otєrєzє.cz

Psychosny

Drobné bílé kvítečky lemu tílka zářící v mém výstřihu černobílé kostičkované košile, kterou jsem si dnes vzala do práce, mě nutí stále se dívat do zrcadla a vnímat ženkost, která ze mě vyzařuje (přestože bych si přála vypadat ještě ženštěji). Kochám se tím pohledem, který mi dělá takovou radost.
Výstřih nejde zmenšit, protože už tam prostě není víc knoflíčků. A to je dobře, protože jinak bych byla schopná si ho strachy zapnout skoro až ke krku. I když není důvod mít strach.
Každé ráno ho tenhle týden (i když malinký) mám, ale jakmile vejdu do kanceláře, vůbec nikdo mě neřeší. Zvykají si 🙂 A mě je to moc příjemné, že můžu sedět celý den v práci sama za sebe a ne za někoho jiného. A už se mi v hlavě promítají představy, v čem asi přijdu za měsíc…za půl roku? Všechno už bude jiné. Už jen malinkatý krůček mě dělí od mého života naplno.
Těžší je to, když musím jít do výroby čelit pohledům stovek našich zaměstnanců. Tam mi nezbývá než se narovnat a nasadit úsměv 🙂 S úsměvem jde všechno lépe.
 
Po devíti měsících jsem poprvé v práci s krátkým rukávem 🙂 Až doteď jsem se totiž styděla přijít s hladkýma rukama, ale teď už je to naopak žádoucí 🙂 (a hezké 🙂 Moc se mi to líbí. Jakýkoliv znak ženskosti, který nemusím skrývat… Chci být taky žena, která nemusí skrývat svoji ženskost. Jako vy všechny ostatní.
 
Novou občanku už si na personálním ofotili a před chvílí jsem podepisovala docházku. Paní personalistka mě oslovila „pane Nováků“ (tohle jméno si vymýšlím, ale tvar je stejný) a pak se zeptala, jak mi má tedy říkat. „Jak vám říkají tady v kanceláři?“ No a jedna kolegyně se hned ozvala, že „Tomáši“ :/
Na to paní personalistka řekla, že ale už nejsem Tomáš, že jsem Teri a tak mi bude říkat Teri. Snad si na to prý zvykne 🙂
 
Já ti dám, kolegyňko moje, že mi budeš říkat pořád Tomáši! 🙂 Budu dělat, že to neslyším a uvidíme, jak dlouho bude trvat, než se to změní :). Ale nechci nic lámat přes koleno. Můžu chtít po někom, aby mi říkal Terezo, když ještě nevypadám jako žena? (To bych si moc přála.) A můžu chtít po někom, aby mi říkal Teri, když jsem někdo „mezi“ 🙂
Tohle nejde ze dne na den. Ještě mám před sebou pár hezkých měsíců rozkvétání 🙂
 
Nechci se už do v práci telefonu představovat svým starým příjmením 🙁 Jenže tím neutrálním to moc nevylepším :/ Nějakou dobu to budu muset asi ještě vydržet, protože ženským tvarem příjmení se představovat nemůžu (nebo jo?). Jak to děláte vy ostatní? 🙂 Asi záleží na fázi, ve které zrovna jste, na vzhledu, na okolí…
 
Dnes jsem tu měla svého prvního dodavatele 🙂 Přepadl mě nečekaně. Ale to nevadí, však já už taky jiná nebudu (teda b
 
Zrovna teď mi přišla sms od mé nejmilejší sousedky, se kterou jsme si včera chvilku psaly. Viděla jsem jí z okna, tak jsem jí poslala pár slůvek. Píše: „Měníš se. Vypadáš pokaždé o trošku jinak… Tzn. šel jsi do toho?“
Smutné a veselé zároveň. Ta otázka je jasná. I její podtext. Ale já se měním! 🙂 Kolik lidí už mi to řeklo?
Vždycky se mi Anička líbila a měly jsme k sobě hodně blízko. Ale to je to, co nemůžu řešit a o čem tu teď chci napsat:
 
V záplavě téhle euforie, kdy mě nic netrápí a kdy nemám ani sebemenší příležitost smutnit ze ztraceného štěstí z minulosti, se mi do hlavy přesto dostávají věci, které bych tam nejradši neměla. Nedokážeme je ovlivnit, protože většinu snů si nevymýšlíme. Jsou nám předkládány a poperte se s tím, jak chcete.
 
