otєrєzє.cz

La commision parfait

Je vidět, že jsem doma sama, takže si zase povídám sama se sebou (tady na blogu) 🙂
 
V zákrytu důležitých událostí ale byla ještě jedna, která byla neméně důležitá. Byl jí ples! Tolik jsem se na něj těšila, ale já teď mám tolik zážitků, ze kterých jsem vedle, že nevím, který popisovat dřív 🙂
 
Mám už za sebou svůj první ples. Navíc s kamarádkou Anetkou z Moravy, kterou jsem po 12 letech viděla poprvé, přestože jsme po celou tu dobu (s malou přestávkou) byly v kontaktu. Jsem jí moc vděčná za to, že na ples šla se mnou, protože sama bych tam asi nevkročila.
 
Dost mě akorát mrzelo, že takové velké společenské akce jsou stále ještě plné kuřáků a cigaretového kouře, kterým jsem načichla úplně všude (i na spodním prádle) a dostat to ze sebe prostě nejde nijak. V tom dýmu se nedalo ani sedět. Nechápu, jak to může lidem nevadit. Pro mě cigaretový kouř smrdí podobně strašně, jako třeba psí hovínko, ale kdybych přinesla na ples psí hovínka a dala je tam na stůl místo popelníků, to by asi nesnesl nikdo. Přitom je to totéž. Možná ta cigareta je škodlivější.
 
Takže to trochu kazilo celkový dojem, s Anetkou jsme si hezky popovídaly a já neměla pocit, že bych se měla něčeho bát 🙂 Najednou mi to přišlo úplně normální, že jde prostě holka na ples 🙂 A co jako? 🙂 Jasně, že se mi moc líbila ta příprava a vůbec fakt, že jsem na svém prvním plese. Šla bych klidně na další a nevezmu už si dlouhé šaty, přestože jsem si myslela, že ty krátké, co mám, jsou až příliš krátké. Ne, nejsou 🙂 Alespoň podle šatů jiných žen a dívek.
 
V tombole jsem nevyhrála nic, Anetka školní sešit za dvě stovky za lístky do tomboly 🙂 Ale já tam nešla vyhrát. Nebo vlastně ano. Vyhrála jsem sama nad sebou! Byla jsem už v divadle, byla jsem na plese… mám Toma, mého milého kamaráda 🙂 Co mi ještě vlastně chybí?
 
Jen jedna drobnost mi chybí a jedna drobnost přebývá. Naštěstí ne na moc dlouho. Jakmile vidím cíl, jsem klidnější. Vím, že už teď jsem zvítězila. Že můj život najel do těch správných kolejí a já si musím za chvíli umýt hlavu, přestože ze své ofinky při určitém pohybu stále cítím krásnou vůni někoho jiného…
 
Vždycky jsem si říkala, jestli by nešlo, abych mohla pár měsíců přeskočit.
Nešlo.
Neprožila bych to, co jsem prožít měla a co bylo potřeba prožít. Včetně slz, smutku a vzteku sama na sebe, že to nezvládnu.
Nemůžeme to prostě přeskočit. Nechtěla bych se z ničeho nic ocitnout tady. Potřebuji všechny ty zkušenosti a lidi, které jsem na téhle cestě potkala.
 
Dobře, tak teď už konečně k té komisi.
 
V ČR musí chirurgické změně pohlaví předcházet odborná komise, která zasedá na Ministerstvu zdravotnictví nyní zhruba 1x za dva měsíce. Pokud zájemce splnil požadované podmínky, komise jeho žádost schválí. Neposuzuje, jak dotyčný vypadá dokonale žensky nebo mužsky, ale pouze zda došlo ke splnění všech podmínek v souvislosti s aktuálním psychickým stavem žadatele (prostě každý, kdo jde ke komisi je asi rozhodnutý, že chce chirurgickou změnu svého pohlaví, protože jinak by tam asi nechodil).
 
V SR žádná taková komise neexistuje, protože v SR nikdo chirurgickou změnu pohlaví neprovádí (pouze orchiektomii, která k úřední změně pohlaví stačí i u nás, ale některé mužské pohlavní znaky zůstávají) a navíc v SR je přeci jen 300 transsexuálů… Podle jejich statistik, tak proč by tam někdo vůbec tyhle operace dělal? To je stejně šťastná země to Slovensko. Žádné utrápené duše v cizích tělech. To není jako ve všech ostatních zemích světa. Slovensko je prostě jedinečná země, ve které nekritizuji její obyvatele (těch je mi spíš líto, ale oni sami to nejspíš ani nevědí, asi jako Severokorejci, kteří umírají hladem, ale s úsměvem na tváři, že se „mají dobře“. Oni sami vědí nejlépe, že jim je fajn.). Kritizuji v SR úplně jiné věci a budu to dělat do té doby, než se něco změní. (To už dávno na tomhle světě ale nebudu).
 
Ke komisi na Ministerstvo zdravotnictví se nyní soustřeďují úplně všichni zájemci z celé ČR od všech sexuologů v zemi. Konkrétně u komise 11.2.2015 bylo celkem 18 lidí (v té prosincové přes 30). Z 18 jich bylo 11 FtM a 7 MtF. 13 bylo od MUDr. Fifkové, jedna od MUDr. Entnerové z Olomouce, jedna od MUDr. Berana z Plzně (to je ten milý pan sexuolog, co předepisuje androcur na první návštěvě! 🙂 a zbytek (teď už nevím kolik, protože tohle je tak složitá početní úloha, že to nebudu číst po sobě jen proto, abych věděla, kolik to bylo) od MUDr. Procházky z Prahy.
 
