otєrєzє.cz

Diana, nebo Gabriel?

Teď z mých dnů a zážitků z Motola na chvilku odbočím.
Nechtěla jsem tu tomu věnovat ani čas, ani prostor, prostě vůbec nic, protože jde o čin podle mě naprosto nesmyslný, drzý, neopodstatněný a dovoluji si vyslovit vlastní teorii (čímž si zcela jistě někoho znepřátelím, ale ráda si tuto teorii nechám vyvrátit), že ten člověk se dostal do dluhů, přeměna se nepovedla, při diagnostickém procesu záměrně lhal (to je uvedeno i v článku) a tak ho napadlo toto řešení. Ona se těžko provádí diagnóza na základě lživých odpovědí. Otázkou je, zda byly opravdu lživé nebo se to teď jen tvrdí…?
Způsobí to zbytečnou popularitu nepovedených přeměn a diskusi kolem aktuálního postupu při předepisování hormonů či schvalování chirurgické změny pohlaví, které se podle mě nedá obejít.
Přesto tady na blogu zcela spontánně nedávno proběhla určitá krátká diskuse na téma první české transsexuální (?) pacientky v historii Diany Polyakové, která žaluje všechny možné instituce i jednotlivce, se kterými přišla během přeměny do styku o 17 miliónů. Včetně Nemocnice Motol nebo MUDr. Fifkové, která byla zrovna předsedkyní komise v momentě, kdy se schvalovala žádost tohoto člověka o chirurgickou změnu pohlaví.
A já tu tomu ten prostor dám! 🙂
O tomto sporu už vím dlouho. Z vyprávění Weisse při jeho přednášce, že jde o úplně první případ tohoto druhu u nás. Hanka Fifková s tím nemá nic společného, protože toho člověka vyhodila a poslala za Weissem, který ho nevyhodil a nakonec chodil k MUDr. Procházkovi. Ale žaluje jí taky.
9.6. vložila A. do diskuse takova-mala-ponorka-den-15 odkaz na článek z aktualne.cz s názvem „Unikátní spor: Řidič žaluje lékaře, že ho změnili na ženu.„, na který reagovala i Janicza dotazem, jak asi probíhal 1 rok RLT u tohoto člověka?
Taková diskuse by mohla být náhodou docela zajímavá a to i v případě, že se k ní vyjádří samotný aktér.
Jelikož o sobě prohlašuje, že není žena, budu o něm mluvit v mužském rodě. Jenže…
Navečer jsem se prospala, takže teď se mi spát nechce a tak jsem se koukla ještě na maily…
K mému překvapení mi do mailu přistálo poněkud neuspořádanou téměř lámanou češtinou vyjádření tohoto člověka, které tady uvádím a obrázek si může každý udělat sám:
[text musel být na základě výhružek ze strany Diany smazán]
O tomto člověku mám své vlastní mínění a tady v článku ho komentovat nebudu.
Tak je Diana, nebo Gabriel?
Teď v tom mám v hlavě guláš i já 🙂
V článku Weiss uvádí, že pacient přichází sám s prosbou o pomoc, to on si podává žádost. Rozhodně nikdy nikoho nepřemlouváme ke změně pohlaví. Dále každý pacient podepisuje (i já jsem to podepsala), že změna zpět není možná. Jde tedy spíše o snahu získat peníze než o omyl.
Diana/Gabriel se chlubí reportérovi se svými ňadry za padesát tisíc.
Ono tady vlastně ani není co řešit. Tohle je tak jasné, že něco takového nemůže zrovna v ČR nikdo vyhrát. Ona je to vlastně rarita i ve světě, ale teď má prostě Česko mediální skandál taky. Nedivím se, že to nechce nikdo komentovat. Tady není co.
