Přeměny

Můj muž chce být ženou II.

Představte si svět, ve kterém je být homosexuálem normální a heterosexuál je minoritou.
 
Bůh nestvořil Adama a Evu, ale Adama a Steva, v bibli se píše, jak je svazek muže a ženy hřích a Shakespeare píše hru Romeo a Julio.
 
V tomto světě mají děti za rodiče dva muže nebo dvě ženy a ten, kdo chce tuto tradici porušit, je divný.
 
Samotnou by mě tahle myšlenka nenapadla, ale náhodou jsem narazila na youtube na krátký film, který byl natočen na toto téma na základě skutečných událostí (ovšem v opačném případě, kdy ti „divní“ jsou homosexuálové).
 
Ten film je drastický a jeho konec mě rozbrečel. Je o asi 12tileté dívce, která v takovém normálním homosexuálním světě vyrůstá, ale zjistí, že se zamiluje do chlapce. Což je něco naprosto nepřijatelného pro společnost, pro školu, kde vládne nulová tolerance, pro církev i pro dívčiny kamarády, o které přijde.
 
Nerozumím tomu, proč je to takový problém pro společnost!
 
Je tak snadné díky tomuto filmu pro každého homofobního heterosexuála pochopit, jak je asi ostatním neheterosexuálům. (Takovový homofob se však na tenhle film nikdy nepodívá.) Člověk si uvědomí, „jaké to je“.
 
Sama už teď vím, že nejsem lesba, ale nesnáším netoleranci, nespravedlnost, nenávist vůči minoritám a nesmyslné předsudky.
Navíc i já patřím do minority, ačkoli jednu výhodu moje „odlišnost“ má: jednou totiž minoritou být nejspíš přestanu, což se v ostatních případech říct nedá.
 
 
Stalo se něco moc hezkého.
17.8.2014 jsem tu popisovala video s názvem Můj muž chce být ženou: Tiffany, které mě nadchlo, protože to bylo první video, které vytvořila manželka (Jennifer) o svém manželovi, který se chce stát ženou. Vyjádřila tam své vlastní pocity, pohledy na věc a popsala, jak těžká to byla cesta. Pro ní i pro její teď už partnerku (i když je úplně na začátku cesty) a jak dlouho trvalo (několik let), než přišla na to, čím se trápí.
Ve svém videu popisovala, jak jí inspirovalo video Sony Avedian, které jsem tu zase popisovala 6.2.2014.
 
Sona Avedian dnes
 
Teď přichází třetí video! S názvem „Příběh z pohledu manželky„. Vytvořila ho Lynn a popisuje, že jí inspirovala videa obou žen: úžasné sexy ženské Sony Avedian a Jennifer pro její neuvěřitelnou podporu své partnerce Tiffany. Tohle je řetězová reakce, ze které mám radost.
 
Ne, není to ohraná písnička. Je to zase jiný příběh. Ale má šťastný konec a ty máme přece všichni rádi 🙂
 
Sonu, Jennifer i Lynn obdivuji a rozhodně si pozornost zaslouží.
 
Je to příběh o tom, jak jedno video vyvolalo jednu reakci a ta vyvolala druhou. Kdo bude tím dalším? Co takhle nějakou českou inspiraci? 🙂
Tohle je přeci fantastické. O to tu jde. Uvědomit si, že transsexalita není téma z horroru, ale že jsme lidské bytosti jako všechny ostatní.
 
„Poznala jsem svého manžela v r. 2007. Líbily se mi jeho myšlenky, jak mluvil a jak formuloval své věty. Cítila jsem se vedle něj dobře. Mohla jsem mu říct cokoliv.“
(Po kliknutí na obrázek se spustí v novém okně video na youtube).
 
Líbilo se mu, jaké nosím účesy, jak se oblékám, způsob mé chůze. Kupoval by mi všechno oblečení, boty i doplňky, které jsem chtěla a ve kterém mě vždycky viděl.
Ale když jsem si neoblékla outfit, který mi vybral, nevšímal si mě a celá noc byla v troskách. A potom i dny.
Jsem ale tvrdohlavá.
Jeho kladné vlastnosti se začaly měnit v záporné.
 
