otєrєzє.cz

Počet konverzí pohlaví u cizinců ve FN Motol

Jelikož jsem dostala nápad, že by bylo dobré zjistit, kolik cizinců se ve FN Motol objeví kvůli chirurgické změně pohlaví, vyžádala jsem si tyto statistiky a zde je výsledek. Je to výborná tabulka! 🙂
 
 
Země konverze průměrně / rok
Slovensko MtF 1 – 2
 
 
To je celé 🙂
Tím tato statistika končí 🙂
 
Kam tedy chodí polští FtM kluci nebo kdo byla ta Běloruska, se kterou byla před 2 lety Darinka na pokoji… to nevím. Zřejmě měla české občanství.
 
Každopádně jsou tedy statistiky o počtu provedených konverzí ve FN Motol použitelné pro odhad počtu provedených konverzí českých občanů, protože zastoupení cizinců je velmi zanedbatelné.
 
Ještě mám ale slíbenou statistiku od jedné milé paní redaktorky z novin, kterou si vyžádala přímo z Ministerstva zdravotnictví a která se bude týkat let 2013 – 2016, což je zatím až dosud statisticky neprobádané období. Ale samozřejmě nejprve musí vyjít v novinách – až pak jí dostanu já. 🙂
 
Zatím máme již zde zmiňované statistiky pouze tyto:
 
Holky – konverze ve FN Motol:
1992-2013 222 MtF
1949-1991 44 MtF
 
Kluci – konverze ve FN Motol:
1992-1999 53 FtM
 
FN Ostrava* operuje zhruba 3 MtF ročně (takže Thajsko už jí předběhlo :), FN Brno převážně FtM kluky (a do budoucna pouze kluky), počet MtF mi odtamtud není zatím znám, ale přes 90 % MtF konverzí by mělo probíhat v Motole.
 
* jak jsem byla upozorněna, MUDr. Vřeský již ve FN Ostrava nepůsobí, přešel do Vítkovické nemocnice, kde se teď mají tyto operace odehrávat

8 Comments

  • stefania

    Tak u mne je to zajimave pochadzim ze Slovenska zapadnej casti kde su hranice s Madarskem.Narodnost mam Sr.Ale mi tam muzme zvolit podle nas co cheme .Takze sem madarka zijuci na slovensko.Budapesti hl.mesto Madarska operace ke zmene pohlavi provadeji ale jenom HRT .Hradi to madarska poistovna ale maji problemy neutralnim menom a operacnim vykonem pacientki posilaji do Srbska na vlastni finance.Ale madarky se nestezuji vyjde im to levne a pozitivnim vysledkem.Ja ziju praze totiz pritele mam Cecha .Poistovnu mam cesku jelikoz sem delala u vas praci.

  • stefania

    Za operaci sem zvolila Praha-Motol mnela sem info a moznost jet do Srbska.Kamoska z madarska tam podstupila operaciu pohlavi dobrym vysledkem ja ale nechi byt bez pritela v nemocnici jelikoz bydlime praze bude to lepsi podstoupit to tady.Dr.Jarolim taky ma dobre skusenosti a vysledek je vsude to samy.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.