Genderový marketing

Pánský balzám na rty a Lady Lipton čaj

Po zveřejnění článku o kapesníčkách pro muže z předchozího článku se roztrhl pytel s obrázky, které mi posíláte e-mailem jako další netypické genderové výrobky.
 
Jsou výrobky, u kterých je to jasné. Třeba: kravata, revolver, dýmka, sukně, lak na nehty, menstruační vložky… Tam není co fotit nebo o čem psát.
 
Jenže pak jsou tu výrobky, u kterých bychom to nečekali. Proč mít jogurt pro muže? Kapesníčky pro muže? A proč nejsou také speciálně pro ženy, když už vytvářím genderový marketing?
 
Tak jsem založila novou rubriku právě s tímto názvem (Genderový marketing), do které budu vkládat tyhle zajímavé netypické výrobky.
 
Jako první mi napsala Danielka z Moravy, že přeci jen (v Tescu) objevila papírové kapesníčky pro ženy.
No jo, jenže název WOMEN je pouze na regálové etiketě. Na obale nikoli. Když jsem se o papírových kapesníčkách pro ženy snažila vypátrat informací víc, nevypátrala jsem vůbec nic. „Tesco tissues women“ prostě oficiálně neexistují.
To si asi Tesco potřebovalo rozlišit jednotlivá balení (možná už v domovské Británii, protože regálové etikety se překládají z angličtiny) a protože jde o obal s květinami (evokuje tedy výrobek pro ženy), označil ho jako WOMEN.
Nejde tedy přímo o výrobek splňující jedinečné potřeby žen (které si já neumím představit), ale jen o interní označení Tesco etikety.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hned na to přišel od Alexe obrázek jeleního loje pro pány! Prý je skvělý a má úžasnou pánskou vůni 🙂 V ČR ho ještě neviděl, koupil ho v Německu.
Jsem ráda, že se Balea Men trefila vůní pánům do vkusu 🙂
Balea Men ze sítě DM drogerií je známá řada kosmetiky pro muže (pěny na holení, deodoranty, šampóny). U těchto výrobků se dá čekat zaměření na muže, ale jelení lůj nebo balzám na rty pro muže je novinka. A Alex jí samozřejmě hned musel mít 🙂 (Což tedy zrovna já chápu).
Cokoliv, co se patlá na rty, byla spíše záležitostí žen. Muž měl tak na výběr vyloženě nemužské příjemné ženské vůně či dokonce balzámy s barvou přirozených rtů, který mám doma a po jeho použití jsou mé rty červené jak od rtěnky. I když mírně decentní. Rozhodně to není přirozená barva rtů. Pro ženy je toho na rty spousta. Ale pro muže? Byl tu jeden bezbarvý nevonící jelení lůj nebo ten, co se prodával v lékárnách jako první pomoc na popraskané rty. Ale vysloveně pánský balzám na rty tu ještě nebyl. Na stránkách výrobce se píše, že jde o balzám určený pro namáhané mužské rty. (Mužské rty jsou velmi namáhané :).
Tak s chutí do něho, pánové 🙂
 
 
 
 
Včerejšek byl vůbec nějak úspěšný na tyhle gender výrobky. Kromě téměř dámských kapesníčků a pánského jeleního loje jsem na něco narazila i já, když jsem si šla v jedné pražské Bille pro pití. Objevila jsem tam čaj Flirty Lady Lipton – an romantic affair. Ten název je vážně půvabný. Flirtovní dámský Lipton – romantická aféra. Tak to si chlap asi nekoupí, ale ženě tím udělá určitě radost, když jí ho přinese jako dárek nebo jen tak, že na ní myslel a pokud ví, že má ráda černé čaje.
(Pro muže by mohl být čaj z této řady s názvem Střelný prach 🙂
Tyto čaje jsou novinkou z řady prémiových čajů Lipton prodávané jako sypané nebo sáčkované s moc hezkými a poutavými obaly.
Mě hned zaujala růžová barva s načrtnutou ženskou tváří a krásným nápisem LADY (a ještě ta slova jako „flirty“ nebo „romantic„).
Existují speciální bylinné čaje pro ženy, které mají léčivé účinky na vysloveně dámské problémy, ale Lipton vytvořil čaj, který je přizpůsobený ženám nejen jeho obsahem, ale i chutí a vůní, která má být ženská (nebo příjemná ženskému nosíku).
 
Černé čaje jsou pro mě na prvním místě ze všech nápojů. Nejradši mám černé čaje s ovocnou příchutí (ne ovocné s tunou ibišku, který přebije jakoukoliv chuť zobrazeného ovoce na krabičce). Teď mi tedy zrovna Lipton připravil další pokušení.
Tenhle Lady Lipton je právě černý čaj s květinovým aroma a měsíčkem lékařským.
Nemůže už být asi víc ženštější.
 
Měsíček je krásná žlutá zázračná květinka na čištění krve, orgánů nebo také na opožděnou či bolestivou menstruaci.
Dokonce při používání měsíčků zevně odvarem bude prý žena krásná vrásek zbavená 🙂
To ale na obale nepíší, to jsem se dočetla na internetu.
Po zalití čaje Lady Lipton se rozvine příjemné květinové aroma.
Jůůů 🙂 (Ještě ale nemám vyzkoušeno.)
 