V roce 2009 jsme se vzali.
Začal pít.
Nechtěl se fotit.
Chtěl zůstávat ve svém pyžamu s pivem v ruce.
Nechápala jsem… Kam se poděl můj manžel? Někdo, komu jsem mohla kdysi říkat úplně všechno, na koho jsem se mohla spolehnout? Všechno bylo pryč.
Zkoušela jsem s ním mluvit. To byl boj. A začínal být i fyzický.
 
Držela jsem se stále myšlenky a naděje, že se můj muž může vrátit zase zpátky.
 
Ale…
 
Koupili jsme si malý třípokojový dům a dvouletého psa – křížence pitbula a buldoga.
Začal se mnou zase bojovat. Už jsem toho měla dost a byla rozhodnutá se bránit. Ale jednou mě pes kousl do ruky a můj muž mě nechal samotnou. Odešel umývat nádobí. Zlomila jsem si ruku a ten pes mě za ní tahal po podlaze. Prosila jsem o pomoc, ale nezajímalo ho to.
 
Opustila jsem ho…
 
Měla jsem ale problém. Stále jsem ho milovala.
 
Několik měsíců jsem čekala, jestli se mu povede odpoutat od alkoholu, vrátit se zpátky do života a ukáže se mi takový, jaký býval předtím.
 
Získala jsem svého muže zpět.
 
O Halloweenu se rozhodl obléknout tak, jako vloni.
 
Nikdy předtím jsem ho neviděla tak šťastně a tolik se usmívat. A dokonce se nechal i fotit!
 
 
Ale když Halloween skončil… všechno se vrátilo zpátky do normálu.
 
Vždycky rád nosil vysoké podpatky, ať už to bylo doma nebo v posteli. Obvykle to znamenalo úžasný sex a tak jsem mu jeden pár bot koupila:
 
A potom začal nosit balerínky:
 
Začal nosit dámské úzké džíny, legíny, boty na vysokém podpatku i bez něj.
Byla jsem ale znepokojená.
Bylo mi 21 a ničemu jsem nerozuměla. Myslela jsem si, že vysoké podpatky jsou jeho soukromou záležitostí, kterou si vezme například do postele… ale on je zatím nosil i ven. Byla jsem v rozpacích.
 
Když jsme o tom začali mluvit, řekl mi, že nesnáší své tělo. Že ví, kým je, ale jeho tělo nesedí s jeho duší.
Ale nikam jsem se poradit nešla. Styděla jsem se za svou reakci a za to, jak jsem JÍ ublížila.
Snažila jsem se sama zjistit informace a teď JÍ miluji ještě víc, než předtím.
 
 
 
Nyní dávalo všechno smysl.
Žila nepřímo skrze mě a byla nešťastná v jejím světě. Vím, že to není omluvou pro špatné zacházení se mnou, ale teď už obě víme, že to vysvětluje hněv a nenávist, který v ní byla.
 
Bydlíme v jednom malém městě v Novém Skotsku v Kanadě.
Operace pohlaví je hrazena ze zdravotního pojištění.
Seznámili jsme se se zdravotníky, kteří jsou úžasní. Povzbuzující a podporující.
 
 
Nezáleží na tom, co se stalo.
MILUJI TUHLE ŽENU!
 
„Děkuji ostatním trans-osobám a jejich partnerům, za to, že jste sami sebou, JSTE ÚŽASNÍ. Přála bych si mít vaší sílu.“
 
 
Lynn myšlenka „žila nepřímo skrze mě“ je totéž, co jsem cítila u své bývalé ženy. Protože ona měla všechno, co mi chybělo. Ale uvědomila jsem si to až zpětně.
Teď už partnerku nepotřebuji. To, co by mi dávala, nepotřebuji. Teď už potřebuji něco a někoho úplně jiného…
A je to teď přesně na minutu 24 hodin, co se mi na jednom parkovišti ve městě v jeho objetí zamotala štěstím hlava.

