otєrєzє.cz

Žirafy a malinkatej zranitelnej koloušek

Tohle by mělo být motivací pro všechny, kdo řeší svoji výšku.
Testosteron je bohužel takový koumes, že některé z nás kvůli němu opravdu hodně vyrostou. A pak tu svoji výšku řeší. „Jsem dostatečně ženská se svojí výškou?“.
Ale nebojte. Tohle není problém TS žen. Tohle řeší všechny ženy.
Myslím si (to je zase jen můj názor, který tu vypouštím), že je hezčí i praktičtější, aby žena byla menší než její partner.
Když jsem v létě stála proti muži a vzhlížela k němu a on se ke mně musel maličko shýbnout, moc se mi to líbilo.
Když jsem vyskočila nedávno z auta a asi desátá věta, kterou mi Pája řekl byla: „Ty jsi vysoká!“, tak mě to trochu zamrzelo. Byli jsme stejně vysocí, ale já měla navíc 7cm podpatky na kozačkách, takže jsem byla prostě vyšší. U takového muže mám úplně jiné pocity, než u toho, který mě svou výškou převyšuje. Na mých citech k němu to ale nic nemění. Ještě, abych řešila výšku! Už takhle mám ve vztahu tolik překážek…
Výška muže je ale přesto jeden z hlavních detailů, které mě vždycky zajímají. Nerada bych, aby to byl nějaký prcek. Vím, že za to nemůže, ale já ho nechci převyšovat o hlavu a ohýbat se, když mu chci dát pusu.
 
Měřím 176/177 cm.
 
To není zrovna málo, ale také to není extrém.
 
Ráda bych byla menší. Třeba takových 168 cm by se mi líbilo. Většina kluků nechce žirafy – právě proto, že je tam riziko, že budou vyšší, než oni. Za prvé se to nelíbí mužům a za druhé se to nelíbí ženám 🙂
 
Už dávno neplatí, že pro modeling je u žen nutná výška minimálně 180 cm.
Dočetla jsem se, že u žen je ta minimální hranice alespoň 173 cm a u mužů 183 cm.
Dokonce modelingová asociace uvádí v podmínkách u žen i horní hranici – 180 cm.
V textu o podmínkách je také konfekční velikost 36 – 38 a míry (rozmezí), které (což mě pobavilo) odpovídají těm mým 🙂 Dokonce obvod mého stehna je ideální 🙂 (Není občas na škodu porovnat se s ostatními ženami, které považuji za hezké :). Ale zas tolik si nefandím. Jen mě to opravdu potěšilo.
Co bych jaksi nesplňovala pro modeling je věk. Ten je doporučován do 25 let. A do doporučené velikosti košíčků B mi chybí 1 cm. (Ten ale věřím, že doženu.)
Věk žen nad 25 let pro modeling už není vhodný pro molo, ale pouze pro reklamní agentury.
O něčem takovém jsem však nikdy ani neuvažovala. Nemyslela jsem si, že bych se mohla dostat na natolik ženskou úroveň, že bych mohla provozovat modeling 🙂 A ani to nebyl můj cíl. Stačí mi, když jsem správně identifikována. (I když být krásná a ženská chce každá žena.)
 
 
Tenhle článek ve mě vyprovokovaly holky z votocvohoz.cz. Narazila jsem tam totiž úplně náhodou na diskusi s názvem „Moooc vysoká“.
 
Chtěla jsem taky vědět, co je to v ženském pojetí „moc vysoká“. Nejsem taky náhodou „moooc vysoká“?
 
Odpovědi všech dívek (vážně úplně všech) mě ale mile překvapily. Kolikrát si myslíme, že něco je tak a tak, ale když se těch lidí zeptáme, skutečnost je jiná.
 
I já jsem si až do teď myslela, že holky s výškou nad 180 cm mají prostě problém.
 
Není to tak ani náhodou!
 
Jedna 21letá slečna z Brna položila tento dotaz:
 
Ahoj holky,
dnes jdu na ples a na poslední chvíli jsem sháněla černé lodičky k šatům. Problém je, že sama mám 178 cm a ještě teď (naštěstí JEN haha) 7cm podpatky.
Má taky někdo takové to dilema se svou výškou? 🙂 A teď myslím vysoké holky.
 
