otєrєzє.cz

Malá vzteklá chvilka

Obecně proti mezifázi nic nemám. Je to cesta, kterou musím absolvovat, i když bych nejradši usnula a probudila se až na jejím konci někdy za rok. To bohužel nejde. Snažím se jí užívat – někdy se o to tedy nesnažím, protože to jde samo a líbí se mi, když zjistím, jak se z ničeho nic začalo měnit třeba mé tělo. Tenhle pocit (spolu s ostatními během dne, jako je radost z voňavého čaje, radost z červencového deště nebo radost z křiku rorýsů nad hlavou ve městě) mi nedovolí nezůstávat v euforii.
Přesto mám své malé vzteklé chvilky 🙂
 
Teď zrovna mám jednu.
 
Týká se mých vlasů.
 
Naprosto banální věc. Nedůležitá. Vzhledem k přeměně ale hraje velkou roli v mojí ženskosti. (U každé ženy hrají vlasy velkou roli v jejich ženskosti).
 
Mé vlasy mají MEZIFÁZI!
 
Nejsou ani krátké ani dlouhé.
 
Nemůžu je ještě téměř svázat do úhledného culíčku, který by se houpal při chůzi, ač se o to minimálně jednou týdně snažím, jakobych si myslela, že za ten týden povyrostly o pět centimetrů. Ve skutečnosti mi ten 1 cm za měsíc prostě NESTAČÍ!
 
Měla bych se uklidnit.
 
Jasně, že mé vlasy rostou. A rostou rychle (1,4 cm za měsíc), ale to slovo rychle má pro mě jaksi trochu jiný význam, než 1,4 cm za měsíc. Rychle je podle mě 14 cm za měsíc!
 
Chci ženský účes.
Ale mám panickou hrůzu z toho, že by mi měl někdo ustříhnout třeba jen milimetr mých tak těžce vyčekaných vlasů. Najednou by mě vrátil o pár měsíců zpátky! Takhle mi ty vlasy přece nikdy nenarostou, když se budou pořád zkracovat.
Nechci krátký účes. Už nikdy!
Čekám na své dlouhé vlasy.
Potřebuji dlouhé vlasy!
Nechci zkracovat ofinku, protože potřebuji dlouhou ofinku. Extrémně dlouhou ofinku, která zakryje mé vysoké čelo a protože se mi líbí.
 
Co je extrémně dlouhá ofinka? Rozhodně přes 20 cm.
Teď má tak 12-14 cm.
Potřebuji 6 cm – 6 měsíců.
Šestiměsíční mezifáze.
 
Tak jsem si ze zvědavosti dala vyhledat účesy pro vysoké čelo.
U všech takových účesů jsou zapotřebí dlouhé vlasy do čela.
NEBO být dlouhé nemusí, ale pak se zkrátí do krátkého účesu a můžu zase čekat dalších 12 měsíců, než to naroste, abych řešila totéž znovu? To umí každý čerstvý absolvent učiliště zakrýt vysoké čelo dlouhými vlasy. (Ale jak to těm slečnám sluší!) To bych uměla i já. S těmi mými to jde ale těžko.
Co teď?
 
Potřebuji logické myšlení, které mi chybí. Neumím si logicky vysvětlit, jak ženy dospějí k účesu s dlouhými vlasy – jaká je ta jejich mezifáze?
Logicky (joo, tak jde to takhle myslet) musí projít fází, kdy jejich vlasy nejsou ani krátké ani dlouhé a nechávají svou ofinku růst. Jak jinak by se dostaly na její aktuální 25-30 cm délku?
 
Nevěřím, že všechny tyto ženy neměly v této mezifázi žádný vkusný ženský účes. Každá žena se chce líbit. Rozhodně ji nesměly stříhat. Jak jinak by jim dorostla?
 
Fajn.
Nemám žádnou kadeřnici.
Moje sestřenice je kadeřnice, ale je 150 km daleko.
Další řešení mě nenapadá.
Existuje kadeřnice, která mi vlasy nezkrátí?
To se musí zkrátit!
A jak to potom asi může dorůst do dvoj/trojnásobné délky, když se to bude zkracovat?
 
Potřebuju přeskočit 6 měsíců. Hodilo by se mi to moc. Nejen kvůli vlasům. (Nešlo by to rovnou o rok? 🙂
 
Tak já si jdu lehnout a třeba se probudím za 6 měsíců 7. ledna 2015.
 