72 Comments

  • Petr

    prestal sem cist u druhy vety, ptz kdyby buh stvoril adama a steva, tak by se mu vsichni vysmali a adam se styvem by se sice sukali cely dny do prdele, ale deti by jim to urcite neprineslo. 😉 😉 😉 trochu myslete, nez napisete takovou hovadinu.

  • Šárka

    Proč se stále řada transsexuálů zajímá více o problémy homosexuálů, a řeší toto, místo toho aby upřeli úsilí a řešili skutečné problémy transsexuálů v ČR.

  • K.A.E.M

    [1]: Hm, tak zrovna tohle je sice relevantní poznámka, když si ale uvědomíš, že podle Bible byla planeta osídlena díky incestním souložím, a to hned dvakrát, už je jedno, jestli na začátku byli Adam a Eva, Eva a jednotka homosexuálních Adamů, nebo hrstka Ev množících se pomocí partenogeneze…

  • Lucka

    [1]:Petříku Petříku, když už jsme u té teorie, Adama a Steva. co takhle rozmnožování hermafroditní, jako šnečci, vyjma ampulárií tam je samec a samička. nebo dělením jako jednobuněčné organizmy. nebo bezpohlavně třeba jako rak mramorovaný, není potřeba oplodnění druhým partnerem. tohle už příroda dávno vyřešila za tebe.

  • Lucka

    nemužu s tebou Terko souhlasit, vždy budeš patřit k menšině, to jak ses narodila  nezměníš, to nemuže změnit ani přeměna. určitě odpovíš že jednou budeš patřit mezi normální ženy, a že tě okolí bude jako ženu brát. ale to na tom faktu nic nemění.

  • Tereza

    [8]: Lucí, ty víš, že já mám na tohle prostě jiný názor a vždycky ho mít budu 🙂 Spousta MtF holek po SRS prostě NEJSOU minoritou. Jsou to úplně normální holky, co mají své partnery a žijí si svůj spokojený život bez ohledu na minulost. A stejně tak je vnímá i okolí. Ne jako minoritu.

  • Lucka

    [9]:příklad. když na oslíka namaluju pruhy, mužou ho všichni brát jako zebru, ale stále to bude oslík, to se nezmění. tvuj názor nezmění nic na faktu že ses narodila jako jiné pohlaví, tedy vždy budeš patřit k menšině, i když s tím nesouhlasíš, to prostě změnit nejde. to muže změnit jedině to, že se znovu narodíš, a už ve správném těle.

  • Šárka

    [9]: Nežijí si všechny TS MttF po léčbě spokojený život, pokud je stát prostřednictvím medicíny tou srs operací zmrzačí. Můžete se všechny čekatelky na srs operaci jen modlit abyste také tak nedopadli a neskočili jako zmrzačené.

  • Šárka

    Obávala jsem se zákroku a to hodně, dnes vím že oprávněně, pak jsem se k němu odhodlala, věřila jsem, byla sebejistá že vše dobře dopadne, a dopadla jsem jak jsem dopadla. SRS operace je pro mě obrovské zklamání, přestože jsem tušila, že to nemusí dopadnout, přesto jsem šla pod kudlu a věřila. Dnes už bych nevěřila nikomu ani za nic a do operace bych už v životě nešla. Není to opravdu žádný zázrak jak některé TS o tom basní a povídají báchorky, není to nic příjemného ten výsledek, jen další starosti akorát navíc, špatná psychika, sexuální život v troskách. Je to úplně na H…o!

  • Šárka

    Jsem po srs operaci jen jakási živočišná bytost, kdy se necítím být už ani jako muž, ale ani jako žena, jsem úplně bez sexuálního chtíče a prožitků, bez možnosti sexuálního života. To mě zabije. A sexuology tento fakt vůbec nezajímá. Jsou to jen zbyteční paraziti a lehkoživkové, s absolutně nulovým přínosem pro člověka.

