otєrєzє.cz

Nevadí ti, že nechávám to prkýnko zvednuté?

Málokdy se výběr správců serveru blog.cz trefí ve svém tipu na Blog dne do mého vkusu tak, jako dnes.
Vyskočila na mě obrazovka s názvem článku „Měla jsem rande s 12 muži – speed dating“ a tak jsem narazila na blog „nevrlé“ mladičké autorky grumpys.blog.cz nacházející se někde mezi dívkou a ženou (jak uvádí), která si říká „grumpys“, ve kterém popisuje svoji zkušenost s tímto rychloseznamováním.
 
To, jak probíhá, jsem znala z filmů, spíš mě zajímalo, jak to dopadlo. Jestli se autorka nakonec opravdu s někým seznámila.
Pravděpodobnost seznámení v rychloseznamce se zdá být dvanáctkrát vyšší, než v běžném životě, protože se ocitáme v situaci, kdy o nás „bojuje“ dvanáct mužů, kteří se chtějí seznámit. Zatímco v běžném životě tyto muže sice můžeme potkávat, ale nikdy nás neosloví.
 
Autorku, jejíž jméno je mi bohužel stejně jako její portrét neznámý, jelikož ho skrývá, jako většina autorek, což bych si dovolila zkritizovat jako smutné, ale pochopitelné, na první pohled nezaujal muž žádný. Až když začalo kolečko čtyřminutových rozhovorů, nakonec zakroužkovala tři z nich, protože jak píše: „Jako třešnička na dortu – tři muži se ukázali být zajímaví, zábavní, pohlední, zkrátka odpovídající většině mých představ. A z těch tří si mě dva zakroužkovali též. A z těch dvou jsem nakonec s jedním šla na rande… A na druhé. I na třetí. Zatím.
 
Čtvrté rande už ale nevyšlo i přesto, že dvě schůzky muž gentlemansky vydržel se jí ani nedotknout a pak přišla i krásná postelová scéna. Bohužel jen jedna. Právě ta čtvrtá skončila v posteli jen přátelským rozhovorem.
 
 
Setkala jsem se nepřímo se ženami (to, když jsem Toma neustále záměrně posílala na jedno rande za druhým a on mi pak o nich vyprávěl), které se mu doslova podbízely už na první schůzce. Byly to ony, které iniciovaly sex na prvním rande a pak se mu to ještě neostýchaly psát do vzkazů nebo do smsek: „Já bych ti ho klidně vykouřila hned.“ Uf. Tak on Tom je pěkný chlap, to jo, ale musela bych být vážně zoufalá, abych na to šla takhle.
 
Výsledek mých cílených schůzek Toma s různými ženami, které mu napsaly na seznamce byl nakonec vždy takový, že ony ho chtěly moc, ale on je ne. Z nejrůznějších důvodů. Ta hulí trávu, ta má pneumatiku, ta jizvy po dětech na břiše, s touhle nepřeskočila z jeho strany jiskra, tahle mu ho chtěla vykouřit ještě na Zahradě Čech, kde se sešli… Za některé důvody bych ty chlapy tedy nutila rodit, fakt. Dobře ale. Každý klademe určité nároky na partnera. Tím nejpitomějším důvodem, proč ale Tom odmítal jiné ženy bylo to, že prý miluje mě a nejde mu ty city vložit jinam. To jsem nekomentovala. (Ve skutečnosti jsem si moc užívala tu „nadvládu“ nad ostatními ženami, které ho chtěly, zatímco jsem ho vlastně mohla mít jen já. Pěkně podlé, já vím. Taky jakmile mělo dojít k tomu, že by šel Tom s některou z nich na druhé rande, už jsem byla nervózní, že ztrácím svou moc. Ale láska je silnější 🙂
 
Trochu mě ten přístup žen však překvapil. Myslela jsem si, že sex na prvním rande je výsadou především mužů, ale proč by TO nemohly chtít i ženy?
 
Přesto si stále (možná naivně) myslím, že sex na prvním rande není běžný. A stále tak nějak doufám, že jsou ještě muži gentlemani, o kterých píše i autorka: „gentlemantsky se mě vydržel nedotknout dvě schůzky, až jsem si myslela, že se mu nelíbím„. 🙂
 
Mám už téměř dvacet let moc fajn kamarádku, jejíž nynější přítel se jí neodvážil dát pusu dva měsíce!
 
Proč ne?
Teď spolu čekají miminko a jsou pro mě právě tím „dokonalým párem“. Bez nich bych ani nevěřila, že ještě existují takoví muži, jako je Kuba.
 