Vůbec nejlepší psychosen, jaký se mi v tomhle pozitivním období může zdát, je sen o mé bývalé manželce.
Nechápu, proč se mi zdál (ale sny netřeba chápat, dokonce Freud tvrdil, že sny by si lidé ani neměli sdělovat, protože jde jen o neurovnané útržky z naší mysli bez dalšího významu).
Přesto nás ovlivňují, protože to, co ve snu prožíváme, prožívá naše tělo i ve skutečnosti. Strach, bolest, smutek, lásku, radost, štěstí… Je to jen chemie. Probudíte se a je vám špatně nebo krásně. A může za to ten sen. Dokonce i tehdy, když si ho nepamatujete. Ale ten pocit ve vás zůstane.
 
Přišla jsem domů, kde mě čekala manželka. Skočila mi kolem krku, objala mě (to objetí cítím ještě teď – nejspíš jsem hodně muchlala peřinu). Rozlila se mi po těle vlna štěstí. Šeptala mi do ucha, jak se rozhodla, že chce zůstat se mnou. Už napořád. Že všichni ostatní muži jí jen využívají. Litovala všeho. Přála si, aby tu mohla zůstat. Dívala se na mě tím svým roztomilým pohledem a moc po tom toužila. Věřila jsem tomu, co se děje – že je to skutečné a ne sen.
Kolem nás ke všemu skákala radostí Kačenka a měla tak šťastné oči. Smála se a říkala, jak je ráda, že zase budeme spolu v našem bytečku.
A do toho jsem si uvědomila, že nemůžu… Snažila jsem se manželce vysvětlit, v jaké už jsem fázi, že nemohu couvnout, že pro ní už nemohu být tím mužem, jakého by si přála.
To bylo psycho.
Spousta slz.
Přála jsem si, aby to byl jen sen a pak jsem se probudila.
Chvíli mi trvalo, než mi docvaklo, že moje manželka není moje manželka. Má svůj život, svého milujícího přítele, svůj byteček a své štěstí.
Byla jsem moc ráda, že to tak je.
Nikdy nechci být do téhle situace postavena.
Ani ve snu.

21 Comments

  • Lucka

    já mám výhodu Terezko, že si většinu snu nepamatuji. ale je zajímavé že jsem v nich většinou jako žena ´´čím to ale muže být´´. těší mě ´´no trochu i štve, protože malinko závidím´´ že když né já, tak aspon někdo jiný se muže radovat vlastně z uplně obyčejných věcí, jaké si vezmu náušnice,vezmu si sukni nebo kalhoty,dnes si dám řasenku nebo raději ne. já vím že na tom vlastně nic není, jak se člověk dostane do bodu kdy je schopný to říci celému světu, tak už je to vlastně jednoduché, a jen lepší a lepší. himl hergot krucajs element, kde já ten bot mám, někde tady musí bát, asi špatně hledám neboco.

  • Tereza

    [1]: jo přesně, to je ten bod, kdy to ví celý svět a nikdo už se nediví, protože tohle téma už je dávno probrané 🙂 Super moment. Můžeš přijít klidně v kostýmu berušky a nebude problém 🙂 (to bych tu ale neriskovala)

  • Lucka

    já toho bodu dosáhla už dávno, ale jen vnitřně, do světa hážu jen takové náznaky kterých si lidé všímají, a i je probírají, ony to ani nejsou náznaky jako spíš transparenty hi hi´´ale o těch už jsem se zminovala´´. ale nic konkrétního. je to spíš taková příprava okolí, že až ten den nastane, tak mě možná i někdo řekne no konečně, já to tušil, tušila, už dávno.                    já asi začala z uplně opačného konce než ty, ty jsi to řekla, a ted na to zvykáš okolí. já na to zvykám okolí než to řeknu hihi.

  • Tereza

    [4]: Aničko, taky jsem si myslela, že mě  vyhodí. Mé představy o překážkách, kterée mě čekají, byly VŽDY zkreslené a skutečnost byla nakonec jiná (lepší).

  • Lucka

    Terezko tak mě napadá, že dát nás dohromady a udělat jednu, tak by to šlo uplně skvěle. ty máš větší problém to ukázat než říct, a já zase větší problém to říct než ukázat. no mi by jsme byli dokonaláááá. hi hi.