  • Sara

    [3]: Jo to bych si moc prala, aby v CR slo zmenit pohlavi bez SRS, rozvodu apod… Bohuzel to ted nelze. Ja na tu operaci opravdu moc nespecham, takze osud je jasny, to M mi bude v obcance strasit jeste dlouho. Asi si to necim vyskrabu :). Jsem zvedava co mi poradi sexuolozka, az ji reknu, ze se na SRS rozhodne nechystam v blizke dobe a jak mam v tohle state dale existovat.

  • Adam

    "a ještě lepší důkaz je mít sex s mužem, který neví o minulosti jeho partnerky" – Tak to si docela zmrd kamo, jestli hodlas svoji minulost tajit svym sexualnim partnerum. Myslim ze maji plne pravo ji znat.

  • Tereza

    [25]: Sáro, průběh i tempo přeměny je JEN ve tvých rukách. Jsou holky na HRT i 12 let a nikdy SRS mít (z jakéhokoliv důvodu) mít nebudou. Ty určuješ, co se stane.

  • Tereza

    [32]: Ne ne, tohle není z hlavy Fifkové (ale jiného sexuologa), že "tempo přeměny si každý určuje sám", ačkoli ta slečna, co je 12 let na HRT bez SRS chodí k Fifkové.

  • Šárka

    [33]: Je úplně jedno kdo ze sexuologů toto tvrdí, zdali Zvěřina, Weiss nebo Fifková, faktem je to, že stejně všichni sexuologové drží za jeden provaz a přeměnu transsexuálních lidí nechtějí za žádnou cenu měnit ve prospěch trans* lidí. Oni především potřebují pacienty, a nemají žádný zájem na změnách procesu přeměny trans* lidí, protože pro ně je to především byznys.

  • Sara

    Obecne pristup sexuologu se mi moc nelibi. Nelibi se mi ze tu neni moznost tzv. "informed consent", kdy staci podepsat souhlas, ze jsem si vedoma vseho a vsech rizik lecby a smitec. Nemusi se prochazet zadnym slozitejsim procesem. Proste tomu rikam prava svoboda volby. Ja si uz temer rok resim vsecko sama, laborky, leky, platim vsecko(neberu ze statni kasy ani korunu) a mesice samostudia snad vseho o HRT co lze online ziskat. Duvod je ten ze me poprve pristup sexuologu nejak vyvedl z miry a ztratila jsem v ne duveru. A jeste se pak dozvidam, ze to co delam je udajne NELEGALNI?!(coz je dle meho nesmysl) A to je prosim nazor pana prof. Weisse, to nemam ze sve hlavy ani od nejakeho pokoutneho doktora.

  • Šárka

    [43]: Pokud některý ze sexuologů uznává v současnosti transsexuálům po kastraci (orchitektomii) ukončení léčby a tudíž i nárok na změnu matričního pohlaví a změnu jména na ženský tvar či mužský tvar, tak jasně a vědomě porušují tito sexuologové zákon, neboť u toho přeoperovaného transsexuála nedošlo právě k té PŘEMĚNĚ POHLAVNÍCH ORGÁNŮ, ale jen ke kastraci-znemožnění reprodukční funkce.

  • Sara

    [43]: Bohuzel uz jen ten fakt, ze to tam nekdo "vsunul" je zneklidnujici a ukazuje na stale transfobni pristup politiku k nam. Ale co bych cekala od toho vykvetu spolecnosti co ve snemove sedi :(. Je to smutne ze se neposouvame k lepsimu.

  • Šárka

    [46]: Lepší zdravotní servis a podmínky pro TS pacienty nejspíše v Česku jsou narozdíl od Slovenska. Tohle ale bohužel nic nemění na faktu, že ty vynucené medicínské podmínky pro získání matriční a právní identity, získání ženského/mužského tvaru jména a dokladů jsou v obou zemích stejné.

