladičký Dylan, Nizozemí:
(Tohle raději nekomentuji… jen si povzdechnu.)
 
 
Derrick, USA:
Derrick má dokonce vlastní dceru, což u FtM nebývá běžné (vlastní potomek). A nemohla jsem si odpustit dát sem těch fotek víc…
 
Emery, USA:
Ve dvacetiminutovém videu je slyšet i posun od dívčího hlasu k vyloženě mužskému na konci, kde je 1 rok na testosteronu.
 
Austin, USA:
Minutové video, v jehož polovině dojde k překvapení 🙂
Tenhle klip mě navíc i pobavil.
 
Skyler, USA:
Další tatínek, který má své vlastní děti…
 
Skylar, USA:
…foto ještě před testosteronem.
 
François, Nizozemí:
atd.
 
Nejen za „slečnami“ v kšiltofce s krátkými vlasy se skrývá někdo jiný. Může jít i o docela křehkou roztomilou dlouhovlasou dívenku, která má trápení, které se bojí komukoliv říct…
 
Zatímco u MtF videí brečím, jaké jsou z nich krásné slečny, u videí FtM brečím, jaké to byly krásné slečny a už nejsou. Samozřejmě, že jim to přeji, protože chápu, proč to dělají. A držím palce i všem klukům!
Ač tedy fotky z dětství nemusím, bývají taky dojemné, když si člověk uvědomí, jak to dítě muselo být vyplašené, protože nevědělo, co se to s ním děje.
 
Ale stejně mě baví, jak je u nich všechno naruby 🙂
Hlavně zničit co nejvíc té ženskosti!
 
V listopadu je po půl roce společné sezení kluků a holek, tak už se moc těším. Na to předchozí přišli kluci jen tři, což byla velká škoda, ale všichni tři jste mě bavili tím, jak jste se chlubili svými vousy, svaly, mužným hlasem a radostí! 😉
 
 
A teď pohled zase na tu mojí správnou stranu 🙂
Na víkend jsem se těšila nejen proto, že jedu zase do Německa, ale vzala jsem si s sebou foťák a jakmile jsem uviděla hezké barevné místo, zastavila jsem… Všechny kámošky, které jsem oslovila, mi daly košem, takže jsem jako vždy jela jakožto osamocená cestovatelka. Aspoň jsem si mohla pustit v autě písničky, jaké chci.
Nevím, jestli je to úplně dobrý nápad sem tu fotku dávat – poslední dobou je jich nějak moc a měla už bych se krotit a tak minimálně do Vánoc určitě žádnou další nepřidám.
 
Podzim v Žitavském pohoří (nejmenším pohoří v Německu) (foto č. 127)
 
Focení bylo jednoduché a trvalo krátce. Jelikož mi baterky ve foťáku vypověděly službu po první fotce, mohu říci, že při dnešním focení mám úspěšnost mnou schválených fotek 100 %, což se mi ještě nestalo 🙂
Ale jinak by to chtělo fotografa. Ty selfie, samospouště a stativy už mě nebaví.
A pak taky odvahu se nechat fotit, když si myslím, že nejsem fotogenická.
 
Podzim ale rozhodně fotogenický je:
 
Tak zase za rok třeba v našem parku… :/
(To si říkám každý rok).

41 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.