otєrєzє.cz

Nejstarší osoba se změněným pohlavím na světě II.

To jsem tomu dala, když jsem 11.6.2012 nazvala článek „Nejstarší osoba se změněným pohlavím na světě“. Taková osoba se samozřejmě může po čase změnit a stát se jí někdo úplně jiný – starší. 🙂 Jako třeba teď.
 
11.6.2012 jsem popisovala MtF přeměnu 78leté Renee Ramsey, jakožto nejstarší osoby měnící si pohlaví na světě. Myšleno včetně operace pohlaví.
To už je ale asi půl roku minulostí (nějak mi ta zpráva unikla).
 
Teď je totiž nejstarší osobou měnícím pohlaví 81letá Ruth Rose! Ta Renee trumfla o celé tři roky! 🙂
 
 
Ruth Rose je Britka, která se narodila jako James Rose.
Je bývalou navigátorkou britské armády (zase ta armáda), má tři děti, čtyři vnuky a s přeměnou začala, když jí bylo 77.
Tady je na obrázku, babča jedna šikovná, před přeměnou a tři roky po ní:
 
 
Když si v r. 1961 Ruth brala svou manželku, nic o svém tajemství jí neřekla, protože si myslela, že „to přejde“. To zná asi většina z nás. Ne, to opravdu nepřejde. Pokud je to transsexualita, tak ne. No fakt ne! 🙂 Tak si to zkuste 🙂 Možná to jde na pár dní potlačit, ale potom je to tady zase. Nejde zničit svou vlastní identitu. To je prostě nemožné.
 
To, že s jejím tělem není něco vpořádku si uvědomovala už od devíti let.
„Chci to udělat. Jsem dost stará na to, abych se zatěžovala sexem. To není moje motivace. Moderní doba je plná pochopení a tolerance, takže nemusíte předstírat, že jste někým, kým nejste,“ říká Ruth.
Operace byla hrazena z britského zdravotního pojištění.
 
Její manželka v r. 1973 našla fotky v dámském v kufru auta, když odvezla Ruth (Jamese) do nemocnice na operaci kýly. Kvůli dětem zůstali spolu, ale v r. 2003 se rozvedli. O osm let později se Ruth rozhodla vystupovat již všude jako žena.
 
Nyní Ruth pomáhá starším lidem, převážně ženám, vystupuje na přednáškách na vysokých školách a angažuje se v pomoci transgender osobám v Británii, kde se stále setkávají s diskriminací.
 
Tak – a jsem zvědavá, kdy bude následovat článek s názvem „Nejstarší osoba se změněným pohlavím na světě III.“ 🙂
 
 
Před několika měsíci jsem dostala takový hezký e-mail, ve kterém se mě někdo ptal, jestli existuje „polotranssexualita“. Ten člověk se totiž nemohl ztotožnit ani s ženským ani s mužským pohlavím. Tehdy jsem si byla jistá, že polotranssexualita neexistuje, neboť transsexualita je jen jedna, ale určitě takoví lidé také existují, tak co to tedy je?
 
Jedno ráno se probudíte a cítíte se jako žena, druhý den už ale zase jako muž a mít ženské genitálie nechcete.
 
Byl to moc milý člověk a moc ráda ho jednou v Praze uvidím, ale teprve nedávno jsem narazila na článek, ve kterém jeden Brit/Britka popisuje přesně totéž. „Když se ráno probudím jako žena, namaluji se, obléknu si šaty a jdeme s partnerkou ven. To pak také vím, že mi ranní příprava bude trvat déle, než když se probudím jako muž.“
 
Neřekla bych, že jde o transvetismus jako takový. Řekla bych, že jde o transvestismus dvojí role. Ten by přesně odpovídal takovému chování, ale našla jsem termín, kterému se říká BIGENDER.
 
Bigender má tendenci pohybovat se mezi mužským a ženským chováním. Někteří bigender lidé popisují, že se chovají jako žena a zcela popírají svou mužskou stránku, zatímco druhý den to může být naopak. Je to tedy člověk, který se identifikuje s oběma pohlavími stejnou měrou.
 
V roce 1999 proběhl výzkum mezi transsexuály v San Francisku, který zjistil, že v transgender komunitě se pohybuje přibližně 3 % bigenderů mezi těmi, kteří se narodili v mužském těle a 8 % bigenderů, kteří se narodili v těle ženském.
 
Dále pak existuje ještě trigender (nebo dokonce polygender).
Trigender se identifikuje jako žena, muž a třetí pohlaví současně. Třetím pohlavím může být například bezpohlavní nebo právě transsexuální, které je něktrerými osobami vnímáno jako třetí pohlaví, neboť jde o mix ženy a muže.
 
Takových odlišností je spousta, některé jsou vzácné a některé ještě nebyly popsány.
 
A tak můžu být ráda, že se každé ráno budím jako žena. Řešit ještě neustálé přeskakování mezi dvěma, třemi nebo vícero pohlavími musí být nesmírně frustrující a vyčerpávající.
 
Každopádně partneři takových lidí mají asi doma o zábavu postaráno 🙂
 

18 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.