otєrєzє.cz

Jak krátká je minisukně?

Tak tohle mě fakt zaujalo.
Mám totiž sepsané všechny možné své míry a když třeba kupuju sukni, tak vím, která délka mi sluší a která je moc krátká nebo dlouhá. Mojí takovou ideální délkou je 38 cm (ale výjimečně snesu i 36 cm a naopak délku do 46 cm u sebe považuji ještě za krátkou sukni nad kolena).
 
17.7.2012 vyšel na idnes.cz článek o tom, jak do jednoho zábavního parku pouští ženy v minisukních za poloviční vstupné.
 
 
A kde že je tedy ta hranice, kdy jde o sukni nebo už o minisukni?
 
„Pozdvižení vyvolala televizní reklama zábavního parku Merryland Kuej-lin ve stejnojmenném městě na jihu Číny. U vstupní brány stojí ve frontě dívky v minisukních, jejichž délku přeměřuje zaměstnankyně pravítkem. Pokud má návštěvnice sukni kratší než 38 centimetrů, platí jen poloviční vstupné.“
 
„Tímto krokem chceme povzbudit návštěvnice parku, aby v létě předvedly svoji krásu,“ uvedl zástupce ředitele parku Li Wen-sing. „Speciální kampaň park pořádá každé léto už od roku 2007, vždy s velikým úspěchem,“ vysvětlil Li Wen-sing s tím, že počet návštěvníků prý vždy dramaticky naroste. Právě přítomnost žen v minisukních prý v tuto dobu přiláká ještě více návštěvníků, mne si ruce Li Wen-sing.“
 
 
To je prostě tím, že sukně je opravdu vyloženě ženskou záležitostí a snad každá dívka je v sukni nejženštější, jak jen může být. Proto je takový problém, když si transsexuální muž ještě ne ve zcela dokonalé ženské podobě vezme sukni… zatímco opačně transsexuální žena nemá s tímto vůbec žádný problém, protože kalhoty nosí obě pohlaví.
 
Ale já to beru jako výhodu, protože si mohu užívat zrovna téhle vyloženě ženské záležitosti, která tak symbolizuje ženskost!
 
No a teď už víte, od kolika centimetrů si můžete svou sukni nazvat minisukní 🙂 Je to 38 cm a méně…
 
 
Ale nedalo mi to a podívala jsem se ještě na Wikipedii, jaká je definice minisukně 🙂
 
No a tam píší:
 
Minisukně je sukně se spodním lemem nad koleny, obvykle do poloviny stehen – obvykle ne delší než 10 cm pod hýžděmi. Mikro-minisukně nebo microskirt je minisukně, jejíž dolní lem končí v horní části stehna, v rozkroku nebo těsně pod ním.
 
Tak mikrosukni bych teda na sebe nevzala :)))
 
Já v mé oblíbené domácí bílé sukýnce – délka sukně 36 cm:
 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.