Holky jí odpovídaly takto:
  • Já svou výšku miluju, zvlášť když jsou malý kluci vedle mě nervozní.
  • Ahoj 🙂 Mám 180 a na plese jsem měla botky s platformou cca 10 cm vysoké. 🙂 Řekni, proč bych měla mít dilema?
  • Mám 176 a 8-9cm podpatky nosím 🙂 aspoň mám hezčí nohy
  • Nejsi moc vysoká 😉 já mám 175 a nosím 12cm podpatky a není to tak strašný .. na co dilema
  • Já mám 177,5 a podpatky příležitostně taky nosím. Po botách na podpatku sahám, když mám náladu, abych se pocitově cítila skvěle. 🙂 Jde o TVŮJ pocit, neohlížej se na ostatní.
  • 180 cm a nikdy :)) chci být malinkatej zranitelnej koloušek v náručí pořádnýho chlapa… což se stejně kvůli výšce nekoná 😀
  • Mám sice ,,jen“ 174, ale většinou nosím podpatky 12 cm – menší se mi vůbec nelíbí a nepřipadám si blbě. Blbý to má ten, kdo je malej
  • Já mám 180 cm, nosím 12 cm jehly a o ostatní se nestarám
  • 181 CM + 12 CM…problém nikde nevidím 🙂 …a obouvat nějaký ošklivý boty na nízkým podpatku, kterej nohám vizuálně spíš uškodí?
  • Já mám 182 cm a moje nejoblíbenější lodičky na ples mají podpatek 12 cm 🙂 a dilema opravdu nemám, naopak si ten den vyloženě užívám 😀 ale je pravda, že v běžným životě (mimo plesovou sezónu) mi děsně imponuje, když je kluk aspoň o hlavu vyšší než já a jak tu píše Hanka z Brna výše, cítím se jak zranitelnej koloušek a ten pocit je k nezaplacení 😀
  • Já měřím 175 cm a klidně si vezmu lodičky s 15cm .. pohoda, neřeším.. aspoň nikoho v davu nehledám.. stačí se rozhlédnout
  • Se to tu řeší snad jednou týdně – je mi úplně jedno, jak na mě kdo kouká, že jsem vysoký, z blbých poznámek už si nic nedělám. Moje výške je navíc asi 177 a mně to opravdu nepřijde nijak nadprůměrné… přestaňte pořád řešit, co můžete a nemůžete. Jste to vy. Osobnost. Jedinečná…
  • 184 cm a podpatky nosím i 9 cm vysoké. Když se mi ty boty líbí, nenechám je v krámě jen proto, že jsem vysoká. Takže buď v klidu.
  • Jsem neuvěřitelně hrdá na svých 180 cm + podpatky 10-12 cm. Má s tím někdo problém? 😮 tak je to jeho problém, neee MŮJ!!
  • Mám 177 a vůbec to neřeším, sice podpatky moc nenosím, ale na plesy se vždycky těším právě proto, že si můžu jednou za čas vzít lodičky.
  • Já mám 172 cm a když si vezmu podpatky, připadám si jak kobyla oproti mým menším kámoškám… Chtěla bych být menší, drobňoučká roztomiloučká.
Některé argumenty jsou úžasné. Vlastně úplně všechny! 🙂 (Až na ten poslední, který dává zase za pravdu tazatelce, ale i to je správný pohled na věc.)
 
Navíc kolik mužů může říct: „Na plesy se vždycky těším, protože si můžu vzít kravatu!“ nebo „…protože si můžu vzít společenské kalhoty… mokasíny…“ ? 🙂 (Jasně, že pár výjimek bude, ale jsou spíš raritou.)
V tom je mezi ženami a muži tak obrovský rozdíl. Což neplatí jen pro oblečení, ale pro spoustu jiných stránek života. Nikdy bych ten svůj ženský život za život muže neměnila! 🙂
 
Musím říct, že po botách na podpatku sahám také, když mám náladu a abych se cítila pocitově skvěle, jak napsala jedna slečna 🙂 Vlastně jsem se do podpatků úplně zbláznila (nemám ale ráda ty extrémní jehlové, protože mi připadají příliš výstřední) a chůze v podpatcích mi přijde hezčí i přirozenější, než třeba jen v teniskách, i když ty mají zase své jiné kouzlo.
 
