otєrєzє.cz

Blbej den

Přijít o své milované je horší, než žít v cizím těle! 🙁
Prosím uvědomte si to všichni, kdo se trápíte tím, že jste v jiném těle, ale máte milující manželku, milující děti. Přeměna není vždy nejlepší řešení 🙁 Dobrý je kompromis. Ale čím více se budete přibližovat žádanému tělu, tím více se vám začne vzdalovat milující osoba. To je zákonitost, která platí vždycky, i když si třeba naivně myslíte, že to ve vašem případě může být jinak. Nemůže. Nikdo z těch, se kterými žijete svůj život teď, s vámi nebude žít po přeměně!
 
Nejde to. Nejde žít. Ať děláte cokoliv, chybí vám. Je vám ukradené, že se najednou můžete stát tím, kým toužíte. Ztratí to pro vás význam, protože rodina je základ, láska je základ, děti jsou smysl života. Každý den vám chybí vaše děti, každý den je všude vidíte, každý den si přejete všechno vrátit, abyste mohli být spolu. A každý den je beznadějnější než ten před ním, protože víte, že o své děti už navěky přijdete. Budou vám je půjčovat, ale to vám nebude stačit. A tenhle stesk po nich je nekonečný, užírající, všudypřítomný. Najednou se nemůžete těšit na to, že sice utahaní, ale šťastní přijdete domů a vykoupete si je, přečtete jim pohádku a pohladíte před spaním. Děti nejsou vaše partnerka, na kterou můžete zapomenout…
 
Když nad tím tak přemýšlím, jaký JEDINÝ důvod mám pro to, abych tenhle život žil?
Mojí manželku nemám, mojí dceru můžu vidět 4 dny v měsíci a hypotéka se rozplynula jako pára nad hrncem. Někdo udělal fíííí a všechno je pryč. Nemáte nic. Nemáte prostě vůbec nic. Ani ten milovaný krásný slunný velký nový byt, který jednou mohl být místem pro mojí novou rodinu, který miluje Kačenka a pořád se ptá, jestli už bude můj, abysme si do něj pořídili kočičku.
 
Všechny banky se na mě vykašlaly. Všem je ukradené, že nejsem v registru dlužníků, že jsem vždy všechno splatil včas, že budu ručit nemovitostí. Dnes jsem obvolal a obešel úplně všechny existující v naší zemi – včetně těch německých, slovenských a francouzských. Některé řekly rovnou „ne“, některé se opravdu moc snažily. Snažily se vyjednat výjimky, ale opět to končilo každou půlhodinu telefonátem, ve kterém jsem slyšel zase to „ne, nejde to“.
 
Je to paradox. Splátky si mohu dovolit, ale nikdo mi zrovna teď, když to potřebuji, nepůjčí. Začal jsem to řešit hned po zkušebce, když mi ta moje poradkyně říkala, že to vyjde, že stačí příslib. Měl jsem v ruce papír přímo s hlavičkou ČS, že to půjde. Ale někdo někde řekl „ne“. Nepočítal jsem s tím. Manželka mi to nevěří. Myslí si, že jí jen balamutím, ale to není pravda. Chce si dát mojí e-mailovou adresu do spamu. Prý proto, že jí pořád píšu jak to řeším a přitom to nijak neřeším.
 
Výsledky mého dnešního lítání:
Air bank – pracovní poměr nad 1 rok
Axa – pracovní poměr nad 1 rok
Citibank – zástava nemovitosti minimálně 1.000.000 Kč, jinak by mi to dali, ale chybí kvůli tomu odhadu 80.000 Kč
Česká spořitelna – zamítnuto nevím proč – prý to ještě po mém naštvaném e-mailu, že chci změnit banku, budou řešit
znovu individuálně, ale já tomu nevěřím 🙁
ČSOB – zástava nemovitosti minimálně 1.000.000 Kč v rámci „hypotéky bez doložení příjmů a bez zkoumání zaměstnání“
Equa bank – pracovní poměr nad 1 rok, i když po zkušební době se dá domluvit na „Hypotéce bez doložení příjmů“
Evropsko-ruská banka – pracovní poměr nad 1 rok
Fio banka – vůbec se se mnou nebavili
GE Money Bank – zástava nemovitosti minimálně 1.000.000 Kč
Komerční banka – musí jít alespoň o druhé prodloužení smlouvy nebo zástava v minimální hodnotě 1.000.000 Kč
LBBW – zástava nemovitosti minimálně 1.000.000 Kč
mBank – pracovní poměr nad 1 rok
Modrá pyramida – jeden řekl, že mám smůlu, když mám dobu určitou, druhý (jiný) mi slíbil, že se pokusí vyjednat výjimku, protože už se mi to v listopadu jednou povedlo
Oberbank – pracovní poměr nad 1 rok
Poštovní spořitelna – musím počkat na druhé prodloužení
Raiffeisen – jediná, která akceptuje kratší pracovní poměr na dobu určitou – to se ještě dozvím, jak to dopadne
UniCredit – pracovní poměr nad 1 rok
Volksbank – pracovní poměr nad 1 rok
Wustenrot – pracovní poměr nad 1 rok
Všeobecná úvěrová banka – pracovní poměr nad 1 rok
 