7. ledna 2015 vstanu a půjdu do práce. Je středa. Ke kadeřnici jsem objednaná v pátek. Ještě dva dny a budu vypadat jako ta slečna na obrázku (akorát s vlasy o 6 cm kratší). Jsem 10 měsíců na hormonech. Za měsíc mě čeká komise. Za tři měsíce operace.
Partnera ještě nemám. Venku je mínus 30. Mrznu úplně všude. Měla bych odstrojit stromeček…
 
Ano, to by šlo.
 
Venku bylo dnes přes 30. To na leden nevypadá.
Jsem zvědavá na článek ze 7. ledna 2015 a názoru na mé vlasy. Jen aby nebyly kratší!
 
Co dělám? Nechat se takhle ochudit o 6 měsíců přeměny. Téhle úžasné mezifáze, kdy jsme (obzvlášť takhle na začátku) identifikovány jako někdo mezi. Všechno je mezi. I tamto, co tam už mít nechci. Co to je to „mezi“? Nedokončená výroba.
 
Dobrý den, já jsem Tereza a chci učesat. Ne ostříhat. Víte, se mnou to nebudete mít jednoduché. Moc mě mrzí, že jdu zrovna k vám. Jste tvůrčí? Nápaditá? Já vím co chci, ale to je jako snažit se natahovat v lednu na sebe kraťasy a tvrdit, že to jsou teplé zimní oteplováky, které ne a ne natáhnout.
 
 
 
Nevšímejte si mě.
Jen procházím.
A někdo mi šeptá: Trpělivost!
 
 
 
Já tady píšu o Amber, ale ve skutečnosti jsem ani nemusela… Těch příkladů je víc. Nekonečně mnoho. Pár jsem si jich tu poskládala:
 
 
 
Dnes jsem se na internetu ptala kamaráda, který je do mě zamilovaný 6 měsíců, proč se mu líbím.
Je milý, pozorný, mužný, má své chyby i přednosti a bydlí asi 500 km ode mě, což hraje dost velkou roli.
Ráda si s ním občas popovídám a kdyby bydlel blíž, už bych s ním teď nejspíš venčila jeho psa.
Zbožňuje mě, posílá něžné polibky, srdíčka a nikdy na mě nezapomíná.
Neodmítám ho, ale neříkám ani ano. Nemohu si teď dovolit víc a také on čeká, až budu na konci své cesty.
Patří mezi těch málo mužů, kteří mojí minulost znají, protože jsem se s ním seznámila přes jinou MtF slečnu, se kterou kamarádím taky.
 
Odpověděl mi to, co muži odpovídají, když se jich žena zeptá, proč se jim líbí.
Potěšilo mě to.
Zeptala jsem se, koho by si vybral, pokud by měl na výběr krásnou biologickou ženu nebo krásnou MtF ženu po přeměně.
Odpověděl mi, že to druhé.
Líbí se mu ta zvláštnost, je fascinován tou naší jedinečností, ale není to úchyl, co loví transsexuální ženy po okolí. Nelíbí se mu muži, nechce mužské pohlaví, líbí se mu ženskost, roztomilost, něžnost. (Zase mi to lichotilo.)
Zeptala jsem se ho, jestli by si dovedl představit klasický vztah mezi mužem a ženou, pokud by jeho partnerka měla tuhle minulost…
 
Divil se, proč se ho ptám na tuhle otázku.
Je přeci jasné, že ano!
 
Jak moc by minulost té ženy ovlivnila tvůj přístup k ní?
Nijak.
Jen mě fascinuje to, čím prošla.
Nechci mužnou ženu, nechci transsexuálku, chci ženu a taková žena by pro mě byla ženou.
 
Šárka a Lucka tu kdysi do komentářů vyslovily myšlenku, proč by člověk, který zná naši minulost nebo dokonce milovník transsexuálních žen, musel být za každou cenu špatným a nevhodným partnerem?
 
Zrovna u tohoto kluka jsem si jistá, že je to ten muž, který akceptuje minulost své slečny a přitom se k ní chová jako k biologické ženě. Co se vztahu týče nerozlišuje, zda jde o biologickou nebo transsexuální.
Ta minulost je jen takové malé plus.
 
