otєrєzє.cz

Laser počtvrté

Právě jsem se vrátila z Prahy ze čtvrtého laseru.
 
Udělala jsem si takovou tabulku, do které si píši, kdy byla procedura uskutečněna, kolik jsem zaplatila (cena se počítá podle počtu vyslaných impulsů potřebných k zasáhnutí vousů) a podle toho se dá potom orientačně vypočítat, kolik procent vousů už laser zničil:
 
 
 
 
Tu tabulku a graf nebudu aktualizovat tady, ale po nějaké době (třeba po půl roce) je zaktualizuji a dám do nového článku.
 
Ve skutečnosti to vypadá na více než 53 %, protože vousy jsou už díky hormonům slabé a hlavně díky laseru řídké, někde už nejsou vůbec (to z větší části) a někde ještě malé ostrůvky (hlavně pod bradou) zůstávají. Tam totiž odolávají nejvíce. Zato pod nosem je už skoro všechno fuč! 🙂 Paráda! Mám z toho ohromnou radost.
 
Vzpomínám, jak jsem byla vyjukaná z mé první návštěvy a teď je všechno tak samozřejmé a jednoduché.
 
Jsem moc ráda, že jsem na první návštěvě nevěděla, jak to bude bolet… protože na to se nedá připravit (maximálně tak ibuprofen nebo anestetický krém). Já už si ale na druhou proceduru brala ibuprofen (jakože ho ale jinak nikdy neberu). Nevím, jestli to pomohlo, ale ta bolest tam byla stejně, jenže jde o to překonat ten začátek – pak už se těch vousů spaluje méně a méně a tím pádem to i méně pálí.
 
Nic na plat, tenhle nejvýkonnější laser v Laser klinik má sice „dynamické chlazení“ (tak nějak tomu říkají), ale já o něm nevím. Je to prý to „prásknutí“ vždycky po záblesku, kdy se na pleť vyšle dusík, který to tam má všechno ochladit. Aha. 🙂 Stejně to potom led na tváři jistí.
Ale jak jsem řekla, teď po čtvrté už to zdaleka nebylo tak hrozné, jako na poprvé.
 
Holky, tak mě napadá, když už jdete na laser v holčičím (vážně obdivuji vaši odvahu! Protože já bych v holčičím zarostlá vousama nikam nevylezla), tak se aspoň představte holčičím jménem 🙂 A ne žádný Jarda nebo Honza.
Péťa (sestřička z Laser klinik) mi vyprávěla, že přišla slečna jako já (brunetka), ještě před zahájením HRT (taky jako já tenkrát), slušelo jí to v tom holčičím i přes to strniště, ale když se Péťa zeptala, jak jí má oslovovat, tak řekla své klučičí jméno.
Oni si Vás tam zapíší pod holčičím, když budete chtít. Udělají vám pod tím jménem i kartu. Je to soukromá klinika, nehradí to pojišťovna, takže nepotřebují jméno, které máte na průkazu zdravotní pojišťovny.
 
Bylo mi té slečny líto. Péťa mi popisovala, jak jí to moc bolelo, že až plakala. A Péťa se tolik snažila být hodná… Zkoušely prý i anestetický krém – dokonce dva druhy, ale nepomohlo to.
Holky tohle prostě musíte vydržet. I kdybyste měly vyletět z kůže. Mě to bolelo taky. A moc. Nechtěla jsem to tu psát, ale o to přeci nejde. Zlepší se to. S každou procedurou je to lepší a lepší. Je jen důležité překonat ten začátek. A nezapomeňte – jste ženy! Zvládnete to!!!
 