Ale ze všeho nejvíc mě pobavil a chtěla bych také být malinkatej zranitelnej koloušek 😀
Protože ten pocit je k nezaplacení.
Nikdy předtím jsem ho zažít nemohla. (Navíc jsem ho už jednou zažila).
A to platí pro velkou spoustu zážitků, které najednou MOHU.
Všem v okolí říkám, že mě ta puberta, ve které se ze všeho tak bezhlavě raduji, jednou přejde. To říkám ale jen proto, abych je uklidnila. Ve skutečnosti si myslím, že ta radost mě nikdy přejít nemůže. Stejně tak, jako nepřechází ženy narozené jako ženy z toho, že mohou jít na ples a mohou si vzít třeba lodičky…
 
Diskusí o výšce dívek je všude spousta – a všechny jsou v tomto pozitivním duchu, kde si holky samy odpovídají, že každá žena je jedinečná osobnost… I vy!
 
 
Na ilustračním obrázku k tomuto článku je pouze koloušek, protože žirafu s kolouškem ještě nikdo nikdy nevyfotil a nezveřejnil na společné fotce 🙂 Přitom by jim to docela slušelo. 🙂 Pokud ta žirafa bude kluk a koloušek holčička 🙂
 
Co mě ještě zaujalo bylo to, že jsem si až doteď myslela, že se v Brně neříká „malinkatej zranitelnej“, ale „malinkatý zranitelný“. Něco se na Moravě změnilo, Moravandy??? 🙂
A toho jsem si už dávno nevšimla jen u téhle Brňandy… 🙂

38 Comments

  • moj-maly-svet

    Krásný článek. sama měřím 181 centimetrů a není to med lízat. Samozřejmě, že každý si hned všimne sebevědomou vysokou holku…. Jenže ne vždy je to příjemné (pak musím přemýšlet nad tím co je na mně špatně, jestli mi třeba zpod sukně netrči toaletak nebo co). Mám přítele, který je ode mně o pár centimetrů vyšší. Oceňuji to, že když se líbáme, nemusím zaklonit hlavu a stoupnout si na špičky, to musí byt nepohodlné a možná po delší době to začne i bolet! Miluji ho…. Ale na druhou stranu, vždy když vedle mně v autobuse stojí o hlavu vyšší kluk mám takový zvláštní pocit. Chci ho obejmout a cítit se v bezpečí na jeho rameni/hrudi mezi jeho silnými pažemi…

  • Pai Mu Tan

    Mám 175 cm a občas si připadám jako prcek, zvlášť mezi spolužáky, klidně bych byla vyšší. Podpatky nosím jenom ty pohodlné, z kterých mě nebolí nohy. Přítel má o pár centimetrů víc, ne o moc, tak si vedle něj příjemně vyrovnaně.

  • Tereza

    [3]: já mám ale při mých 177 cm + 7 cm podpatky někdy pocit, že jsem nejvyšší na světě a že všichni muži kolem mě jsou menší :/ Ale hlavu si z toho nedělám 🙂 Jen bych ráda vyššího, jako máš ty 🙂

  • Lucka

    ale mám čtyři kamarády kteří jsou trochu vyšší než já, no tedy jeden z nich asi o 15 čísel chichi. tak vyšších mužu je ještě celkem dost. no jo, ale už se trochu přebírat musí. nechci obra, ale stejně vysoký by být mohl.

  • Lucka

    [11]: no jo, to je trošku jiné, pro mě je obr muž, který už opravdu obr je. to už by byli dva exoti najednou, to už je trochu  moc chichi, navíc ten výběr už je i tak omezen, a ještě vybírat takto, tak je to nereálné scifi.