 
 
V textu tohoto článku byly použity i původní fotografie (včetně dlaní) badatelů Alexe a Darinky, kteří na tyto výrobky narazili. Jste moc hodní, že jste se o to se mnou podělili! 🙂
A děkuji Monice, která spustila tuto lavinu díky jogurtům pro muže 🙂
 
Proč si tu genderovou odlišnost vlastně neužít? Třeba u čaje.

29 Comments

  • Skrytá

    Tyhle tvoje články už mi upřímně lezou na nervy. Ty děláš jak jsi strašně žena a nemáš zapotřebí řešit věci, který jsi řešila ještě když jsi měla mužské tělo, ale řešíš tady kapesníčky pro pány, balzámy pro pány, čaje pro ženy. Něco ti řeknu, normální žena/muž tohle vůbec neřeší. Měla by ses věnovat ženským věcem, když jsi tak strašně žena a ne psát neustále o transgender věcech, nebo kapesníčcích pro pány. Je to směšný.

  • masek

    [4]: jenom technická. v vzhledem k tomu, že mužská hlava je ve střední hodnotě asi o 26% mohutnější, tak ty M kapesníky tak špatný nápad nejsou. Univerzální velikost bude mít drobná žena s jemnou pletí jako plachtu a muž- větší plíce+větší rypák to zas proděravý.

  • Tereza

    [7]: Ano, moc se na ten čaj těším. Miluju černé čaje a s měsíčkem s květinovou vůni jsem ještě žádný neměla. Dokonce budu tak drzá, že se mi líbil a koupím si ho, což je opravdu směšné, protože žádnou ženu ten čaj nemůže zaujmout a už vůbec by si ho nekoupila, protože ženy přece tohle nedělají.

  • Tereza

    [7]: Moc mě mrzí, že ses musela překonat, protože si sem "vážně nechtěla psát, ale musíš" a tak jsi napsala. To je mi líto, že se takhle nutíš. Fakt promiň, že jsem tě k tomu donutila, není to ode mě hezké, moc se stydím, jsem to ale holka zlobivá.

  • Tereza

    [11]: hned jak zajdu do Billy, ale psát článek o tom, jak jsem si hodila pyramidový sáček do šálku a zalila horkou vodu, kterou jsem si nechala vychladnout na 56 stupňů Celsia a poté usrkla už psát nebudu, promiň.

  • Lucka

    [14]: Tě asi zklamu, zrovna pánské bundy fakt nenosím, já mám oblečení dámské, já si dámské oblečení kupuji už 10 let, asi překvapená že / ale joo, maskáčovou bundu doma pořád mám, ona je originál vojenská vlastně umi, ženy v armádě jsou, ale maskáče se pro ně neliší / jsem fakt hrozná že jsem jí nevyhodila/. Ale vážně myslíš že když si vezme pánskou bundu cis žena tak se z ní stane chlap, podle toho co píšeš si to asi myslíš.

  • Lucka

    No nic, jdu do vany s pěnou do koupele pro ženy, umyju se sprchovým gelem Dove určeným pro ženy, nanesu na nohy Gillette pěnu na holení pro ženy, potom se natřu  hydratačním mlékem určeným pro ženskou pokožku, a nakonec si obléknu noční košili a dám si pletovou masku, potom nanesu přípravek na růst řas, nooo a budu spokojená.

  • lavidawn

    Přijdete si normální? Mě třeba udivuje, že někdo přijde se zubní pastou pro muže, protože jsem ještě nikdy neviděla ani tu pro ženy. Prostě zuby mají stejnou potřebu jak u žen, tak u mužů. Proto je úplná hloupost něco takového vyrábět. Balzám na rty pro muže? Nevím k čemu. Nejlepší je od Astridu Jelení lůj na rostliné bázy s E a kakaovým máslem. No… ta chuť kakaového másla mi zrovna přijde opět dost univerzální. Pokud vyloženě nejsou něčím parfémované nebo nebarví, tak opět nemá smysl vyrábět jedny pro muže a druhé pro ženy. Papírové kapesníčky běžné třívrstvé mi přijdou dost velké. Pokud chci nabídnout větší, protože třeba při nemoci ty běžné jsou občas málo, tak budu vyrábět papírové kapesníčky MAXI a ne zrovna pro muže. Jak někdo může vědět, kdo z pohlaví bude mít větší rýmu?

  • kiwi

    Jsem žena a narodila jsem se jako žena ("normální" moc ne, ale kdo je dneska normální?). A musím říct, že kapesníčky pro muže a čaje pro ženy mě baví a jsem moc ráda, že tady ten článek je. A vlastně všechny články:-) Díky.

  • Šárka

    [25]: Zdravotnictví, tak jak si ho lidé (lépe řečeno určitá část lidí) nastavila funguje v mnoha ohledech velice špatně, a místo aby nemocným lidem pomáhalo, tak z nich dělá mnohdy ještě více nemocné a nebo jim jednoduše nepomáhá vůbec.

  • Wasp

    Jsem přesvědčená, že spokojenost a štěstí má každý v rukách sám. Potkala jsem šťastné umírající i utrápené zdravé řípy. Přímou úměru bych v tom opravdu nehledala.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.