otєrєzє.cz

Ideální délka sukně (a ještě něčeho)

Je možná nesmysl volit délku sukně nebo šatů podle matematického vzorce, ale mě to zaujalo. 🙂 (Jako vždycky všechny tyhle nesmysly. 🙂
Hledala jsem totiž, jaká je optimální délka šatů.
Většinou se všude píše o svatebních šatech, na které mám ale ještě nějakou chvilku čas. 🙂
Takže jsem si našla článek o tzv. „ID sukně“, kde jistá australská matematička Lily Serna takový vzorec vymyslela. (Zas takové složité vymýšlení to ale nebylo.)
 
Řešila jsem délku mých nových šatů, trošku povolila ramínka a ty tři centimetry navíc myslím bohatě stačí.
Ale říkala jsem si: „Je to optimální?“ 🙂
 
 
Jaká je ideální délka sukně?
 
Tento vzorec nám má zařídit krásné nohy.
(Už jsem tu kdysi psala o vzorci, který spočítá, zda máte krásné nohy a pokud je krásné nemáte, tak by s tím (mojí logikou) mělo jít něco udělat zrovna tímto vzorcem o ideální délce sukně).
 
(Článek převzatý z www.dailytelegraph.au.com)
Bohužel všechny nemůžeme nosit hříšně krátké sukně nebo až ty ke kotníkům.
Ale máme pro vás řešení. Vypočítejte si ID sukně.
Takže jak objevit svou ideální délku sukně?
Nechte se změřit od ramen až k patě. To celé pak vydělte koeficientem 1,618 a vyjde vám ID – ideální délka sukně!
 
Můj výpočet:
Od ramen k patě: 148 cm
Výška podpatku: dejme tomu 5 cm
 
(148 + 5) /1,618 = 94,6 cm
 
Musím říct, že 94,6 cm je délka těsně nad kolena, která už se mi moc nelíbí, ale ještě je to (pro mě) snesitelné 🙂
 
Jedna z modelek (19 let) prohlásila, že takováto délka sukně je pro ni více konzervativní, než kratší, jaké nosila dosud.
 
Lily Serna (vlevo) měří svoji modelku
 
 
Zajímalo by mě, co asi dělají kluci při hodinách matematiky s takovou učitelkou 🙂
 
To číslo 1,618 ale není nic nového a používá se už od renesance. Jde o tzv. zlatý řez (phi), o kterém jsem tu už kdysi psala, který používají dokonce plastičtí chirurgové a který je považován za matematický ideál krásy.
Takže až takovou práci to té matematičce asi nedalo a po pravdě, tenhle vzorec pouštím z hlavy. 🙂
 
 
Ale ještě jednu tabulku bych tu měla. Nejsem si jistá, Darinko, jestli jsem Ti jí už ukazovala, když jsi řešila tu hloubku, ale rozhodně ty údaje jsou mimo mé dosavadní představy a nikdy bych neřekla, že pro ženy je ideální délka partnerova penisu zrovna nad 18 cm.
 
Jde o graf vytvořený na základě subjektivních přestav a pocitů tisíců žen o mužském penisu a jeho ideálních rozměrech. Nejde tedy o statistický průměr, ale o ženskou představu.
 
 
Pánové si na velikosti svého přirození velice zakládají. Opačné pohlaví mužskou chloubu vidí ale úplně jinak. A právě na základě tisíce výpovědí žen vznikla tabulka, podle které si pánové mohou ověřit, jestli právě ta jejich velikost je pro ženy ideální.
Z výzkumu, který zveřejnil deník Huffington Post, vyplývá, že pro ženy je ideální obvod pánského přirození 16 až 16,5 centimetrů a délka mezi 18,5 až 21 centimetry. Ostatní rozměry jsou ženami méně žádané.

 

Podle tabulky je zřejmé, že ženy mohou vidět rozměry penisů úplně jinak. Takže pánové, žádné obavy, jestli nepatříte mezi ty nevyvinutější. Některé dámy to rozhodně ocení.

Jak uvádí sever tvnoviny.sk, vědci zjistili, že délka pánského přirození ovlivňuje ve skupině mužů jejich postavení. Například mezi sportovci jsou jedinci s větším přirozením považováni svými kolegy za mužnější, schopnější a bez ohledu na skutečnost šikovnější. (Nikdy jsem nepochopila, jak to ti muži mezi sebou ví. Nepamatuji si, že bych kdy v minulosti řešila své pohlaví s někým cizím, natož s kolegou nebo kamarádem).

Délka penisu ale rozhodně neovlivní to, jestli je muž pro ženu dobrý milenec, umí skvěle líbat, nebo je vášnivý. Všechny tyto procesy totiž ovlivňuje jeden jediný orgán, kterým je mozek.

 
Do kterého čtverečku by patřila ta vaše představa? 🙂
 
Škoda, že neexistuje ještě podobná tabulka, ale složená ze skutečných dat poskytnutých pány. Řekla bych, že by se dost lišila od téhle ženské představy. Ale to se dá vlastně předpokládat, protože když si něco představujeme, často přeháníme 🙂
 
 
Dnes jsem šla zase k mamce a potkala jsem Radka, co mi včera napsal tu milou zprávu, jak se jeho babička zeptala „Co je to za slečnu?“, když mě viděla, jak ho zdravím 🙂
Šel se svojí mamkou a pejskem na nákup. Mamka zaplula do obchodu, zatímco on zůstal venku, tak se na něj usmívám už z dálky, on na mě taky a jde ke mě: „No konečně slyším ten tvůj hlas! To je úžasný! A jak to děláš vlastně?“ 🙂
 
Řekla jsem mu, že spokojená nejsem, že mě za týden čeká první hodina hlasové terapie a že kluci to mají jednodušší. Jakmile začnou brát hormony, dojde k mutaci. To ho zajímalo, pak vyšla mamča a nechtěla jsem je zdržovat, tak jsem se rozloučila. Jen jsem viděla, jak se mamča usmívá, s kým se to ten její kluk zase baví? 🙂
 
Mamka mi dnes říkala, jak už celý dům o mně ví. Však jak by taky ne, když už to netajím a producíruju se vesele kolem, když jdu k mamce. Nechodím zadním vchodem ani při zdi, ale hezky po hlavních schodech před vchodem a slušně zdravím sousedy, na které se i usmívám, protože mě to baví.
 
Jednou mamku zastavila sousedka (taková milá paní je to, co vychovala asi 5 nevlastních dětí, ze kterých jsou teď moc šikovní kluci a holky) a říkala mamce: „No on Tomáš byl vlastně vždycky takový jiný, než ostatní kluci tady v okolí, že?“
 
Jak nad tím najednou každý přemýšlí.
 
Ale to je dobře.
 
Má přeměna se vlastně dotýká mnohem většího počtu lidí, než jsem si původně myslela. Dotýká se známých mých známých a ještě jejich známých, dotýká se sousedů a jejich známých, protože já jsem teď „ta, co z ní bude žena“ a oni jí znají a tak to téma vždycky alespoň jednou musí přijít na řadu, protože to je senzace, která stojí za probrání, ale pak už je to naštěstí nuda 🙂
 
Jsem ráda, že nutím takhle lidi přemýšlet o tom. A jsem taky ráda, že jsem se zatím setkala jen se samými dobrými reakcemi.
 
Moment, musím vytáhnout koláč (když mě ta Lucka zase tak namlsala). Dostala jsem nezkrotnou chuť na granko, tak jsem si našla recept a moc hezky to voní. Akorát z toho nemám takovou radost, jako když jsou i jiní strávníci…
 

56 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.