Přeměny

Nejženštější měsíc, iiGethii a selfie

Je 1. máj. (To asi všichni víte.)
Začal jeden z nejkrásnějších, nejromantičtějších a nejkouzelnějších měsíců v roce. A podle mě ten ze všech nejženštější, protože všude kolem nás je tolik květin, barev, vůní. To je taková krása, že do ní musím vkročit, abych se jí dotkla, přivoněla a byla z toho v sedmém nebi. A za pár okamžiků se zase postavila hezky zpátky na zem, protože pod třešní mě nikdo nepolíbí. Tuším, že nejsem jediná. Tak snad za rok… za dva? Možná za pět. Jak dnes můžu nemyslet na lásku?
Vždyť ale já se bojím zamilovat… :/
Život mě naštěstí zatím nestaví před žádné rozhodování o tom, koho k sobě pustit, před zhodnocování všech plusů a mínusů takového vztahu a řešení budoucnosti. I když láska si nevybírá. Přijde z ničeho nic a nedá se jen tak zničit. Nejde ovlivnit. Nemůžeme si říct, že teď jí nechceme 🙂
A to se mi na ní líbí.
Proto bych chtěla dnes popřát všem těm z vás, kdo máte vedle sebe partnera nebo partnerku, abyste si vážili jeden druhého a našli ten klíč k lásce, která je věčná (protože i taková může být).
A vám, co jste na tom jako já (myslím v nepartnerském vztahu) přeji prostě hezký 1. máj! 🙂
V 1. máji je podle mě stokrát více lásky, než ve 14. únoru, kdy se slaví sv. Valentýn. (A může za to z velké míry i náš milý romantik Karel Hynek Mácha). Možná je pro nás osamocené té lásky všude kolem až příliš, ale přejme jim to. Jednou totiž můžeme na té lavičce v parku v objetí s nádherně vonící kyticí šeříku sedět i my…
 
 
 
Včera jsem měla chuť podívat se na nová videa přeměn. Jedné zajímavé tam bylo z Francie. Od ostatních se lišilo tím, že tato asi třicetiletá slečna měla jako muž velmi mužné rysy ve tváři a do videa zakomponovala fotky hezky před HRT a potom po měsících HRT i po SRS. Jak tak to video běželo, pořád jsem čekala to rozkvétání, ty obrovské změny, které hormony umí. Ale ještě ani po 12 měsících se nestalo téměř nic! Pořád jsem tam viděla ty mužské rysy. Přesně po 12 měsících na hormonech podstoupila operaci pohlaví (fotila si příjezd do nemocnice, jak leží na lůžku i svůj rozkrok po operaci – tu fotku sem taky nedávám, protože si jistě dovedete představit, jak to si vypadá: dvě nohy, mezi kterými je milión vrstev bílých obvazů 🙂
Další fotky pokračovaly opět po měsících a pak se to stalo.
U 24. měsíce HRT a 12. měsíce po SRS její mužné rysy zmizely. Najednou jsem viděla hezkou ženu!
24 měsíců to trvalo!
Teď jde o to, jestli je to krátká nebo dlouhá doba… Jak se to vezme. Myslím, že důležité je, že z ní ta žena je. A je jedno, jestli má někdo takové štěstí, že tak vypadá ještě před hormony, jestli to trvá těch průměrných 9 měsíců nebo nakonec až 24. Důležitý je výsledek.
 
Na to mi to nabídlo časosběrné video iiGethii, které se mi v tom mém přemýšlení o účinku hormonů náramně hodilo.
iiGethii je Australanka, o které se hodně píše. Je to díky jejímu videu, na kterém během necelých 2 minut vidíme úplně celou přeměnu (celkem téměř 3 roky!). Video je složené z fotek ze stejného úhlu od 0. měsíce až po 32. V každém měsíci je těch fotek několik! Tahle slečna se fotila opravdu často, velmi dlouho a stálo to za to.
Někde kolem 9. měsíce je vidět to rozkvétání a co následuje potom jsou už fotky normální krásné holky, která se správnou identifikací rozhodně problém nemá. (Už na 18. měsíci je naprosto neodolatelná 🙂 Video má téměř 6 miliónů shlédnutí a otevře se po kliknutí na tenhle obrázek:
 
 
Výborně zvolený hudební podklad „Girl“ od Beatles.
Celé se mi to moc líbí. To video jsem si pustila už asi stokrát 🙂
 
 
Dnes je 1. května (to už jsem tu říkala), ale tenhle den má pro mě ještě jeden význam.
Je to 13. den po čtvrté proceduře laseru a to znamená, že mé vousy ráno začaly naprosto úžasně dokonale chtě nechtě vypadávat. Těšila jsem se na to celých 13 dní. Miluji 13. dny po laserových procedurách! Sbohem další vousy. Stačí je jen lehce přejet nehtem a hromadně páchají sebevraždu. Vrhají se na mou ruku, do umyvadla a nechci je už nikdy vidět! Never ever. Začíná mi zase měsíc, kdy mi ranní holení zabere maximálně minutu a hlavně si už nemusím dávat tolik make-upu, abych zakryla ta černá prosvítající místa. To mě baví! Jednou bych chtěla mít úplně normální ženskou tvář i bez jakékoliv vrstvy make-upu.
 