Ministerstvo zdravotnictví na Palackého náměstí má zajímavou budovu ve stylu puristického novoklasicismu a stojí u břehu Vltavy. Taková je ale jen zvenčí. Uvnitř je staré linoleum, které symbolizuje, jak Ministerstvo šetří (to poznamenal Tom :). Místo toho, abych byla vystresovaná, jsem s ním byla vysmátá (ale jen do chvíle, než jsem přišla na řadu).
Do Prahy jsme dorazili autem až k Ministerstvu, oproti mému původnímu plánu nechat auto na záchytném parkovišti a dojet v klidu metrem. Teď jsem měla ale s sebou přeci řidiče, tak proč bych jezdila metrem? Neprotestovala jsem.
„Až pojedu Prahou, tak mě ale nerozptyluj, jo?“
„Jasně, Tome.“ 😉
Nedoporučuji jezdit k Ministerstvu zdravotnictví autem. Opravdu ne. Měla jsem vytisknuté tři ulice, kde není modrá parkovací zóna pro rezidenty (která je jinak úúúúplně všude!) a mimo kterou lze občas i zaparkovat. Párkrát jsme si to tam projeli kolem, protože navigace nás neustále navigovala do zákazu vjezdu, než Tom našel jedno z posledních volných míst.
Komise začíná zasedat v 9 h. Já byla pozvána na 9 h., ale bylo teprve 8. Nikde v okolí žádná viditelná kavárna, takže jsme šli nakonec dovnitř, protože se mi v sukni nechtělo mrznout venku, i když mě hřála přítomnost Toma.
Vešli jsme dovnitř, zaměstnanci bezpečnostní agentury jsem sdělila, že jdu za paní Köhlerovou… („Ano, takže ke komisi. Ta je tady v přízemí.“) No dobře, tak ke komisi, když chceš, ty chytrý uniformovaný zaměstnanče!
Kabelka projela RTG tunelem, Tom si vytahal kapsy, prošli jsme bezpečnostním rámem a já se šla podívat k pootevřeným dveřím s označením 223K.
Ne, ty dveře nemají označení 223K, jak se píše v pozvánce, ale 223A-223nějaké_jiné_písmenko, ale ne „K“.
Očividně jsme tam ale byli dobře (a taky první). Tom tam nakukoval, já se bála, protože co kdyby tam někdo byl? 🙂
Tak jsme si šli dát kafe z automatu a sedli do takové pohodlné pohovky na vedlejší chodbě.
Tom neustále něco komentoval a rozesmíval mě.
Kafe z automatu Ministerstva zdravotnictví je příšerné, měla jsem všechno usazené na dně, zatímco první loknutí bylo jako když piju vodu.
Když bylo 8:50, rozhodla jsem se vejít. Na pozvánce totiž bylo, abychom se dostavili o 10 minut dříve.
 
Toto je moje pozvánka, do které jsem vepsala slovo „vzor“. Je to jinak takový moc hezký papír s barevným logem 🙂
(po kliknutí se otevře v novém okně)
 
Výborné je to oslovení!
Prostě dokaž, že to je jinak, proto k naší komisi taky jdeš, ne? A my ti to až potom změníme.
Tak dobře no.
 
Pozvánka mi přišla zhruba 3-4 týdny před komisí a čekala jsem ji, protože jsem o tom byla od Hanky informována. Taky jsem se moc těšila. Musela jsem doložit rozhodnutí o rozvodu, potvrzení rodinného terapeuta (v Motole doporučeného Hankou) kvůli Kačence, navštívit podruhé (a naposledy) prof. Weisse a to bylo myslím vše.
 
Tak tohle je ten první papír, o který mi šlo a který mi otevře dveře k druhému papíru, na kterém už bude razítko a který mi otevře dveře k dalším dveřím, díky kterým vše zakončím posledním papírem, ve kterém bude už Tereza -ová a F.
Je to vlastně nesmírně jednoduché 🙂
 
Do čekárny jsme s Tomem vešli jako první. Bylo tam asi 5 míst k sezení (na pohovce a na křeslech), na zemi byl koberec a za prosklenou průsvitnou stěnou s dveřmi byly vidět stoly jako na svatbě s občerstvením připravené pro účastníky komise. Na stolku v čekárně ležel pořadník na celý den s časy, jmény a místem bydliště každého účastníka. Byla tam převaha kluků, kteří už také pomalu přicházeli a účastníci byli opravdu z celé ČR.
Za chvilku dorazily taky holky od Hanky, takže nastala dobrá nálada, i když se čekárna trochu plnila, protože každý druhý účastník měl doprovod a tak si už nebylo kam sednout. Nikdo nepřišel jen 10 minut předem. Všichni tam byli dříve.
Podle pořadníku měla komise na každého 15 minut.
V 9 h. dorazili „komisaři“. Nebylo jich sedm, muselo jich být podle mě aspoň deset. Poznala jsem MUDr. Weisse (endo), prof. Weisse, MUDr. Fifkovou a tím to skončilo.
Celou komisí provázela paní, která vyzývala jednotlivé účastníky a kontrolovala, zda jsou přítomni.
Byla usměvavá a moc milá.
Jakmile byl účastník vyzván, sedl si na židli ke stolu, po jehož levici seděla Hanka a ještě pár přísedících, naproti p. Köhlerová z Ministerstva, která pokládala otázky.
Nestačila jsem ani vnímat, kdo všechno tam je. Do poslední chvíle jsem nervózní díky Tomovi nebyla, ale pak to najednou přišlo. Měla jsem v úmyslu vejít s úsměvem a sebevědomá, ale ten úsměv mi dal nakonec docela zabrat.
Jakmile jsem se posadila, už to bylo trošku lepší, jenže p. Köhlerová, jinak milá paní, vyslovovala své otázky docela rázným tónem.
Abych tu zase neprozradila úplně všechno a nebylo to pro vás ostatní, které komise teprve čeká, překvapení! 🙂
Otázky se vztahovaly k přeměně a byly různé, nebylo jich moc (dvě tři?). Dvakrát jsem komisi rozesmála, když jsem popisovala, jak mě přijali mí kolegové. Tam to bylo opravdu hezké 🙂
Také se ptali na Kačenku, ale jen obecně.
 
