Přeměny

Daniella a Jenna Talackova

Už dlouho jsem neskoukla žádnou novou přeměnu na youtube a protože mám čas a dnes nemůžu kvůli vousům po laseru moc mezi lidi, řekla jsem si, že se na nějakou podívám.
Hned první, kterou mi youtube nabídlo z 5.4., mě zaujala tím, že v něm Daniella popisuje vývoj toho, jak dospěla k tomu, že má poruchu identity.
Nejprve si myslela, že je gay (tento stav trval přes 3 roky), ale pořád to nebylo ono a tím, jak jí chyběla ta ženskost, tak si ji začala sama na sobě začala vytvářet a oblékat se více žensky. Fotky tam jsou z období jako nerozhodnutý muž, jako gay, jako zženštělý gay no a pak jako Daniella.
 
Ten největší zlom nastal ale v momentě, kdy viděla dokument o Jenně Talackové. Uvědomila si díky němu, kým je.
A tak mě Daniella přivedla k Jenně. Už to české příjmení… Tomu musím přijít na kloub 🙂
Jak to, že mi tahle událost z Miss Universe Canada v r. 2012 unikla?
 
Jenna Talacková (nar. 1988) je dcera Čecha a Kanaďanky, která se v r. 2012 dostala do finále Miss Universe Canada, ale byla ze soutěže vyřazena, protože pravidla Miss Universe už od r. 1952 (podle mě nesmyslně) říkají, že zúčastnit se mohou pouze ženy, které se jako ženy narodily.
(Nechápu. Jenny se přeci narodila jako žena. Pohlaví neurčuje to, co je v rozkroku, ale je v hlavě… No nic, to tady nevyřeším, ale naštve to, když vidím, jaká je z ní kráska a hlavně ona je žena. Čím je jiná proti biologickým ženám?) Je tak ženská…
Jenna v přihlášce do Miss Universe Canada 2012 uvedla pohlaví „žena“ (neboť ho má nyní i v dokladech), ale jedna účastnice soutěže Miss International Queen 2010 v Thajsku (soutěž krásy pro transsexuální ženy), které se Jenna zúčastnila, ji poznala a kontaktovala pořadatele Miss Universe v Kanadě (prostě jí záviděla, jak je krásná, to je jasné).
Přesto, že se Jenna dostala mezi 65 finalistek, byla diskvalifikována.
Ale protože je to holka šikovná a ještě k tomu z poloviny chytrá Češka, tak se nedala, kontaktovala právníka, který pak kontaktoval Donalda Trumpa, vlastnícího práva k mezinárodní Miss Universe a ten rozhodl, že pravidla budou změněna. Jenna se vrátila do soutěže, dostala se mezi Top 12, ale skončila na 5. místě. Získala však titul Miss Sympatie.
 
Jenna prodělala operaci pohlaví v devatenácti letech a je veganka. Teď se věnuje modelingu.
 
Tak to celé vlastně dopadlo dobře 🙂
 
Daniella poté ve svém videu pokračuje sdělením, že díky tomuto dokumentu o Jenně se rozhodla nastoupit do 9. třídy mezi 600 lidí už jako dívka. (Ve videu jsou fotky i z těchto začátků).
V 10. ročníku se rozhodla začít přeměnu a podstoupit HRT.
 
Z Ryana je Danielle
 
Až budu mít své vlásky dlouhé jako má teď Danielle…
 
Jsou to krátké nepředvídatelné okamžiky, které nás navždy ovlivní a doplní poslední kamínek do této kdysi tak rozházené mozaiky…
 
 
Na závěr sem dávám překlad jejího hezkého poselství, se kterým se ztotožňuji, protože už teď vím, o čem mluví, protože už sama vím, jaké to je a můžete to zažít i vy:
(Leničko, to je i pro Tebe…)
 
„Jen chci, aby lidé věděli, že být sám sebou je tím nejdůležitějším, čím být můžete. Všichni potřebujeme lásku a cítit se uvnitř šťastní. Život ve lži je ale daleko od štěstí, které si zasloužíme. Chtěla bych vzkázat všem lidem, kteří přemýšlí o přeměně, žijí ve své temné přítomnosti a neví, co mají dělat: Před tím, než můžete někoho milovat, musíte milovat sami sebe. A BÝT TÍM, KÝM JSTE UVNITŘ. Pamatuji si první okamžik, kdy jsem vzala svojí první pilulku s hormony – ten pocit svobody a znovuzrození. Všechno má svůj čas. Jednoho rána se neprobudíte a nebude z vás dívka. Je to proces. Děkuji všem, kteří mi přeměnu umožnili a pomáhali mi na mé cestě. Nikdy bych takhle do školy nepřišla bez mých přátel a jejich opory. Všechny vás miluju a pamatujte si: Neodmítejte změny, ale nikdy neměňte sami sebe tak, abyste pasovali do standardů „normálnosti“ této společnosti. Žijte s úsměvem a milujte sami sebe.“
 
 
Ani já bych bez přátel, bez vás a bez mých tolerantních kolegů nebyla tam, kde jsem teď.
Na lidech v našem okolí, jejichž existence se nás bezprostředně dotýká, jejich reakcích, názorech na svět a vlastně i výchově v dětství závisí úspěch a hladkost celé naší přeměny. Bez nich bychom nikdy tolik síly sami v sobě nenašli.

4 Comments

  • Míša N.

    Čauky Teri.Tak o té Jenny jsem četla,je  to zhruba rok možná déle v blesku a už tenkrát tam o ní psali,jak se probojovala do té miss Kanady.To byl ten můj impuls bojovat o změnu svého života a o hledání sama sebe.

  • majtika

    Holky, žijme svůj život jak chceme né jak musíme. Tím chci vzkázat všem nerozhodnutým holkám,(vlastně i klukům) nebojte se toho, prozože před tím neutečete, a jen pak budete litovat každého dne který vám ujel. Žít napůl není život, jen přežívání, teď vím že každý den na naší straně nic nenahradí a to i kdyby to měl být den jen jeden.Terazka už to ví také, a dává nám tu všem vzácný příklad, když tu bylo dlouho modro, ale nakonec stejně žena zvítězila a Terezka je zpět a v plné síle nás bude otravovat těmi krásnými přeměnami, při kterých mi nestačí kapesníčky. Díky….

  • Vicky

    Ráda  tě  čtu ! není to  reakce  přímo na  tento článek,  ale  to je  asi jedno :-)  spoustu  věcí máme stejných nebo   více či méně podobných ,  je  moc dobře to sdílet a snad  tím i ostatním pomoci  k pochopemí co se s námi děje, ale  je  to důležité  i pro nás  a  za to Ti děkuji :-* .. Vicky

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.