otєrєzє.cz

Znáte svůj řidičák?

Chcete říct fór? 🙂
Já to taky nevěděla a když jsem to řekla v práci, tak se všichni hned museli podívat na řidičák.
 
Žádná kolonka pohlaví na řidičáku totiž NENÍ! 🙂
 
Vtipné je, že na žádosti o řidičák ano, proto mě to zmátlo.
Z Ministerstva dopravy mi samozřejmě napsali, ať se uklidním, že tahle kolonka už z našich řidičáků zmizela. (Jak jsme pokroková země! Takže z toho přeci jen částečně radost mám.)
Popsali mi kvůli tomu dvě stránky A4 (to dokáže jen úředník :).
 
Zůstává na něm už tedy jen genderově odlišné rodné číslo.
 
A já měla takovou radost, že tam budu mít to své F! 🙂
Takže teď budu maximálně ženou jen v registrech řidičských průkazů, ale na průkaze to nikdo nepozná (pokud nebude šťourat do rodného čísla).
 
 
Nevydržela jsem a vyrazila do výroby a do skladu. Chtěla jsem mít tohle „poprvé“ v tomhle účesu, ve kterém se tak líbím sama sobě, za sebou. Je to takový křest ohněm, protože jdu nejprve kovodílnou, kde pracuje asi 10 mužů + 10 vězňů (ti upřímností nešetří 🙂 a potom ve výrobní hale aktuálně asi 100 žen. Všechny vidí každého, kdo prochází, pokud se zrovna dívají. A dívají se vždy…
 
Jenže já nasadila svůj úsměv, bezstarostný krok a zdravila jsem, koho šlo. Většina se na mě usmála taky a vůbec nikdo proboha neřeší, jestli mám na hlavě kulicha nebo holčičí účes. Předpokládám, že to tak bude i později, až přijdou na řadu náušnice, sponky, úzké kalhoty… sukně 🙂
 
No tou poslední položkou si ohledně bezstarostnosti nejsem tak jistá, ale do výroby se vlastně sukně nosit nesmí. To mi tu minule říkala paní bezpečačka.
 
Možná, že kdybych měla na hlavě toho kulicha, tak budu poutat větší pozornost, než když přijdu ve svém dnešním účesu, namalovaná a oblečená jako Terka 🙂 (Napadá mě, jaký je vlastně rozdíl mezi touto představou a dnešní skutečností? 🙂 Jen ten, že nemám náušnice, prstýnek a mám pánské rifle, které sice jako pánské nevypadají, ale nemám je ráda, protože jsou pánské 🙂 Kulich by nebyl přirozený… pánská košile by nebyla přirozená… začínají být přirozené úplně jiné věci… Ty ženské. A ty se ode mě očekávají.
 
Je to moc příjemné.
Nějak se ten rozdíl sám začíná stírat… a přirozeně přejde v obraz, po kterém tak toužím.
 
Mimochodem – ty vlasy za ušima… Už samotný akt jejich zastrkávání je tak ohromně ženský! 🙂 Strašně ráda se upravuju 🙂
 
Největší změnu ale pociťuji v tom, že už nejde o strach nebo stud před ostatními. Stává se z toho potěšení. Chci být takto viděna. Těším se na oběd, protože tam potkám velkou spoustu lidí, kteří mě takhle uvidí 🙂
 
A čeká mě ještě jedna zajímavá návštěva – v mém předminulém zaměstnání, kde jsem prožila dva roky a během kterého se to u mě „zlomilo“. Tam bylo prostředí poměrně nepřátelské. Už jen to, že jsem si dovolila nabarvit hlavu… nalakovat nehty, namalovat oči nebo vzít náušnice bylo (mými kolegy) snášeno hodně těžce.
Nebyla jsem tam několik měsíců a teď tam musím 🙂
V mém holčičím účesu 🙂
To bude fajn 🙂 Už se těším.

39 Comments

  • Lucka

    ahojík. jak jsem se dočetla u komentáře Anity, co ti vadí na tvém horním rtu´´jen za zvědavosti´´. já ho mám bohužel po tátovy, tedy v místech kde je knírek, s typicky mužským rysem, vyklenutý spíše ven než žensky propadlý. což je z profilu vyloženě mužský rys, a aniž by to člověk vnímal je to v obličeji hodně znát. jinak, ten řidičák je prkotina kterou bych neřešila, kolikrát ses podívala do svého řidičáku jaké tam máš psané pohlaví, já mám řidičák přes dvacet let a ani nevím jestli tam ta kolonka je. maximálně by tě pan příslušník upozornil že máš v řidičáku chybu, protože tam máš psáno pohlaví mužské hihi. no ještě k tomu rtu, co jsem koukala, celkem pálka za tak melou operaci.