Za celých 6 měsíců mi ani jednou nepřipomněl mojí minulost. Ani jednou se nezeptal na cokoliv, co by s ní souviselo nebo co by souviselo s přeměnou. Po celou tu dobu mě vnímal jako ženu a tak se mnou taky mluvil. Nikdy jsme neprobírali transsexualitu, přeměnu ani minulost. Vše se odehrávalo jen na ryze mužsko-ženské úrovni.
 
Až dnes jsem si dovolila se ho zeptat.
 
Už nejsem vzteklá ze svých vlasů, které mi ale i tak dělají radost a jsem jim za to vděčná.
Už jsem jen ospalá, šťastná a natěšená na zítřek.
Až mi zase chlapi v obchodě budou koukat na nohy a sjíždět mě nenápadně v rychlosti pohledem od hlavy až k patě. Dělám, že je nevidím 🙂
To je totiž jejich přirozená činnost, kterou nedokáží ovlivnit. Přestože tam stojí se svými manželkami.
 
Ty pohledy z dřívějška neznám.
Ani jsem je znát nemohla.
Teď na začátku mi ale nesmírně pomáhají.
 
A stále mi v hlavě zní myšlenka, co jsem nedávno někde slyšela:
„Pokud se klukovi líbíš, udělá ten první krok vždycky on.“
 
To je tak trefné!
Ta podmínka – „pokud se klukovi líbíš“.
Každý takový krok je vlastně lichotkou.
Jsem zvědavá, kdy se ho dočkám poprvé já.
V květnu 2015?
 
Chtěla bych si nechat schoulit kočičku na mém břiše, slyšet její spokojené vrnění a usnout…

132 Comments

  • Lucka

    no právě o takovém muži jsem ti psala, a ejhle, ty máš živý dukaz a dokonce svoji vlastní zkušenost, i když na dálku. tak přece jsou na světě chichi. a přece se točí chíchí.

  • Lucka

    bééébéééé. co to máš za příklady, 17 max 20 let. a šup šup sem takové příklady s holkama v našem věku. v osmnácti jsem mohla být taky krásná, to není umění chichi.

  • Lucka

    to výš že takoví na světě jsou, skoro každý má nějakou tu jak to říci ´´libustku´´, ale to vubec neznamená že to musí být špatný člověk. a mám zato že pro nás ideál,nemusíme se s ničím tajit.

  • Míša

    Nedávno jsem narazila na Váš blog, a moc držím palce! Je trochu zvláštní, že mi vlastně připadáte víc ženská než mnoho z nás biologických žen :-) . Ještě mě napadlo, nechcete zkusit klasickou ofinu? Myslím tím celou do čela, ne sčesanou na stranu… Přece jen máte vysoké čelo, tohle to zamaskuje. Jo,a chci Vaše nohy!!! :-)

  • kiwi

    Kadeřnice sice vlasy trošku zkrátí, ale to těm vlasům většinou prospěje – ostříhají se rozdvojené konečky, vlasy vypadají zdravější a hustější, získají tvar. Důležité ale je, aby to byla dobrá kadeřnice!!! Takže až najděš opravdu dobrou kadeřnici, tak do toho stříhání jdi :-) Poradí určitě i s ofinou a její "mezifází". Co si pamatuju, tak krátké vlasy jsem měla dvakrát a dorůstací fázi jsem řešila čelenkou nebo sponkama. Vlasy vzadu na krku se daly sepnout do culíku téměř vždycky a ty krátké na stranách se seply sponkama. Případně přilepily lakem na vlasy ;-) ale to je asi prasárna.

  • Péťa

    píšeš to o tom klukovi je 500km od Tebe a jestli chce Tebe tak tam není něco v pořádku už číst Tvé blogy nebudu zajímám se jen mojí přeměnou protože todle se již opravdu nedá číst nejsi ještě kompletní a už koketuješ s muži jsem prostě konzervativní a todleto na mě není jsem štastná že jsem to co jsem a že se blíží dokončení mé přeměny ale promiń todle je síla vlasy taky řeším se svojí kadeřnicí a každý ví že když se prostříhají tak že pak lépe rostou ale psát o tak normálních a běžných věcech přeji hodně úspěchú a ať Ti vše dobře dopadne hlavně operace ale ten Tvůj blog byl na začátku fajn a dal se číst teď už to ke čtení není pa Péťa

  • Tereza

    [12]: Nad tím jsem taky přemýšlela, proč se ty hezké české MtF tak schovávají. Řekla bych, že je to právě proto, že jsou hezké a nechtějí spojovat svou minulost se současností. Nepotřebují to.