Sezení u komise netrvá dlouho. Je to nějakých 5-7 minut. Po zodpovězení otázek si vzal slovo předseda komise MUDr. Procházka. MUDr. Procházka byl předsedou komise u žadatelů, kteří patřili Hance Fifkové, zatímco Hanka Fifková byla předsedkyní komise pro žadatele, kteří patřili pod ostatní zbylé sexuology. Předsedou komise nemůže být totiž můj vlastní sexuolog.
 
MUDr. Procházka mi položil pár doplňujících otázek a informací ze zákona, jakože nebudu už moct mít nikdy děti, budu do konce života brát hormony, atd. To všechno už dávno všichni víme, ale je potřeba to tam ocitovat.
 
Po sedmi minutách (to byl můj odhad) jsem byla propuštěna za skleněné dveře do čekárny, abych byla za pět vteřin zase zavolána a byl mi sdělen ten hezký výsledek 🙂
Rozhodnutí přijde do týdne poštou. (Ještě mi nepřišlo a už je to týden! :).
 
Chtěla jsem potvrdit propustku, na kterou jsem dostala razítko Ministerstva zdravotnictví, které mi ale v práci neuznali (na razítku chybí číslo zdravotnického zařízení a lékař). Takže musím při nejbližší návštěvě poprosit Hanku, jestli mi propustku potvrdí znovu zpětně. Že bych byla zase první, komu taková propustka s razítkem Ministerstva nestačí?
 
Tom mi celou dobu držel kabátek, měla jsem ho od něj hezky vyhřátý, oblékla se, pozdravila holky, popřála jim štěstí a šla ven v euforii z toho, že už mám po komisi a že je tu se mnou Tom.
 
Mířili jsme do Motola. Kačenka tam měla kontrolu, na kterou jí vždycky vozí ex se svým přítelem a 5měsíční miminkem.
 
Řešili jsme s Tomem situaci, zda se má vidět s mojí ex nebo ne. Já jí moc neřešila. Ona má svůj život. Měla by ho mít. Má všechno, po čem toužila a měla bych jí být ukradená…
 
Vždycky sedím v chodbě vedle Kačenky, povídáme si a pak jdeme všichni dovnitř. Všichni jakože všichni! I partner ex s kočárkem! 🙂 Co kdyby si náhodou paní doktorka myslela, že moje ex je lesba, když tam přijdou s Kačenkou jen dvě ženy?
Jenže v Motole jsme měli ještě hodinu čas, takže jsem běžela okamžitě do ordinace MUDr. Jarolíma, který bude tvořit své umělecké dílo.
Díky Darince a společnosti vedle ní při jejích návštěvách Motola jsem věděla, kde Jarolím sídlí. Bez ní bych to hledala v tom motolském labyrintu asi hodně dlouho. (Je to -2C (mínus 2C) – fakt to tam je! A tamtéž, ale v jiné chodbě budu už brzo i hajinkat 🙂
Strefila jsem se na druhý pokus do správné chodby.
Ta byla prázdná. Posledně s Darinkou tam sedělo asi 10 dědoušků (jelikož MUDr. Jarolím je urolog), ale teď nikdo. Tak klepu. A nic.
Vytáčím číslo sestřičky, u které jsem se už 14 dní snažila objednat.
U komise se mě totiž zeptali, jestli už vím, do které nemocnice půjdu na operaci a zda už mám termín konzultace. No nemám, když mi to ta sestra pořád nebere!
 
Tom mi chtěl opravdu pomoct, tak vytáčel to číslo místo mě a v tom se otevřely vedlejší dveře! Vyšla sestřička MUDr. Jarolíma, které jsem vysvětlila, že jdu z komise, rozhodnutí mi přijde poštou do týdne a že bych chtěla už objednat. Potřebuji to fakt co nejdřív!!! (To jsem jí neříkala).
 
Vážně se omlouvám, ale když ta sestřička nebyla příjemná, tak to sem musím taky napsat :). Lidé si často za svou pověst mohou i sami.
Bylo vidět, že jsme sestřičku vyrušili. Nevím z čeho. Věděla jsem, že nejsou ordinační hodiny, ale nevěděla jsem, kdy jsou. Jen jsem to chtěla zkusit. Udělat pro to maximum, aby to už konečně všechno bylo.
 
Sestra si mě pozvala dovnitř, Tom nás kontroloval ze dveří, já se snažila být na sestru ještě milá a říkala jsem jí, že jsem jen šla kolem to zkusit… ale ona hned, ať jí neskáču do řeči. Bez rozhodnutí z ministerstva že se se mnou nebudou vůbec bavit. (To je mi jasné).
 
To všechno mi bylo ale jedno. Důležitý je pro mě výsledek a ten byl, že začátkem března mě objednala, dostanu papíry k předoperačnímu vyšetření a TERMÍN!
Taky mě upozornila, ať počítám s dloooouhou lhůtou – klidně i 2-3 měsíce 🙂 Ale to my přeci víme. Lekla jsem se, když řekla to „dlouhou“, že to vyjde tak na září. Takhle by mi to mohlo vyjít podle plánu (pokud mi do toho neskočí nějaký urgentní příjem v době, kdy tam zrovna budu já a který má vždy přednost) a nejpozději v červnu bude vše už tak, jak má (+ 6 týdnů hojení).
 
