otєrєzє.cz

Tajemství sexy nohou odhaleno

Jaké je tajemství dokonalých nohou? Čím delší, tím lepší, nebo rozhoduje výška postavy?
 
Znáte to, přijde jaro, děvčata vyrazí ven v minisukních. Pak už si jen sednout do parku a sledovat, která má nohy až do pasu 🙂
 
Vědci v jedné studii zjistili, proč bývají nohy australské zpěvačky Kylie Minogue označované jako nejvíc sexy, i přesto, že je velice drobounká. Jde o správný poměr délky nohou k výšce celého těla.
 
Jde o proporce.
 
Průměrná žena měří 164 cm a průměrné její nohy, měřené na vnitřní straně (tedy od rozkroku dolů) jsou dlouhé 73 cm, tj. poměr nohou k výšce 44,5 %.
 
Takže vezměme číslo 44,5 % jako takový průměr.
 
K tomu, aby byl poměr délek perfektní (považován za hezký), by ale měly měřit 77 cm, tj. poměr 47 %.
 
Takže vezměme číslo 47 % jako dolní hranice, kde jsou nohy již považovány za hezké.
 
 
Žena s nejdelšíma nohama na světě měří 195 cm a její nohy měří 132 cm, tj. poměr k výšce 67,7 %.
Čili 67,7 % je maximum. Větší hodnoty nikdo nedosáhne 🙂
 
Průměr: 44,5 %
Minimum považované za hezké: 47 %
Maximum: 67,7 %
 
A kde jste vy holky? Změřte si svoje nohy a koukejte si změřit, jestli je jejich poměr k vaší výšce větší než 47 % 🙂 Nebo aspoň nadprůměr 44,5 % 🙂
 
Moje nohy měří z vnitřní strany 84 cm a měřím 177 cm, takže poměr k výšce je 47 %.
Takže by teoreticky moje nohy mohly být už považovány za hezké. Každopádně je mám nadprůměrně dlouhé a to mě těší. 🙂 I když by to mohlo být lepší 🙂 Jsem tedy spokojená no 🙂 Je fakt, že když si vezmu ještě podpatky a ty prodlouží nohy o 5-8 cm, tak se cítím jako bohyně 🙂 Nádherný pocit!
 
 
Tady je vzoreček na výpočet:
 
 
 
 
Nejdelší nohy a nejmenší muž
Nejmenší muž světa s ženou, která má nejdelší nohy na světě (Ruska Světlana Pankratová)
 
Kylie Minogue sice měří jen 152 cm, ale její nohy mají v poměru k tělu správnou délku. Tím se také vysvětluje fakt, že se ženy tak často trápí nošením vysokých podpatků, které nohy opticky prodlužují.
 
Studie university v polské Wroclavi udělala průzkum s 218 muži a ženami. Vědci jim dali možnost ohodnotit sedm siluet, které sice byly stejně vysoké, ale nohy měly různé délky. Nejvíce atraktivními byly shledány ty, které měly o 5 % delší nohy než průměr.
 
Doktor Boguslaw Pawlowski, který vedl tuto studii, řekl, že dlouhé nohy signalizují zdraví. „Krátké nohy bývají znakem zvýšeného rizika kardiovaskulárních chorob a cukrovky. Tito lidé mívají vyšší procento tělesného tuku, což bývá příčinou jmenovaných onemocnění,“ poznamenal.

5 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.