otєrєzє.cz

9. laser a milá depilační sestra

Páteční rande, při kterém mě zradil hlas mě přivedlo na myšlenku opět odhodlaně pokračovat v tréninku svého hlasu. A tak jsem si vzala svůj telefon s oblíbenou aplikací „Cifra Club Tuner„, která zobrazuje aktuální frekvenci mluveného hlasu (nad 175 Hz jde o ženský hlas, pod 165 Hz mužský (co je mezitím se mě neptejte! :), nad 400 Hz jde o Mickey Mouse 🙂 a zjistila jsem, že pod 180 Hz můj hlas už neklesá. Ani když se nesnažím mluvit „žensky“. Dokonce když se snažím, běhala tam taková hezká čísílka jako 200-220 Hz, což je výsledek, se kterým bych měla být spokojená. Jenže frekvence není všechno, jak vím. Přišla jsem na to, že jsem nesprávně artikulovala, že jsem nemluvila měkce, jak jsem to kdysi uměla a občas jsem i drmolila. To vše se nesmí již opakovat.
 
Když mi včera úplně náhodou dal z ničeho nic na internetu jeden milý kluk své číslo (já si jen povídala o tom, co dělá, jakého má psa, kolik vrat namontuje denně a najednou tam přistálo číslo :), tak jsem si řekla, že si ten hlas zase ověřím aspoň přes telefon. Nedalo mi to. A navíc jsem ho chtěla slyšet. Není nic jednoduššího! 🙂 Je to jen telefonát a já si povídám ráda. 🙂
Buď to položí nebo řekne, že mám divný hlas a začne mu to vrtat hlavou, takže se na to zeptá. Nebo nic neřekne 🙂
„Ty máš hezký hlas! Přesně takhle jsem si ho představoval.“
Ahaaaa. Překvapil mě.
Následoval 1,5 hodinový rozhovor.
Zvládla jsem to.
Věděla jsem sice, že už to zní přijatelně, že nedrmolím, že se do hlasu usmívám (do toho jsem se ani nutit nemusela, protože bylo veselo), ale že řekne tohle? Jasně, že mi chtěl udělat radost, ale tak kdyby mu zněl divně, za půl hodinky mi znovu nevolá :).
Když jsem viděla na FB jeho bývalou partnerku, okamžitě jsem věděla, že tenhle muž má rád hezké slečny a předpokládám, že velmi ženské s něžnými hlásky. Že neakceptuje jakékoliv „odbočení“ od této ženskosti, protože sám byl velký sympaťák typu Tom Cruise za mlada 🙂 Kam já se na tu slečnu hrabu… A tak mu říkám: „Čím to, že si povídáš zrovna se mnou? Tady je takových krásných slečen, jak jsem teď koukala…“
„Když ty máš něco, co ostatní nemají!“
:)))
Tak to jsem faaaakt nekomentovala. Kdyby věděl, jak velkou teď vyslovil pravdu! 🙂
 
Co se hlasu týče, zase se mi vrátilo zpět mé sebevědomí. A začala jsem si ten rozhovor užívat, hrát si se svým hlasem. Jakmile totiž získám zpět sebevědomí a přestanu být nervózní, vše je jiné a má to obrovský vliv na výsledek. Dobrý vliv. Trošku jsem toho chudáka provokovala. Ale on si začal! 🙂 Takže si za to může sám a teď z toho nemůže usnout. Ale já nejsem tak bezcitná. Jsem s ním v kontaktu, aby mu nebylo smutno a mě taky ne.
 
Budu ho ale muset trochu zklidnit. Někteří muži jsou fakt jak utržení ze řetězu.
Na setkání může zapomenout. Z čehož samozřejmě radost nemám, ale je to teď nezbytné.
 
