otєrєzє.cz

Partneři a přeměny

No bezva. Místo toho, abych tu na konec roku všem popřála hezký nový rok, tak je můj poslední článek roku 2013 o hořčici!!! („Hořčice na růst vlasů“). To je tak povrchní! 🙂
 
Do roku 2014 jsem vstupovala s nadšením a radostí. Neexistuje téměř nic, co by mi tu radost mohlo zkazit. A celý večer jsem si představovala, jaký bude můj další Silvestr 🙂 (Krásná představa!) 🙂 Už jsem zase o den blíž svému cíli.
 
Napsala mi Péťa (4 měsíce na HRT), že hází prášky do kamen a vrací se k přítelkyni se svou 14měsíční dcerkou… že to zvládne… že rodina je důležitější… (Neodsuzuji ji za takové rozhodnutí. Náš život je fajn v tom, že si o všem rozhodujeme sami.) Ale donutilo mě o tom přemýšlet…
 
To jsou totiž pořád dokola ty dva druhy štěstí. Dva druhy štěstí (rodina a přeměna), které nejdou dohromady (obvykle).
 
Pokud bych si měla představit, že mi manželka řekne, že půjde do přeměny v muže, že se jí změní její krásná hebká tvář, zkrátí vlasy, změní její ženská postava, přijde o prsa, jemný hlas a přirození, pak bych asi ani já nedokázala zůstat 🙁 Na druhou stranu bych věděla, jak je to pro ní těžké a snažila se jí pomoct, pokud bych jí pořád milovala, protože ji přeci miluji pro nějaké lidské hodnoty jako člověka. Uvnitř je pořád stejná. Pak by nemusela psát žádné blogy a trápit se, že přichází o rodinu. Už by to ale nebyl vztah milenecký, nýbrž kamarádský. Otázkou je, zda i takový vztah není lepší, než žádný. (Odpovím si hned: není. Vždycky totiž máme šanci na zdravý partnerský vztah. – teď tedy nevím, kde jsem tuhle myšlenku vzala, když se podívám na tu spoustu osamocených mladých lidí, kteří se každý den trápí tím, jak jsou sami a snaží se někoho najít, ale někdo tu optimistkou být musí :).
 
Tohle tu asi nevyřeším. Chtěla jsem jen říct, že rozumím všem partnerům a partnerkám, kteří nás opouštějí a nemůžeme jim to vyčítat. A vím, že tohle musí řešit velká spousta partnerů třeba i dnes. Jsou to rodiny, které mají děti!
 
Nemůžeme říct, které z těch dvou štěstí je lepší. Rodiná bývá obvykle na prvním místě u hodně z nás (obecně u všech lidí). Nebo tedy nepřemýšlíme o tom, jak vysoko může být zrovna přeměna, protože jsme o tom za prvé nikdy přemýšlet nemuseli a za druhé máme tu rodinu, které dáváme všechno.
 
Dá se říct, že čím větší je člověk sobec (nic ve zlém), tím snadnější je rozhodnutí, pokud máme rodiny.
 
 
Péťa mě samozřejmě přivedla (vlastně teď už přivedl) na myšlenku, jak moc jsem ohrožená já. Znám své slabiny a proto se jim vyhýbám.
 
Například se nesmím zamilovat. Vyloženě se tomu vyhýbám, nevyhledávám to, nekontaktuji slečny, co se mi líbí, nerozvíjím komunikaci a jsem ráda, když se mi podaří někoho takového zajímavého minout. Je totiž malá pravděpodobnost, že by se do mě někdo takový zamiloval s tím, jaká doopravdy jsem zrovna teď. Tuhle jedinou přípustnou variantu si díky její nepravděpodobnosti nepřipouštím a raději si jdu tou svou cestou, než budu dostatečně daleko, abych zjistila, co dál a jak nezůstat sama.
 
Úplně nejtěžší situací by byl moment, kdy by se chtěla moje žena vrátit. Jsem už nad věcí, ale přesto bych to řešit musela. Ale jsem si tak jistá, že se to nestane, že na to už ani nemyslím. Takže mám vlastně cestu volnou.
 
