otєrєzє.cz

Štrůdl z motolských jablíček

Ještě teď večer dopřála jsem si trochu nostalgie.
Rozválela jsem těsto a popadla tašku, ve které bylo 1.5 kg zelených a žlutých jablíček, která jsem dostávala téměř denně k jídlu v Motole. Nejprve jsem je jíst nemohla, protože jsem nemohla opustit postel a nebylo možné si je umýt (ne, nebyly myté, hned na prvním jsem měla nějaký černý prach) a otravovat spolubydlící nebo sestřičky, aby mi jablko umyly, jsem opravdu nechtěla. A tak jsem si je shromažďovala. Když už jsem se mohla pohybovat, tak jsem je s chutí i jedla (snědla bych tam cokoliv :), ale přesto mi jich i díky délce mého pobytu 17 dní dost zbylo. No z toho můžu tak akorát opravdu udělat štrůdl!
Vše, co je z jablek, miluju.
 
Tenhle štrůdl tedy není obyčejným štrůdlem. Je jediným tohoto typu v mém životě. Připomíná mi část života, která pro mě znamenala velikou a očekávanou změnu. Je jedinečný a nelze ho už nikdy upéct znovu, protože jsem podepsala, že změna zpět na původní pohlaví už není možná 🙂 Opravdu nečekám, že bych z tohoto důvodu byla ještě někdy hospitalizována 🙂 Já vím, že je to jen štrůdl, ze kterého dělám bůhví co. Ale on je opravdu kouzelný 🙂 Vážně! A já mám z něho radost.
 
Zítra ráno ho beru do auta na snídani cestou na kontrolu do Motola. Musí prý být dostatečně kyselý, dostala jsem instrukci od Toma, což nebylo těžké splnit, protože ta jablka byla do štrůdlu úplně ideální.
 
Tak já ho jdu ochutnat 🙂 (tamten odkrojený kousek)
 
 
Aaaach ta chuť sladké růžové budoucnosti, něžnosti, tisíců otevřených dveří a ženskosti!
Té se opravdu nedá přejíst…
 
Děkuji Nemocnici Motol za hlavní ingredienci a nejúžasnější spolubydlící Martině za hezkou tašku, do které jsem si mohla jablíčka z přecpaného šuplíčku přesypat.
 
 
 
 
.

20 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.