  • Péťa

    Na Tobě Terezo však taky není něco v pořádku mýt dole péro a koketovat s chlapen není normální promiň Tobě nemá cenu nic vysvětlovat já jsem velmi od jakživa jsem byla velmi citlivý člověk a rozhodně bych si takto s někým nehrála nejsi normální

  • Péťa

    pro mě jelikož nejsem ještě po operaci a i poní budu mít v sobě velký stud jako mívají ženy v současné době s tím co tam dole je je nemyslitelné koketovat s muži a navíc si takto s někým hrát to prostě není normální a je to ujeté

  • Šárka

    S kadeřnic/ků mám taky respekt, potažmo strach a zatím jsem si nenechala nikdy žádný střih a účes od nich vytvořit (vlastně jednou ano, vydrželo to do té doby než jsem šla spát), protože mám také obavy  strach o své vlasy a taky hlavně o to, že ten výtvor vydrží tak strašně krátkou dobu a pak je zase vše při starém. Zdá se mi to jen jako vyhazování peněz za něco co nevydrží a nedrží stejně požadovaný tvar. Takže kadeřnictví zrovna nemusím.

  • Péťa

    kde jsou u Tebe Terko určité zásady lidského chování a mravů kde jsou u mě tedy vždy byly a jsou Tobě nesmí člověk nic říct protože Ty máš ve všem pravdu akorát bych Ti nepřála a nepřeju zažít něco nepěkného a Ty jsi to už málem zažila a prdelka Ti cvakala a zdrhala jsi jak jsi mohla internet čte hodně lidí a ještě se zviditelňovat v našich situacích když sama víš že polovina lidí to bere polovina né a až Tě bude zase někdo obtěžovat jako když si vycházela od Hanky tak se nediv nebyla by jsi ani první ani poslední transka která by od skupin lidí které nás nemusejí dostala nakládačku pak se opravdu nediv

  • Aneta

    Terez já bych i možná trochu zesvětlila vlasy na nějakou tmavší hnědou, ta černá je na tebe moc tvrdá 😉 a co se týče mezifáze, takto krátké vlasy jsem já osobně nikdy neměla, ale moc dobře znám touhu po dlouhých vlasech obecně. Nějaké vitamíny, vlasové vody a masáže si zkoušela? To ti můžu doporučit 🙂

  • Péťa

    neběduj Terko kdo si počká ten se dočká vlasy narostou nelituj těch 15měsíců to by jsi taky mohla litovat že už si mohla být před 12lety po změně já šla do změny v 47letech a nelituju šla jsem až teď a taky jsem si říkala proč né dřív asi to tak má být a vlastně samo to vygradovalo do té doby to byla má pitomá nevědomost protože jsem neměla internet a měla za to že takovéto věci jdou pouze v cizině a za penízky takže má nevědomost udělala to že jsem šla do změny až teď ale nelituju protože by nebyly mévšechny děti byly by max tak 2a né 4 takže jsem ráda a teď je čas pro mě ale nebudu rozhodně bědovat že jsem něco ztratila neztratila

  • Péťa

    Anito neznám Tě ale píšeš dobře jsi objektivní a máš na věci názor správný takový ze života a otom to je nic si nenamlouvat a brát věci jak jsou každá z nás to máme těžké každá ale proč neustále někdo píše že vše co teď má na sobě je tak ženské přeci jsem žena tak nosí automaticky ženské oblečení a nehlásám na net jak se cítím žensky žensky se cítím i bez oblečení protože žena jsem a jestli se citím jenom v oblečení žensky tak pak nejsem žena ale muž a to je ta podstata proč jsem furt a stále Terce psala protože to mužské tělo zanechalo následky já jsem co jsem doma oznámila že jsem holka už nenosila klučičí oděv a hned druhý den holčičí a neřešila jsem lidi jestli vypadám chlapsky prostě jsem to na sebe navlíkla samožřejmě s vkusem namalovala se a první má cesta vedla na nákup do penny kde jedna paní na mě koukla a povídá něco vám závidím a to jsou vaše nohy a já ale jděte já zase závidím Vám ale vše se časem změní ale děkuji to byla má první cesta v holčičím oblečení a necítila jsem se jako muž jako holka a jako když už to nosím od mala a zrovna tak mluva v ženském rodě nebyla s tím potíž jako když jsem tak od mala a nešlo mi přes jazyk mluvit v rodě ženském vše to ve mě čekalo na ten okamžik a jak ten okamžik nastal tak to bylo vše jak to má být a jako od narození protože od narození jsem holka to vím sama i tak jsem se chovala akorát jsem nevěděla co s tím

