otєrєzє.cz

Změny (MUDr. Entnerová + prof. Weiss)

Chtěla bych ještě opravdu moc poděkovat Sofii za tohle:
 
 
A tím zvu všechny na její blog, který je úplným nováčkem, protože vznikl teprve před dvěma měsíci a zařazuji ho do levého menu zde na blogu mezi ostatní.
 
Sofie: ať ti vyjde maturita na jedničku! 🙂
 
Sofie před dvěma dny zveřenila na svém blogu zprávu, že MUDr. Entnerová v Olomouci odchází příští rok (2016) do starobního důchodu, takže již nepřijímá nové transsexuální pacientky. Odkázala jí na sexuologickou ambulanci v Ostravě Porubě, která spadá pod Fakultní nemocnici, tel.: 597 373 209. Zde je jako kontakt uváděna MUDr. Jitka Svobodová, Ph.D., dříve Potribná.
O této doktorce nemám vůbec žádné informace, nemám s ní vůbec žádné zkušenosti a neznám ani nikoho, kdo by s ní nějaké zkušenosti měl. Nejspíše bude asi pro TS pacienty z východní části naší země vhodné tyto informace začít získávat.
Odchod MUDr. Entnerové z Olomouci je pro mě novinkou. Ona byla po MUDr. Fifkové v Praze druhou nejznámnější sexuoložkou zabývající se transsexualitou, na kterou se obracela moravská část dívek a chlapců. Sexuologa v Hradci Králové (MUDr. Zbytovský) rozhodně nedoporučuji, stejně tak v Českých Budějovicích. Problém transsexuality neřeší, pouze oddalují řešení, nejsou ochotní a nemají s transsexualitou žádné zkušenosti. Ve věku nad 40 let vás v Hradci vyhodí s tím, že by bylo lepší si to ještě rozmyslet. „Vždyť se podívejte, jak vypadáte!“ :-/
Sexuologa v Ústí nad Labem (MUDr. Hnídek) bych doporučila pouze z nouze a tomu, kdo si chce projít přeměnou minimálně po dobu čtyř let (místo jednoho roku u Fifkové) a nebude mu vadit, že na něm bude používána spousta diagnostických metod, které se nikde jinde nepoužívají. Znám osobně dvě slečny, které přes něj prošly, výsledek je stejný, ale odnáší si s ním také spustu nepříjemných zážítků.
Zato doporučuji sexuologii v Plzni (MUDr. Beran) a také v Brně, o kterých jsem už něco dobrého slyšela.
(Jména všech doktorů se mi zjišťovat nechtělo :).
 
 
 
A k tomu bych si dovolila přidat ještě jednu změnu:
Od července 2015 se přesunul prof. Weiss z původního místa působiště v Apolinářské ulici č.p. 4 do nového působiště nedaleko odsud do ulice Ke Karlovu 11, 128 08 Praha 2. Nový telefon na sestřičku v Sexuologickém ústavu: 224 965 247.
 
 
(V diskusi pod článkem jsou doplněné informace od ostatních dívek, které nebudu vkládat dodatečně do článku. (Protože se mi nechce 🙂

12 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.