otєrєzє.cz

Verbalizace a kompatibilita

Takovéhle blbé články se mi podsouvají při čtení novin na internetu.
„Stále miluji bývalou přítelkyni“
 
A rada psycholožky Báry?
 
Ještě blbější. (Z mého pohledu).
 
„Ani jeden z vás není zadaný a nemá žádné závazky, nevidím proto důvod, proč byste se neměli sejít a zkusit, zda se vám podaří na váš vztah navázat. Určitě také není důvod snažit se váš případný nový vztah uspěchat. Zjistěte nejprve, zda zájem přetrvává i ze strany vaší bývalé přítelkyně, v jaké životní etapě se právě nachází a zda jsou její očekávání (například o budoucím vývoji vašeho vztahu) kompatibilní s vašimi. Mějte dostatek trpělivosti a nechejte vašemu vztahu přirozený vývoj. Netlačte na ni, protože bude pravděpodobně potřeba určitého času, aby si k vám znovu vybudovala důvěru.
Nebylo by také od věci popovídat si výhledově (přirozeně to zřejmě nebude náplní vaší první schůzky) o tom, co vedlo k vašemu rozchodu. Možná jste si během svého odloučení uvědomili nějaké konkrétní věci, které vám na tom druhém vadily, a pokud je verbalizujete, máte možnost se jich v budoucnu vyvarovat a zbytečně jimi svůj vztah neohrožovat.
Samozřejmě neexistuje žádná záruka, že pokud spolu začnete znovu chodit, dopadne váš vztah tentokrát lépe než při prvním pokusu. Jak už jsem nicméně zmínila, žádný z vás nemá jinde citové závazky, neexistuje tedy důvod, proč byste se neměli o obnovení vztahu pokusit. Přeji vám hodně štěstí.“
 
Jo verbalizace. To je ten klíč!
Já bych to verbalizoval rád, ale samotnému mi to jde dost blbě. Snažím se o to, ale nesmím tlačit na pilu, jak říká paní psycholožka.
 
Takhle to vypadá tak jednoduše, přirozeně a nadějně. Jakoby se to snad fakt stávalo, že se někdo k někomu vrátí, když se tyhle rady vůbec dávají…
 
Když už si konečně myslím, že je to nesmysl, přijde nějaký blbec, co mu chybí bejvalka a úžasná psycholožka (v dobré víře) mu dá naděje. Takhle to vypadá, že je výhodné se nevázat, abychom měli později prostor k tomu se vrátit.
 
Jaký je rozdíl mezí ním a mnou?
 
Potřeboval bych si s někým zaverbalizovat. Pokud bude tedy kompatibilní.
 
Dnes jsem se zaregistroval do Stratocachingu. 16. listopadu budu lítat po republice a hledat kybernetická semínka javoru vypuštěná ze stratosféry 🙂 Jupííí 🙂 Mám zrovna Kačenku, tak budeme lítat spolu.
 
(Tohle je už třetí říjnový článek úplně náhodou uložený ve 41. minutu)
Takže vyhlašuji číslo 41 číslem pro letošní říjen 😉 Vůbec nevím, co to znamená. 🙂 Že by se ke mě žena za 4 roky (až mi bude 41) vrátila?
 
Dělám si legraci.
 
Je to tak strašně vtipný, že jdu z toho spát.

2 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.