  • péťa

    žena je ženou a nepřemýšlí nad tím jestli je v tom či onom ženštější ona si vezme to co je pohodlné co odpovídá její postavě a co se jí líbí záleží na jejím vkusu to že někdo vidí v oblečení že je tak ženské vždyť to taky je ženské oblečení pro ženy tak pak je vidět že ta dotyčná byla mužem a že to na ní nechalo následky jenomže pro nás pro ženy které toto neřešíme je pořád o tom číst už takové trošku moc přehnané a nepatří to do ženského života a přemýšlení je to vše automatické a rozhodně se nebudu rozplívat nad tím že ta sukeň je tak žensky ženská když se budu rozplívat nad tím že se mi líbí její barva a že bych jí chtěla si koupit a radovat se z ní ale né že mě udělá ženštější pak tedy žena nejsem ale já jsem nepíši o sobě

  • Tereza

    [32]: Však to je vpořádku, že jsi ze dne na den změnila šatník na ženský, ať už jsi vypadala jakkoli. V tom je právě ta krása života a lidí – že každý člověk je originál a jiný.

  • Péťa

    Šárko nevím jak u Tebe ale u mě hormony udělaly velký kus práce i v obličeji má pleť je jak se říká dětská prdelka jsem mladší bez vrásek a typycky ženské tvary v obličeji také mám hrt mám11měsíců a je mi 48let a srs operce je pro mě hodně důležitou operací protože to tam nebude to co tam od mala nechci a nechci být ani barbinkou co jsou některé holky na videiích chci být normální obyčejná žena a to již jsem a děkuji že to tady takto funguje a že srs mi udělají zadarmo jelikož bych na to neměla ještě jak se lidově říká bych jim za to líbala zadek těm našim doktorům a pojišťovnám a když se rozhlédnu okolo sebe a vidím některé ženy v mém věku jak vypadají tak jsem se sbou spokojená jsem ve středu na krásu a to mi stačí nesouhlasím s Tebou Šárko buďme rádi a myslím si že spousty nás jsou že to tady jde jak to jde

  • Šárka

    [37]: Bohužel jsem kolem sebe viděla za 5 let (co jsem začla s přeměnou) viděla tolik babochlapáku po přeměně, že svůj názor na tuto nedokonalou léčbu nezměním.

  • Péťa

    Teď o tom píšeš že by jsi nešla jako muž v dámském ven ale já nebyla muž Ty asi jsi pořád a o tom tu taky pořád píšu a zrovna tak kolik je bio žen co mají muže a kloudný a trvalý vztah a kolik je nás a kolik z nich má kloudný a trvalý vztah tolik že se to možna na pst jedné ruky vejde ale jak jsem psala Tobě nemá cenu nic vysvětlovat jsi paličatá a jednou v životě narazíš a nemáš zdravý rozum tečka promiň ale je to tak nechodíš nohama po zemi ale žiješ nesmyslama počítej s tím že na radovánky není problém někoho sehnat ale pro trvalý vztah je to problém a procentuelně proti bio holkám je to mizivé papa

  • Péťa

    nedokonalá léčba není je dokonalá to co hradí pojišťovna a když máš peníze není problém zaletět do jiné země a fasádu si nechat opravit není tu komunismus abychom nemohly jet kam chceme a jestli by jsi chtěla ještě aby fasáda byla na pojišťovnu tak se nech vyšetřit myslím si že je to tu pro nás ůplný ráj na zemi a jestli jsi nespokojená tak jsi byla taky naivní na začátku mé přeměny a i můj  doktor tvrdía není sám  že jen částečně se dá přizpůsobit tělo tomu našemu myšlení já jsem ráda tak jak to je pa