Každopádně pro běžnou společnost jde o zajímavý případ. Který ovšem nevrhá nic dobrého na nás ostatní. Je snad snadné obelstít psychology, sexuology a komisi? Leckterý neznalý člověk si teď tohle řekne, protože neví a žádné jiné informace nemá.
Vím, že tady proběhly kdysi dávno diskuse o tom, zda je diagnostický proces dostatečný a že se chirurgické změny pohlaví uskutečňují i u transvestitů (což být nesmí) právě proto, že diagnostika je chybná. To je ovšem názor jediného člověka, který se asi považuje za ředitele zeměkoule všech transsexuálů. Všechno ví, všechno zná a jistě studoval všechny školy a získal ještě mnohem více zkušeností, než specialisté, na které se tady v ČR obracíme a které považuji za špičku.
Ráda provokuji a ráda si rýpnu.
A zrovna dnes mám tak rozvernou náladu, že bych se klidně dohadovala do půlnoci 🙂 I když to už moc času nezbývá a tak si půjdu lehnout.
Nevím, jak Diana, nebo Gabriel narazil na tenhle blog, ale očividně pátrá po tom, co o něm kde píší 🙂
Tak tady píší tohle, Gabrieli 🙂
Nechci zlehčovat vaše deprese a stavy, které máte, ale o 17 miliónů by si potom mohl říct každý. Jen ten důvod je podle mého názoru úplně zcestný. Já vám nevěřím.
Hezký večer.
A teď mě zažalujete taky? 🙂
Upozornění doplněné 3.7.2015:
Diana mě dnes ve 12:20 požádala o smazání veškerých komentářů k tomuto článku, které zde sama z vlastní vůle napsala. Pod výhružkou žaloby a odškodného. Jde o klasické vyhrožování, kterému velmi nerada podléhám, ale v tomto případě (jelikož být vidět je to poslední, co chci) Dianě vyhovuji a její komentáře budou zneveřejněny, takže diskuse pod tímto článkem bude dost postrádat smysl. S Dianou nebo Gabrielem a jejím sporem se všemi lidmi, kteří na ní jen mrkli, nechci mít nic společného.
Doplněno 18.7.2015:
Diana u odvolacího soudu uspěla a podle informací deníku Blesk jí lékaři donutili k přeměně. Odvolací soud tedy vrací celý případ obvodnímu soudu, který musí celý proces zopakovat a Dianu vyslechnout, což se údajně vloni nestalo. Tehdy Diana soud prohrála, ale odvolala se. Dále musí soudní znalec posoudit, zda si Diana vymýšlí nebo ne.
Tak to bych tedy chtěla vidět, jak to prověří, protože do hlavy nikdo nikomu nevidí a vzhledem k tomu, že se Diana (nebo spíše ten, kdo za ní stojí) soudí o 17 miliónů, bude stejně vždycky tvrdit, že k přeměně byla donucena. Zpětně něco diagnostikovat nelze a při našem českém úzkostlivě důkladném diagnostickém procesu a celosvětově přijatým podmínkám pro chirurgickou změnu pohlaví, kterým je i minimálně jeden rok života v požadované roli se všemi aspekty prostě nejde dojít až k chirurgické změně, aniž bych to nechtěla. Ten rok je dostatečně dlouhý na to, aby vyfiltroval osoby, které transsexuální nejsou, protože jednoduše osobě, která transsexuál není je těžké žít trvale v opačné roli, nehledě na to, že je to dostatečně dlouhá doba na to, aby si dobře rozmyslel, zda chce přijít o své aktuální pohlaví.
Domnívám se, že problém je u Diany v tom, že žádný roční RLT dodržen nebyl (podle toho, co Diana popisovala). Nechápu ale, proč usilovala o chirurgickou změnu pohlaví a podepsala veškeré potřebné dokumenty, včetně toho, že změna je nevratná a že s operací souhlasí.
Jsem zvědavá, co vymysli obvodní soud.