  • Sara

    Me by zajimalo jestli se nutnost sterilizace da nejak pravne napadnout. Nejsem pravnicka, takze nevim jak, ale pokud by byla nejaka cesta tak do toho jednou pujdu.

  • Tereza

    A nikdo mi nebude říkat, že můj pohled je špatný jen proto, že si to myslí on sám. Já si taky myslím, že ty bílé žaluzie v celém paneláku jsou příšerné. Tak jsem si nechala udělat zlaté.

  • Šárka

    [49]: A zeptal se někdo všech těch trans* lidí jestli chtějí ten proces přeměny absolvovat tak jak tomu je v současnosti, včetně všech těch poviných medicínkých i nemedicínských kritérií?

  • Šárka

    [48]: Samozřejmě že to možné je, jen se v České republice ještě nikdo z trans* lidí k tomu neodhodlal. Pokud o tom vážně uvažuješ že napadněš stát u soudu, za ty nucené kastrace trans* lidí , doporučuji se spojit s lidskoprávní organizací PROUD, kde bys měla nalézt pochopení a podporu v případném sporu.

  • Tereza

    [52]: Nevšimla jsem si, že mezi těmi dvěma skotačícími mladými lidmi (MtF čerstvě po SRS a jejím chlapcem, které osobně znám (ale nebyla jsem osobně zrovna u toho 🙂  je někdo bez sexuálního libida, bez vzrušivosti a sexuálních prožitků…

  • Šárka

    [54]: takových bachorek typu jak si transsexuálové uživají sexu po SRS jsem už několik četla a slyšela, ale přesto to nemá pro mě žadnou váhu. Pokud neuvidím přeoperovaného transsexuála MtF na vlastní oči jak je vzrušivý a jak prožívá sexuální vzrušení, tak jen ztěží uvěřím těmto báchorkám.

  • Sara

    [55]: Presne tak Terezo. Nekdo kastraci chce, nekdo ne a nekdo neni rozhodnut. Ja napriklad patrim do te 3 skupiny + mam rodinne duvodu k tomu s operaci pockat. A pokud bych nakonec operaci chtela, tak uz komplet SRS nejen kastraci, to se mi jevi jako skoro nesmysl delat to jen kvuli uspokojeni uredniku. A nemyslim si, ze by to moji validitu jako zeny poskozovalo, stejnak na praskach skoro zadne "muzske" libido nemam a pochybuju ze jsem kdy mela muzskou sexualitu. A presto mi stat bude zajiste branit nechat si zmenit pohlavi. Ale snazim se to brat pozitivne, papir neni to nejdulezitejsi, hlavni je jak se budu citit ze na HRT budu kym chci byt. A budu zena nehlede na tech par caru papiru a plastovejch karticek. Rozhodne premenu nevzdam, ostatne stejne jsem si ji zorganizovala sama a nikdo me nezastavi, snad krome me partnerky a tam nastesti mam oporu. Rozhodne to urednikum neulehcim a oni to samozrejme neulehci me … takovy uz je zivot.

  • Sara

    [53]: Dik za odkaz podivam se na to. Neplanaju to napadat nejak brzy, spis o tom premyslim do budoucna, protoze jsem nastvana, ze jinde to lze a u nas stale pozaduji tyhle barbarske praktivky. Ja proti SRS nic nemam, treba ji i jednou podstoupim. Ale nechci, aby me nekdo nutil do riskantnich chirurgickych zmen, kdyz na to nejsem pripravena. Proste by to melo zustat na svobodne vuli cloveka. A je videt ze jinde to lze. Takze az tu svoji premenu nejak zastabilizuju tak asi zacnu bejt aktivnejsi a hledat cestu jak to pravne obejit nebo napadnout.

