otєrєzє.cz

Chudák Radek

Včera jsem pěkně zamotala hlavu jednomu klukovi – mému kamarádovi Radkovi, který bydlí o pár ulic vedle a před rokem jsme spolu řešili webkamery sledující počasí. On je přes počasí opravdu expert a tak bych byla ráda, kdybych jeho informace mohla číst i dál, ale Tereza ho mezi přáteli nemá a sama si ho tam nepřidá…
 
Už během dne mi napsala Monika, že by bylo dobré to tomu chudákovi klukovi nějak vysvětlit, protože po mém oznámení na Tomově profilu, že Tom už neexistuje napsal, že to nechápe a že si je stoprocentně jistý, že Tom existuje 🙂
 
Před chvílí mi přišel e-mail na starou Tomovu adresu a část z něho sem dám, protože mě pobavil. Neposmívám se mu. Jen ho zařazuji do své sbírky možných reakcí:
 
„Prosím tě co se to děje? Já to nechápu, to co jsi psal včera na facebooku. Já o tom pořád musím přemýšlet, protože to nechápu a já když něco nechápu, tak mi to nedá ani spát.
Jediné co mě napadlo je to, že ti někdo hacknul profil a píše to za tebe nebo si jen dělá srandu?
Přece se člověk (Tom) nemůže jen tak přeměnit na nějakou holku (Terezu)…
Mně to přijde jako sci-fi, nemůžu tomu věřit, protože tě znám osobně a vím na 100 %, že Tom existuje.“
 
Ne, Tom opravdu neexistuje! Hádala bych se. 🙂 Prý „nějaká holka Tereza“… 🙂
 
Tak to už mi ho přišlo líto a píšu mu odpověď, ať si kouká přidat Terezu do profilu.
 
Tuhle reakci jsem rozhodně v dnešní době (sexuální výchovy na školách) nečekala…

24 Comments

  • nikita

    No Terko, nam sexualni vychova byla vysvetlena jako fechtle mechtle a ze o tom sami vime vic nez kantorka a tu samou hodinu jsem presli k nasivani knofliku k papiru. Podotykam ze to byl rok 2007 :)))

  • Tereza

    Ahoj Niki 🙂 No já vím, že se tomu ve škole moc nedá. Proto jsem si nechala od ségry (je učitelka) ofotit tu stránku, kde Hanka Fifková píše v učebnici o transsexualitě… je tam odstavec… úplně padlý na hlavu 🙂 (někde ho tu mám nafocený na blogu i s článkem o něm, ale nechce se mi ho hledat 🙂

  • Lucka

    ahojky holky. ono je to prostě špatnou, nebo nedostatečnou informovaností. pokud se o to člověk z jakéhokoli duvodu nezajímá, tak ho ty informace mužou minout. a pak to máme stížené my.

  • Anna

    Že jsem dívka a okolí mě bere jinak vím asi od čtyř let, ale o transsexualitě jako takové jsem se dozvěděla až v dospělosti a to díky internetu. Nic takového se ve škole nikdy neprobíralo.

  • Lucka

    [8]:ahojky Anno. máš to zřejmě jednoduší než já. já taky vím od dětství že jsem trochu jiná, ale ve mě trochu zápolí jedno pohlaví s druhým. jsou dny kdy mě tolik nevadí být muž, a mám dny kdy mě to vadí hodně. ale to nemění nic na tom, že mýt možnost být ze dne na den ženou jdu do toho´´jako muž jsem si už své odžila, a nyní je na řadě ta má ženská polovina´´. on by to možní psycholog nebo psychiatr marně zařazoval, ale to je mi fuk.  máš pravdu že jsou lidé kteří to prostě neakceptují, ale věřím že je to u většiny z duvodu nevědomosti problému a co se uvnitř nás děje. většina lidí to bere jako známku homosexuality, protože o tom nic nebo jen velmi málo ví. neříkám možná k tomu určité dispozice máme, a díky hormonum a přeměně se ještě u některých znásobí ´´ na to by možná mohla reagovat Terezka, jestli chce´´. chtělo by to větší osvětu, a vtom to vězí.

  • Anna

    Ahoj Lucko! Lidská sexualita je natolik neprobádaná oblast, že Ti asi žádný odborník fundovanou odpověď nedá. Myslím, že nakonec je vždycky rozhodující to, jak se cítíš uvnitř a jak si dokážeš vážit sebe sama.

  • Lucka

    [10]:všimla jsem si že u většiny z nás je sexualita v souladu s tělem, ne s myšlením, což je zajímavé. a máš pravdu, duležité je vážit si sama sebe, každá či každý jsme jedineční.

  • Anna

    Na různých zahraničních fórech se někdy setkávám s tím, že se sexuální orientace v průběhu procesu mění a často i o 100% No, asi se necháme překvapit ;D

  • Majti

    Anničko,já to mám přesně naopak, mě přitahovali vždy více muži i když jsem si pořídila syna, až jsem se toho bála.Tak snad se to v mém případě neotočí, ale je pravda že jsme každý jedinečný kus.

  • Lucka

    [13]:ahojík Majti. já myslím že ne a spíš se to ještě podpoří. ale kdyby, tak ti to vadit nebude, když tě budou přitahovat ženy tak prostě budou hihi. ale je to trošku nevýhoda po přeměně.

  • Anna

    Když jsem četla jak Terezka pochodila s těmi lístky do divadla a jak s ní její bývalá žena nechce ani sedět, tak si říkám, že vztahy radši ne. Nevím jak moc to Terezku mrzelo, ale mě by to bolelo hodně. Ještě že je Tereza taková bojovnice, to já bych se po tom asi složila ;D

  • Tereza

    I Hanka mi říkala, že se orientace během přeměny často otočí. Je to přirozené, protože dosáhneme té ženskosti, které jsme celou dobu obdivovaly na našich partnerkách a najednou jí máme dostatek… Ale není to pravidlem. Mohou se nám dál líbit ženy, protože ženy prostě jsou krásné 🙂

  • Míša N.

    Holky,úplně s vámi souhlasím,že o transexualitě se moc neví a nemluví se o ni.Za mě jsme se vůbec o sexualní výchově nic neučili,i když teď si vzpomínám matně že jednou jsme měli vlastně hodinu a to byli holky  a kluci zvlášť,ale už si to nějak moc nepamatuju.

  • Majti

    [19]: To máš pravdu, u mě je to 90%.A navíc je to dost nepříjemné a negalantní. Je zajímavé jakmile se k něčemu přiznáš, tak z ostatních opadne stud a začnou se ptát na věci, do kterÿch jim vlastně nic není.

  • Tereza

    Já tedy musím říct, že si po hormonech nesmírně užívám to, že nemyslím na sex… Ten dole mě neovlivňuje, neotravuje po ránu… nevím o něm 🙂 Nepotřebuji ho. Nechci ho.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.