otєrєzє.cz

Transgender láska – láska jako každá jiná

Článek plný obrázků 🙂
 
Mám ráda obrázky.
 
A fotky dívek nebo kluků, kteří prošli přeměnou mám ráda taky, protože v jejich tvářích vidím radost z nového života, z vysvobození, z dosažení cíle, který kdysi nebyl vůbec jistý. Ale nedávno jsem viděla jednu moc hezkou fotku heterosexuálního transgender páru, kde chlapec i dívka procházeli přeměnou (hned první foto níže) a zjistila jsem, že takové fotky vlastně tyto osoby zobrazují ještě mnohem dál než při uskutečnění jejich snu. Ta fotka je krásná už sama o sobě, natož když známe její příběh.
Na začátku měl každý z nich nějakou představu o tom, čeho touží dosáhnout. Nikdo v takové chvíli neměl přehnané ambice a byl rád za každý nepatrný posun dopředu. Ale tím, jak přeměna probíhá, přichází (velmi pomalu a nenápadně) rozhodující chvíle, ve kterých najednou zjistíme, že minulost už je za námi. Že teď je třeba se dívat dopředu a máme tu najednou možnost plnit si své sny, které jsme kdysi ani nemohli mít, ale které už najednou patří do našeho nového života. První mise splněna. Je na řadě druhá.
Třeba splnit si touhu po objetí (ale v tom správném těle), po lásce, po rodině.
Tohle jsou fotky, které dokazují, že na světě jsou muži a ženy. Není žádné mezi nebo trans. (Nemyslím teď ty, kteří se dobrovolně identifikují jako „třetí pohlaví“, s čímž nemám problém, ale vadí mi, když transsexuální muž, který je mužem, není považován za muže a transsexuální žena není považována za ženu.) Naštěstí se vždy najdou lidé (což dokazují obrázky níže), kteří v nás vidí ty, kterými skutečně jsme. A ostatní nám můžou být ukradení, protože je k životu nepotřebujeme. Ty, kteří nás milují, přinesou do našeho života něco nového. Něco, co je vrcholem přeměny každého z nás, protože to dokazuje, že teď už je to tak, jak má být. Není lepšího a krásnějšího důkazu.
 

Láska.

Transgender láska.

Láska jako každá jiná.

 
Rhys Ernst, FtM
Zackary Drucker, MtF
„Nejdelší den roku“, Los Angeles, 2011
„Začali jsme se fotit na začátku našeho vztahu v r. 2008 a pokračujeme dosud. Když jsme se poprvé potkali, velmi rychle jsme se dostali do milostného vztahu, který byl nečekaný. Máme konflikty, jako každý jiný pár, ale naše genderová odlišnost mezi ně nepatří.“
 
Rhys a Zackary nafotili během pěti let velké množství fotografií dokumentující jejich přeměnu protkanou jejich láskou. Fotografie se rozhodli v r. 2013 zveřejnit a proběhla také jejich výstava.
Viděla jsem některé další jejich fotky a všechny jsou moc krásné, tajemné, emotivní a nestrojené. Z každé dýchá láska a nadšení, které se dá přirovnat jen pocitu, který máme, když se nám plní sny.
Některé fotky sem vkládám, po kliknutí se zvětší v novém okně. To byl opravdu výborný nápad pořizovat fotky od začátku vztahu a nenechat si je jen pro sebe i za cenu, že oba dva ztratí svou cennou anonymitu. Jenže tenhle pár je tak silný, že mu to nijak neuškodí.
První fotografie je jednou z těch na úplném počátku. Zackary tam má ještě vidět vousy a na Rhysovi je vidět ženskost. To vše se ale za pár let změní…
 
 
 
Kieran (dříve Ciara), 23 let, FtM
Charlotte, 20 let, biologická žena
plánují svatbu a dvě děti
 
Arin (FtM) a Katie (MtF) – asi nejznámnější transgender pár na světě. Také sem patří, i když už spolu nejsou, broučkové 🙂
 
Louis Davies, 25, FtM
Jamie Eagle, 20, MtF
Velká Británie
„Je těžké prožívat intomnosti, protože ani jeden z nás ještě není spokojený se svým tělem.“
V r. 2014 se po operacích pohlaví vzali.
 
Nick (dříve Nicol), 27 let, FtM
Bianca (dříve Jason), 32 let, MtF
a jejich vlastní biologické dítě (nyní mají již dvě vlastní)
Pár si ponechal své původní reprodukční orgány a jsou tedy schopni splodit děti, což je řadí mezi raritu. Bianca nikdy nebrala ani nebere hormony, protože to nepotřebovala.
To je taky zajímavá varianta přeměny.
 
 
Takovýchto transgender párů, jako jsou výše, je hodně, ale nejsou vidět. A to je dobře. Protože ony pro nás ostatní nemají být něčím výjimečné a na první pohled něčím odlišujícím se.
 
 
Já bych jen dodala:
 

Chci lásku, ve které mě někdo bude milovat bez podmínek.

 
Cítím na rukách, jak krásně škrábeš,
když si tě takhle držím, abys mi neutekl
a ty si mě přitahuješ rukama kolem pasu,
jakoby ses do mě chtěl
celý obtisknout.
 
Chci ti potichu zašeptat: teď už můžeš…
 
 
 
Už nechci řešit nějakou přeměnu, cesty do Prahy, uvolňování se v práci nebo M v občance. Chci zapomenout na slovo transsexualita a už se k němu nevracet.
Chci si žít svůj úplně normální obyčejný holčičí život se všemi starostmi i radostmi, který už mám téměř nadosah a který mě nechává ochutnávat po kousíčkách svých sladkých neodolatelných drobků pomalu přerůstající ve velká sousta stále víc a víc.
 
 
 
 
…další „obyčejné holčičí věci“ se zobrazí po kliknutí na celý článek.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
…plus další milión „obyčejných holčičích věcí“, které se sem nemohly vejít a které se dají zažít každý den.
 
 
Chci, aby ses radoval z každodenních maličkostí jako já.

4 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.