Motivaci mám obrovskou (jak jsem psala v minulém článku) kvůli sobě, ale teď i kvůli Tomovi.
Chci být pro něj krásná a ženská, jak nejvíc dovedu. Nic ani nikdo mě nezastaví! 🙂
 
Takže jsem odešla od přepracované sestřičky celá šťastná a spokojená a šli jsme si sednout do patra na dětské, kam by měla za chvíli dorazit Kačenka s rodinkou.
Moc jsem se na ní těšila.
Tom se nakonec rozhodl, že z důvodů, které tu nebudu popisovat, se mnou až ke Kačence nepůjde. Dala jsem mu klíče od auta, že počká v něm. Věděl, že to může trvat i hodinu.
Seděli jsme bokem, takže když ex přicházela, nevšimla si nás, ale my jich ano. Tom je tedy viděl, zatímco oni jeho ne.
Rozloučila jsem se s Tomem a běžela za Kačenkou. Sedly jsme si tam na židličky na chodbě a čekaly, až půjdeme na řadu. S Kačenkou jsme si povídaly, když jsem se otočila směrem ven z chodby a na jejím konci stál Tom. (Tolik mu to tam slušelo! On je chlap jakože vážně chlap! 🙂 A ještě jak je o 8 cm vyšší než já, to se mi líbí.
Chtěla jsem, aby přišel, protože stejně jednou přijde…
Nakonec odešel a pak mi v autě řekl, že kdybych na něj mávla, tak přišel. Ale do ordinace bych ho netahala 🙂 Už takhle nás je tam celé procesí :).
 
Celý 11. únor 2015 byl kouzelným dnem. Z Motola jsme s Tomem ještě vyrazili po Praze, ale to už sem taky nepatří a já měla radost, že v jednom z nejdůležitějších dnů mého života byl zrovna on po mém boku.
Nemusel tam být. Nemusel se nabídnout. Nemusel mi psát ani se se mnou nemusí stýkat. Ale on po mém boku je.
 
Další komise pro vás ostatní bude zase koncem dubna.
 
Tak jsem teď celá napnutá, které datum mi začátkem března řeknou jako datum mých druhých narozenin 🙂
 
A nejsem jediná, kdo je teď napnutý 🙂
 
Mimochodem – ještě dva dny a je to přesně rok, co jsem na HRT! 🙂
 

 
4.10.2021 doplňuji do článku tuto informaci s tabulkou:

V roce 2012 odborná komise podle údajů Ministerstva zdravotnictví doporučila k operaci celkem 12 lidí. Loni už jich bylo 117 a letos se jejich počet opět o několik navýšil. S rostoucím počtem operací se zvyšuje také počet lidí, kteří se s diagnózou zatím léčí a k operaci ještě nemuseli dojít. Například na sexuologickém oddělení brněnské Fakultní nemocnice vzrostl počet pacientů od roku 2012, kdy lékaři léčili 118 pacientů, na loňských 156.
 

 

Ne, že by bylo více transgender lidí. Je pouze více těch, kteří se (konečně) odhodlají to řešit a skoncovat s trápením.

164 Comments

  • zklamana a zničená diky srs operaci

    [4]:  A ty jako chceš tvrdit Terezo co? Že tady v ČR jsou všichni trans lidi nadrzeny na kastraci nebo SRS operaci jako ty Terezo?

  • Tereza

    [16]: píšu si o tom, o čem chci a jak to cítím a vidím já. Odpůrce a bojovníky za nějaké zmrzačování vypouštím z hlavy, stejně mě nepřesvědčí, když mám jiný úhel pohledu, ale chápu, ze když někdo i po operaci nohy kulhá, že může nadávat na celý svět.

  • zklamana a zničená diky srs operaci

    Pro Terezu: Ano ženy nemají penisy, ale ženy také nemají ani zmrzačené, nefunkční, nepoužitelné, necitlivé, škaredé a zapáchající genitály jako transsexuální ženy. Prostě transka si musí nechat líbit vše, musí vše se sklopenou hlavou snášet všechna příkoří, ponižování, mučení, pokud chce získat identitu a doklady, i kdyby jí měli ještě více mučit nežli je tomu teď. Už samotná operace je brutální mučení s výsledkem který stojí úplně za hovno. Všichni obhájci kastrací a SRS operací, t.j. transky typu Tereza a spol, včetně téměř všech českých sexuologů a dalších lidí s tímto nelidským svinstvem jakkoliv zainteresovanými, tak všichni tito lidé mají na rukách krev, protože dopouštějí takováto bestiální zvěrstva na trans lidech.

  • Tereza

    Stále nechápu, proč si vy, všichni negativní bojovníci za svá práva a přesvědčení nezaložíte svůj vlastní blog a nepíšete si to vesele tam… Proč?

  • operace chtíví zmrzačení transsexuálové operacemi se chovají jako smyslů zbavení

    [22]: Takže to děláš protože se nechceš cítit jako gay. Tak se necháš dobrovolně nadosmrti zmrzačit. Tak to je fakt důvod hodný transsexuála. Zmrzačit se pro případného partnera, to je pošahané, to se na mě nezlob.

  • Pro Terezu ktera již brzy bude také zmrzačeným mrzákem

    [21]: A ty Terezo si už nech konečně uříznout to péro a nepřej si skončit jako trvale zdravotně poškozený mrzák, což se může hravě stát. Vy transky Tereza, bluemoon a spol.nebudete po těch operacích ani ženy ani muži, ale budete jen MRZÁCI – ZMRZAČENÉ TRANSKY A NIC VÍC.

  • CELÝ TEN PROCES PŘEMĚNY POHLAVNÍ IDENTITY V ČESKÉ REPUBLICE JE NELEGITIMNÍM PROCESEM LÉČBY PORUŠUJÍCÍ ZÁKLADNÍ LIDSKÁ PRÁVA!

    CELÝ TEN PROCES PŘEMĚNY POHLAVNÍ IDENTITY V ČESKÉ REPUBLICE JE NELEGITIMNÍM PROCESEM LÉČBY PORUŠUJÍCÍ ZÁKLADNÍ LIDSKÁ PRÁVA!

