otєrєzє.cz

Neutrální jméno

Zítra jdu k psycholožce. Nemůžu už se dočkat. Už jsem si krásně nalakovala francouzskou manikúru i na rukách. A možná si vezmu svůj nový tmavě červený svetřík 🙂 Červenou mám vůbec ráda 🙂 Chtěla bych už vyřešit tu Hanku Fifkovou, abych se tam konečně objednala a věděla, na čem jsem. Potřebuji mít jistotu.
 
Hledám si práci v jednom z okolních okresů a také ve vedlejším krajském městě. Dá se tam sehnat i hezký levný podnájem (někde). Měla bych malý byteček jen sama pro sebe, zařízený jako Tereza. Přestala bych žít ten nepříjemný klučičí život a začala bych být sama sebou!
 
Navíc práce, kterou mám teď rozjednanou by mi vyhovovala i po úplné změně – navíc bych tam mohla chodit elegantně oblečená!
Když jsem pracovala jako asistentka ředitele, tak jsem si strašně přála jednou přijít do práce v kostýmku, v lodičkách, navoněná, načesaná a krásně elegantně nalíčená….
 
Jen mám teď problém, který musím vyřešit právě s Hankou Fifkovou – jak mám hledat práci. Jestli ještě jako Tom nebo mám přiznávat Terezu (což považuji za nesmysl, to by lidi akorát odradilo v téhle tak trošku netolerantní zemi, kde se každý druhý bojí lidí jako jsem já) a pak je tu ještě možnost neutrálního jména, které si mohu zvolit po zahájení hormonální terapie, abych nebyla diskriminována (a abych krásně mátla okolí :))). Chci se jmenovat Tereza, ale do operace pohlaví nemůžu (na to jsou zákony), takže Nikola nebo Luca (což je dokonce 7. nejoblíbenější německé mužské jméno! a současně v jiných zemích ženské 🙂 Ale jsme v Česku, tak bych chtěla české.
 
Zde je uveden seznam nejpoužívanějších neutrálních jmen, které si člověk jako já může po potvrzení od lékařky zdarma nechat změnit na matrice v místě trvalého bydliště:
 
Toto je seznam neutrálních jmen, která již byla TS lidmi v minulosti použita. Nejoblíbenější jsou Saša a Nikola.
Áda, Alex, Aliz, Andrea, Andy, Bronia, Dan, Deny, Ilja, Issa, Ivo, Janis, Jannis, Jarka, Jára, Jean, Jindra, Jirča, Jirka, Kája, Kim, Lenny, Mára, Maria, Marti, Martine, Michele, Míla, Mira, Míša, Míťa, Nicol, Niki, Nikola, Péťa, René, Riki, Robbie, Robin, Romy, Saša, Stáňa, Sváťa, Štěpa, Viky, Vivian, Vlasta, Zbyňa, Zdena
Toto je seznam dalších jmen, která by pravděpodobně mohla být rovněž použitelná, ale nebyla dosud vyzkoušena a jejich vhodnost proto nelze zaručit. V závorce je v méně zřejmých případech uvedena původní mužská/ženská varianta jména.
Alice, Bernie (Bernard/dette), Béda, Bláža (Blažej/ena), Bóža (Božetěch/Božena), Cecil, Dráža (Drahoslav/a), Eda, Fany, Gába, Gusta, Honza, Květa, Láďa, Líba (Libor/Libuše), Nikita, Olda, Páťa (Patrik/cie), Ráďa, Rosťa, Sláva, Valda, Venďa (Vendelín/Vendula), Věra, Víťa, Vláďa, Vojta
 

 

 
A takto to vypadá 🙂
(Všechny údaje jsem si samozřejmě vymyslela, ale požadované jméno, příjmení a konečné jméno bych chtěla 🙂

Žádost o změnu jména a příjmení

Žadatel:
Původní jméno: Tomáš Novák (původní jméno)
Datum a místo narození: 24.12.1980, Stará Lhota, okres Rakovník (datum a místo narození)
Rodné číslo: 801224/4531 (rodné číslo)
Trvalý pobyt: Nemocniční 13, Praha, 111 50 (adresa trvalého bydliště)
Státní občanství: ČR

 

Požadované jméno a příjmení: Nikola Janků

Odůvodnění:
Žádám o povolení změny jména a příjmení na neutrální tvary. Důvodem mé žádosti je probíhající změna pohlaví z důvodu dg. F64.0 – transsexualita FtM. Změna jména a příjmení na neutrální tvar napomáhá sociální adaptaci na život v žádané roli. V současné době procházím hormonální léčbou, bude následovat operativní dořešení a následně nová žádost o konečné jméno a příjmení Tereza Nováková.

Přílohy:
1. rodný list
2. doporučení ošetřujícího lékaře

 
 
V Praze dne 29.2.2003
 
Mám jednu moc velkou kamarádku Nikolu, které jsem zatím nic neřekla a která je skoro jako moje sestra (a já zase její – zatím tedy ehm bratr 🙂 Už jsem jí naznačila, že se jí ozvu, až si budu něčím 100% jistá a že se do té doby asi neuvidíme. Napsala jsem jí, že buď mě zatratí nebo zůstane mojí „sestrou“.
Odepsala mi, že je strašně zvědavá a že to chápe tak, že chci prostě absolutně změnit svůj život. Změnu pohlaví podle mě nečeká 🙂 (Ona je to totiž ještě ke všemu dcera mojí kolegyně z obchodu, kde jsem teď zaměstnaná :).
Takže buď o ní přijdu nebo ne.
Nerada bych o ní přišla. Vždycky jsme spolu probíraly úplně všechno, byly jako dvě kamarádky, než jako kluk a holka, jezdily jen my dvě na výlety a řešily kluky i život.
 
Tímhle co chci udělat se totiž neuvěřitelně prověří vztahy.
Někdo to nestráví, někdo to toleruje, někdo je nadšený jako já a bude při mě 🙂 (tato poslední možnost je ovšem vzácná, i když by si jí přál každý). (Tuto poslední možnost měla možnost zažít Veny z Německa, které jsem před měsícem psala na youtube a která má vlastně přítelkyni toužící být u té přeměny a vyzkoušet jako první její novou vagínu 🙂 (Pardon za to slovo, ale jak jinak to slušně říct? 🙂
 
Noo a napadlo mě, že až přijdu poprvé od Hanky Fifkové a budu mít určitou jistotu, že už se jí přiznám a spolu vybereme to jméno :)))
 
Třeba se s tím nikdy nesmíří.
Asi si ní hodně slibuju, protože to tak cítím.
 
Každopádně jsem připravená zůstat na všechno úplně sama. 🙁

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.