  • Anna

    [5]:Víš Terezko, když o tom tak přemýšlím, tak se spíše obávám, že mi to někteří dají pěkně sežrat. Neumím si představit, jak mě tu někteří oslovují novým jménem nebo ve správném rodě. Naopak, myslím že to budou nashvál říkat špatně.

  • Anna

    Myslím, že máš pravdu a nakonec to je to hlavně o každé z nás a jak se k tomu postavíme. Jistá dávka sebedůvěry, asertivity a obecně pozitivního přístupu určitě udělá hodně. Obdivuji jak se k tomu stavíš Ty a věřím, že tě to většiny nepříjemných situací uštří. Ale každá jsme jiná a já jsem.. no prostě bačkora a sebevědomí získávám jen velmi pomalu.

  • Anna

    Nakonec určitě ano, jen kdyby se nemuselo na vše tak dlouho čekat 🙂 Nejhorší je těch 6 týdnů mezi epilacemi. Prosvítající textura v oblasti vousů je asi to nejhorší, ale s tím nedá moc dělat. Až se toho konečně zbavím, hned bude život veselejší.

  • Tereza

    V příručce, kterou jsem dostala v Laser Klinik píší, že po první proceduře může vypadnout maximálně 20 % vousů (u mě to bylo 18 %), ale i tak je to super. Viditelnější redukce začíná od třetí procedury (můžu potvrdit – jsem po ní – a to je taky důvod, proč už jsem tu čtvrtý den v práci v dámském)

  • Anna

    [15]:Na 5+1 ošetření celého těla IPL jsem našla slevu na slevovém portále a celá procedura mě vyšla na nějakých 3,500 CZK. Na chloupky je to perfektní, ale vousy jsou na IPL asi příliš hluboko. Pokud vím, balíčky IPL ošetření se ve slevách objevují dost často, laser jsem ještě ve slevě neviděla.

  • Tereza

    Proměnit se mávnutím proutku by bylo hezké, ale takhle je to zajímavější, napínavější a víc si potom vážíme tak těžce vybojovaného výsledku.

  • Majti

    Terezko, to určitě je, taky bych ten proutek někdy použila, protože se nemohu hnout z místa. Ale dnes jsem to povídala mé nej kámošce a řekla mi že se moc pletu, že vypadám ženštěji, tak nevím jestli to říkala aby mě potěšila nebo je to mým pokrokem v líčení a těmi vlásky. My to tak nevidíme ale okolí jo, ale musí ti to říci a ty tomu věřit.

  • Linda

    Holky s IPL mám dobré zkušenosti. Mám dva balícky koupené. První za 1500 a to 15x vousy a druhé mám za 2000 8x celé tělo. Je to sice na delší dobu, ale pokud máte čas, rozhodně jděte. Ikdyby vám to mělo jen zlevnit ten "dospělý" laser 🙂 Je pravda, že vousy jsou mrchy odolný. Byla jsem asi 8x už a je pryč tak 65%. Ale to všechno před HRT. Na celý tělo jsem byla poprvé a tam je účinek znatelnější. Dost možná tomu už pomáhají hormony, ale podpaží po první proceduře už skoro neroste. Co vím ale je, že mě ty zakoupené procedury budou k tělu bez chloupků stačit. Což mě přijde báječné za 3500,- Jen to chce vychytat akce (třeba vánoční) 🙂 Jo a mít ten čas. Já ho měla fůru před HRT a ještě chvíli před RLE mám, takže pokud jste na tom obdobně, rozhodně do toho jděte.

  • Lucka

    ahoj holky. taky něco nechte na žiletkách a vosku. krása musí dát trochu námahy a někdy i bolet, ad máme pořád pocit že o sebe pečujeme jak to jen jde, hi hi. největší problém jsou vousy, to nezakryje ani centimetr makeupu ´´ale ne, šikovný zedník to za hodinu zvládne´´,      jak by bylo snadné žít ve filmu sexmise, tam by jen řekly, sestro vidím že máš problém s chloupky na bradě.       pak bych řešila bříško a dekolt, tam to chce rázný zákrok, za den za dva už to je zase vidět´´potvory jedny´´. zbytek manuální práce, pro ten pocit, že pro krásu stále něco dělám. a ušetřené penízky dám do krásného oblečení.        a pěkný den vám přeji děvčata. Lucka

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.