otєrєzє.cz

New York: Všechny toalety podle genderové identity

Ok, tak jo 🙂
 
 

Do šaten a na WC v New Yorku se nebude chodit podle pohlaví, ale podle genderové identity.

 
ČTK 10.3.2016
 
V New Yorku mohou od tohoto týdne chodit na pánské záchody i ženy, které se cítí být muži. A naopak – dámské toalety či šatny jsou přístupny také mužům, kteří se považují za ženy v nesprávném těle. Umožňuje to výnos, který podepsal newyorský starosta Bill de Blasio.
 
„Hájit práva jedné skupiny obyvatel je podle nás totéž, jako hájit zájmy všech skupin,“ prohlásil podle listu The New York Post demokratický starosta největšího amerického města.
 
New York zavedl nové pravidlo pod tlakem organizací hájících práva sexuálních menšin. Ve městě žije podle neoficiálních údajů až 25.000 lidí, kteří mají změněnou sexuální identitu či se ji chystají změnit.
 
Výnos se vztahuje na veškeré toalety či šatny v městských budovách, parcích či sportovních a volnočasových centrech. Nevztahuje se na soukromé firmy. Na jeho základě nemůže být nikomu odpírán přístup na toaletu či do šatny, která odpovídá jeho pohlavní identitě. Nikdo nemůže být nucen prokazovat se nějakým dokladem.
 
 
 
Když se nad tím tak zamyslím, nikdy mi dosud používané rozdělení toalet na pánské a dámské nevadilo. Stejně jsme všechny holky před operací chodily na dámské a kluci na pánské – čili tak, jak to má být – nikdo s tím neměl problém a taky po nás nikdo občanky nechtěl 🙂

7 Comments

  • Diana

    V Americe je ta situace poněkud složitá a toto rozdělení toalet a šaten je pro ně dobrým krokem ku předu. Američané jsou silně věřící a pokud nejsou věřící, pak jsou to často konzervativní republikáni. Násilné útoky a vraždy TS osob jsou tam naprosto běžné a jejich sněmovnou vjednom kuse koluje jeden či více zákonů mířících proti TS osobám. A to že byly holky požádány o doklady identity předtím než mohly použít toaletu jsem také slyšela několikrát, takže v Americe to není nejspíše tak vzácný jev. Velké procento TS osob v Americe často dokonce odmítá používat, nebo používá sporadicky, veřejné toalety, kvůli obav z napadení.

  • Tereza

    [1]: No jo, když ono jde o to, jak ta holka nebo kluk taky vypadá. Když jsem holka a vypadám jako holka, tak mě asi nikdo napadat nebude za to, co mám mezi nohama, jelikož to není vidět a na dámských toaletách se nečůrá vedle sebe "z očí do očí" jako na pánech.

  • Tereza

    Samozřejmě je tenhle krok dobrý (z obecného pohledu), ale i tak si nejsem úplně jistá, jestli to bude mít nějaký účinek, protože kdo chce někoho zbít, udělá to na jakékoliv legální toaletě. Proto tam nejdu.

  • Diana

    Jasně je to o tom, ale ne každému hormony pomůžou a ne každý si může dovolit nákladnou FFS. Ty to štěstí máš, vypadáš dobře, žensky, nemáš problém zapadnout. Ale opravdu ne na každého člověka ty hormony zapůsobí tak dobře.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.