  • Šárka

    [40]: Tak v tom případě at okamžitě je umožněna změna identity TS liden bez medicínských požadavků a  MtF se přestanou nutit do kastraci a nechat si uřezavat penisy jako podmínku pro uznání identity, protože ta medicínský léčba je nedokonalá a nevyhovuje vsem trans lidem co chtějí měnit identitu a nechtějí byt przneni medicinskou léčbou a diskriminačníma podmínkáma, které odporují lidským právům. Raději žádná léčba než takováto vynucená, kontroverzní, nedokonalá. Takováto vynucená nedokonalá  léčba je prevazne pro devotni MtF masochistky

  • Péťa

    Víš já už mám něco za sebou a vím jak život chodí a jsem štastná a vážím si i toho mála vždy jsem byla tak vychovávaná a toto ta má změna je pro mě důležitá hodně důležitá protože jsem od mala holka ale bohužel s jiným tělem tak jsem štastná že to takto jde a neřeknu ani popel o tom že tady něco stojí za prd nestojí hormony zadarmo operace zadarmo velmi vstřícný přístup našich doktorů mě v životě zajímají výsledky né ptakovinky a pro mě je toto na prvním místě protože vím že život žít dál v té mužské roli už nešel a proto jsem všem tak vděčná a to je i to že jsem holka protože odjakživa jsem byla velmi poslušná a hodná tak jak bývají dobře vychované holky proto mám i své zásady chování a zásady při seznamování se proto s Terezou nesohlasím s tím že už teď prostě tady někoho lakuje nelíbí se mi to nemám prostě ve zvyku todle chování až bude po operaci je to už jiná situace a případný partner by to měl se mnou opravdu těžké ale já si tím udržím to že si mě bude vážit a neklesnu někam kam bych nechtěla a u holek prostě to tak má být neříkám tím že Terka jde na vše hopem to né ale přeci na tom všem je to tak hezké když ti dva co k sobě mají patřit tak ta žena musí být stydlivka a dělat fory to tak dělá každá slušně vychovaná holka

  • Péťa

    pak by v tom byl ale pěkný maglais žena s ptákem to už je fakt moc proti přírodě todle musí mít jasná pravidla a ty tu jsou a je to dobře když jsem žena tak nemůžu mít ptáka promiň ale trošku ujeté

  • Péťa

    ale nikdo do toho nikoho nenutí to je jedna věc a druhá Šárko naši sexuologové za nic nemoho to jsou jen poslové zákony oni nedělali a změna identyty ať je ale nétaková že budeš chlap a sám od sebe si zažádáš že jsi žena promiň ale opravdu ujeté a jestli nejsi spokojená s výsledkem operace tak máš nemocnici kde Ti to dělali tak si běž stěžovat tam je zajímavé že Terka a další píši jinak o té operaci a užívají si i sex tak kde je ta pravda mám kámošku která je taky po operaci tak mě vše řekla co mě čeká a i kdyby to bylo 10xještě horší tak do toho jdu protože se nestotožňuji s tím co tam mám a až tam budu mít tu vysněnou pipku tak pak budu kompletní a rozhodně nebudu litovat jako Ty budu ráda že už tam není co tam bylo pa

  • péťa

    je to bolestivý zákrok ale nenutí nás do toho nikdo a komu se to nelíbí tak má holt smůlu a člověk a kor mi ženy to v životě nemáme jednoduché v ničem a vydržet se dá i tato operace a pak příjde ta psychycká ůleva že už konečně i u toho neutrálního jména když paní matrikářka trhala lísteček s mím starým jménem a nesla mi můj nový rodný list s novým jménem brečela jsem jak malá holka matrika nematrika a říkala jsem si konečně mám už normální jméno a to si budu říkat jestli budu mít po operaci tak že už konečně jsem to co jsem hodně mě u všeho doprovází emoce a ňáká bolest je mi u zadku ta je pomíjivá tady je vidět že člověk opravdu je to co je že je holka a né něco mezi kdybych byla něco mezi tím tak přemýšlím jako Ty