 
Tím, že jsem chtěla na blogu popisujícím speed dating vědět, jak to celé dopadlo, jsem se ale dostala i na další články a zjistila tak, že autorka má se mnou (a řekla bych, že s většinou dívek a žen) hodně společného. Nejenže věří, že se muž nemusí ženy po dvě schůzky dotknout, popisuje také svou touhou po vyšším partnerovi:
 
 
Ten text tučně s důrazem na výšku partnera provedla autorka sama. 🙂
Výšku už jsem tu řešila v článku s názvem Žirafy a malinkatej zranitelnej koloušek, takže nebudu rozvádět výhody nebo nevýhody. Já měřím 177 cm (takže podobně jako Nicole Kidman nebo „křehoučká“ Taylor Swift), ale při svých prvních pokusech o rande jsem se cítila opravdu divně, když byl muž menší (přestože byl vtipný, milý, chytrý a pohledný). Ale asi to nestačilo. Já měla potom výčitky, že ho diskriminuju, ale partnera si vybíráme na celý život. Nechci menšího partnera.
 
Totéž řeší ale i autorka blogu a holky v komentářích píší:
Taky patřím k těm menším (cca 163 cm), co si vybírají vyšší protějšky. Současný přítel má cca 185 cm 🙂 Jak tu někdo psal, mám pak pocit, že mě dokáže ochránit. A navíc, k těm svým centimetrům nemám zrovna subtilní postavu, takže u protějšků to doháním tou výškou 🙂 Ale je pravda, že už jsem několikrát slyšela od svých vyšších kamarádek, že je to nefér, proč já mám vysokého chlapa, kterého „nepotřebuju“ a ony o vysokého nezavadí 🙂
 
Problém malých kluků je, že mě prostě nepřitahují… Všichni, se kterými jsem doposud chodila, byli vysocí jako já (180 cm), plus minus pár cm. Takže když se objevil dokonalý Muž, byla jsem celá u vytržení z toho, že mě někdo může obejmout a téměř celou tak schovat (viz ten ochranářský sen), nebo že si k němu musím stoupnout na špičky. No jo, ženám občas stačí k radosti málo.
 
 
Tak jsem se vážně pobavila nad jejím blogem.
Taky hledám chlapa konečně vyššího než já a koukám, jak zoufalý boj je o vyšší chlapy všude 🙂
 
Když jsem to říkala Hance, tak mi ale řekla, že malí chlapi mohou mít u vyšších žen také šance. Musí mít ale charisma. Jako například bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy (165) se svojí manželkou Carlou (175) nebo se stačí podívat na Ivanku Gottovou (178) a jejího Káju (172). Vůbec ty páry nepůsobí rušivě. Já se ale při posledním rande s o 10 cm menším mužem nedokázala přes tuto skutečnost povznést. Nešlo to. Zatímco poslední rande s mužem o výšce 195 cm bylo to nejdokonalejší ze všech. Což mě navždy hodilo na stranu těch žen, které musí mít bezpodmínečně vyššího muže.
 
 
Tady deník Blesk postavil Káju výše než jeho ženu Ivanku, aby to vypadalo „dobře“:
 
 
 
Už dávno nemám výčitky za to, že chci vyššího chlapa. A chápu i ostatní ženy, že si takové vybírají.
 
Podle výzkumu zveřejněném v Oxford Economic Papers mají vyšší muži hezčí holky 🙂 Vyšší muži navíc častěji randí. Vyšší muž, který uvede do inzerátu svojí výšku, dostane totiž vždy více odpovědí, než ten menší.
 
 
Autorka blogu si všimla ale ještě jedné věci, o které jsem přemýšlela i já. Týká se toho, jak muži nemají rádi kočky. Já je miluju.
 
Mám taky zkušenost, že spusta chlapů kočky nemusí. Jenže spousta chlapů taky kočky může.
A tak vznikla moje teorie, že láska ke kočce nesouvisí s pohlavím, ale s tím, jaký ten člověk je. Jasně, že ženy k něčemu mazlivému chundelatému rozkošnému inklinují častěji, ale pokud muž nemá rád kočky, je divnej 🙂
Řekla bych, že jednoduše nesnese její ignorantskou povahu, kterou on, jakožto pán tvorstva, nemůže ovládat 🙂
 
V jednom článku dokonce autorka shrnula výhody života s kočkou oproti životu s mužem. Vážně mě to pobavilo. Třeba to, že kočka nenechává zvednuté prkénko nebo naopak považuje za výhodu, že muž si 80 % svého času neolizuje své genitálie 🙂
 
