otєrєzє.cz

Tiché ráno bez pohledů

Přišla jsem ráno ve spěchu do práce (napadl první sníh a krásně se v areálu ujezdil, takže místo doleva jsem jela rovně, i když jsem zatočila 🙂
 
Vypadá to tu, jako by se včera nic nestalo. Jakoby žádná Tereza, která to včera řekla své kolegyňce, nikdy neexistovala.
Takhle to funguje vždycky 🙂
 
Dcera mojí bývalé kolegyně mi před rokem a půl řekla, že několik dní a nocí nevěřila tomu, co jsem jí řekla. Naprosto to její mozek ignoroval. Když se ráno probudila, myslela si, že to byl jen sen.
Až po pár týdnech se mě na to začala ptát. Neřešila to, ale občas jí něco zajímalo. Já to nikomu nevnucuju. Nepotřebuji vlastně reakci vůbec žádnou, jen mě potěší, když není negativní.
 
Je to tak nepředstavitelné a nečekané?
 
Jen se nad tím zamýšlím a snažím se vnímat, jak jsou reakce každého v něčem podobné. Svým způsobem mě to baví oznamovat 😀 Protože tím, jak jsem čím dál víc v klidu (i když vůbec ne úplně) je to vlastně takový jedinečný okamžik, který se jen tak nezažije a baví mě pozorovat ty nejrůznější reakce.
 
Ale nerada se vnucuju a jsem středem pozornosti, takže dnešní tiché ráno bez vzájemných pohledů je pro mě trošku úlevou. To, že se to neřeší, je pro mě dobré.
Na druhou stranu – celý dnešní den se na mě kolegyňka ani jednou nepodívala, ani jednou neusmála. Vyhýbala se mi pohledem, nevtipkovala se mnou a konverzace se vedla zcela minimálně. Snad jí to časem přejde… 🙁
 
 
Občas si píšu se slečnou ze Slovenska a porovnáváme naše dvě krásné země z pohledu naší problematiky. Řekla bych, že máme štěstí, že mám svojí Hanku Fifkovou a MUDr. Jarolíma…
Ale co mě naprosto dostalo (a to nesouvisí s geografií 🙂 bylo, jak vypadá. Je jí něco přes 20, je blondýnka a ta fotka, co jsem viděla – ty krásně upravené dlouhé vlásky, ty oči, tvářička… to je taková krása! Tyhle blondýnky (167cm/55kg) bývaly mojí cílovou skupinou 🙂 (Trochu se mi to až nečekaně mění, ale to zatím neřeším 🙂 Tolik jí to sluší!
Psala mi, jak je důležité vystupovat sebejistě žensky, protože jakmile máte v sobě nejistotu, okolí jí vycítí a začne to řešit. Ale je spousta holek třeba s širokými rameny a jsou to taky ženy a nikdo je neřeší.
A tak vlastně dostávám cenné rady ze všech stran, o které se tu snažím s vámi podělit 🙂 Protože o to mi jde. Aby tenhle blog nebyl jen mým vypsaným srdíčkem (ať už smutným nebo nadšeným), ale aby se tu dalo taky něco zajímavého najít. Stejně tu většinou plácám jenom o sobě :)) Za což se fakt omlouvám, ale kvůli tomu jsem tenhle blog začala psát.
 
Slečnu ze Slovenska tu záměrně nejmenuji ani sem nedávám tu její krásnou fotku, protože jde o to, jakmile jste v cíli (a vlastně na novém začátku), už nechcete, aby kdokoliv věděl o vaší minulosti. Teď jste žena a odjakživa jste ženou jako každá jiná…
 
V téhle souvislosti mi došlo, že až budu v cíli já, tenhle blog sice nechám žít, ale všechny fotky dokumentující celou přeměnu, kde jsem vidět já, budu muset smazat. Nebo částečně vyretušovat, aby mě nikdo nepoznal.
Tom a Tereza budou dvě odlišné osoby, které spolu nebudou mít už nikdy nic společného. Nebo to aspoň nebudu nikde veřejně vyhlašovat, protože nechci, aby mě s Tomem kdokoli spojoval.
Kéž by to tak šlo 🙂 Žít život jako žena odjakživa…
Záleží na tom, jak to celé dopadne a jak moc budu přesvědčivou ženou, v což samozřejmě věřím a udělám pro to všechno, co bude v mých silách.
 
A přemýšlela jsem i o tom, jaký bude život na druhé straně, po kterém tak toužím. Došlo mi, že přesně to potřebuju. Konec skrývání všeho. Prsou na pláži, namalovaných nehtů…ale hlavně… Když bych se zamilovala (tedy jako Tom do nějaké slečny, která by se zamilovala i do mě jako do Toma), musela bych se dál A VŽDYCKY schovávat, hledat volnou chvilku pro Terezu… když jsem si v létě vyzkoušela tak nadějný vztah, který neměl jedinou chybu – jen tu, že jsem v něm nemohla být Terezou – tak jsem zjistila, že na to myslím pořád. Najednou jsem potřebovala chvilky jen pro sebe, protože mi Tereza začala chybět. Ona zničí každý můj vztah, dokud nebude sama sebou. Pak už to budu já a pak už můžu žít normálně s kýmkoliv, protože už se nebudu muset skrývat a hledat volné chvilky jen pro sebe, protože jednoduše nebude proč! Já se najednou nebudu muset tajně někde převlékat za ženu. Já tou ženou budu!
Odpadne tolik starostí, problémů, strachu a zoufalství z nesplněných snů…

2 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.