  • Péťa

    nepiš to tu na blogu ale udělej svoji stranu a bojuj za to tady v čr ale já Tvůj názor nezdílím protože jestli jsem žena tak je logické že tam nemohu mít ptáka pak jsem zrůda a né člověk takže s nimi souhlasím chceš změnu pohlaví tak s patřičnými pohlavnimi orgány tak potom by po světě chodili muži s kozama proč si je chtějí ftm dát pryč protože to nekoresponduje s jejich tělem a hlavou zrovna tak mtf taky to nejde do hromady ještě že tu je pořádek kdyby jsi tu vládla Ty byl by to tu jeden velký bordel a děti by se nevyznaly kdo je kdo

  • Péťa

    trochu Šárko o mě přeháníš neznáš mě tak o mě toto netvrď já jen souhlasím s tím že když jsem žena tak nemůžu mít dole co mají chlapy pak žena nejsem jenže já žena jsem tak to tam nechci něco jiného je jak tu píše Tereza že z nějakého důvodu to nejde a proč bych měla vypadat jako chlap když teď po 11měs hrt už i můj obličej vypadá žensky Ty mi prostě nerozumíš nemůže v tomto být ta svoboda co Ty píšeš ono buďme rády za to co je ale až to tady dojebete tak že těmi svými názory zákažou veškeré operace nebo za hotové tak jsem zvědavá co plno transexuálů bude dělat to bude sebevražd ale Šárka bude svobodná nevíte co máte ale to je povaha všech čechů nevážit si a vše co funguje pokazit a pak jen čumíte

  • Aneta

    [28]:Terez já sice dlouhé vlasy mám, ale asi jde o nějakou mýlku, jsem tvoje nová čtenářka a určitě mne neznáš 🙂 Melírem bych raději vlasy ve fázi růstu nezatěžovala, spíše bych postupně začínala barvit světlejšími odstíny tmavě hnědé až k světlé.

  • Péťa

    a kdo chce v tomto svobodu tak ať si nechá doma říkat v ženském rodě nebo v mužském ale aby žena na které by nebylo nic ze ženy byla papírově ženou je nesmysl a nech se vyšetřit ono už ta naše záležitost je velká nálož pro nás a lidi v našich rodinách a okolí a ještě todle žena s kozama a v občance napsáno muž vzpamatuj se Šárko už to naše je nářez

  • Dannie

    Ja len poviem za seba názor ako to vidím ja. Hoci je to len napodobenina, hoci je to čiastočne celkom funkčná napodobenina aj so sexuálnou citlivosťou  a močením a podobne tak radšej mať napodobneninu alebo hoci aj nejaký nepodarok ktorý sa aspoň z 50% podobá na vagínu ako mať niečo tak najmužnejšie na svete ako to len ide teda penis, to čo muži na sebe zbožnujú najviac, to okolo čoho sa točí celý ich život a ich mužnosť a čo stále riešia =D Ja by som tú SRS podstúpila aj x-krát, a tá bolesť nebola tak hrozná 🙂  Veď od toho sú tam príjemne injekcie, ach tie by som si vzala aj domov, fakt pekne uvoľňujúce a uspávacie a zrazu vás nebolí aj nechet na nohe =D

  • Šárka

    [63]: Možnosti jsou jak řešit tuto problematiku k prospěchu všech trans lidí, jen k tomu musí být vůle. A ta díky takovým jako ty tu chybí a naopak ještě přiléváš benzínu do ohně.

  • Tereza

    [61]: To proto se některé z nás v minulosti stáváme policisty, vojáky v Afghánistánu, vypracováváme si těla, tetujeme se, jezdíme v rychlých autech, stále si dokazujeme, že jsme muži a stále ne a ne přijmout tu ženu v sobě (viz spousta videí na youtube).

  • Aneta

    [42]:Šárko já Vás asi nechápu, pokud bych byla žena uvězněná v mužském těle nedovedu si představit, co víc by se mi hnusilo, než tamto dole a zbavit se toho, by asi byla první věc, kterou bych vzala za vděk. Ale asi vím, kam míříte, jde vám o svobodnou volbu každého člověka. Všechny komentáře zde už sleduji nějaký čas a mám pocit, že jste pouze zhrzená ze své nepovedené operace a nekompletního pohlavního života, který teď kvůli ní máte. Musím souhlasit s Péťou-tzv. shemale jsou pro mne kreatury. Navíc je tady riziko, že pokud by operace byla svobodnou volbou, nebyla by hrazena pojišťovnou. Nechci se vám tady plést do diskuse, protože to nejsem schopna plně pochopit, dál už raději zůstanu u nevinného tlachání o kosmetice apod.:)

  • Šárka

    Pokud jde o chlapy a vztahy či jen příjemný sex mezi mužem a MtF není moc těžké navázat vztah i v průběhu přeměny natož po přeměně.