89 Comments

  • Sabina67

    Organice Transfusion prostřednictvím TGEU a ILGA Europe podalo žalobu proti České republice za nucené sterilizace na transsexuálních lidech letos na jaře.

  • mašek

    [1]: Já nechci,moc kritizovat, chápu, že ve vašem případě to dopadlo špatně, a asi je to i částečně chyba "systému" (nedokáží/nechci posuzovat, kdo nese jakou vinu, když nemám a nemůžu mít dost informací abych to posoudil)

  • Hotaru

    Svým způsobem i já přišla s diagnózou vlastní k doktroce řekla ji pár lživých informací, jako například nosíte dámské spodní prádlo? Moje odpověď by ne ačkoli je ano, jenom kvůli otmu že se stydím, poprvé proběhlo stylem udělal se soupis věcí jako jméno podobně do karty, a poté jenom otázka jdete za mnou jako za psycholožkou nebo sexuoložkou, už jen to že čekací doba je k mé doktorce na obědnání první asi dva měsíce vykazuje že dva měsíce jsem nezměnila názor.

  • Tereza

    [1]: Já věděla, že se ti tenhle článek bude  hodit do "krámu" a zneužiješ ho k prezentaci svých názorů proti všem a všemu, ale vidíš jak jsem hodná, že jsi dostala prostor na tyto tvé vážně nemocné teorie?  🙂  Fascinuje mě tvá jistota, že Gabriel je Gabriel a všichni udělali chybu, jen on je svatá oběť.

  • Michal

    Je zvláštní, že tyhle případy vždycky zneužijí k argumentaci pro ještě větší teror TS lidí. Místo aby lidi konečně aspoň jednou použili tu věc na krku a provedli velice složitou úvahu:

  • Hotaru

    Je pěkné vidět že co člověk to vlastní názor skoro, ačkoli se shodují v maličkostech ži kompletně oponují. Bylo to pěkné počtení, ale je vidět že já do této diskuse zapadnout nemohu. Tak zatím popřeji krásný den, a přijímačky volají 🙂

  • Michal

    Proboha jak jako lékařsky potvrzeno? Si děláš srandu. Celý to lékařský "potvrzování" je založeno na tom, co já jim tam řeknu. Tak můžu tvrdit, že jsem medúza a když to tam budu tvrdit dostatečně dlouho, potvrdí mi, že jsem medúza. Když ze mě pak udělaj medúzu a já si budu stěžovat, tak se za to vzdaj odpovědnosti s tim, že jsem si DIAGNOZU VLASTNĚ URČIL SÁM. Tak jakýpak potvrzování. Něčí sebeurčení objektivně posoudit nebo dokázat nejde, stejně se spoléhaj na to jak to vnímá daná osoba, takže tyhle polobohy na nic nepotřebuju. (Eliška třeba jo a budiž jí to přáno.)

  • mašek

    [12]: S dost věcma i souhlasím, ale oponují v tom, že děláte že všech psychologicých, psychyatrických, sexuologických bacientů devianty. Dneška už je chození za cvokařem skoro móda a psycho DG dostanete i když pláčete na pohhřbu ( a to bezesrandy, stačí když jste po úmrtí blízkého smutný dýl jak 14 dní) také by jsme  měli v ČR možná milion deviantů.

  • Michal

    [16]: Podle mě je skutečná deviace jen máloco. Zbytek je jen mimo přísný rozdělení na A a B jak si to někdo vymyslel. Takže žádná odchylka, ale naprosto normální stav.

  • Lucka

    [21]: asi takhle, tímto procesem musíme sice projít všechny, všichni, pokud chceme měnu pohlaví, ale ten odborník tam není proto aby neprošli lháři, to si pleteš, je tam proto aby zvážil jestli se nepleteš v tom že jsi TS a nejde o jinou poruchu, a taky muže pomoci těm kteří neví čím to přesně trpí, neumí si sami určit diagnozu.

  • Lucka

    [24]: budu se zase opakovat protože jsem toho už napsala dost. já jsem psychologa nikdy nepotřebovala a nejspíš potřebovat nebudu, umím se se vším vypořádat sama a kdyby záleželo na mě, tak tuhle proceduru nepotřebuji podstupovat.

