otєrєzє.cz

Tores Gorgeous to udělala

Kdo ji zná, ten už ví, kdo ji nezná, ten pozná 🙂
 
Do jisté chvíle nejsme vidět, snažíme se být šedými myškami a proklouznout bez povšimnutí z davu. Některé z nás z toho davu vyčnívají (nemyslím teď výškou, ale) svými znalostmi, umem a charizmatem, takže vystupují třeba v kapele nebo píší knihy. Jsou vidět, ale pořád jsou vidět jako ženy. Do chvíle, než někdo vystoupí z davu, zhluboka se nadechne a řekne: „Tak tady mě máte! Víte, já jsem se narodila jako chlap, ale teď jsem ženská, protože jsem ženská. Procházím přeměnou, jsem nadšená a šťastná! Máte stejný problém? Udělejte to jako já! Protože je to skvělé!“
 
A řekne to všem, řekne to na kameru; je vidět, protože chce, aby byla vidět, protože chce, aby to o ní všichni věděli a mohla tak své poselství předat dál.
 
Kdo má ale takovou odvahu to udělat? Přijít navždy o své soukromí a otevřít se světu tak, že si na ní půlka lidí bude ukazovat? Jenže jí je to šumáááááák! 🙂
 
To chce nejenže odvahu, ale také velkou vnitřní sílu a odhodlání, vytrvalost a právě to nadšení, které je zdrojem energie tohle všechno zvládnout.
 
Kdysi hodně dávno jsem si tu na blogu stěžovala, že v Česku neexistuje žádný vzor pro holky, které se cítí být ve špatném těle. Nikdo tu o tom veřejně nemluví, nikdo netočí videa, nevystupuje v televizi (myslím opravdový vzor, který je dobrým vzorem!). Na youtube je velká spousta američanek, které točí své vlogy, otevřeně mluví naprosto o všem (o hormonech, o změnách, o laseru, o dilataci, o sexu) a jsou zkrátka „profláklé“. Ono je to ale dobře, protože nebýt jich, myslíme si, že problém neexistuje a smeteme ho pod stůl. Je důležité občas vylézt z davu a ukázat, že nejsem žádná zrůda, ale ČLOVĚK. Jo, člověk. Fakt jsme lidi. Divný no. Taky jsem si v dětství říkala, že jsem zrůda a ono to tak není. Tak fajn.
A takoví lidé, kteří z davu vystoupí a stanoví si cíl, je správné a dobré spontánně podpořit. (Nikdo nikoho nenutí, aby druhého podporoval a musel si tak hrát na tolerantního obyvatele téhle země.)
 
Tores Gorgeous – to je zase nějaká americká blogerka ne? Podle toho jména. A ono ne. Jsme pořád doma v Česku. Konkrétně v Opavě. A tam také vzniklo video, které má český název – jmenuje se Moje první video! 🙂 A máme tu najednou transgender vlogerku, která hezky česky a otevřeně mluví o všem. S HRT začala 19.1.2016, takže jsem moc zvědavá na video z ledna 2017 😉 K nějakému posunu tam určitě prostor je a bude famózní! 🙂
 
Myslím, že hlubší význam slova první být v tomto případě ani nemůže, protože toto video není jen první, které natočila upovídaná charizmatická Tores, ale hlavně je úplně první v České republice. Dokonce v celém Československu! (Protože my stejně jsme pořád Československo, i když se to jako ofiko udělalo jinak).
 
Smekla jsem. Nadchla jsem se. Chtěla jsem jí vyjádřit podporu (a taky jsem to udělala). To video je potřeba vyzdvihnout. Víte, jaká to musela být odvaha to udělat? Chce to i trochu šoumenství a exhibicionismu, který Tores rozhodně nechybí, protože se v médiích tak trošku pohybuje a nikdo (ani ona) s tím nemá očividně problém.
 
Až do téhle chvíle to byla jedna z nás, schovaná a neviditelná, ale vystoupila. Udělala to! Je první 🙂
Tak jednou se to stát muselo, že? A stalo se to právě teď! Jsme u toho. Snad ji to nadšení nepřejde 🙂
 
Takže, milá první Tores, tleskám a doufám, že se ti bude dařit, děkuji ti za upřímná slova ve tvém videu, za tvou odvahu i chuť do toho jít a těším se na tvá další videa. Jsem si jistá, že o tobě ještě uslyšíme, protože ty se opravdu nebojíš ničeho a jdeš do toho s odhodláním ukázat, že se není čeho bát, že to jde a že štěstí je opravdu v našich rukách.
 