 
ČSOB by mi úvěr dala hned, ale minimální hodnota nemovitosti v zástavě musí být na základě odhadu nad 1.000.000 Kč. A dva odhadci, které jsem kontaktoval a snažil jsem se je i podplatit mi šli maximálně na 920.000 Kč 🙁 Prý se bojí o licenci. To chápu 🙁 Prý před třemi lety by to bylo 1.200.000 Kč, ale nemovitosti šly dolů. Chybí 80.000 Kč, které mohu zastavit jinou nemovitostí, ale já žádnou jinou nemám. Blbých 80 tisíc! Navíc ty lze po splnění podmínek z mé strany (po prodloužení pracovního poměru) „vyvázat“ ze smlouvy.
A pak je tu ještě jedna moc ochotná paní z Raiffeisen bank, která jako jediná je mojí šancí a která říkala, že má ráda rébusy. Jediná Raiffeisen bank má totiž v podmínkách přímo uvedené, že „je akceptován příjem i osoby během zkušební doby po odpracování jednoho měsíce s možností čerpání úvěru po ukončení zkušební doby“.
 
 
A nebankovní hypotéka je finanční sebevražda. Četl jsem dnes, jaké jsou to podvody, jak z lidí jen vytahají peníze, jak přijdu o všecko… to to radši převedu zadarmo na manželku, protože z toho něco bude mít i moje dcera, kterou miluju.
Mezitím mi píše zase naštvaná manželka, že zítra dává byt na prodej realitce… že jsem ho nikdy prodat nechtěl, že jsem jí nikdy ty peníze dát taky nechtěl, jestli neberu drogy, že jí nabízím, aby tu bydlely, než si koupí svůj byt a klidně budu platit nájem. Uráží mě to, co si o mě myslí. Je mi to líto.
 
 
Když jste nespokojení v práci (a hodně nespokojení), tak uvažujete o změně. Tak tu práci prostě vyměníte. Ale život se vyměnit nedá. Ten máte jen jeden. A když si ho zničíte, když ztratíte ty nejmilovanější – je jedno jestli rozvodem nebo smrtí – když se vám nic nedaří, když ta tíže toho všeho překoná tu váhu lásky vašich ostatních bližních, pak není důvod tady zůstat.
 
Nevím co mám dělat 🙁
 
Nemám manželku, nemám dceru, nebudu mít tenhle byt. Co tady vlastně ještě dělám? Bez lásky, bez minulosti, na které bylo postavené vše hezké. Minulost, kterou si vytváříte společně s někým, kdo když vás opustí, tak už si žádnou novou minulost po 12 letech znovu nevyčarujete. Minulost je jen jedna. Vznikají tam vazby na celý život. Desítky vazeb na lidi, které najednou nemáte potkávat. A když se objeví náhodou někdo nový, přijde do hotového bytu do hotového života. Přichází tím o tu krásu toho všeho budování hezky od začátku – společně.
 
V tuhle chvíli říkám, že nemám důvod žít.
Pokusím se ten důvod najít, ale fakt nevím kde.
Nechci takhle žít. Nechci se probudit.

2 Comments

  • Moní

    Hrůza. Kde jakej gauner má co chce a normální lidi? Nemají nárok. O té raifce jsem ti chtela také říct, kamarádka mi říkala,že to byla jediná banka kde pochodila. Přála bych ti to štěstí.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.