otєrєzє.cz

Průkaz zmocněnce

Já nevím čím to je, ale každý den mě ten život tak baví! 🙂
 
Po dnešku, kdy jsem se cítila zase celý den tak žensky, mě odpoledne čekal „boj“ na poště. Nechala jsem si totiž poslat dva doporučené dopisy současně. Jeden na Toma, druhý na Terry, abych se do téhle situace dostala co nejdříve a mohla jí případně řešit, protože na Toma mi toho chodí ještě pořád hodně a na fotce v cestovním pase už rozhodně nevypadám aktuálně.
 
Na poště naštěstí skoro nikdo nebyl (za to po nás se vytvořila fronta :). Šla jsem tam s Nikčou, protože jsme šly potom spolu ještě do Jysku, do Rossmanna, do Tety a vlastně ještě na druhou poštu, protože tady na té (mé ukládací) jsem moc nepochodila…
 
Nejdřív jsem dala u okýnka oznámení o uložení zásilky na Toma. Vytáhla jsem pas, Nikča se mohla strhat smíchy, že jí přijde komické, když někdo na poště vytahuje pas 🙂 Paní u okénka si ho vzala, překontrolovala mojí totožnost a vydala dopis.
Pak jsem jí dala druhé oznámení na Terry.
Vzala si ho do ruky a kouká na něj: „Kdo je Terry?“
Povídám: „Taky já! 🙂 Tady mám občanku – teda náhradní doklad zatím…“
To jí stačilo a už mi připravovala dopis k předání, ale já se zeptala, jak to mám dělat, až pas na staré jméno mít nebudu, že mi zásilky na Toma nevydají… Potvrdila mi, že mi je nevydají a tak jsem jí nabídla, zda bych si tedy mohla dát sama sobě plnou moc k přebírání Tomovy pošty.
Na to mi řekla, že sama sobě si plnou moc napsat nemůžu, že jí stačí pas (který ale mít nebudu, jak jsem jí pořád opakovala) a že pokud chci, tak musím k notáři a s nějakým papírem pak chodit na poštu.
Oponovala jsem, že jsem se na internetu dočetla, že plnou moc k přebírání zásilek si Česká pošta vyřizuje zásadně sama a nelze použít jinou (ani od notáře). Trvala na notáři. Žádnou plnou moc se mnou sepsat nechtěla.
 
Tak jsem se naštvala, že jedu na jinou poštu, kde jsou ochotnější 🙂 Tam rovnou řeknu, že chci plnou moc k přebírání pošty a nebudu jim nic vysvětlovat. Prostě si jí napíšu a hotovo.
 
U okénka byla moje nejoblíbenější pošťačka – taková milá, usměvavá a chytrá blondýnka, která mi vždycky ve všem vyšla vstříc a často jsme si i jen tak popovídaly. U ní jsem věděla, že mi zařídí co budu chtít 🙂 Kačenka vždycky říkala, jak se jí líbí 🙂 (Mě taky).
 
Dostala jsem dva papíry k vyplnění. Napsala tam Toma, který zmocňuje Terry, aby vyzvedávala jeho poštu. Super bylo to, že totožnost se ověřovala jen u Toma (pasem). Terry poštu nezajímá, protože ten průkaz zmocněnce bude napsaný na ní a já jí ho pak dám 🙂 Tom by musel být úplný idiot, aby zmocňoval někoho, u koho nechce, aby mu poštu vyzvedával.
 
Vůbec jí netrklo, že Tom i Terry se narodili ve stejný den. Zaplatila jsem 61 Kč a mám průkaz, který platí 3 roky. Což je taky super.
 
Líbilo se mi, jak mi řekla: „Tak, tenhle průkaz dáte slečně Terry a ta bude vyzvedávat vaší poštu.“ 🙂
(Myslela si samozřejmě, že Terry je Nikča 🙂 Ještě se mě zeptala, jestli je to opravdu Terry a příjmení končící na „-ů“… Opravdu ne „-ová“?
 
Tak tady nebyl žádný problém. Až na tu frontu za námi 🙂 Ale hlavně, že to mám vyřešené.
 
Zeptala jsem se ještě, jestli je problém, když Terry přijde nějaký dopis a bude tam místo tvrdého y měkké.
Prý až takoví hnidopichové nejsou a měkké „i“ nikdo řešit nebude.
No to mě potěšilo moc! Schválně, jestli to tak bude! Nechávám si zítra poslat doporučený dopis na Teri (místo Terry).
Je mi jasné, že někde to jde, někde ne. Záleží na lidech. Ale tím pádem bych všude používala „Teri“ místo „Terry“ 🙂
 
To je on. Sama sobě si teď můžu konečně přebírat bez starostí tři roky poštu 🙂
Nepředpokládám, že to budou tři roky, protože jakmile budu Tereza, budu si muset nechat udělat nový, aby Tereza mohla přebírat poštu Terry. 🙂
 
 
To jsou takové maličkosti, které jsem dnes řešila.
 
Nikča hned jak jsme se dnes sešly prohlásila: „Tyyjo taková změna!“ 🙂
Jéé. To mě potěšilo.
Řekla jsem jí, že už se brzo chystám přijít do práce tak, jak chci. Ale že ještě potřebuju kalhoty (hned se po nějakých podívá doma – začínáme mít podobné velikosti 🙂
 
A měla radost, že už to konečně udělám a jí se aspoň povede říkat mi konečně Terezo a v ženském rodě. Ono u lidí, kteří vás znají dlouho, to jde totiž hůř.
 
Já měla radost samozřejmě taky a jsem zvědavá, kdy ten den nastane.
Slíbila mi ještě přinést červené pecky do uší, což je parádní, protože si chci do práce koupit na sebe něco červeného… a k těm černým vlasům se to bude hodit.
 
Zítra jdeme spolu ještě do Tety, kde mají zlevněné laky na nehty v neonových barvách. Už se nemůžu dočkat, až si své nehty budu lakovat do práce i jiným lakem, než slabě růžovým…
A vůbec, až to celé vypukne naplno!!! 🙂

9 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.