  • Kristýna

    [9]: Několik mých obřích kamarádů (185-205) mělo vždy  tu úžasnou schopnost si nabalit mrňavou holku (155-160). Takže já prcek (174) měla holky stejně velký nebo vyšší. Naštěstí se mi hodně dlouhý holky líbí. A jak se později ukázalo, bylo to vlastně jedno, protože jestli je jedna holka vyšší než druhá nikdo neřeší. ;-)

  • Tereza

    🙂 teď koukám na pořad o ZOO v Praze a pán tam říkal, že když je samec větší, je to lepší, protože tím působí dominantněji a lépe dovede tu samici ovládnout :)))

  • Niki Bretschneider

    V Brně se toho změnilo dost, ale jedno je furt stejný. "malinkatej", "roztomilej" etc. jsou místně obvyklé tvary a dtto platí pro "díry" kolem Svitavy a Svratky. Navíc v dírách kolem Svitavy se mluví spíš vídeňskou němčinou než česky. Extra mezi staršíma lidma. V Brně se do toho montuje navíc jidiš a cigánština, takže je ten jazyk celkem divnej. Navíc v různejch čtvrtích se mluví různě.

  • Niki Bretschneider

    Jo a k věci. Mám 185cm a bez podpatků ven nechodím. Jehly mám ráda, jen je potřeba dávat pozor na holčičí pasti typu "dekl od kanálu", ale je to spíš zvyk. Výšku si užívám, nicméně lesba tohle asi bude brát trochu jinak. Partnerka má 155cm. Jsme celkem šílemá dvojka, ale problémy nám to nikdy nedělalo.

  • Vlasti

    Já mám 177 a mám pocit, že to je přesně akorát! Mám spoustu kamarádek stejně vysokých jako já nebo i vyšších. A k tomu nadprůměrmě dlouhé nožičky. Už se těším až si budu moct dovolit podpadky.

  • Markétka ♡

    173 cm a chtěla bych 160 :D Ale čím jsi mi teď vsadila brouka do hlavy jsou ty podpatky v autě… sama jsem to jednou zkusila a pak jsem si je musela radši zout, protože jsem se bála o život. Ale to byly klínkový. Nevím jestli ne-klínkový jsou na tuto lepší.

  • Kristýna

    [23]: Asi jo, protože se ta jehla umí dobře zapíchnout pod plynový pedál a když pak potřebuješ rychle brzdit, tak může být ouvej. Asi 2× jsem se takhle pěkně orosila. Chce to jinou techniku. Ale celkem pravidelně vídávám v Průhonicích dámu na 4 cm platformě a 15 cm podpatcích jak naskakuje do auta a hned odjíždí, ta se tedy určitě nepřezouvá.

  • Lucka

    tak pořád říkám že ty kluky si zakážu, a vždycky mě některý z nich udělá zase radost. prý kolik mi je, tak jsem napsala ze srandy 13, a on, vážně´´ a já, že si dělám srandu´´ on, že už mě chtěl mazat aby se do něčeho nezapletl, že těch 30 let co mám v profilu se mu nezdálo chichi. že typoval dvacet´´, no nejsou někteří užasní. Kristýnko, bylo to v blond paruce neboj, protože jak si říkala, v té hnědé si mám dávat pozor na pedofily /neboj, pamatuju/. chichi

  • Nikola/Sara

    Terko 177 je krasny, ja mam 183. Zpocatku jsem to hrozne resila. Ale posledni dobou zjistuji, ze stejne vysokych zen je cim dal vice a semtam vidam i vyssi, takze to uz neresim. Navic mit dlouhe nohy ma sve vyhody, chlapum se to totiz dost libi :). Prestoze mam partnerku a na chlapy moc nejsem, tak me komplimenty rozhodne potesi, ostatne kterou zenu ne:).

  • Tereza

    [31]: Anito, každý komentář přes CELOU MOJÍ OBRAZOVKU (1024 px na výšku, což je velká plocha) ti smažu taky, bez ohledu na obsah. Už jsem tě tu na to upozorňovala asi stokrát. (Dobře, tak jednou).

  • Michelle Šimlů

    když jsem poprvé k ní dorazila, Hanka Fifková mi řekla, jediné s čím se musíte smířit je, že jste velmi vysoká žena, ostatní lze změnit. Nevěřila jsem, myslela si, že nikdy, ale fakt nikdy neprojdu. Ted v 13tém měcíci tranzice na mě nikdo blbě nečumí, a procházím sebevědomě. Slečny, ale v mém případě se nebavíme o 177cm, bavíme se o 195 cm 🙂 . Stále tomu tak nějak nemohu uvěřit, ona měla pravdu 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.