Včera jsem byla v obchodě a skrz výlohu koukala z fronty od kasy ven. Stála tam nádherná blondýnka s culíčkem v kozačkách a dlouhém kabátku se psem. Vyloženě jsem se kochala. Nejhezčí na tom bylo, že ona ze mě ty oči nemohla spustit taky. Nedokázaly jsme se od sebe odtrhnout a ten úsměv…. 🙂 Jenže já si jí prohlížela jinak, než ona čekala. Představovala jsem si sebe, jak jsem takhle oblečená, jak mám takhle namalované oči, jak jsem takhle učesaná. Vnímala jsem její postoj, pohyby a ta její ženskost byla tak obrovská, že jí prostě nešlo odolat.
Skrz výlohu se civět může 🙂 A pak naštěstí přišel chlapec a odvedl si ji 🙂
 
Zjistila jsem, že čím víc jsem u cíle (nebo tedy nového začátku), tím větší ta radost je a tím víc se kochám při každém pohledu na slečny, co potkávám, protože cítím (a hlavně věřím), že už brzo budu jako ony 🙂 Ta euforie je nezměřitelná! 🙂
 
Linda mi popisovala podobné zážitky, kdy se takhle kocháme ženskostí žen a dívek kolem nás a zapomínáme na to, že ony nás vnímají stále jako muže. Skrytě jim závidíme a chceme si to s nimi vyměnit.
Přišla ještě na jednu úžasnou věc. Jako MtF těsně před HRT má teď více žen, než jako muž. Tedy abych to uvedla na pravou míru. Nejde tu o sex. Jde o to, že spousta žen netouží po sexu, ale potřebuje mazlení a něžnosti. A to jim zrovna Linda může poskytnout. Na rovinu jim třeba i několikrát za sebou říká, že je schopná akorát mazlení. Jenže ty holky jsou z toho tak na větvi, že někomu nejde o sex, že se jim to pak strašně líbí 🙂 Že by opravdu ženy hledaly víc ženy, než muže? (Tak samozřejmě i muži dovedou ženě poskytnout něco, co žena potřebuje. Řekla bych, že to záleží i na té konkrétní ženě (a vlastně i muži! :). Každý máme jiné potřeby a chutě 🙂 A to je dobře. A Lindě to moc přeju! 🙂
Jedna (Lindina) rada pro muže: Čím víc chcete mít žen, tím víc buďte ženami! 🙂
 
Já tohle na sobě ověřené nemám. Nejsem schopná jakéhokoliv vztahu, strašně snadno se zamilovávám a připoutávám a to teď nemůžu…
 
Mimochodem – už jsem přišla na to, proč se poslední měsíce musím víc opravovat při psaní na klávesnici 🙂 Myslela jsem si, že nějak blbnu nebo že se mi splašily ruce, ale to větší množství překlepů je způsobeno mými delšími nehty! 🙂 Tak z toho mám samozřejmě radost a už se nevztekám! 😀
 
Jde tu vždycky o úhel pohledu 🙂
 
Jo a tedy šťastný nový rok! 🙂

10 Comments

  • žába

    Váš kamarád/ka Péťa je pravděpodobně ve fázi, kterou jste již vy v trochu jiné podobě prožil/a. Neznám ho/ji, ale myslím, že to jen oddálí krach vztahu. Pravdu máte v tom, že pro druhého z partnerů to musí být těžké. Ne každý má to štěstí jako Jarka Brokešová, která má se svou bývalou partnerkou a dětmi podle všeho pohodový vztah http://www.brokesova.blog.idnes.cz/.

  • Tereza

    Pokud bych Péti situaci porovnala s mojí, tak si myslím, že ke krachu vztahu dojde, protože teď vím, že tomu nejde utéct (obzvlášť pokud jsme si to už zkusily se na tuhle cestu vydat). Ale každý (kdo má rodinu, kterou opouští), si tohle prožít musí, aby na to přišel sám.

  • Tereza

    To je jen můj ochranný mechanismus, Dito, – ta obrana proti lásce. Nechci zničit Terezu, potřebuju jí být už napořád a láska by jí mohla zabít (pokud by mě ta krásná dotyčná chtěla milovat jen jako muže). Lepší je tomu předejít.

  • Péťa

    Tyto obavy mám také že to bude jen časovaná bomba myslím si že transexuální člověk pakliže je to opravdu tak tu cestu ypět stejně nezvládne jak jsem psal ráno polovina chce zpět půlka druhá nechce a spřítelkyní to mám tak že ona mi vždy při našem setkání připomene co měla a co má teď a přitom se ke mně ted chová vysloveně kamarádsky a těchto pokusů o cestu zpět mám 3za sebou a neúspěšně potíž je ta že u mně slovo něco nejde neexistuje jde vše a už ted vím že i třeba s nějakými následky bych to chtěl dokázat je to takový zpúsob něco si prostě dokázat ale nevím co nastane po tom kdyby přišel na řadu vztah s přítelkyní ona tvrdí že je ráda kdybych šel zpět ale časem se prý uvidí co bude dál má asi strach z toho že za měsíc budu zase holkou a já jí na to říkám že sám to nezvládnu že by byla dobrá podpora od ní ona na to to musíš ty sám snažím se ale to psaní v mužském rodě mě vysloveně vadí ihned po mém rozhodnutí a změně šatníku na dámský jsem ihned mluvil jako žena a nepřipadalo mi to jako cizí vše jsem totiž 47let v sobě držel myslím si taky že to asi nezvládnu ale prostě chci pro to udělat vše Péťa

  • Tereza

    Je mi jasné, že tyto obavy máš také. Ty to máš v hlavě srovnané a znáš své slabiny, víš čeho se bát a můžeš se proti tomu obrnit… já bych na to už teď ale neměla. Zkusila jsem si to a vím, že mám jen jedinou možnost… (to je ale můj vlastní názor a každá to máme třeba jinak).

