otєrєzє.cz

Krásně nizoučký testosteron

Chtěla bych moc poděkovat jednomu našemu velkému dodavateli (který zcela jistě tohle naštěstí nečte :), u kterého v práci objednávám a který mi včera přinesl vánoční dáreček – nádherný šperk na krk ve tvaru pokřiveného srdíčka se třpytivými kamínky Swarovski v bílé a růžové barvě. (Foto vlevo).
Nejde ani tak o ten šperk jako takový, i když je fakt nádherný a už se těším, až si ho vezmu k šatům na nějaký ples, ale o ten fakt, že jsem ho dostala. Já! (Čemu se pořád divím, když jsem žena? 🙂
Většina dodavatelů (těch velkých, kterým jsem to před 8 měsíci oznámila) to o mně samozřejmě ví a na plné čáře převládá nadšení. (Protože já jsem nadšená.) Pokud to od nich není smršť otázek, je to krásný třpytivý šperk. Jako důkaz, že tahle společnost někde funguje tak, jak bychom si přály všechny.
I když nikde ne stoprocentně.
Těch pár podlých procent nehraje ale často v celkovém pohledu roli.
 
V zápětí jsem volala na výsledky odběrů krve z minulého týdne na endokrinologii v Modřanech u MUDr. Weisse po 9 měsících HRT, aby došlo k jejímu zhodnocení. A to, co mi p. Weiss řekl mi v tu chvíli udělalo takovou radost, že mě nemohlo po zbytek dne už nic rozhodit. Kromě všech hodnot v mezích jsem měla také všechny hodnoty hormonů na úrovni biologické ženy a o mém nepříteli prohlásil: „máte krásně nizoučký testosteron!“ 🙂
 
To já už ale přeci dávno vím, protože jsem to cítila. Je však moc milé to slyšet od někoho, kdo tomu rozumí 🙂
 
Zbývá už jen výsledek hladiny jediného hormonu: 17OH-progesteron. Na ten se dostává speciální žádanka a zpracování trvá 3 týdny. Jak má kamarádka poznamenala, 17OH-progesteron se zjišťuje taky u všech novorozenců. A tak jsem po tomhle hydroxyprogesteronu zapátrala:
 
Proč se sleduje hladina 17OH-progesteronu?
Pro screening, detekci a monitorování léčby kongenitální adrenální hyperplasie (CAH). Někdy také k vyloučení jiných chorobných stavů.
Vyšetření je součástí novorozeneckého screeningu a dále se vyšetření provádí když má novorozenec dvojznačné genitálie, když mladá dívka trpí hirsutismem nebo jinými známkami virilizace, když chlapec předčasně sexuálně dospívá a periodicky za účelem sledování léčby CAH.

 

Proč trvá zjištění výsledků v laboratoři tak dlouho ještě nevím, ale pokud mi moje kamarádka Anetka (vedoucí laboratoře) prozradí to tajemství, tak ho sem napíšu 🙂
 
 
Dnes mi kolegyňka říkala, že četla na super.cz článek o jedné transsexuální ženě, která byla dříve boxerem.
Tyhle extrémní přeměny jsou vždycky zajímavé (jsem si řekla), jako třeba jedna z úplně prvních přeměn, které jsem na youtube viděla:
Jesslyn byla v mužském těle kulturistou. Ale do roka všechny její svaly prostě splaskly!
 
 
Už jsem tu o ní velmi velmi dávno psala.
V levém sloupečku s přeměnami na youtube je hned na druhém místě.
 
Některé holky nevěří, že jejich svaly mohou zmizet.
Ale svalová hmota je pořád jen hmota, která musí jít přesně opačným způsobem, než jakým si ji muži budují, opět nechat zmizet.
Tohle je skutečná přeměna Jesslyn a 1 rok na HRT.
 
Bývalý trenér boxu Frank Maloney je teď Kellie.
 
A tohle bylo mezi tím:
Dva týdny po feminizační plastice obličeje.
 
Kellie se rozhodla k přeměně ve svých 61 letech a o plastice obličeje říká:
„Prožívala jsem nepředstavitelnou bolest. Krvácela jsem z očí a měla jsem pocit, že moje hlava exploduje jako bomba. Každou vteřinu to bylo nesnesitelnější,“ popsala Kellie svůj stav po zákroku. Její hlava tehdy měla dvojnásobnou velikost, což zapříčinilo zástavu dechu. Lékaři tak deset hodin bojovali o záchranu jejího života.
Kellie si byla dobře vědoma toho, že první okamžiky po operaci pro ni budou utrpením, přesto byla toto riziko ochotná podstoupit, aby získala novou tvář a lidé si ji tak stále nespojovali s její minulostí. Úřady už ji evidují pod ženskou identitou, a Kellie chce svou proměnu dovést k dokonalosti.
 
Tento článek vyšel 26.11.14 na serveru super.cz
Tam z Kellie udělali ale bulvární senzaci, jakéže horrorové monstrum se z ní stalo.
Rozhodně to jednoduché neměla, ale výsledek není zase tak špatný 🙂
 
Pod článkem na mě ale vyskočil ještě jeden titulek, který jen dokazuje to klasické chybné zařazení „transsexuál vs transvestita“.
Článek měl název: Divoká Anife zkonstatovala to, co si o ní ostatní jen myslí: Vypadám jako hezkej transsexuál.
Uf.
V článku je totiž potom tento text:
Anife si stojí tvrdě za tím, že je výhradně heterosexuálního zaměření. „Já vypadám jako hezkej transvestita, tak proč bych si měla shánět holku. Transvestiti mají rádi chlapy a já mám taky ráda chlapa,“ směje se Anife.
 
Prostě jeden pytel. Transsexuál nebo transvestita. Vždyť je to totéž, žejo, autore článku pane Jiří Čeladníku?
 
 
A ještě jedno ponaučení jsem před chvilkou čerstvě získala.
I nic netušící muž, který napíše v rozhovoru se mnou mimo TS téma toto:
„Jinak můžeš všechno. To co nemůžeš, to si tvoříš v hlavě, vlastní blokace. Podle mě přirozenost je zde na místě, nikoliv to, co se žádá a co je vhodné pro společnost.“
Já jsem mu na to odpověděla: „Že nemáme dělat to, co je vhodné pro společnost, ale to, co opravdu chceme? Co kdybych si myslela, že jsem slon, ale pro společnost by bylo nepřijatelné nasadit si na nos chobot a chodit po čtyřech?“
A dostala jsem odpověď: „Když bys byla šťastná jako slon, tak ti to schvaluji 🙂 Já nikdy moc nejdu s davem.“
…to stejně nemusí skousnout…
 
Dostala jsem asi sto ran pod pás, ale nestřílím se z toho.
Jdu dál.
 
I když vás budou přesvědčovat, že zvládnou všechno, že nedají na předsudky, že soudí člověka podle jeho charakteru, tohle prostě většina nedá. Naštěstí je tu ještě ta „menšina“ mužů, co to dá 🙂

One Comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.