IPL v kosmetickém salónu tak nebolí.
Ptala jsem se na ten rozdíl.
Paprsek je tam rozptylován nerovnoměrně jako žárovka. Uprostřed je silný, po okrajích slabší. Pokud se přidá výkon, může ten nejsilnější paprsek uprostřed spálit pokožku.
Na lékařském laseru mi Péťa nastavila výkon 20. To je prý nejvíc, co na tomto nástavci o největším průměru 1,8 cm jde. Když se nade mnou zase skláněl ten můj andílek, hladil mě svými jemnými dlouhými prsty a vyprávěl o všem možném, skoro jsem ani tu „pistoli“ nevnímala 🙂
Existují i nástavce s menším průměrem, kde jde výkon ještě zvednout, pokud by to bylo třeba. Ale nevýhodou je právě menší plocha zásahu. Paprsek je u lékařských laserů rozptylován rovnoměrně po celé ploše a je tak jistota, že zasáhne úplně každý vous/chlup. Tak vysoký výkon jako je 20 (nevím čeho) se prý na IPL nikdy nastavit nesmí a ani nedá.
 
Teď nechci zpochybňovat IPL – taky jsem na něm před dvěma lety jednou zkušební procedurou začínala. Nezaujatě tu napíšu, co mi říkala Péťa.
IPL díky slabšímu výkonu nezasáhne všechny cibulky, takže je potřeba více procedur. Je možné, že se nakonec ve výsledku zaplatí víc, než na tomhle dražším lékařském laseru, který zničí vždy všechno a tady je tedy potřeba procedur méně.
 
Nevím, muselo by se to s někým porovnat.
Každopádně ten lékařský laser je opravdu hodně drahý (vidíte samy ty částky a to mě jich ještě pár čeká, ale už to nebude tak hrozné.) Ta poslední dnešní částka mě moc mile překvapila. Ty vousy vážně mizí úplně parádně!
 
Jsem zase nadšená.
 
Bolest během procedury (která trvá asi 20 minut) a po ní se s tou první nedá srovnat. Tenkrát mě pálila celá tvář ještě druhý den. Teď jsou místa, která trošičku pálí, spíš je to hodně citlivé na dotek… no a hlavně to nevypadá hezky, protože vousy se spekly.
Jak jsem se dozvěděla, na každého působí paprsek jinak – jedna paní si dokonce hned po zákroku spálené vousy oholí… To by třeba u mě nešlo, protože jak jsou spečené u kůže, nejdou oholit.
 
Ale brzo půjdou 🙂 A hlavně taky začnou vypadávat – ten 13.-14. den miluju! 🙂
 
Ještě jsem s Péťou probrala plastické operace obličeje… zda jde udělat celková feminizace tváře… a to dělají na této klinice taky.
Například plastika nosu je naprosto banální zákrok. Dělá se sice v celkové anestezii, ale stráví se na klinice jen jedna noc (zákrok se provádí vždy v úterý – to je operační den) a druhý den se jde domů. Nos je potom týden v sádře. Jsou na něm modřiny a sraženiny, až se za pár týdnů úplně zahojí. Na cenu už jsem se zeptat nestihla 🙂
 
Například lícní kosti se prý v ČR ještě moc neupravují. Každopádně jsem ráda, že jsem vlezla zrovna do téhle kliniky, protože tady mi udělají asi všechno, co budu chtít (když nepomohou hormony). Včetně plastiky prsou.
 
Tady je odkaz na stránky Laser Esthetic, kam chodím:
 
Je tam i ceník plastických operací. Třeba nos vyjde na 25-34.000 Kč 🙂
 
 
Anička mi ale poslala ještě jeden odkaz – na Ústav estetické medicíny, který se přímo specializuje na feminizaci obličeje: http://www.uem.cz/zakroky/feminizacni-operace-obliceje
Popisují tu hezky detailně rozdíly mezi mužskou a ženskou tváří.
 
 
S Péťou jsme potom jely spolu metrem až na konečnou, kde jsem měla na parkovišti auto a ona jela ještě něco nakupovat se svým přítelem.
Moc ráda za ní jezdím. Ona je tak milý člověk. A také je nesmírně ženská. Řekla bych, že maximálně, jak jen může být. Tím jak se pohybuje, jak mluví, jak se usmívá, jak se obléká… Odkoukávám to od ní 🙂
 
Letím do sprchy a do postýlky a celá šťastná se do ní dnes zachumlám.
 