  • Péťa

    Ahoj Terezko vím že přítelkyně má ve všem jasno a vše rozhodla vlstně ona protože jsme měli být obě spolu poté to zase změnila a že bude bydlet sama vím že již 3jsem si to již zkusila a dopadlo to nijak a už vím proč sice jsem prášky hodila do kamen ale za týden jdu k doktorovi a má mě psát další takže jsem v pohodě horší to bylo minule že jsem jela k doktorovi a prášky mu odevzdala s tím že končím a vydrželo to 3dny a jela jsem si pro ně zpět četla jsem Tvé pojednání o několika Tvých pokusech ale u mě to bude to samé nechci malé ublížit a představa že bych byla zase nenávratně tím chlupatým chlapem který je od přírody chlapem tak to mě děsí proto to asi nezvládnu protože moje přítelkyně taky myslí jen na sebe a já se mám utrápit ach jo je to fakt psycho a vydím to tak že jak píšeš musí si tím asi projít každý Tobě to Terezko na těch fotkách moc sluší já už jsem postarší a když sleduji ty nahrávky lidí kteří mají proměnu tak si myslím že ještě by to semnou šlo a že nebudu vypadat jako strašák do zelí přítelkyně mi s tím nepomůže jít zpět možná že už jí to vyhovuje a všichni mí známí i psycholožka mi říkají ať myslím taky na sebe i pan farář u kterého jsem byla mi to řekl ale člověku to nedá a stejně přemýšlí nad tím aby druhým neublížil já prostě jsem optymistka a věřím že vše dobře dopadne a ve všem je řešení vím že už se moc těším že v září bych mohla požádat o operaci teď to schvalují na ministerstvu a prý je to vpohodě jako u těch starých komisí a pak už konečně normální jméno a rodné číslo jsem prostě transka a akorát mě moc bolí to že mí blízcí trpí ale oni mají a budou mít taky své životy a žít si podle svého já mám prostě zážitky z dětství nic moc to tu psát nebudu a dodnes mám špatné svědomí z toho že jako malá jsem třeba na schvál rozšlápla šneka jsem prostě citlivá od mala a taky od mala vím jak to se mnou je a tak včera jsem si řekla když už jsem to vydržela tak dlouho tak proč né vydržet dál jenomže to bi ten kostlivec z tý skříně který vylezl nesměl vylézt takže takto Terezko asi to nezvládnu jít zpět dostalo by mě to ted o nic nejde za týden jdu k doktorovi ale kdybych pak už nemohla to bych asi neustála

  • Tereza

    Péťo, co se týče tvojí dcerky, tak tam problém ale nevidím vůbec 🙂 Jak mi řekla dětská psycholožka, to dítě jen potřebuje vědět, že ho jeho rodiče milují. Nic víc. A je na tobě, zda ho budeš chtít vídat nebo ne. Pokud ano, tak o něj nepřijdeš a názory typu: "Budou se mu ve škole smát" (kvůli tobě) je nesmysl (četla jsem britskou studii ;). Největší problém s tím mají dospělí a partneři, kteří se mylně domnívají, že přeměna bude mít negativní vliv na výchovu dítěte. Nebude. Nemá vliv žádný. Spíš pozitivní (protože to v tom dítěti vytvoří postoj bez předsudků i k ostatním a to je myslím správné.)

  • Péťa

    [8]:jé mockrát děkuju todleto jsem potřebovala slyšet přítelkyně mě tím neustále straší že Kačenka bude mít s tímto problém a já jsem si říkala že děti to vidí jinak normálně a opravdu neřeší ty jsi zlato já Kačenku strašně moc miluju a ráda za ní jezdím 2xtýdně a ta přítelkyně mě pořád miluje a nedokáže se s tím srovnat že budu holka a poslouchá psycholožku v tom že nechce se vracet do nějaké zamilovanosti i když mě miluje je to pro ni hodně těžké ale celou dobu 10měsíců mi tvrdila že se mnou bude a koupili jsme si svatební šaty ona mě naučila chodit malovat se atd a každou návštěvu u sexuologa se mnou mi jsme byli pořád spolu tak Ti mnohokrát děkuji fakt moc péťa já jsem takové přerostlé dítě které věří i na zázraky a na to že vše dobře dopadne

  • Tereza

    Péťo, tohle jsem totiž řešila taky a teď už mě to netrápí, když vím, že je to vůči dětem úplně v pohodě. To je totiž to nejjednodušší ze všeho 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.