  • Lucka

    [24]: doufám že ti to ujasnilo že proti tvému postupu nic nemám, bohužel jiný tady není. ale chceš se pořád trápit, kurnik zatni zuby jako chlap ne a prolítni tím procesem. jestli si myslíš že chlapštější řešení je sebevražda, tak už odvolávám tu moji otázku jestli si svobodný.

  • Michal

    [28]: Lucko Lucko.. už to tady píšu nejmíň po šestý.Ty si tu diagnózu sama určuješ a je NAPROSTO žádoucí, aby sis určila i léčbu! Zvláštní je, že ti nepřipadá divný, že si sama určíš diagnozu bolavý zub, ale tady kde jsi na mnohem tenčím ledu je to najednou strašně nepřípustný.

  • aeneris

    Přesně jak píše michal, bud za sebe mate absoltni odpovědnost, nebo vam psycholog/sexuolog stejně nepomůže, celej problem je otom ze stát a elita chtějí mit moc nad odchylkami.

  • aeneris

    Přesně jak píše michal, bud za sebe mate absoltni odpovědnost, nebo vam psycholog/sexuolog stejně nepomůže,h(jako u mě kdy sem musel psychologa donutit aby začal chapat muj problem) celej problem je otom ze stát a elita chtějí mit moc nad odchylkami. Coz se v historii vzdy zvrhlo pokud to eskalovalo,

  • Roxana

    Dle mých informací byla u Fifkové víckrát. Problém je, jestli to proběhlo, tak jak popsáno. Šel za doktory vyplašený s tím, že se zamiloval do chlapa a následně mu stanovili diagnozu. Jelikož je transvestita – a diagnostická kritéria transsexuality sedí i na transvestitu, tak pak mohl lékařů věřit a vyloženě si nalhávat, že je žena. A naopak na dost biologických žen kritéria nesedí 🙂

  • Kristýna

    [Smazaný komentář] Podle mne je ta snaha u vytvoření co nejhlubší díry do těla u mnoha holek zbytečná (když z jakéhokoliv důvodu neplánují vaginální styk s mužem) a způsobuje to akorát komplikace. Přece to musí jít udělat jen s mělkou jamkou pro schování neoklitorisu? Celé by to snad pak bylo jednodušší.

  • mašek

    [31]: vydíte to trochu militantně, ale souhlas. Vaše tělo vaše pravidla. Bohužel ten případ žaloby nahoře ukazuje, že stát má oprávněně pud sebezáchovy a brání se. Pokud je HRT/srs "na pokladnu" tak to nějaký protokol mít naší, neříkám, že také složitý. Udělat k tomu paralelně komerční systém "náš zákazník, náš pán" by ničemu nevadilo. Otázka je jak by se využíval, kdov má peníze může jet do tajska rovnou;). Tady si bez předpiiu nekoupim ani antibiotik, má to své výhody i nevýhody.

  • bluemoon

    NOZ §29 pouze stanovuje jen právní rámec, že u člověka po op nedochází ke změně osobních nebo majetkových poměrů a kopíruje v jednom odstavci zákon o speciálních lékařských službách, který se nijak nezměnil a který je pak pro přeměnu důležitý a určuje i působení komise.

  • Tereza

    [45]: oni tito "nerozhodnutí" obvykle čekají v péči sexuologa i roky (i dlouhé roky), než se buď k něčemu rozhoupou nebo "léčbu" ukončí. Dokud si člověk není jistý, tak těžko sám projde ročním RLT a celou diagnostikou. Čas vždy ukáže, co je správné a co ne.

  • Lucka

    [46]: samozřejmě a právě pro tyto lidi je to takto nastaveno, lékař si nemuže být jist po jednom rozhovoru s tebou že nemáš jen přechodné / pominutí mysli / ono se dle mého ani tolik neléčí jako se to natahuje a dává se tím pacientovi čas ne rozmyšlenou.