Proč z toho dělám takovou vědu? No protože to není obyčejné video, když je asi první, ne? Navíc je k tomu taky potřeba trochu drzosti. A tu Tores má. Skvělý! Natočit takové video je přesně moment, který si zaslouží pozornost. Tak mě nechte se radovat, ne? 🙂
 
Tores (Tereza) je otevřená absolutně všemu, takže nemá problém se zveřejněním ČEHOKOLIV, odkud pochází, co dělá, co cítí, včetně archivu starších fotek, což mi vážně vyrazilo dech (hned dvakrát: poprvé, když mi řekla „jasně, dej do článku cokoliv, co v mém profilu najdeš“ (jako fakt můžu cokoliv jo? Vau! Tak dobře – třeba toto video z TV Prima – promiň, je božské vidět, jak se člověk mění a jak si pořád na něco hrál, třeba taková hra na chlapa byla docela často na programu, že? 🙂 a podruhé, když jsem viděla, jak se v tomto případě povedla i mužská tělesná schránka – prostě byla fakt moc pěkný chlap no :). Ona tedy nikdy chlap nebyla, ale ta schránka s tím podmanivým úsměvem existovala.
 
 
Tak tady je to její PRVNÍ video, kvůli kterému vznikl tento článek:
 
 
 
 
Z Tores je teď velká vlogerka 🙂 K videu vtipně připsala:
Tak jo udělala jsem pro některé tady asi nejšílenější věc v životě 🙂 Natočila jsem zhruba to nejduležitější, na co se mě lidé dost často ptají. Ale, děcka, je to boj natočit, jsem vážně ráda, že dám souvisle větu dohromady. Snad vám to odpoví na vaše otázky. Protože po tomhle vlastně nevím, jestli ještě něco natočím 🙂 Strašně se stydím…. Strašně moc !!!!
 
Ale to je na tom právě tak roztomilé, když se někdo stydí 🙂
 
 
 
Ahojky,
tenhle text patří především transgender lidem, jako jsem já a vůbec všem, co se vám posmívají atd.

 

A taky jsem si říkala, že když už se živím focením, přestanu se fotit na mobil nebo tablet 🙂
No, tak jsem začala, a taky jsem se rozhodla skoncovat se svými strachy, protože tak se dál žít nedá, poslední 4 měsíce bylo peklo. Společnost v Opavě mě donutila se bát a téměř jsem potopila svou firmu, ale jen proto, že jsem jim to já dovolila!!!

A tak je to vždycky se strachy, co máme všichni ve skříni. No a začala jsem krásně, když jsem dnes paní důchodkyni pomáhala přes přechod, řekla něco nečekaného ,, já mám času dost ,, 🙂
Tohle od důchodce vážně nečekáte 🙂
A tento čin mě tak nabil energií, že když jsem dnes čekala na klienta v Bredě a prošel tatínek asi 28 se svou ženou a dítětem a fakt dětsky se předklonil a s pohrdáním se mi smál, řekla jsem mu ,,ty jsi ale čurák!!! A když se otočil a řekl, co jsem říkala, řekla jsem mu, že je naprostý ubožák!!! A on..? Otočil se a odešel a víte co, už na to kašlu, já to nebudu přecházet!!! Fakt né, mám svojí hrdost a stojím si za ní… A ničilo mě přesně to, že jsem neragovala, vše přecházela, až mě to málem úplně zničilo!!!

Teď to hlavní, holky kluci, to je fuk. Jestli se bojíte lidí, postavte se tomu!!! Jiná cesta není, nechoďte s hlavou skloněnou, to jim jen dává sílu a budou se vám dále posmívat…

Víte, co jsem dnes udělala, když jsem nakupovala v Lidlu? Přišla partička studentů a všichni koukali, pochechtávali se, atd. a já měla hned jasno, zvednout bradu a dívat se jim do očí tak dlouho, jak to jen půjde a víte co..? Přestali se smát a i si povídat mezi sebou a sklopili hlavy.

A bylo to jen a jen na mně, jakou cestu si vyberu, jestli tu hlavu skloním já nebo oni a teď už vím, že jinak to nikdy neudělám a vždy se strachu podívám do očí, protože oči jsou bránou do duše a tam je každý člověk sám za sebe 🙂
Bože, přeji všem utlačovaným, najděte to v sobě, ať už jste v práci nebo ve škole, postavte se jim!! Zvedněte bradu a dívejte se jim do očí a co víc, z lehka se usmívejte, protože úsměv je láska!!! A na lásku je vše krátké a vede jen ke štěstí… A to je cílem lidí!! Proto jsme tady, abysme byli štastní, ne abysme se trápili 🙂

Mám vás ráda 🙂 Protože jste mi tady pomohli najít tu sílu v sobě :-*

 
 
 
 
Moc bych si (a jí) přála, aby ji nikdy nic nezlomilo a aby jediným důvodem, proč tato videa jednou zmizí bylo to, že chce uzavřít jednu svou životní kapitolu a žít si svůj spokojený život.
 
Kdo chce Tereze cokoliv napsat, může tady pod článek nebo přímo jí na jejím facebookovém profilu.
 
p.s. Moc hezké jméno sis vybrala, Terko! 😉
 
 
 
 
 
Aktualizováno 23.2.2016:
Tores začala točit další videa, z čehož mám moc velkou radost. 🙂 Najdete je TADY.

14 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.