  • Kolik procent TS lidí v České republice chce skutečně podstoupit v procesu přeměny chirurgický zákrok, a kolik TS lidí v procesu přeměny ve skutečnosti po chirurgickém zákroku vůbec netouží?

    [21]:" …a řešíte nucení do operace, do které jde většina dobrovolně…"

  • Jáké jsou výsledky SRS operací u MtF v České republice?

    Však se Terezo můžeš těšit na 10cm vagínu, na trvalou asexualitu a anorgasmii, na trvalou necitlivost genitálu, na nepříjemné pocity a na odporně nepřirozeně zapáchající genitál. Takovýto výtvor mít biologické ženy, tak mnoho z nich raději spáchá sebevraždu nežli s tímto svinstvem žít. Ale transky MtF ty s tím žít můžou. A doživotně musejí pak trpět za nekvalitně udělanou a nepovedenou SRS operaci.

  • Romana

    Chápu slečnu Zklamanou, že se vše nemusí povést, ale musí uznat, že určitě existují TS, které jsou prostě víc holky  než  ty druhé, dokonce možná i víc jako Terezka, než některé skutečné ženy.

  • Niki

    No.. Ona transsexualita je tak tezka porucha osobnosti..? ze ja osobne risknu necitlivou, smradlavou a bolavou frndu, nez byt cely zivot pro smich s kozama a nefunkcnim, bolavym ptakem, draha slecno, pani, whatever zklamana..

  • bluemoon

    Díky Niky, sama bych to asi takhle na plnou pusu přisprostle neřekla o těch rizicích…ale jo někteří prostě potřebujou proplesknout i takovým způsobem, aby se konečně probrali a pochopili, proč tu SRS tak chceme.

  • Doklady s ženským jménem a eFkem pro transsexuály MtF lze v České republice stále získat jen za podstoupené zmrzačení genitálu!

    [33]: A proč se musí nechat transsexuálové státem a medicínou ponižovat a podstupovat chirurgické zákroky? Proč?

  • Jak vypadá typická ČESKÁ TRANSKA po ukončené léčbě a přeměně na pokladnu zdravotní pojišťovny

    Typická česká transka po ukončené léčbě a přeměně.

  • Niki

    Takhle muze vypadat jak transka z ceska, tak transka z ameriky. Ja jsem 168cm vysoka, 55kg, velikost bot 38, na mem hlase bys nic nepoznala, nosim dlouhe hnede vlasy, v obliceji bys tez nic nepoznala, je fakt, ze prsa mam acka, to dohanim protezama, ktere jsou schovane v podprsence, 80% pratel ani nevi ze jsem TS, mam naprosto vhoudnou praci me kvalifikaci, nemam absolutne problem se zaclenenim se do spolecnosti a absolutne nelituji niceho. A znam spousty Ceskych transken, ktere vypadaji naprosto normalne. Je fakt, ze mi je 22 a uz dva roky neziju v cechach, ale nemela sem nikdy ani v cr problem se spolecnosti. Ono kdyz se Ceska transka rozhodne v 50ti letech pro zmenu pohlavi, tak asi sama pocita s tim, ze vysledek nebude naprosto optimalni. A to nejen v cr, ale vsude po svete. s Procesem lecby souhlasim z duvodu opatrnosti. Keci jak to stoji za hovno atd. maj hlavne lidi, kteri se nedokazi prizpusobit urcitym pravidlum, nebo se lecba dotkla jejich ega, nebo jim bylo diagnostikovano neco jineho nez  transsexualita. Po procteni serveru muzivdamskem.cz se ani nevidim proc jsou ta pravidla jaka jsou. Nikdo nehraje neprirozeny optimismus, kazda z nas propada depresim z celkoveho stavu, at uz se jedna o vzhled, samotu, praci, ja nevim co vsechno. Jen nektere z nas si vychutnavaji ten pocit, ze celozivotni maska pod kterou jsme zili je pryc a urcite momenty jsou proste poprve a mame z nich radost. A to, jak nas vnima okoli je tez jen a pouze na nas. Jak je a neni feminizace uspesna je individualni vec. Do 40ti let si myslim, ze se zadoucich efektu dosahnout da, ale zalezi proste na genetickych dispozicich. Taky mam 19ti letou kamaradku, ktera vypada krasne, ma krasne zenske krivky, stejne jako ja skoro rok na hormonech, oblicej jako panenka, ale bohuzel ma na vysku 190cm, pak uz je take na zdravem uvazeni jedince, jestli ano, podstoupim SRS nebo jako ona ne, nepodstoupim SRS, ale jsem hrda na to, kdo jsem a na ostatni seru i bez SRS

  • Niki

    A stesti preji naprosto kazde z nas, at se rozhodne pro jakou koliv cestu. Je to o RESPEKTU, a ano, dokonce i ta, ktera stale vypada jako chlap po SRS a HRT muze byt stastna (coz neni Terky pripad), proc ne? Bud dokazu prijmout sama sebe nebo ne a budu se trapit i bez hormonu a SRS nebo i potom. Videla jsem tolik biologickych zen, ktere jsou v obliceji proste osklive, maji mala prsa, muzskou postavu nebo jejich vhled je celkove androgynni, i takove zeny maji partnera, praci a jsou v zivote uspesne. Pokodud se nekdo zablokuje v depce, no tak holt okoli toho cloveka tak vnimat proste bude