  • bluemoon

    [Smazaný komentář] děkuji Diano za odpověď, budu tě oslovovat v ženském, protože vím, že u TV dvojí role bych to měla dělat vždy v těch neformálních záležitostech nebo když to druhá strana naznačí a podle podpisu to tak asi je.

  • Lucka

    [Smazaný komentář] nechápu proč tě tolik trápí prostata, máš s ní problémy, máš ji zvětšenou, nebo máš rakovinu prostaty. vidět není ani když se svlečeš, jsou i ženy co mají od přírody vrostlá varlata, nebo muži co mají vaječníky a přijdou na to až v pozdějším věku při nějakém vyšetření, tedy nechápu proč tě trápí že máš prostatu.

  • Tereza

    [57]: 1 cm v okolí neoklitorisu vyjde vylaserovat na dražsím alexandritovém (lékařském) laseru na částku kolem 500 Kč… Tohle opravdu není otázka financí. Není nutné laserovat všechno, jde pouze o okolí klitorisu.

  • Lucka

    [Smazaný komentář] mám otázku. tady i na internetu jsem se dočetla že si se před přeměnou živila travesti show, tam to přece taky nešlo bez holení ne. neumím si představit že jsi měla při vystoupení v silonkách chlupaté nohy.

  • Lucka

    [63]: ženy mají méně ochlupení než muži, tak určitě taky fungují. androcur potlačuje testosteron aby se tam nebyly dva hormony současně. jasně že tam jsou, ale aby ten přirozený moc nepřevládal.

  • Tereza

    [62]: ještě ne, chodí se na to před druhou operací, jelikož kdybys šla před první, nevíš který prostor depilovat, protože nevíš, kde bude ležet tvůj klitoris. Ale už jsem se na to ptala kdysi v Laser klinik, abych měla představu a taky mě to čeká.

  • Lucka

    [Smazaný komentář] Diano, chápu že pokud na to někdo jde   bez nějakých informací a čeká že po přeměně z něj bude najednou plnohodnotná žena muže být zklamaný.

  • Roxana

    [Smazaný komentář] Měla bych dotaz. Kdyby léčba byla jiná, v dnešní době je transsexualita vyléčená zázračně operací… kdyby ale byl postup jiný a dal ti někdo na výběr úřední změnu, šel/šla by si na operaci?

  • Tereza

    [Smazaný komentář] pletysmografie se využívala hlavně v 50. letech pro určení sexuální orientace (žádný jiný význam nemá) odvedenců na vojenskou službu, kteří ji odmítali z důvodu homosexuality, která byla tehdy ještě trestná (trestnost v ČR zrušena v r. 1961).

  • Tereza

    [77]: V roce 2010 byla ČR jedinou zemí EU, která pletysmografii používala (zasloužil se o to hlavně dr. Trojan) a byla za to kritizována jako porušení Úmluvy o ochraně lidských práv a svobod.

  • Tereza

    [76]: to je devět let staré video – dost se toho od té doby změnilo a pamatuji si, jak jsem po jeho shlédnutí byla totálně demotivovaná a jen mě utvrdilo v tom, že tohle své tajemství si prostě musím vzít do hrobu.

  • Tereza

    [Smazaný komentář] ne, je to jinak: na druhý břeh doplují jen ti, kteří vědí, že transsexuální jsou, protože jinak by museli být padlí na hlavu, aby si nechali řezat své genitálie z nějakého mně nepochopitelného důvodu nebo nejistoty, zda jsou nebo nejsou transsexuální a podstupovali celý ten dlouhý proces, včetně ročního real life testu v požadované roli, při kterém jste přeci musela vědět, že něco není vpořádku, že neprocházíte, že nosíte knír a uniformu, jak píšete. Co je to za život v ženské roli? Vždyť vy jste ho nežila a teď je pro vás jednodušší se "vrátit", ale to nejde, tak co s tím? No vymyslela jste to dobře. To vám někdo poradil nebo vy sama s těmi milióny? Zajímalo by mě, kdo za vámi stojí.