Než půjdu ven (nejspíš neodolám a vezmu si sukni nebo šaty od Bibiny, když je ten 1. máj :), ještě do tohoto článku přidám další dvě videa. (Bude to takový článek plný videí).
Ta dvě následující už se ale přeměny netýkají. (No dobře, nakonec ta videa ještě budou tři :).
 
Poslední dobou hrají na Evropě 2 skladbu od Chainsmokers – Selfie. (Je to takový diskotékový hit o moderním způsobu focení, tzv. selfie, kdy každý fotí sám sebe). Nejde mi ale vůbec o hudbu nebo text (který ovšem s tím, o čem chci napsat, také souvisí). Během té skladby sděluje jedna slečna druhé na toaletě před zrcadlem své poměrně dost nepodstatné (ale pro tu slečnu v tu chvíli důležité) myšlenky.
Nezpívá.
Mluví.
Ale… ta melodie jejího hlasu je až extrémně ženská. Takhle prostě muži nikdy nemluví!
Nejhezčí melodie jejího hlasu je od 1:58. Samozřejmě je to už trochu přehnané, ale ve skutečnosti to ukazuje na jednu z odlišností mužské řeči od ženské.
V práci už to všichni vždycky tiše poslouchají, když tu skladbu hrají, protože jsem je na tenhle úžasný rozdíl mezi mužem a ženou upozornila.
Ženský hlas je mnohem melodičtější, než ten mužský. Nejde jen o výšku hlasu. Ona tak nádherně v tom hlase „zpívá“ 🙂 Neuvěřitelná intonace.
 
 
 
(Nejlepší je tam stejně David Hasselhoff se svým plovákem 😉
 
Intonace v lingvistice znamená změny tónu (melodie) v průběhu řeči. Intonace na úrovni věty (výpovědi) umožňuje rozlišit otázku, rozkaz nebo přání od prostého oznámení (zejména při volném slovosledu jako má čeština) či vyjádřit citové zabarvení výpovědi.
 
 
Pro porovnání ještě níže parodie na tuto skladbu od „The Midnight Beast“, kde místo té slečny „zpívají“ muži převlečení za ženy. Tady je vidět přesně ten rozdíl, kdy mluví žena a kdy muž.
V této parodii má mužský hlas jen jednu tóninu. Melodie chybí…
 
 
Ten rozdíl mezi mužskou a ženskou řečí mě fascinuje… Ženská je tak krásná, melodická, rozverná… sexy 🙂 Ale jsou i sexy mužské hlasy…
 
 
A teď mám ještě jednu věc na srdci.
Když jsem přečetla knihu Pohlavní štvanci (Leslie Feinberg), zaujala mě pasáž, ve které Feinberg (FtM) kritizoval církev. Její postoj, názory, dlouhodobé odmítání jakékoliv známky transsexuality nebo transvestismu. A zmínil tam fakt, že církevní hodnostáři snad sami nenosí velké drahé prsteny? Šperky? Dlouhé sukně?
 
Nedávno jsem viděla francouzsko-německou verzi Čachtické paní (2009) (v češtině se film nepříliš podařeně jmenuje Hraběnka, ale kopíruje přesně originální název). Moc se mi tato verze líbila a pasáž mezi 10:49 do 11:35 se zrovna týkala tohoto tématu 🙂
 
Tady je ten výborný rozhovor na téma rozdíly mezi muži a ženami (necelá minuta):
 
https://www.youtube.com/watch?v=kyoai_mw4J8
 
Muž: „Je možné, aby mysl ženy byla bystřejší, než mysl muže?“
Žena: „No jistě. Ano…“
Muž: „Ale já jsem slyšel, že se ženy řídí především city a to jim zatemňuje mysl i rozum.“
Hraběnka: „Souhlasím s vámi, že většina žen je slabých a tato slabost má podle všeho příčinu v srdci. Slabiny muže vycházejí z mnohem méně vznešené a níže položené části těla.“
(Smích).
Hraběnka: „Muži i ženy jsou si rovni i jsou rozdílní.“
Biskup. „Rovni? To je velmi odvážné tvrzení.“
Bratranec hraběnky: „Vy neposloucháte biskupe. Moje sestřenka také říkala „rozdílní“.“
Teta hraběnky: „Každý máme jiné přednosti a jiné slabiny.“
Biskup: „Jaké jsou vaše slabiny, hraběnko?“
Hraběnka: „Jsem žena. Miluji krásné šaty a zlaté šperky… Stejně jako vy, milý biskupe!“
(Smích).
 