  • Péťa

    vzkaz od TSMTF perla jsi možná ty a moji inteligenci neznáš a že píšu jak píšu detaily se nezaobírám je to můj názor a laskavě mě nech být nejsem naivní idiotka mám již dosti za sebou jsem jen opatrná nejsem člověk který dává v šanc své soukromí a jsem znovu opakuji opatrná a víš co mě můžeš pa brouku

  • Aneta

    [81]:Vy jste ale zahořkla vůči operaci kvůli vámi výše zmíněných důvodů, nejste objektivní. Jenom nechápu, jak jste mohla konkurovat cis ženám i před operací. Co se tak diametrálně operací změnilo, že proti ní tak brojíte.

  • péťa

    operace pomůže samozřejně že pomůže pomůže psychyce to ví každý a kdo né tak ať se nechá vyšetřit a nebo ať se tímto vůbec nezaobírá a jestli Ti to Šárko vadí tak jsi tam neměla na ni chodit prostě to je takto ber nebo nech být a vzkaz pro TSMTF s Tebou bych chtěla sdílet domácnost je vidět že nevíš co Ti život když jsi MTF může přinést a pak jenom člověk který není opatrný čumí jak blb a diví se co se stalo tady žiješ v čechách kde lidé pomlouvají závidí lžou a kradou a hodnoty které tu kdysy byly tak minulý režím zničil a nejméně 3generace bude trvat než vše bude normální a v tomto státě a on to vlastně ani už pomalu stát není mám někomu věřit věřit akorát sobě a lidem ze své rodiny ale věř že polovina národa by nás nejraději vidělo někde jinde to si holt musíme přiznat a kdo né tak je sám proti sobě můj sexuolog předělal hodně lidí a z toho hodně je stejně každá sama a radil mi ať si nemyslím že někoho si najdu za A co mi je let a zaB má minulost málo kdo to pobere a kdo si myslí že kecám tak ať si to myslí já pak alespoň nebudu zklamaná a nechci být naivka to už mám dávno za sebou není mi 17let

  • TSMtF

    Mno, mé zkušenosti jsou takové, že i TS MtF s heterosexuální orientací jsou schopny vztahu s muži a původní genitálsice není ideální, ale nemusí být překážkou! A těmi muži mám namysly heterosexuální alfa samce, ne nějaké bisexuáli atp…

  • Šárka

    Řada transsexuálních žen (zejména ty 30+), by potřebovala místo té SRS operace mezi nohama jako skutečnou medicínskou pomoc zfeminizovat obličej, tzn. plastiskou operaci obličeje.

  • Šárka

    Jen prostá kastrace a prosté odebrání penisu bez možnosti použitelnosti, funkčnosti a citlivosti, to jsou již postupy při léčbě transsexuálních žen překonané, neefektivní a s nepřijatelnými výsledky a patřící do minulosti.

  • Šárka

    Pripadá mi že někteří ti odborníci (v ČR a nejen zde) tlačí všechny transsexuální lidi do operací jakožto spásy, bez toho aniž by znali jejich individuální potřeby a věděli o nich něco.

  • Lucka

    ahojík holky. Šárko ty ses ale rozepsala. to že by byla duležitá i případná plastika obličeje, aspon ty výrazně mužské rysi, což má každá z nás jinak. a odstranění vousu, hrazeny jako nutná léčba u mtf jsem tu už zminovala. a souhlasím, že nutit někoho do operace pohlaví je zásah do svobody člověka. každý by měl mít právo se svobodně rozhodnout, protože jek píšeš, to z nás pro okolí ženy nedělá. tedy pokud to není na nudapláži chichi.

  • Lucka

    [117]: ahojík Anito. to že jsi mtf neviděla neznamená že jsi je nepotkala. je určitě spousta lidí kteří jsou uvnitř mtf, ale z jakéhokoli duvodu nemohou či mají strach podstoupit přeměnu. nebo byli už v takové fázi že jsi je ani nepoznala, prostě tě minula na ulici žena. ale i přes docela velký počet, je nás jen malé procento, asi jako potkat jednookého.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.