  • Nikita B.

    To takhle večer zajdete do knajpy, no a když tlačíte to svoje dvacátý, přisedne si k vám sympatickej týpek, poručí ruma a zeptá se vás, jestli náhodou nechcete být holka. No a když hospodskej načíná další flašku rumu, vy podepisujete informovaný souhlas :3. A ráno, no, až se proberete z opice… Hele wole, kde mám koule? No kde je máš? 'si bylo včera moc ňůňo.

  • Niki B.

    Ještě dodatek. Dělala jsem si z toho spíš srandu, ale ono je to takové "v hospodě na zámku leccos se řekne, jeden se zasměje druhej se lekne" (a s třetím to sekne). My to posuzujeme z našeho úhlu pohledu a nechápeme to. Každá z nás si je svojí pohlavní identitou zatraceně jistá a nic moc tu jistotu rozházet nemůže a s tímhle jdeme za sexuologem, který funguje jako lehký filtr a velká pomoc. Všichni asi víme, kam je s naším problémem potřeba jít a víme, jak hrůzně to dopadá pokud člověk zkusí jít jinam. Odstrašujících případů je dost. A teď si představte, že máte jiný problém. Máte řekněme těžké deprese, stavy úzkosti, v lehčí formě myslím toto zažili všichni transsexuálové, takže si to myslím dovedeme představit. Pokud atak deprese povolí, snaží se člověk udělat cokoliv aby se to neopakovalo. Pokud mu v této chvíli nějaký mizerný psycholog řekne, že mu SRS pomůže, tak ten člověk skončí se změněným pohlavím. Kdyby mu místo toho řekl, že pomůže uříznutí ruky, tak si ten člověk doma upne ruku do svěráku a začne ji řezat pilkou na železo (a neuřízne, neb lidská kost chce tvrdokov). Deprese je strašná věc. Jenže depresemi nemůže trpět pitomec, je tam potřeba nadprůměrná inteligence. A z toho plyne vynalézavost. Ten člověk má obrovskou motivaci (deprese má podobné účinky jako zvláště brutální mučení), má schopnosti, takže dokáže být arogantní, ale dokáže taky lhát jak když rudý právo tiskne. Dovolím si tvrdit, že sexuolog nemá šanci toto poznat. Šanci přežít depresi mají ti, kteří s tím jdou na psychiatrii. Pokud ten člověk půjde za mizerným psychologem, skončí léčením nějaké nesmyslné diagnozy. Tak proč ne třeba F64? Nejčastěji je to F84, to je takový podobný… A kvalitní psycholog je nedostatkové zboží. Já nevím zda to takhle bylo, ale uvažte prosím i tuto možnost.

  • Tereza

    [Smazaný komentář] řekla bych, že tady nikomu do bot neteče a všem je jasné, jak to dopadne. Ten systém je postavený tak, že každý je miliónkrát o všem informován, vyžadováno milión podpisů a odpovědnost je tak výhradně na nás. Spíše mě udivuje jistota Diany. Nebo jejího právního zástupce, který je z nějakého důvodu přesvědčený, že to musí vyhrát, jinak by Dianu nezastupoval a to je na tom právě to zajímavé. Včetně toho, jak se k tomu soudy postaví.