  • Niki

    A navic SRS nehodlam podstoupit jen kvuli F v obcance. Nepopiram fakt, ze se to nemusi povest, nicmene.. Mam co ztratit? Mezi nohama stejne nefunguju a pokud me uz pritel frcka, nemusim si naha aspon pripadat smesne. Ano STYDIM SE ZA SVUJ PENIS, a ano, urcita erekce tu jeste je, ale je bolestiva, predkozka se zmensila a cely penis se behem hrt zdeformoval. Ano bylo to risiko, se kterym jsem byla PREDEM SEZNAMENA, a neni to jen muj problem ale problem spousty jinych TS. No co mame ztratit? Nehlede na to, ze me se orgasmus masturbaci proste prici. Nepovede se to? Ok, risiko ktere beru tez navedomi.. Smradlava vagina? Zkus si ji taky nekdy umyt. Necitliva? Egal, stejne jsem zvykla na analni sex, ktery me uspokuje, Asexualni? Jako ze te neberou chlapi? No to ale neni problem SRS ale urcita asexualita se dostavuje jiz behem HRT. Nicmene pritel me dokaze spolehlive rozpalit. Mala prsa? I kdybych si kozy mela do konce zivota vycpavat protezama (jakozto na augmentaci se samozrejme chystam) neni to tak strasne velky problem. De facto i kdyby se operace nezdarila, muj zivot se nijak adekvatne nezmeni. Co s temi nepovedenymi? Eutanasie je reseni? Na eutanasii odvahu mas, ale predavkovat se praskama doma ne? Nehlede na to ze i nepovedena operace neni duvodem k ukonceni zivota. Jestli o necem takovem clovek uvazuje, tak je SLABOCH a stejne by se k neco takovemu po case uchylil i bez HRT a SRS. Co lide, kteri prisli o nohy? O ruce? U nich je invalidita na prvni pohled znat, myslim si, ze to maji stokrat tezsi. Osobne bych brala smradlavou frndu, nez prijit o nohy nebo ruce. Ale co bych komu co vysvetlovala. Ke zmene pohlavi nikdo nikoho nenuti. Sexuolog ci psycholog ti oznami jen diagnozu, to ze jde clovek dal ke zmene pohlavi, to je uz jeho vec.

  • bluemoon

    bluemoon: Asi bych mela zmensit davky progesteronu, posledni dobou mam chut nekoho zmlatit :D a takovehle keci o SRS me proste vytaci do nejvyssich otacek :D Stejne jako neumyte nadobi, chlupy v umyvadle, silene srolovane ponozky hozene ve skrini, nebo kdyz se nevetra.. Jojo, spolubydla ma se mnou posledni dobou vojnu :D

  • Niki

    Jo? Jak mi tady asi uznaji identitu? Jsem tu pouze zameldovana, nemam rakouske obcanstvi, na matrice jsem vedena v Ceske Republice, takze veskere papirovani, jako byla zmena jmena a jako bude zmena pohlavi v papirech probehne v Cechach, podle ceskych zakonu

  • sebevražda v případě nevyřešeného problému se změnou pohlaví je vysvobozením, žít jako invalida je ponižující utrpení

    human (fuck like a beast)

  • to máš tedy pech, že jsi se narodila na českém teritoriu

    [42]: Tak tomu se říká smůla nemít rakouské občanství, či jiné občanství, kde mrzačení genitálu již odstranili z legislativy, na rozdíl stále od České republiky kde tento barbarský zákrok je podmínkou k získání dokladů.

  • Zapach mytím neodstraníš jen na chvíli ho eliminuješ

    [39]: Tu zmrzačenou nepřirozeně zapachájící kundu můžeš mýt třeba 10x denně, ale stejně bude pořád odporně zapáchat, protože nemá žádnou přirozenou lubrikaci, a při těch nechutných dilatacích, ale také i při styku s mužem tam pořád musíš rvát to svinstvo ten chemický lubrikant z drogerie nebo lékárny. Tak proto je ten permanentní odpudivý kundí smrad ze zmrzačeného nepřirozeného genitálu. Jediné východisko jak se zbavit smradu by bylo přestat dilatovat, ale to má zase jiné zničující následky. Takže je to fakt na palici takováhle kunda. Takováto "kunda zmrazčená" je skutečný danajský dar.

  • bluemoon

    [40]: Jasně, uznejme identitu každému CD/TV nebo shemale. Vždyť ti taky do transgender taky patří. Ale prosím tě, nedělejte to za mne. Propagujte si to jménem crossdresserů, travestitů a za shemale a ne za všechny TS.

  • Přeoperovaná kunda, po které transsexuálové MtF touží může být pro některé MtF smrtící

    [47]: Co nemohu hlavně přijmout je ta zmrzačená KUNDA, která je pocitově rok po operaci stále jako sevřená ve svěráku, je anorgasmická, nefunkční, nepoužitelná, necitlivá, bolestivá, zapáchající.

  • pro budoucí dvě nepovedná procenta

    [50]: Však to T. po SRS operaci poznáš sama na vlastní kůži. Ale Ty T. i když budeš stejně zmrzačená, tak to budeš stejně vychvalovat, protože jsi magor.

  • Tereza

    [53]: …ty to opravdu nechápeš. Já si tu nesedím na posteli a nesním o budoucnosti. Znám tolik holek po SRS, že mi stačí jejich zkušenosti a pocity k tomu, abych se těšila taky. Každá operace má svá rizika. To jsme nikdy nikdo nezpochybňovali. Ale pro tebe jsou magoři (jak jsi nás nazvala) všichni, kdo s tebou nesouhlasí. Tak buď jsme mimo my všichni, nebo ty. Jedna z těch variant to bude.

  • Nepovedený výsledek SRS operace, kterým je zmrzačená kunda, může zajistit alespoň cestu do blázince, pokud není umožněna eutanázie

    [50]: Navíc mě už je dnes T. jaksi všechno absolutně u prdele co se mnou bude a jak dopadnu, můj život je stejně zničený díky nepovedenému výsledku SRS operace. Zmrzačená kunda vypovídá o tom, jak ty SRS operace medícína tady v ČR dokáže řešit, kdy doktůrci se bijí v prsa jak to umějí řešit, ale vše je ve skutečnosti úplně jinak.