  • Sara

    Tak mam reseni, jen potrebuju 13 milionu Kc :D. Udajne v Bulharsku existuje zakon, kdy za investici vyse uvedene castky lze ziskat jejich obcanstvi. A tam podle te mapky nepozaduji ani rozvod ani operace. To by me zajimalo jak by tohle dopadlo, dve obcanstvi a dve pohlavi :D Jen nevim kde na to nasetrim.

  • Sara

    [61]: Nemyslim, ze bych rekla neco supr moudreho, prijde mi to jako zcela logicky zaver ke kteremu by mel kazdy dojit, ale diky. Jinak souhlas, zenu z nikoho skalpel neudela. Zaprve to clovek musi mit v hlave, coz asi vetsina trans* lidi ma. A co se tyce biologie tak HRT z velke casti biochemii zmeni, protoze meni transkripci DNA. Takze se clovek vpodstate stane biologicky zenou, dprotoze se se kopiruji a "spousti" useky, ktere patri pozadovanemu hormonalnimu pohlavi. Ale chirurgicke operace jsou dle meho (mozna jsem v mensine) az to nejmene dulezite. To jen meni estetiku ale z hlediska biologie to nemeni skoro nic. Stejneho vysledku lze dosahnout anti-androgeny(alespon u me to funguje dobre – testosteron mam na spodni hranici zenskeho intervalu). A pritom legislativa vidi operace jako to nejdulezitejsi. Je to cele postavene na hlavu.

  • Sara

    A jeste jeden fakt. Proc se ta zmena pohlavi vlastne deje? Kde nastala chyba, u me? Nestala se nahodou spise na zaklade toho, ze je spatna samotna definice pohlavi, ktera neuvazuje psychycke pohlavi? Cele to na me usobi jako ze mam byt trestana za chybu kterou jsem nezpusobila, za chybu systemu. Asi jsem se mela narodit az tak za 200 let(teda pokud se nevyhubime)…soucasnej pohled na to co je pohlavi je moc primitivni.

  • Šárka

    [63]: Zde je informovaný souhlas, kde se lékaři a medicína zříkají jakékoliv zodpovědnosti za výsledek SRS operace, a který dostane k podepsání každý TS pacient před SRS operací.

  • Šárka

    [64]: Změna pohlaví se dějě na základě většinové cis společnosti, kdy se ti transsexuální lidé svojí přeměnou chtějí co nejvíce přiblížit jednomu z pohlaví a zařadit se mezi tu většinovou cis společnost, prostě chtějí zapadnout mezi většinovou společnost a nevyčnívat a nebýt "divný". Mnoho transsexuálů se chce jednoduše cítit a vypadat jako ženy nebo jako muži, a rozhodně nechtějí být něčím mezi. A protože to většina trans* lidí chce asi právě takhle, tak tu ten proces přeměny dneska prostě je jaký je a podmínky jsou jaké jsou, kdy se genitály operacemi nepřirozeně předělávají, tak aby to prostě zapadalo do tradiční společnosti. Ale hlavně nedej bože aby to nějak nevyčnívalo a nebo to bylo jiné.

  • Sara

    [67]: Ja bych popravde chtela zapadat mezi cis zeny, nechci zustat nekde mezi. Jenze nevidim tu podstatu zenstvi v tom co mam tam dole. Stejne to krome partnerky a mozna doktora nikdo neuvidi. Osobne mam ke genitliim vztah  neutralni. Takze je mi skoro jedno co tam je. Uplne jinak to ale cejtim se sekundarnimi sexualnimi znaky jako je tvar postavy, prsa, oblicej atd. Tam chci byt co nejvice zenska, protoze tak se nejcasteji vidim a tak me vnima spolecnost.

  • Sara

    [71]: No to co rikas je take varianta, ale pro "silne" povahy. Ale stejne to neresi nutnost rozvodu a ztratu vetsiny prav, ktere s manzelkou mame diky snatku. navic ten rozvod je docela emocne narocna zalezitost. Je mi sice jasny, ze lasku to nezabyje, ale je to proste neco negativniho.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.