otєrєzє.cz

Ženy v travesti show

Travestité – jsou zmalovaní jako velikonoční vajíčka a nechtějí přijít o své biologické pohlaví.
To druhé sice dosud platilo, ale je tu jedna výjimka. Takový jako bonus na české umělecké scéně 🙂
 
Že si nedám pokoj s tím vyjadřováním mých názorů. Koho to zajímá?
Nejdřív tvrdím, že ženy nemají penis a teď zas tohle.
 
 
Ano, opravdu si myslím, že travesti show, ve které účinkuje osoba po kompletní změně pohlaví z muže na ženu, není travesti show.
 
Je to podvod na diváky, když ženy předstírají, že ženami nejsou a že je jen hrají.
 
Možná někomu přijde zábavné, když žena oblečená za Ilonu Csákovou zpívá její písničky na playback a kroutí se u toho jako Robocop.
 
Mně ne.
 
(To už jsem kdysi viděla v televizi v Caruso show nebo v DO-RE-MI a stačilo mi to 🙂
 
Jo ahá, tak ty nejsi travesťák, ty jsi transsexuál. Jo ahááá, tak takhle vypadají transsexuálové… (Jasně. Díky. To nám moc pomáhá.)
 
 
Možná je to úplně nový začínající druh zábavy, kde ženy předstírají, že jsou travestité. Je to pro mě asi tak logické, jako projít přeměnou female-to-female (FtF – což je samozřejmě nesmysl).
 
Jaká je motivace pro ženu účinkovat v travesti show?
Přeci nepřijdu o takové rito, když už mám pipinu? Namluvíme lidem, že si na ženu pořád jen hraju, ať nemusím na pracák. A hele, travesťák nebo transsexuál, vždyť je to jedno. Lidi to stejně neumí rozlišit.
 
Pak potkám kamarádku a ta mi říká: „Jednou jsem se zúčastnila travesti show a musím říct, že se mi to líbilo, chlapi převlečený za zpěvačky s výborně okopírovanými pohyby.“
 
🙂
 
Jo, tak si to užij.
Ona ta jedna z nich ale chlap není, víš. Promiň. Ona je žena.
 
 
Proč by to vlastně mělo najednou přestat být zábavné?
 
To já nevím. Já na travesti show nikdy nebyla, nikdy jsem je nepochopila a nikdy jsem se k nim nehlásila. (Já jsem ale zaujatá. Vždycky mi přišlo líto, že si někdo dělá legraci z něčeho, kvůli čemu jiní uvěznění v cizích tělech trpí. Přišlo mi to dokonce smutné).
Nevím ani, co zábavného je na jakékoliv travesti show, kde si chlapi hrají na ženské, natož kde si ženské hrají na ženské.
 
Možná je to dobrovolně zvolený životní styl. Však spousta biologických žen účinkuje v travesti show, ne?! 😉
 
Jak těžké je pro ženu udělat ze sebe travestitu?
Zkoušela jste to už některá? 🙂
 
Absurdní.
 
Ale proč vlastně nejít na show, kde ženy hrají travestity, že?
 
Pak ale nechci slyšet, jak se vám na těch „chlapech v sukních“ líbilo, jak jsou ženské a dokonalé, když to jsou ženské.
(I když mně se taky líbí na chlapovi, když je chlapský a dokonalý muž :).
 
Hele, to jablko je krásně červené a kulaté. A chutná jako jablko! No páni. To by člověk neřekl, že jablko bude chutnat a vypadat jako jablko. To jsou dneska věci 🙂

13 Comments

  • bluemoon

    Opakem jsou drag kings a jinde jsou stejně "zábavní" jako travesty show. Jenomže jejich parodování a někdy až xenofóbní vyjadřování uráží skutečné TS a v Irsku jim byl kvůli tomu zakázán vstup na Pride.

  • Masek

    když je  někdo jednou TV, tak ho z toho žádné SRS nevyléčí. Leda by si motolské URL udělalo atestace na neurologii. pak by byli první na světě, komu se povedlo odpárat z mozku fetišismus a přišít tam ten ženský gender.

  • Roman

    Tak v tomto s tebou hluboce nesouhlasim.Je potreba si vyjasnit travesti..a transvestit…Travesti show je(byt pro nekoho pochybna) urcita forma herectvi..A herec hraje ROLI..a pokud mu nekdo tu roli veri,je to jen dobre..Odsuzovat travesti "umelce",je tim padem stejne,jako odsuzovat herce..Jakto,ze homosexualni Jean Marais hral milovniky zen??Co si to dovoluje?!Nebo tolik diskutovana "Danska divka"?Jak to,ze ji hral muz?Proc ji nehrala TS?? Tady se dotykas tenke hranice.Jestli muz predvadi v travesti show zenu..je to role..jestli zena predvadi zenu..je to role..A role hrajeme i v beznem zivote..A k tomu,jestli si tzv.bezny clovek mysli,ze TS je stejny jako travesti umelec,je stejne ,jako myslet si ,ze S.Stalone skutecne v beznem zivote zabije za hodinu a pul trista svych nepratel atd.Nebo co si pomysli bezny cesky vodnik,kdyz vidi Pepu Dvoraka v kostymu??Ja taky jako normalni Superman neodsuzuji toho herce,ktery si na me hraje ve filmu..a takhle bych mohl popsat stovky dalsich prirovnani..Ja osobne travesti show nevyhledavam,ale pokud ho nekdo predvadi a predvadi tak,ze mu za to dokonce plati,tak je to jeho prace a jeho zvladnuta role..

  • Eliška Liška

    [4]: Myslím, že autor příspěvku si neuvědomil, že POINTOU travesti show je, KDO hraje. Tím se travesti show podstatně liší od standardního filmového či divadelního herectví. Je tam jasná tlustá čára.

  • Eliška Liška

    [8]: Upřímně se ti nedivím. Já si vážně dodneška myslela, že pojem "travesti show" je přímo definován tak, že účinkující musí být jiného pohlaví než toho, které ztvárňují. Že to je ten význačný rys, který umožní odlišit "travesti show" od jiných uměleckých forem, takže odkazování na to, že jde především o herectví, mě dokonale zmátlo.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.