otєrєzє.cz

Testosteron a čas

Testosteron a čas – to jsou dva nepřátelé. To, co oba při vzájemném působení stihnou napáchat, mě ničí.
 
Feminizace před hormony je nesmírně časově náročná pro některé z nás. Testosteron neustále podporuje růst ošklivých černých chlupů na rukách, na nohách, na hrudi… nechává po 14 dnech vyrůstat všechno, co třeba celou jednu sobotu ničím a nestíhám kvůli tomu udělat nic jiného. A pak se mě kolegyňka v pondělí vždycky zeptá, co jsem dělala o víkendu.
Co jí mám asi tak říct? 🙁
Navíc je to pořád dokola. Nekonečný (ale neúnavný) boj.
Mělo by se to s hormony (aspoň trošku) změnit.
Holky, které ještě ten první krok neudělaly a topí se v myšlenkách ve své hlavě, protože mají třeba rodiny a přesto chtějí aspoň na krátké okamžiky vypadat jako žena i zvenčí, mají moc těžkou úlohu právě kvůli tomu nedostatku času. Pamatuji si, jak jsem ještě v době, kdy jsem měla rodinu, třeba celý týden přemýšlela, kdy budu mít jednu jedinou hodinu v příštím týdnu na to, abych si vytrhala aspoň chloupky z nohou. Natož si pak ještě užívala sukýnek nebo dokonce procházek venku. Nebyl na to čas, prostor, podpora… Teď už to neřeším… a přestanu úplně, až úplně odhodím tuhle na půl (nebo spíš na třičtvrtě:) odhalenou masku.
 
Dnes je to 14 dní a 1 den od mé druhé procedury laseru.
Mám z toho radost. Obvyklá doba, kdy začnou vousy vypadávat, je jeden týden, ale já to mám prostě za týdny dva, což je takové maximum. Vždycky se bojím, že ty vousy nevypadnou, jak tam první týden jsou ošklivě spečené, neoholitelné a nezamaskovatelné a druhý týden už jsou sice oholitelné, ale pořád tam jsou…
Patnáctý den po laseru stačí přejet nehtem přes vousy a jsou pryč! 🙂 Jaká nádhera!!! Nejradši bych to ze sebe strhala nějakou škrabou úplně všechno! 🙂
Jakmile všechny vypadnou, je tam hladká tvář.
Ta začne za pár týdnů zase zarůstat dalšími vousy roustoucími z cibulek, které byly až dosud v klidovém stavu. Ale už jich tam nebude tolik a zase je laser zničí. A takhle pořád dokola, až tam nebudou vousy žádné!
 
Jsou tam místa o velikostech 1×1 až 3×3 cm, kde vousy už prostě nerostou 🙂 (dolní část krku, u kotlet, tváře).
Pak jsou místa, kde vousy vypadají vždycky po laseru všechny (např. pod nosem), ale zase tam (v menším množství) narostou, dokud jednou nebudou zničeny úplně všechny.
A do třetice jsou místa, která laser nezlikvidoval, ačkoli měl. Je jich minimum. (U mě např. pod bradou směrem k ohryzku (který už mě taky moc dlouho štvát nebude a půjde brzo v Pardubicích pod brusku :)).
 
Ta třetí místa mě to kazí. Jsou pořád vidět. Jsou to ty části, které mi pořád brání rozkvést. S každou procedurou se jejich plocha i hustota zmenšuje, ale pořád to není ono.
Ale co bych chtěla po druhé proceduře, když mě jich čeká tak 8-9? 🙂 I tak jsem šťastná!
 
Jak jsem tu před pár dny psala, že jsem měla den, kdy jsem se strašně nelíbila sama sobě, že jsem se ani nemohla už od rána dívat do zrcadla, tak teď je to naopak.
Po vypadání těch vousků a ještě doholení toho zbytku jsem prošla (bez paruky a nenamalovaná) kolem zrcadla a musela jsem se u něj zastavit. Terezo, vždyť ty vypadáš jako ženská! :)) (jsem si řekla)
 
To je moc dobře, že to mám takhle hezky načasované s těmi vypadávajícími vousky, protože se to akorát hodí, když jdu ve středu na tu matriku (a tím mám i vyšší sebevědomí).
 
Jak mi tu Péťa napsala do předchozího článku komentář o tom, že už se těší, až budu všude vystupovat jako Tereza, že ze mě spadne obrovský balvan ze srdce, budu se cítit svobodná, že je to sice těžký krok, ale musím ho udělat…. tak to cítím úplně stejně i já. Vím, jak budu najednou svobodná. Potřebuji už to udělat. Proto nechci na nic čekat. Čím víc se posunu dál, tím dřív ten okamžik přijde.
 
Pořád si musím opakovat, že to dělám pro sebe 🙂 Ne pro ty otrávené úřednice, co mě ve středu čekají na úřadě. Pokusím se na ně být milá a většinou to zafunguje 🙂 Pokud tedy se mnou nebudou mít vyloženě nějaký osobní problém.
 
A teď honem ven, je tam krásně, takže se stavím i pro mák a zázvor. Zázvor na čajíček a Nikča si poručila upéct makovník 🙂
Chtěla bych už teď jít ven namalovaná a šťastná…

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.