otєrєzє.cz

Ženské tělo

Tenhle článek tu původně neměl být. Jenže já jsem to už nemohla vydržet ho nenapsat 🙂 Musela jsem prostě reagovat na některé komentáře, které tvrdí, že ženské tělo transsexuálů neexistuje. Je třeba vidět obě poloviny.
 
Je to jen taková malá vsuvka mezi mou sérii článků o rodičovství, protože bych ráda vyvážila názor některých MtF, že (jak píší) nikdy nikdy nikdy nemůžeme dosáhnout tohoto ženského ideálu (viz foto vlevo). To je fotka, na kterou jsem dostala odkaz jako nikdy nedosažitelného cíle.
 
Nebudu komentovat samotný fakt, že honba za tímto ideálem krásy není výsadou pouze transsexuálních žen, ale téměř všech žen jako takových. Transsexualita s touto touhou po dokonalosti nesouvisí (ačkoli po tom také toužíme – ale ne o nic víc nebo míň, než biologické ženy).
 
Nevím, kde začít.
Internet je totiž plný transsexuálních těl, které vypadají jako biologická žena na obrázku.
A tak jich sem pár vložím, aby bylo jasno, že to „nikdy nikdy nikdy“ nemusí taky vždycky znamenat to, co znamená 😉 Že termín „transsexuální tělo“ nemusí vždy znamenat široká ramena a velký hrudník. Nepopírám, že někdy ano. Ale netvrdím, že ženská těla transsexuálů neexistují.
 
Schválně jsem vyřadila transsexuální modelky a celebrity (ačkoli nevím, proč jsem je vyřadila, protože transsexuál je transsexuál – není žádný nadtranssexuál, nerozdělujeme se na více druhů), jako je Kim Petras, Jackie Green nebo Andrea Pejić (která už se po letech konečně odhodlala k přeměně). Takových dokonale ženských příkladů je hodně. Vyřadila jsem i některé mé MtF kamarádky, které považuji za podobně dokonalé. Pak sice nevím, kde jsem sebrala ten zbytek, ale tady je 🙂 I takové tu jsou.
 
Melissa Carmen – po kliknutí na obrázek se spustí video, ve kterém (anglicky) popisuje tělesné změny po 7 letech HRT
 
 
Fakt to nejsou falešné fotky MtF žen. 🙂 Už mě to hledání pak ani nebavilo… 🙂
Já tady vidím ženy… Ať už se podle někoho jakkoli vzdalují od uvedeného ideálu biologické ženy v plavkách na začátku tohoto článku.
 
Stejně tak ale mohu na internetu najít spoustu MtF žen, které takhle nevypadají.
Vždy bude existovat černá a bílá, zima a léto, muž a žena, život a smrt nebo krása a ošklivost.
To je realistický pohled. To činí náš život jedinečným. Protože bez zla by nebylo dobro.
 
Ani já si nemyslím, že jednou budu takto dokonalá. Přesto se cítím a vnímám už teď jako žena. I při pohledu na své tělo do zrcadla – 6 měsíců na HRT. A to vím, jak dokonalá nejsem. Jak asi bude vypadat po 7 letech?
Co považuji za jeden z vrcholných důkazů dokonalé ženskosti MtF? 🙂 Když náhodou najdu jednu svou starší fotku (tedy před HRT) v úplně cizí youtube kompilaci složené z těch „The best MtF transformations“ 🙂
Někdo si dal tu práci a z nějakých mně nepochopitelných důvodů tam vložil i mě.
Tak fajn.
A teď je čas vložit ještě jeden článek. O prvním školním dni očima transsexuálního rodiče, který jsem chtěla napsat původně a chci ho mít tady právě s datem 1. září.
 
Mimochodem při hledání obrázků krásných ženských těl jsem narazila i na rozpočet feminizačních plastik v Americe. Ten tu rozvádět nebudu, ale zaujala mě redukce chrupavky štítné žlázy (ohryzku), za kterou v Americe zaplatí v přepočtu 26.000 Kč, zatímco my, Češky, jí máme… zadarmo. 😉

13 Comments

  • A.

    Přiznejme si to, slečna na obrázku je vyžehlená do plastova Photoshopem a a prakticky každá z nás by vraždila za to, takhle vypadat. :-) Všechny to řešíme, všechny se řešíme, všechny řešíme nějaký ideál. Pro transženu se ta meta jmenuje "být dost ženská", pro biologickou ženu jednoduše "být krásná". V rámci toho všechny řešíme moc křivé nosy, malá prsa, velké zadky, široká ramena atd.

  • Tereza

    [1]: …a i když to nikdy nevyřešíme, protože každá žena je sama sebou a taková, jaká prostě je díky své přirozenosti, mám tohle neustálé řešení našich nedostatků stejně ráda 🙂

  • Šárka

    A jak se dosahuje toho ženského těla, ženského ideálu, kdo to ví? Sexuologové ani doktori neví nejspíše nic,  doktorka Fifkova o tom jak dosáhnout ženskosti, ženského těla nikdy nemluvila, jelikož to sama neví.  Takže jak dosáhnout ženskosti a ženského těla? SRS operace a ženské hormony v me premene vyřešily prd. Jen nespokojenost je výsledkem přeměny.

  • niki

    Ja se drzim toho a i to tak u me funguje, ze po hrt nam zustane to nejlepsi z chlapa a defakto dostaneme to nejlepsi z baby. Pokud okoli nezna nasi minulost, neco na nas vidi, zejmena muzska populace. Nedokazi identifikovat co, ale jsme pro ne zajimave 🙂 coz je fajn :)))

  • Jassie

    Cvičit Šárko a VĚŘIT že to funguje… Perfektní Teru sem moc ráda že ti to takle vyšlo s kačenkou :o)Zaťam holky 10 jdu do Ustí za Zoubkem tak sem zvědavá jak to dopadne.. ^_^

  • Jassie

    Jo takle ja myslela že myslíš ze štíhlyt pas atp. tohle  co se týče kostí se pude zmněnit asi horko těžko :o( maximálně se to dá ežtě možná zamaskovat držením těla..

  • Lucka

    [6]:ahojík. ale ony mtf s krásnou ženskou postavou existují. možná že to nefunguje na všechny ale na některé určitě ano. ale jestli jim k tomu stačily jen ty hormony nebo i něco jiného to netuším. samozřejmě je k tomu potřeba mít naděleno od přírody drobnější stavbu těla.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.