A posílám ještě pozdrav Lindě, která dnes šla poprvé od středy strávené v Praze do práce, kam musela ještě přijít jako kluk. V téhle fázi těsně před Real Life Testem je to přeskakování nejtěžší. Pamatuji si sebe, jak jsem nenáviděla příchody do práce v posledních klučičích kalhotách ještě jako Tom, zatímco všude jinde už to byla Tereza. Tolik to bolí, že vás to jen žene toho muže už definitivně co nejdřív odstřihnout…
 
Škoda, že nejde odstřihnout také ještě něco jiného 😉

14 Comments

  • Majti

    Ahoj Terezko, je zajímavé ale já to màm z těmi vousy obráceně, celá brada a pod ní je už po dvou procedůrách prakticky bez vousů ale pod nosem ještě něco zbylo, a hlavně když už si to napsala tak pod nosem je to bolestivé nejvìc. Mě to chladí gelem a po každých třech záblescích prsty promasíruje a to moc pomáhá. Taky mám nastaveno skoro co nejvíc to jde a dost se na lúžku cukám. Ale mi ženy pro krásu dokážeme vydržet nemožné a ještě jsou k nám sestřičky tak hodné, mám to podobné jezdím k ní v sobotu to má jen mě, a máme čas i pokecat.

  • Majti

    Ještě jeden poznatek sestra mi říkala jestli màm známého zubaře tak si nechat píchnout injekci což by bylo super ale teď už to nepotřebuji, jak už je těch vousů málo tak je to už v pohodě a postačí ELMA(znecitlivňující krém).Ale to jen tak pro ostatní holky,je to docela dobrý nápad.

  • Linda

    Je sranda pozorovat, jak se ty "lasery" mezi sebou pomlouvají xD Mě zas bylo řečeno, že efektivita je velmi podobná, za to bolest šílená. Nicméně nemůžu posoudit, protože chodím jen na IPL. Ale napíšu své zkušenosti.

  • Míša N.

    Čauky holky.Tak to já teprve začnu chodit na laser,ale pak se s vámi klidně podělím o své poznatky.Jelikož budu chodit tam kam Majka,tak se asi to moc nebude lišit nebude,ale každý člověk je jinačí a  na každého působí něco jiného,takže uvidíme

  • Péťa

    Ahoj Teri tak jsem začala chodit taky na laserové odstranění vousů IPL mám první proceduru za sebou jsem zvědavá co ta druhá a jinak nechám se zarůst a normálně v ženském oblečení ty dva dny funguju kašlu na lidi ať si trhnou necítila jsem se dobře ty dva dny ale stejně už nemám nic klučičího a ani kdybych měla nebudu se stydět za to že jsem žena a mám vousy takových je pa

  • Anna

    [4]: Ahoj Terezko! O rozdílech mezi různými druhy IPL systémů a laserů je na Českém internetu velmi málo informací. O věrohodných referncích ani nemluvě. Nějaký čas se tímto zabývám a došla jsem k závěru, že každá technologie a každý typ laseru je vhodný na něco jiného.

  • Anna

    To já mám zítra ráno další IPL celého těla. Tentokrát jen vynechám obličej, protože s tím půjdu za týden na laser. Nevím jak řešíš chlouky po těle, ale IPL také není nic príjemného. Asi si umíš představit všechny ty nemístné polohy, aby se sestřička dostala tam či onam. Ale pořád si říkám, že je lepší to zkousnout teď, než čekat příliš dlouho a potom marně skrývat chloupky.

  • Majti

    Tak holky já zase chodím na diodový a bolelo to šíleně a taky to má vliv na to kolik chloupkú zasáhne ale jak říká Annička tak tmavší barva pleti nevadí a je šetrnější. A už jsem to říkala ale úspěšnost je dost vysoká až jsem byla překvapená, a navíc sestra co k ní chodím má jak diodoví Lumenis tak IPl,a variantu Ipl mi doporučila na jiné zákroky než na trvalou depilaci, ono to sice zprvu může být levnější ale počet ošetření nakonec i velké riziko rústu za to asi nestojí.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.