A já se letím namalovat a ven, než se spustí první májový deštíček. 🙂

12 Comments

  • Lucka

    Terko, ona ta zpěvačka nezpěvačka má nejen pěkný hlas, ale je i velmi krásná.    a protože jsem byla dnes v přírodě, mimochodem krásně kvetou třešně a louky pampelišek, a protože na tebe Terezko myslím, opekla jsem si dneska špekáčky, jeden i za tebe když jsi včera nemohla a měla chut chi chi.

  • Lucka

    Terko když už je řeč o těch hlasech. nevím jestli si na youtube narazila na kanál jedné mtf s názvem  candiFLA. hodně tam mluví právě o hlase, má velice ženský a příjemný hlas, a v jednom videu předvádí přechod z ženského do jejího přirozeného hlasu, a že má pořádný basák chi chi.  určitě má i dobré tipy, bohužel pro mě v angličtině chich.

  • Míša N.

    Čauky Teri.Tak jak píše Lucka ta zpěvačka nezpěvačka je fakt krásná i s tím jejím hlasem pro ní přirozeným.Takže ať zpívá nebo mluví je to nádhera poslouchat.Také ti přeji nádherný 1.máj.

  • žába

    A v Praze už jsme chytli ten luxusní deštíček a buřinu – někdy kolem třetí se z nebe spustily provazy,začalo to třískat a na loužích se dělaly bubliny.

  • Tereza

    [5]: žábo, stejně mě ten váš zážitek přijde romantický, jakobyste se nakonec pod tou třešní políbili… takový útěk s někým za ruku v májovém dešti kamkoliv je něco, co člověk, který je sám, jen tak nezažije.

  • Tereza

    Hm, tak mi došlo, že ten svůj hlas sama natrénovat nezvládnu. Nejsem schopná posoudit samu sebe, neslyším chyby, nevím, co dělám dobře nebo špatně… takže to koncem května proberu s Hankou, ať mi dá na někoho kontakt, kdo mi může pomoct aspoň několika radami, které si vezmu k srdci. Klidně budu trénovat 6-8 hodin denně jak píše candiFLA 🙂 Chci mluvit jako ona a udělám pro to všechno. (Lucko, díky za nakopnutí 🙂

  • Tereza

    Tyjo vždyť v tom přeci nemůže být žádná věda, když to zvládlo tolik holek! Skouknu těch videí a návodů klidně milión a zjistím, jak to dělají. Já na to musím přijít.

  • Greg

    Jsem DR SUNNY, já vás všechny vítám v mém světě duchovního chrámu řešení chci vás ujistit, že to, co tak vůbec mě kontaktoval na přijde projít s pravomocemi mých předků. Chci, abyste věděli, že jsem tu, abych vám pomohl v žádném problému, který by mohl být stranou, jsem byl v oblasti pomoci lidem za více než 55 roků teď, chci, abyste věděli, že jsem pomohl vyřešit více než 7000 lidí se tak mnoho problémů v různých zemích, a oni nepřestali mě volá, aby mi poděkoval za dobrou práci, jsem pro ně udělal. Moje dobrá práce se rozšířila do mnoha zemí, proč, je to, že viděli moji dobrou práci a pomohl mi ji rozšířil po celém do celého světa. Chci, abyste věděli, že v okamžiku, kdy budete kontaktovat mne prostě vzít v úvahu všechny vaše problémy řešit, protože vím, že jsem jednou začíná pravopisu práci budete svědčit do celého světa zde, mi e-mailem přes adresu. (Drsunnydsolution1 @ gmail. com OR drsunnydsolution1@gmail.com)

  • Greg

    Jsem DR SUNNY, já vás všechny vítám v mém světě duchovního chrámu řešení chci vás ujistit, že to, co tak vůbec mě kontaktoval na přijde projít s pravomocemi mých předků. Chci, abyste věděli, že jsem tu, abych vám pomohl v žádném problému, který by mohl být stranou, jsem byl v oblasti pomoci lidem za více než 55 roků teď, chci, abyste věděli, že jsem pomohl vyřešit více než 7000 lidí se tak mnoho problémů v různých zemích, a oni nepřestali mě volá, aby mi poděkoval za dobrou práci, jsem pro ně udělal. Moje dobrá práce se rozšířila do mnoha zemí, proč, je to, že viděli moji dobrou práci a pomohl mi ji rozšířil po celém do celého světa. Chci, abyste věděli, že v okamžiku, kdy budete kontaktovat mne prostě vzít v úvahu všechny vaše problémy řešit, protože vím, že jsem jednou začíná pravopisu práci budete svědčit do celého světa zde, mi e-mailem přes adresu. (Drsunnydsolution1 @ gmail. com OR drsunnydsolution1@gmail.com)

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.