otєrєzє.cz

Prague Pride 2012

Ne, nezúčastnila jsem se této zajímavé akce, i když bych ráda…
Zaujala mě anketa na serveru novinky.cz, která zjišťovala veřejné mínění o festivalu homosexuálů a lesbiček Prague Pride v Praze 13. – 19.8.2012.
 
 
 
V této chvíli odpovídalo už 23416 uživatelů, takže to má svou vypovídající hodnotu:
 
Zdroj: novinky.cz 14.8.2012
 
Myslím, že to přesně odráží skutečnost.
A to jde o mnohem tolerovanější homosexuály a lesbičky (oproti transsexuálům, kteří jsou alespoň podle mě jsou ještě hůř tolerováni (?)).
 
10 % ho podporuje – to proto, že 10 % z naší populace jsou homosexuálové a lesby.
61 % ho toleruje, ale nezajímá se o něj – tohle číslo je skvělé. Není potřeba vyloženě podpora, stačí, že nás necháte žít!
29 % mu vadí… tak tohle je ovšem hrůza… jak to??? Co s tím má kdo proboha za problém?
 
Převedu-li to na celkovou českou populaci, je 29 % nějakých 3.045.000 obyvatel, kterým vadí homosexuálové a lesbičky…
 
3 z 10 lidí, které na ulici potkáte, s vámi budou mít problém!
 
A to mám na ulici vylézt v ženských věcech jo? 🙂
 
Chce to opravdu odvahu.
 
Pokud vyjdete někam do centra města, ve kterém bydlím já, za 10 minut potkám zhruba 300 lidí. Tzn. 87 lidí se mnou bude mít během těch 10 minut problém. Kdyby si to každý z těchto lidí nenechal pro sebe a vykřikl by na mě, že mu vadím, pak bych každou minutu musela reagovat na 9 lidí!
 
Naštěstí těch 9 lidí si to většinou nechává pro sebe, protože ví, že kolem jdou lidé, kterým to je jedno nebo kteří dokonce tyto menšiny podporují a mohl by se tak vlastně před ostatními zesměšnit. A to je dobře, protože když jen projdou, tak je to v pohodě. Já mu také neříkám a neřvu na ulici, že mi vadí, že je heterosexuál! 🙂 (Samozřejmě mi to nevadí, ale jak by se asi cítil takový člověk??? 🙂
 
No tak to jsem se jen tak zamyslela.

One Comment

  • Aňula Moravská

    Myslím, že ta anketa ještě nemusí znamenat definitivní objektivní situaci – je totiž pravda, že na server novinky.cz chodí sice půlka národa, ale své národy do tamních diskuzí a anket (jak jsem vypozorovala a i jiní lidé můj názor sdílí) přispívá vyloženě spodina! Takže žádné ukvapené pesimistické závěry, mezi čechy nejsou primitivní tupci… spíš se "bojí" kliknout na to, že to podporují – typický český postoj "na co? mě se to přece netýká" (ten nesnáším).

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.