otєrєzє.cz

Na poště

Kačenka kouká na Hurvínka, tak se na okamžik podělím o dnešní zkušenost na poště.
Už zase jsem tam vyváděla psí kusy. Poslala jsem si doporučený dopis na Teri (místo Terry, které mám v občance), ale do toho se mi tam sešel ještě jiný doporučený dopis (krásné tričko od slečny z votocvohoz.cz) na Toma (ještě z doby, kdy jsem psala holkám, ať to posílají na „bráchu“, protože je pořád doma, tak aspoň nebudu muset na poštu :), takže jsem nějak předpokládala, že pošťačka bude zmatená.
 
Když jsem tam vešla, byla otevřená jen jedna přepážka. (To se ovšem během pár minut změnilo, protože jsem tu jedinou zablokovala a za mnou se vytvořila fronta až ven, takže museli otevřít ještě jednu :). Já fakt nerada tvořím fronty!!! 🙂
 
Nešla jsem si jen vyzvednout dopisy, šla jsem taky poslat balíky ze včerejších objednávek a Kačenka vyzvednout výhru ze stíracího losu.
 
Dala jsem tentokrát obě oznámení o uložení zásilek pošťačce najednou (byla tam jiná, než minule a tahle mě už pár let zná), ta si je prohlédla, vrátila mi oznámení pro Teri a ptá se: „To je kdo?“
„No já.“
„To nechápu….“ (tahle věta pak na poště zazněla asi 5x :). Nikoliv z mých úst 🙂
„Já to mám teď trochu složitější, víte. Tady mám pas nebo vám můžu dát průkaz zmocněnce, protože mi na staré jméno ještě pořád chodí pošta.“
(Opět věta: „To nechápu.“ 🙂
Hrozně jí to pobavilo, že už nejsem Tom. Pořád nad tím přemýšlela a nemohla na to přijít. Tak jsem jí řekla, že jí to někdy vysvětlím (teď jsem nemohla, protože pošta byla plná lidí).
 
Když jsem odcházela, slyšela jsem, jak hned běží za kolegyní a řeší to s ní 🙂 Vyloženě jí to vrtalo hlavou. Neutrální formy jména jí asi nic neříkají nebo si to nechtěla připustit. A to jsem jí ještě napověděla, že tohle jméno mám jen dočasně na rok a půl a že pak bude jiné.
 
Na to se usmála a opět pronesla: „To nechápu!“ 🙂
 
Kdo to má pořád všem vysvětlovat? 🙂
 
Měla malý problém s měkkým „i“ v mém jméně, kvůli kterému jsem si to nechala poslat, ale nakonec mi řekla, že největší problém by byl se zásilkou do vlastních rukou.
 
Teď už mám připravený poslední dopis, který mi ale podle mě nevydají, protože že na něm Terry -ová. S ženskou podobou příjmení 🙂 Ale chci to aspoň zkusit.
 
Pak jsme se s Kačenkou couraly a vyhřívaly na sluníčku. Za výlohou v Takko fashion je velké zrcadlo, do kterého jsem se vždycky dívala… nesnášela jsem ho, protože jsem si v něm připadala ošklivá a neskutečně mužná.
 
Dnes ale poprvé ne…
 
A to mi tak zvedlo sebevědomí!!!
 
Ale stejně se těším, až mě mí bývalí spolužáci ze základní školy přestanou zdravit, protože mě nepoznají. Je sice fajn, když na nich vidím, jak přemýšlí a až pak pozdraví, ale to bude moment, kdy budu vědět, že se to povedlo a že už jsem v cíli, takže můžu celá šťastná vychutnávat všech stránek ženského života…

11 Comments

  • Lucka

    ahoj Terko. tak co jeleni papali. s tím jménem budou asi problémy delší dobu. tebe ještě poznávají spolužáci. mě nepoznali nejen někteří spolupracovníci, ale i nejlepší známí. já totiž chodila léta zarostlá´´taková ta moje představa, že za tím lépe schovám to moje já´´, a stačilo to jen shodit, a byl ze mě v očích druhých jiný člověk hihi. ono to pro mě tylo psychicky takové našlápnutí zase kousek blíž. pro pochopení, je to jako rozhodnutí oholit si hlavu. přeji ti pěkný zbytek víkendu. vám holky samozřejmě taky.

  • Majti

    Ahoj Terezko. Už to slyším v té frontě, Co to tam ta Kr….zdržuje. Už jsem taky jednou zablokovala poštu sice jako muž ale bavila jsem se, chtěla jsem vyměnit dálniční známku a ještě se to moc nevědělo, že to pošta musí měnit. Řešili to čtyři úřednice, hledali samozřejmě formulář a tak, nakonec jsem tam byla hodinu ale známku jsem si odnesla.

  • Míša N.

    Čauky holky.Luci já taky chodila zarostlá,abych s tím bojovala a jdyž jsem se úplně oholila tak mě nikdo taky nepoznal a spolupracovníci v práci že jsem najednou omládl,ale já to začala k vůli přeměny

  • Majti

    Holky, Tak to jsme na tom stejně, taky jsem chodila zarostlá, jenže mě nedělá holení dobře na pokožku, hned mi naskáče vyrážka a můžu se holit čímkoliv, a nešlo s tím nic dělat. Teď ale jde, po prvním laseru mám 50% úspěšnost a brada je prakticky bez vousů a v pátek jdu podruné. Doporučuji.

  • Lucka

    mě teda taky říkají že najednou vypadám strašně mladě, i když mě to nepřipadá. Majti ty se máš, ty budeš kočka. a mužu ti doporučit, jdi tam najezená a odpočatá, aspon na tetování to funguje, a potom to bolí tak o polovinu méně, to mám vyzkoušené. třeba to taky zabere. holký já mám tak polovinu šedivých, to je tak na odstanování jehlou. a napadá mě jediné,´´nevíte o nějaké bance co je méně hlídaná´´.

  • Lucka

    Terezko koukala jsem na to krásné a smutné video Poselství z mé duše. cítíme to všechny stejně, a i lidé kteří se nikdy nepotkali mužou být uvnitř tak neuvěřitelně stejní. ty jsi to tam napsala za nás za všechny. mělo by to vidět co nejvíce lidí, potom by pochopili, co se uvnitř nás děje, a dívaly by se na nás uplně jinak. díky

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.