otєrєzє.cz

Taková malá ponorka (Den 15)

Úterý 9.6.2015, Den 15
11:17
 
Stále na sedmičce, stále tentýž čaj, tentýž výhled, taková malá ponorka. Ještě že už jsem dnes úplně bez bolesti, bez otoků a bez teplot, takže zítra mi vytahují dren a doufám, že uslyším větu „půjdete domů“. Na dnešek jsem si naplánovala umytí vlasů alespoň vodou, už ten pocit mastných vlasů vážně nesnesu, ale protože mám na jedné ruce v nártu kanylu, můžu se mýt jen jednou rukou, tak počkám do zítřka a nesmírně se těším na sprchu celého těla (kterou nemůžu mít ani teď, protože dole mám dreny a na levé straně obvazy (tak, abych mohla dilatovat)).
 
„Sténající“ slečna byla v noci totálně zmatená. Pořád volala sestry (nejprve je tedy nevolala, protože podle jejích slov pracuje v sociálních službách a nechce nikoho otravovat, takže za nimi (sotva) chodila. Dobře, ale když krvácíš, stačí fakt zmáčknout tenhle čudlík. Nemusíš se plahočit z postele a jít do sesterny pěšky).
Nejprve dvakrát (večer a v jednu v noci) poplašila sestry, že jí praskla cévka. Netušila jsem, že může prasknout cévka. Je z takové gumy, naprosto dokonale elastická, ale sestra říkala, že ve výjimečných případech při dlouhodobém používání (ohýbání) se to stát může.
Ne, to nebyla prasklá cévka, ale nepatrné množství moči se propouští močovou trubicí mimo cévku.
To jsem taky ještě neslyšela, ale prý se to taky může stát. Aspoň slečna ví, že má průchozí močovou trubici!
Takže se pak slečna uklidnila, ale za čtvrt hodiny slezla z postele a šla do sesterny (ona ten čudlík nezmáčkne!), že jí je zle a má zimnici.
Změřili jí teplotu a daly dvě deky. Za deset minut už je nepotřebovala.
V půl druhé chtěla převázat. „Obávám se, že v tuto dobu se převazy nedělají, budete muset počkat do rána.“
Sestry tu kolem ní létaly, jednou musel i doktor, ale šel sem zbytečně – to byla zase jen nějaká její představa, že se jí něco děje.
Nesnažím se o komunikaci, jelikož se o ní nesnaží ani ona. A když něco řekne, tak kuňká. Uf. Uneste mě někdo odsud.
 
Niki na protější straně je v pohodě. Ta by pátý den mohla klidně skočit na metro a jet domů 🙂 (Když to trošku přeženu, protože metrem by to určitě nedala.)
 
Tím, že přestávám mít jakýkoliv problém a důvod být tu už začínám být lehce nervózní z toho pobytu tady. Možná je to tou atmosférou a taky ponurým šedým nebem, protože od noci tu lilo a ač jsem nadávala na odpolední slunce pražící mi přímo do postele, chtěla bych ho aspoň kousíček vidět.
 
A pomalu už si plánuju, co všechno si půjdu koupit na sebe, co jsem dříve nemohla, protože to prostě vyžadovalo ženský rozkrok. 🙂 Těším se i na své nové černobílé extrapřiléhavé šaty, které mi přišly před měsícem a nemohla jsem je nosit, protože byly tak přiléhavé, že jsem mohla tu bouli skrývat sebevíc, ale bylo to vidět. Tomu je teď konec.
 
Píší mi z práce, jak na mě myslí a těší se, až přijdu. I já se těším. Ale tamten člověk, co odjel koncem května do Prahy už nepřijde. Přijde někdo nový. A zabydlím i jeho byt, vezmu si jeho auto… přepíšu si ho na své jméno 🙂 On už se totiž zcela jistě nikdy nevrátí 🙂
 
 
Už nějakou dobu přemýšlím o močové trubici. Co to vlastně je a hlavně jak je dlouhá u žen a jak u mužů? Když jsme tu rozebíraly s Martinou cévkování u mužů, děkovala jsem, že nemám penis jako oni 🙂
 
Močová trubice u žen je dlouhá asi 4 cm, u mužů kolem 20 cm (může být 12 – 25 cm dle délky penisu). Ženská močová trubice je poměrně široká 6 – 8 mm, mužská je užší kolem 4 mm.
Při zavádění mé cévky po neúspěšném vyčůrání ten nepříjemný pocit trval asi 5 vteřin. Kolik asi trvá u mužů? No je mi jich líto.
 
Jinak teď koukám na detailní obrázek, kde ústí močová trubice u žen ven a musím říct, že to tam mám uspořádané naprosto přesně jako na obrázku. (No ještě aby to popletli :). Jen to ještě není tak hezké (zahojené), ale bude.
 
Močová trubice má v průřezu hvězdicovitý tvar. To bych do ní taky neřekla. Takže to vlastně není trubička, ale hvězdička
 
Ptá se tu na urologii na to každý. Tak sem vložím obrázek, proč cévka nemůže vypadnout:
 
Po zavedení se totiž na konci nafoukne balónek, který brání vytažení.
 

31 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.