Její porovnání života s kočkou a života s mužem z článku „Proč není šílené být kočičí ženou“ tady prostě musím mít:
  • Kočce je jedno, kdy přijdete domů. Stejně vám už od rána zahřívá postel a přijde vás přivítat, ať se dostavíte kdykoliv (a v jakémkoliv stavu).
  • To, co je v lednici, je jenom vaše. Kočka vám neujídá vaše jídlo, neupíjí žádné tekutiny, nezačne vám dloubat do tiramisu, které se musí teprve vychladit a ztuhnout. Kočka vám nechodí tajně na zmrzlinu do mrazáku nebo na sladkosti do špajzu.
  • Kočka po sobě nenechává kopce špinavého nádobí. Jí z jedné misky a tudíž vám neroztahá všechny talířky, hrnky a lžičky po bytě, kde je potom najdete s půlmetrovou plísní Amátou.
  • Jeden z nejdůležitějších bodů – kočka vám neustále nezvedá prkénko na záchodě, což je nasírací faktor v nejedné žensko-mužské domácnosti.
  • S kočkou se pohodlně vyspíte ve dvou na posteli pro jednoho.
  • Kočce je celkem jedno, kdy menstruujete. Z nějakého podivného důvodu si vám navíc lehne mezi nohy.
  • Kočky nenosí oblečení a tudíž nepoužívají celý byt jako koš na špinavé prádlo.
  • Můžete si být jisti, že kočka na vás nikdy nic nevykecá. Cokoliv si pro sebe řeknete, jakékoliv podivnosti doma o samotě děláte. Nic.
  • Bohužel si s kočkou ale moc nepokecáte. Když zrovna nespí, tak vám na vaši poznámku odpoví mňouknutím. Na což pravděpodobně odpovíte taky mňouknutím. Dobře, teď trochu chápu, proč mají kočičí lidé pověst lehkých bláznů.
  • Kočku musíte krmit a uklízet po ní záchod. To muži dokáží sami (většinou).
  • Každá kočka čas od času zvrací. A do záchodu to opravdu není. Spíš tam, kde to opravdu nechcete, jako třeba na perský koberec, vyšívanou sedačku nebo do postele se saténovým povlečením (záměrně dramatizováno). A samozřejmě to po ní musíte uklidit vy.
  • Muž vás nesekne drápem pokaždé, když se mu něco nepozdává.
  • Muž neběhá uprostřed noci po bytě bez zřejmého důvodu. A má dost rozumu na to, aby vás nebudil ve čtyři ráno (mňoukáním).
  • Muž díky bohu netráví 80 % dne spaním a většinu času v bdělém stavu olizováním celého těla, zejména genitálií.
Kdykoliv si tohle shrnutí čtu, tak mě bolí pusa od toho, jak se směju.
 
To, proč muži nechávají zvednuté prkénko, řeším už roky. Když ještě byl důvod zvedat prkénko, vždy jsem ho v domácnosti, kde se vyskytovaly ženy, sklopila zase dolů. A nic mi to neudělalo, ruce mi kupodivu neupadly.
 
Musím ale říct, že zvednuté prkénko vídám dost často i na místě, kam nikdy muži nechodí – tedy na dámských záchodcích. Vysvětluji si to tím, že ho nechá zvednuté paní uklízečka. Jinak nevím.
 
 
Tuhle se mě asi po třech měsících života v mé domácnosti Tom zeptal: „Nevadí ti, že nechávám zvednuté to prkénko, viď?“
!!!
Tu otázku jsem nepochopila.
Jakoby mi říkal: „Já to prkénko nikdy dolů nedám, tak si zvykej.“
 
Řadím se tedy i já mezi ty, které tohle nikdy nepochopí.
Když jsem muž, který to prkénko umí dát nahoru, proč kvůli své milované partnerce, pro kterou bych udělal přeci všechno, neudělám ten jeden velmi jednoduchý úkon navíc a nedám to prkýnko zase dolů?
 
Možná uvažuje jako každý chlap, který nerad dělá věci zbytečně: co když půjdu čůrat dřív než ona a budu to prkýnko muset zase zvedat? To ho raději rovnou nechám zvednuté 😀
 
 
Jako jsou věci mezi nebem a zemí, jsou také věci mezi mužem a ženou. Ale stejně je budu pořád řešit ráda, i když na ně (na muže) občas nadávám. 🙂
 
 
P.S. Prosím hejterky, aby tu opět nezahajovaly diskuse o zmrzačování těl, zapáchajících neovagínách a žalobách na ČR. Už mě to vážně nebaví. Tento článek je o záchodových prkýnkách, kočičkách a o mužích. Pokud to z článku není patré, pak doporučuji návštěvu očního lékaře.

31 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.