  • Tereza

    Lucko, nejde o řidičák. Jde o ten fakt, že tam už mohlo být "F" 🙂 Pro můj hezký pocit. A policista mě nemá na co upozorňovat ohledně mého pohlaví. Měl by se starat o jiné věci.

  • Lucka

    já vím že ti jde o ten pocit. no pokud jde o uřední dokument ´´a to řidičák jistě je´´ tak by asi právo měl, upozornit na špatný udaj. ale je to jedno, když už je to vyřešené. a k těm rysum, ono je hold na nás těch mužských rysu většinou nasbíráno trochu víc hihi, tak je dobré aspon ten nejhlavnější potlačit. někde na internetu jsem právě viděla srovnání mužských a ženských siluet obličeje, a i když to byli jen černé siluety, to by jsi nevěřila jak je ten vrchní ret duležitým znakem. a když se k tomu ještě přidají nevýrazné lícní kosti tak…..  Právě proto jsem chtěla aby jsi okomentovala mé fotky co jsem ti poslala, on názor jiného je hrozně duležitý, však to výš sama. tak už tě s tím nebudu otravovat, je mě to hloupé. ale je pravda že jsi mě hned na začátku šetrně zdělila že máš svých starostí dost. já vím, proč řešit druhého když máš práci sama se sebou. no už toho nechám, nechci   vypadat jako nějaká vlezlá pubertačka ´´to už máme dávno zasebou hihi´´.

  • Majti

    Holky nezlobte!! Já na sobě taky vídím mnoho vad ale řešít je teď je zbytečný, a ten ret už vůbec ne určitě jste viděli spousty přeměn, tak bych to nechala až co udělaj kouzelné pilulky. Terezko vidíš nakonec se budeš reakcemi okolí bavit a nevidím na tom nic špatného protože sebedůvěra je potřeba, já myslím že někteří lidé jsou při konfrontaci s námi víc vyděšený než mi.A vše nepřirozené je špatné, proto mi tolik vadí ty montérky.

  • Lucka

    [6]:ahoj Majti. nic si z toho nedělej, spousta holek chodí v práci v montérkách, já taky chi chi. mě ty montérky zase tolik nevadí, ale ty zlomené nehty mě štvou, nesnáším mít každý jinak dlouhý ´´takže všechny zapilovat a zase znovu´´ no není to k zbláznění.

  • Lucka

    a Terko, na tvé nynější vnímání okolí. to jsem se ti právě minule snažila říct, jako holku už tě berou, a spíš vypadáš divně když si sama nejsi jistá, ono je nejhorší období než to okolí pochopí, a to už máš zasebou. tak že když přijdeš do práce upravená jak sama budeš chtít,tedy jako holka, tak už tím okolí víc šokovat nemužeš. proto jsem psala, že bych si to užívala. tobě už určitě nikdo neřekne ´´ty vole ty seš oblečenej jak holka´´.

  • Lucka

    no právě, ony jsou jen dvě fáze, OKOLÍ SI O TOBĚ ZAČNE POVÍDAT, ŽE JSI NĚJAKÁ DIVNÁ ´´to už mám za sebou,ono, když nosíš nalakované nehty, v nose malí kamínek, v pupíku taky, nad zadečkem tetování ve stylu květiny, na bříšku malá tetování, kolem kotníku vytetovanou kvetoucí plazivou rostlinku, a na druhém ještěrku. NO TO UŽ JEN JAK SE ŘÍKÁ HLOUPÁMU… a někdy se tím i bavím chi chi chi´´, ale mě se tyhle ozdubky moc líbí. POTOM JE TA DRUHÁ FÁZE, tu už máš za sebou ´´ no a k té já pořád sbírám odvahu.

  • Tereza

    Lucko, já tu odvahu sbírala taky a nebýt lidí kolem mě (vč. Hanky a vás), tak teď teprve sbírám odvahu na to říct to vůbec v práci 🙂 A to by byla škoda – každého dne, kdy nemůžeme být samy sebou, je škoda. Tohle je mnohem MNOHEM HEZČÍ! 😉

  • Lucka

    Terko, kolik vlastně stojí to laserové odstranění vousu. i když já je mám už prošedivělé ´´to je strašné, psát jako holka o vousech´´, no prý je to potom trochu problém. ale zase problémy jsou od toho aby se řešily že. i když si mě dnes trochu naštvala ´´odbyla si mě jak bezdomovce co chce dvacku na chleba´´  JÁ JSEM HROZNÁ BABA. tak mě tvuj poslední komentář potěšil.