I proto, že jsem se dnes vrátila z 9. laseru, takže nenamalovaná (oči jsem si ale nechala), začervenalá a mírně napuchlá. Fakt ideální stav na schůzky 🙂
Cestou domů jsem dostala sms: „Prosím zastav se, až budeš projíždět kolem mě. Nebo se sejdeme na pumpě aspoň na kávu. Stačila by mi chvilička. Jen tě na vteřinku vidět. Nevadí mi, že máš po tom kosmetickém zákroku červené tvářičky.“
 
Byla jsem smutná. To byl tak krásný nápad. To je přesně moment, který by jakákoliv jiná žena využila. Vždyť co je na tom dát si kávu na pumpě s někým, kdo se jí líbí?
 
Já se svým laserem ožehnutým obličejem sice v dámském, ale jen tak v teniskách bych opravdu dojem neudělala. A tak jsem mu napsala, že to tento týden nevyjde (než se má tvář uklidní) a vlastně ani potom, protože jsem zase v Hradci a se zafačovaným krkem taky na schůzku nepůjdu.
A je to.
Jenže čím víc ho odmítám, tím víc mě chce. Takže je to takový začarovaný kruh. Klasika.
 
V Praze, která se podle mě ráno probudí do ledového krunýře, jak tam šíleně lilo a mrzlo zároveň a já byla ráda, že jsem se odtamtud ještě dostala se svým autíčkem s novým ledovým „lakem“ na naše suché severočeské silnice, jsem byla na laseru opět u depilační sestry co minule. Zaskakuje za mladé sestřičky, které jsou nemocné. Minule (byl o tom článek „Tak trochu jiný osmý laser“ z 31.10.2014) jsem zjistila, že sestřička (taková moc milá paní) tím, že jen zaskakovala, nečetla mou kartu od začátku (to by taky byla pěkná nuda číst jí rok zpětně) a tak zkoukla jen poslední záznamy, kde o důvodu mých návštěv a depilace obličeje nebyla ani zmínka. Pro ní jsem byla prostě paní Nováková. (Což taky jsem.)
A tak mě tehdy potěšila rozhovorem, kterým mi tak nějak neplánovaně vlastně řekla, že mě vidí jako ženu, když mluví o tom, že její dceři se také zbláznily hormony a narostlo chmíří pod nosem. Stejně, jako mě.
 
A dnes to pokračovalo 🙂
„Jednou ukážete svým vnoučatům fotky, jak jste byla krásná!“
🙂
 
„Máte moc krásný prstýnek, to je zlato?“
„Ne, jen bižuterie. Já vlastně na pořádný prstýnek ještě čekám…“ (chtěla jsem naznačit, že jsem sama).
„Jéé, vy se teď budete zasnubovat?“
🙂
Ach jo. Paní! Vy jste tak milá! (To jsem si jen pomyslela, ale culila jsem se na ní dál).
„Néé, bohužel ne. Ještě nikdo takový není.“
„No tak to se nebojte, ono to brzy přijde. Já mám také přítele… tedy aspoň doufám ještě, už jsem ho týden neviděla… a ten mi říkal….“
To už jsem se zase smála.
Paní je vtipná, milá, něžně mi zakrývala rty a než vypustila laserem impuls, řekla „včíííl“ 🙂 Je totiž původem z Moravy.
Takhle hezky jsem si už dlouho nepopovídala. Měla mě celou přečtenou během chvilky, ale pořád jí tak nějak nedocházelo, že ty vousy, které mi tak hezky ničí, nejsou na mé tváři proto, že mám ve svém ženském těle hormonální změny, které je způsobují, ale že jsou pozůstatkem mé nemilé minulosti, která už ale z větší části krásně odumírá.
 
Myslím, že paní ředitelka, která byla u placení a komentovala, že si mě pamatuje přesně před rokem (5.12.14 jsem tam byla poprvé), jak jsem vypadala (asi jako Rumcajs, protože v práci, kde ještě nic netušili prohlásili, že jedu dělat čerta :), zachovává profesionální přístup, protože mě prostě před svou depilační sestrou ani minule ani teď nevyoutovala. (A já vím proč. Má velmi dobrý vztah k celé LGBT komunitě.)
Byla z toho výsledku nadšená. Jako já i sestra.
 
A šla jsem se klouzat v loužích na metro 🙂

36 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.