  • Chirurgické zákroky podstupují i TS lidé, kteří po nich netouží, a to jenom proto aby jim byla uznána potřebná identita a vydány potřebné doklady

    [55]: A víš o tom T., že ve skutečnosti je více TS lidí co chirurgický zákrok nechtějí a vůbec po něm netouží?

  • Lucka

    [31]: ahojík, máš nejspíš pěknou dušičku, taky myslím že by jsme měli držet při sobě a ne se hádat. je jedno jak se rozhodneš, hlavně že budeš štastná Romane.

  • Riskantní operace bez jistého výsledku, to je SRS operace. Zaručí maximálně to, že po ní budete už doopravdy transsexuální.

    [57]: Takovým to informacím jsem též před OP věřila, neboj nejsem zase tak blbá, jak si tu každý myslí, abych si toho co nejvíce o SRS operacích nezjistila nežli se nechám kuchat. Znám moc dobře i oba dva odkazy co jsi sem dala.

  • Lucka

    [37]: ahojík Nikčo, mě už ta výška netrápí jako dřív, jak mi řekl kamarád, no jo ty máš výšku to se mužum líbí, a má pravdu, pokud jdou dvě pěkné holky po ulici, chlapi většinou upoutá ta vysoká. dnes už není tak neobvyklé žena přes 180cm. já za jeden den v Praze potkala tři holky stejně vysoké a rozhodně nevypadali divně, naopak.

  • Zmrzačení kastrací či SRS operací v České republice jako jediné možné vykoupení se transsexuálů z neutrálu a zbavení se úřední nežádoucí mužské či ženské identity

    Ano měla jsem nůž na krku, protože už 4 roky jsem žila (byla nucena žít) v potupném ponižujícím neutrálu, a už mi to příšerně vadilo, protože takto v neutrálu bez podstoupeného chirurgického zákroku bych musela žit snad do konce života, ze kterého nebylo úniku jinak nežli se nechat chirurgicky zmrzačit a nebo zůstat v neutrálu a úředně stále jako muž.

  • Tereza

    [58]: opravdu si nemyslím, že je více TS lidí, kteří po operaci netouží. (Možná u kluků, kteří to mají složitější. Ale u holek ne. Neznám ani jednu slečnu, kterou potkávám u Hanky, která by byla proti SRS.

  • Oprávněné obavy z výsledku SRS operce

    [62]: Ano měla jsem obavy z podstoupení a z výsledku SRS operace, protože jsem věděla jak některé holky po SRS operaci dopadly. Dnes už vím, že ty obavy byly oprávněné. A to i přesto, že mi ty obavy byly před operací sexuologem vyvraceny a zlehčovány.

  • [64]

    [64]: Po přitvrzení podmínek Pro TS lidi v roce 2012 došlo k tomu, že papír od komise, který dříve platil neomezenou dobu, tak od té doby má transsexuální pacient jen dva roky na rozmyšlenou zdali SRS operaci podstoupí. Co se děje s takovým transsexuálem po těch dvou letech, co přesáhne platnost rozhodnutí komise, to jsem zatím nezjistila

  • Lucka

    holky, víte některá jak to tedy je od roku 2015, Vlasta píše že jí bylo řečeno že je komise i před HRT, a chtějí už i RLT před zahájení HRT. což je pro některé přijatelné ale pro některé určitě stěžující situace, já jsem v té druhé skupině.

  • Tereza

    [72]: to jí řekla ale MUDr. Entnerová. Každý sexuolog má jiný postup. Jen podmínky pro všechny TS jsou stejné. Tempo přeměny si každý volí sám a tak i začátek RLT.

  • Lucka

    [75]: nechápu, každý sexuolog má jiný postup ale podmínky pro TS jsou stejné. tak jak to tedy je. v mé situaci se plně jako žena prezentovat nemužu, nebudu tu rozepisovat proč a proč myslím že po nějakém čase na HRT ano.

  • [73]

    [73]: Člověk doufal, že se v tomto státě něco změní k lepšímu ve prospěch TS lidí, a TS lidé nebudou muset podstupovat zmrzačující chirurgické zákroky, no ono se naopak přitvrdilo. Šla ke komisi, ne proto že jsem toužila po SRS ale toužila jsem po ženské úřední identitě a dokladech.

  • [77]

    [77]: Ano právě že se SRS operace bojí a mají strach z výsledku, protože ví co to obnáší a jak je výsledek nejistý. Tak raději po žádné operaci netouží, protože to neohrožuje jejich život jako ta tvoje trapně stále srovnávaná "ledvina". To je úplně něco jiného, dokážeš tohle pochopit?

  • Tereza

    [88]: Operace pohlaví o operace ledviny je klasifikována jako těžká operace. Jestli se tu chceš pro změnu dohadovat o obtížnosti obou operací a různých druhů rizik u obou, tak můžeš, ale já si jdu dopsat svůj článek o rozhodnutí komise, pro kterém jsem si dnes šla na poštu, pak se vykoupat a spokojená a nadšená do postele. Jaké budou tvé sny? Takže dobrou.

  • [84]

    [84]: Zdravému člověku se samozřejmě do žádného nejistého rizikového zákroku nechce, který ho může zmrzačit a způsobit mu zdravotní újmu a proto má obavy a strach  SRS operaci podstoupit, tak nemel nesmysly.

  • Tereza

    [85]: Nejsem proti tomu, aby si každý mohl určit svoji identitu na základě vlastního rozhodnutí bez SRS (jako v Chile). Jen tomu nerozumím, protože sama mám v sobě jasno a nedovedu si představit, že nechci SRS.

  • Tereza

    [101]: u Hanky určitě žádná komise kvůli HRT není. Jen komise ohledně SRS, která je daná nějakou vyhláškou. Proto mě u Vlasty zajímá, jak to vlastně u Entnerové v Olomouci všechno bude.