  • Tereza

    🙂 taky mám problém vůbec říct slovo "vousy". Štve mě to. Ale nesnáším je tolik, že udělám cokoliv na světě, abych se jich zbavila. Je to ta poslední věc, která mi vše komplikuje.

  • Majti

    Lucko, Co se týče Mě tak jsem po první depilaci a už jsem měla taky trocha šedivých, jsem ale moc překvapená kolik jich ubylo taky jsem se snažila být statečná a nechala se pálit co nejvíc. A u Mě to bylo 16kč za jeden puls.První depilace je vždy dražší pak to jde dolu a mám slíbeno něco navíc. A Paní je moc příjemná a moc zvědavá, když jsem tam byla prvně na konzultaci tak ještě v uni ale řekla jsem jí o sobě,a podruhé už jsem jela jako holka a když jsem vešla tak byla docela překvapená a hned šla vařit kafe. nakonec budem ještě kamarádky.To je za mě, Terezka řekne určiťe více.

  • Lucka

    a jéje, to už pomalu vyjde levněji si ho rovnou koupit, já to normálně problém vyslovit nemám, já je nosím už dvacet let´´ taková moje představa že přes ně nikdo neuvidí moji ženskost, ale psát o tom v ženském rodu je hrozně divné brrrr.)ale vždyt já neříkám že mě musíš psát zrovna z práce hihi). ale nechme toho, já to pochopila, nejsem přírodní blondýna. prostě to smaž, díky.

  • Lucka

    a holkýýý, jak bojujete s hlasem, já i když mám hudební sluch a hraju na všechno možné, a mám celkem slušný hlasový rozsah, tak ta ženskost tam pořád ne a ne skočit. máte nějaký fígl nebo recept, díky všem. no já vím že to je spíš do toho předchozího, o hlase, a operaci.

  • Tereza

    Ahoj Anito 🙂 K bývalému zaměstnavateli jdu dneska 🙂 Bude to zajímavé 🙂 těším se – budou tam totiž všichni, je středa a to chudáci mají spoustu práce s roznášením nových štítků. Sama jsem zvědavá 🙂

  • Lucka

    Terko, však takový zpěv stačí. to by mě zajímalo, jak výš že nejvíc hraju na kytaru. ale je zajímavé, že všichni kytaristé, když se jich ptaly,začaly hrát aby na to balili holky, a ten duvod mě nikdy nenapadl. máš pravdu Terko, my jsme od přírody asi citlivější duše, a nějak to ven musí. a když jsme u toho, právě mě přišly dvě foukací harmoniky´´mimochodem výborný nástroj i do kabelky´´ Golden cup, sice levné ale prý dobré ´´holky nekupovat, právě mě z jejich rozladěného D praskl bubínek´´, ale neboj Terko mám i jiné, tak že kapela by šla hihi.

  • Lucka

    Terezko, možná že jsi to tu už někde psala, a já se k tomu nedobrala. jak si to oznámila rodině, známým, že nejsi spokojená se svým tělem a chceš to změnit. díky. když jsem koukala na tu tvou časovou osu, ty jsi vlastně strašně odvážný člověk, ty to bereš hrozně rychle ´´ale to je určitě dobré, proč se v tom nimrat, a zbytečně to protahovat´´ ale na to musí být ta odvaha, a smířit se i s případnými následky ´´plamínky´´, je mi z toho smutno.

  • Lucka

    a ještě Terezko k té kapele, ono by to některým z nás mohlo i pomoci´´ na otázku- proč se proboha oblékáš jek holka , no a jak se mám asi obléknout, když jsme holčíčí kapela´´ hi hi hi. Terko to je dobrý nápad, máš bod.hi hi.

  • Lucka

    a ještě Terezko k té kapele, ono by to některým z nás mohlo i pomoci´´ na otázku- proč se proboha oblékáš jek holka , no a jak se mám asi obléknout, když jsme holčíčí kapela´´ hi hi hi. Terko to je dobrý nápad, máš bod.hi hi.

  • Lucka

    no vidíš, i tekstařka je potřeba. každá ze sebe nějak vypouštíme to trápení, tím se to trochu ventiluje. mě to náhodou přišlo od Terezky jako docela dobrý nápad. tak třeba uvidíme.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.