  • diana polyáková

    ahoj terezko,bluemon a niki b…ještě v transforum bývalém byla diskuse pod jménem vedená jako oksana,to jsem já…zamiloval jsem se do gay kluka a změli mi kosti podlamovali a žaludek kroutil od zamilovanosti…mudr,fifková mám písemne zprávu,že jeden z partneru gay po vzájemné domluvě se nechá přemluvit ke změne pohlaví,pro štastný harmonický vztah…i procházka a weiss o tom vědeli…jsou znalci,odborníci,věřil jsem jim a tak podpis podepsal..ale co přišlo,podepsal jsem ne ženu,ale zrudu nefunkční a to já nelhal…proto weiss neměl doporučit změnu…závěr mi i hanka i w.neprobrali se mnou a tak mnel hladkou cestu ke změne….nadávali,písemne mám,že za chvíli jdu ke komisií a já chodím k nim s knírem a v mužské uniformě…hanka říkala předse,že žeské věci není duležité pro ts,po operacií zašel pro test k weissovi,tam se dozvědel,že mám tam sníženu validitu výpovědi,že lživé skore a lež….a proto k soudum,nejdřív jsem mu vyrval závěr testu z ruky,jinak by nikde neuspěl,víte deprese…ten člověk nesnáší nepravosti,lhaní atd,tvrdě bojuje a nemusí být šimpanzem s iq….bolestné souní znalec určuje.doktoři neumí vypočítat body,je tady metodika a dvakrát tolik   34 milionu.jdu ještě dál…podávam trestný čin z nedbalosti hanku i weisse,za zbytečné prutahy milion kč a bojuji k prezidentovi soudkyni odcestovat daleko z čr za hranicema…nejsem uchyl,fetiš,ani schizofrenik….a kdo jsou specialisté…zdraví si za miliony nekoupímat si svoji práci dělají dusledně a dukladně tak jako právě jááááááááá….vysvětlení pro niki b…..jinak mám naprosto novou diagnozu,není v normách…nemužu vyslovit ted…až na závěr boje…přejí vám hodně zdraví a štěstí…jinak mužu i v čr zastavit celé operace ts,zrušit….diana polyáková a archanděl gabriel…princezna diana

  • stefania

    ZAJIMVE,,,TAK TED PAN GABRIEL KDIZ SE CITITE NA MUZE NE N ZENU TAK PRC SI DAVATE MAKE UP A ZENSKE SATY,,PODLE MNE I KDIBI STE OPERAI NEPODSTUPILA STEJNE BI STE CHTELI BIT STREDOBOD POZORNOSTI,,,ZE JO,,KAYDIM VIHRAZUJETE ZALOBOU,,O NECHAPU,,V SEXUOLOGICKOM USTAVE SA LECILO MNOHO LIDI NIKDO SE NESTEZUJE JAK JE TO MOZNI????,,,TI SPECIALISTI A ODBORNICI MOC DOBRE VEDEJ CO MAJI DELAT A JAK PODSTUPOVAT,,VI STE NEBILA VIROVNANA SAMA SEBU AI OD JAK ZIVA,,A BIH VAS DALA DO CIRKUSU DELAT KLAUNA NEBO ZA KLEC OPICI DELAT ZE SEBA TO VAM ODPOVIDA ,,PODLE MNE NECHE SE VAM CHDIT DO PRACE A CHETE ZIKAT PENIZE,,,AE SOU SE ROZHODNE NEBOJTE SE A BIH VAS POSLALA DO KRIMINALU NA 17 LE DO VEZENI A NE ZE I SI ZADATE 17 MILIONU OD NEMOCNICE,,PROC?ZACO?DAVALA STE SVUJ PODPIS VSUDE,,NEPROPEJETE,,,O URCITE NE V MTE NOVI NEMOC TO JO NAZYVA SE ZVIRAZNOVAT SE VSUDE A DELAT YZE SEBE KLAUNA,,TO STE,NEVIHRAZUJTE LIDE A NIKOMU ,,,,,JA MAM HODNE INFO O VAS,,,,A NEOKAZITE OPERACI OSTATNIM HOLKA,,O JA ZARUCIM,,

  • STS107

    Existuje prokazatelny pripad, kdy hormonalni a chrurgicka transformace pohlavi zapricinila tezkou trvalou poruchu s bludy, ktera vedla az ke zlocinu spachanemu v nepricetnosti. Pokud tedy Weiss nekde tvrdil, ze Polaykova je prvni pripad, kdy mel udajne pochybit, tak lze. Totez plati pro Fifkovou.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.