  • zvláštní

    Tereza : Sama si tu psala, že jsis prošlas fetišismem a kdo je jednou fetišák, je jim pořád. Jen u nás je pokroucená diagnoza a pouštějí se do léčby 🙂

  • Lucka

    [103]: mě to zajímá taky když tam jdu příští měsíc chichi. aby mě nevrtala do něčeho co ve skutečnosti není podmínka ale jen co nejrychleji mít vyléčené pacienty bez ohledu na ně. jinak by mě to sakra ztížilo situaci.

  • bluemoon

    [106]: když už jako žena vypadáš a není vůbec těžké během čtvrt hodiny udělat transition a přesto se jako ženská chovat nedovedeš a RLT ani nezvládáš, nechápu pak, proč by měla být uznána identita i pro tyhle lidi.

  • zvláštní

    Tereza : A kolik žen má udělanej klitorys z glandu penisu? mmm? asi jen ti čeští fetišáci…A taky ženy mají topořivá tělíska a kde je máš po operaci? někde vyhozená :D

  • zvláštní

    [122]: zase česká hláška :D chce to se jen trochu snažit :D tak se snaž a dojdi na urologii a bud tma pár dní pak po roce na 4mg estrimaxu, tě tam budou zastavovat, co jsi zač :D

  • Lucka

    [119]: no správným směrem se rozjíždím ale zrovna mám strach že mě to chce zkazit doktorka Entnerová, jen doufám že ji křivdím když ji všichni chválí, pevně doufám.

  • Tereza

    Zdá se to být až fascinující, jak jeden jediný člověk zařazuje některé blogy mezi nejdiskutovanější na tomto serveru. Je zde přes 1.000.000 blogů, ale články mé a Lucky patří pravidelně mezi 5 nejdiskutovanějších.

  • Tereza

    [132]:: slovo systém mám ráda. Často proti němu někdo bojuje, kritizuje ho a když někdo neví, co by kritizoval, vždycky použije "systém". Sandra Bullock bojovala ve filmu Síť proti systému, Harrison Ford v Uprchlíkovi bojoval proti systému, Douglas bojoval proti systému… už nevím, jak se ten film jmenoval… Tom Cruise, Angelina Jolie… Systém je fakt strašná obluda!

  • Pro všechny transsexuální devianty jako je T. a její přívrženci co mají vymyté palice českými sexuology

    Proti pošahaným individuím jako je T. a její přívženci, kteří jsou nadržené na zmrzačenou smradlavou kundu, netřeba jakkoliv argumentovat. Každému co jeho jest.

  • [135]

    [135]: A jsou tam ty chuděry u Fifkový 5 až 12 let bez operace, a stále musejí žít v neutrálu a stále bez ženských dokladů s mužskou identitou. No to mi poser. Nikdo jejich palčivé problémy neřeší a nechá se je tam trápit.

  • Lucka

    [122]: zkus si představit jinou práci než tu kancelářskou, ale pokud si jinou nedělala těžko ti to vysvětlím, já psala Kristýnce co dělám a jak by to vypadalo a pochopila okamžitě.

  • zvláštní

    tereza: ano jsou to ty, které se nenechali zmanipulovat, ale to že to zkouší manipulací do operace je jasný. a když ji holky ignorují, nic sněma nenadělá, ale slabší a fetišáci na ní jdou.

  • Lucka

    [122]: hele ještě jinak, Majka měla práci ještě pořád pro tohle lepší o proti mě, byla splachovací, a jak to dopadlo, musela dát vípověd. nechci být v přeměně třeba rok bez práce. ona je práce a práce Domčo, neznamená že když to jde v jedné tak v druhé taky. křičet když mužu já mužou ostatní taky je nesmysl.

  • zvláštní

    Po operaci jsi po třech kastracích – HRT, kastrace klasická a pak odstranění topořivách tělísek. Chut na sex skoro vůbec nebývá a jelikož ten orgán je překopán a odstraněna topořivá tělíska. Proto ty orgasmy jsou dost báchorkou, topořivá tělíska zajištují prokrvení orgánu, tak aba byl dostatečně citlivý pro vrušení 🙂

  • [127]

    [127]: Je naprosto evidentní proč je tento blog nejdiskutovanější v ČR. To proto, že se v této zemi neřeší palčivé problémy trans lidí a permanentně se v ČR ignorují.  

  • Lucka

    [146]: díky Niki. ona mě netrápí ani tolik ta komise, jako zahájení RLT před samotnou HRT. no dobře, být občas tzv anonymní žena ano, ale zahájit takto RLT, to je pro mne silné kafe.

  • Niki

    Neni zac Lucko, naprosto to chapu. RLT pro nekoho muze byt opravdu problem… Pokud ale neni zbyti, o tve prirozene zenskosti nepochybuji, vyzkousela bych vizazistku a nejakou podobnou pomoc, aby se RLT dal lepe zvladnout 🙂

  • Niki

    Naprosto chapu, ale make up uni tez delay dive, konturovani obliceje, podkladove base na vyzmizikovani poor atd, takovou tu zasedlou kuzi po holeni zneutralizovat oranzovym podkladem.. Ale chapu, vysledek taky neni 100% a navic je to pomerne drahe… Mozna by se slo s lekarem nejak dohodnout 🙂 Ikdyz podle tvych fotek, co jsem videla bych to nevzdavala 🙂 nezapomen ze podlehame hlavne nasi paranoye kazdy to vi, kazdy to vidi a kazdy si to mysli :)) Kazdopadne preju hodne stesti a sily 🙂

  • Lucka

    [161]: přesně tohle mě napadá taky, když mužu žít jako žena bez léčby, nač podstupovat léčbu která poškozuje zdraví, léčbu podstupuji abych jako žena i vypadala ne se jen cítila.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.