otєrєzє.cz

V Kauflandu

Sedím v autě na parkovišti před Kauflandem.
Nechce se mi, ale musím mezi lidi nakoupit.
Přemlouvám se vylézt z auta.
Za normálních okolností bych to neřešila, ale dva dny po laseru je má tvář u horního rtu a pod bradou hrubá, pod make-upem jsou drsné spálené „kopečky“ vousů a to se mi vůbec nelíbí. Vím ale, že je to jen na pár dní a bude zase chvíli klid. A už to bude zase o trochu lepší než předtím. (I když teď mě to trochu znepokojuje, protože zítra mám zase důležitou schůzku.)
 
Vyjdu tedy z auta. Nikdo neciví. (Proč by civěl? Vždyť už dlouho nikdo necivěl :).
Všude tolik lidí!
Paní z matriky, bývalá kolegyně, manžel mé bývalé kolegyně, sousedka…
A nic.
Nikoho nezajímám.
 
Super, tak to pouštím z hlavy a jdu nakupovat.
 
„Můžete mi prosím vás pomoct, paní? Hledám takové ty nakrájené chleby do hrachovky.“
„Tak to vám asi zrovna já moc nepomůžu, pane. Vy myslíte takové ty krutony? Ale ty jsem tady někde viděla… – tady jsou!“
„No vidíte! Děkuju vám moc!“
Usmívám se na staršího sympatického pána, který se najednou zničeho nic lehce dotkne mého ramena a řekne: „Vy jste velice krásná žena!“ 🙂
 
(Nejspíš si zapomněl brýle 🙂
 
A odešel.
 
Asi za pět minut vlétnu celá sebevědomá do uličky, kde byl zase on 🙂
 
„To jste zase vy? Počkejte… Teď mi nemůžete utéct.“
Rychle se snažím změnit téma: „Nevíte, kde bych našla brusinky?“
„Na co brusinky?“
„No na svíčkovou.“ 🙂
„Jo tyhle, ty nám vozí jedna paní a manželka je pak zavařuje, já bych vám klidně jedny přinesl.“
🙂
Jen se culím, nejsem schopná hovořit (což bývá jen opravdu výjimečně) 🙂 Nemůžu mu přeci říct, ať mi žádné nenosí ani to, že je přinést chci 🙂
„Jestli se ještě někdy potkáme, vy mi budete muset dát telefonní číslo. Nevadilo by vám to? Jestli byste s tím tedy neměla vy nebo někdo problém.“
„No asi neměla…“
„A kdybych vás pozval na hory… odmítla byste to? Lyžujete?“
„Hory mám moc ráda, ale nelyžuji.“
„A co tenis, hrajete?“
🙂
„Ne, ten taky ne, já tak maximálně na kolo nebo procházky.“
„Já teď musím na schůzi. Víte my zasedáme kvůli volbám, já jsem totiž v komisi – okrsek 37…“
„To vím kde je…“
„Nejste náhodou taky v komisi se mnou?“
🙂
„Néé, já jsem z jiné čtvrti.“
„No to je ale vážně škoda. Tak utíkejte a budu se těšit, až vás tu zase někdy potkám.
A ještě něco: Máte moc krásná očička!“
 
Asi budu do Kauflandu chodit častěji.
Možná je to tady normální, že jsou tu ženy oslovovány a zvány na hory.
 
Minule jsem tam šla taky bez nálady a paní se tam se mnou zapovídala na téma čaje.
 
Miluju tyhle situace.
Nečekám je.
Netušila jsem, že mohou potkat i mě, i když mi to teď někdo moc milý a pozorný neustále říká.
To se tak hezky poslouchá…
 
Člověk to tak nečeká a je tak překvapen, že neví, jak má v první chvíli reagovat.
Ach ti muži 🙂
Netušila jsem, jak snadné je někoho okouzlit. O nic jsem se nesnažila, nevysílala žádné signály, že se chci s někým seznámit ani jsem se na svět neusmívala a nezářila zrovna jako sluníčko. To přišlo až potom 🙂
 
Vlastně k tomu, abychom někoho okouzlily, stačí málo – být žena 🙂
 
Ten pán nebyl vlezlý, nenaléhal, neobtěžoval.
Příjemně jsem se bavila.
 
A měla jsem velikou radost, že jsem se pak celou dobu uvnitř a ještě venku neustále musela culit.
 
Jednou budou třeba tyhle situace standardní a nebudu je tolik řešit. Ale teď mě každopádně nesmírně těší.
 
 
Některé články vzniknou, aniž bych je plánovala.
Stejně jako někteří lidé vejdou do našich životů, aniž bychom to plánovali nebo čekali a minimálně do večera z toho máme dobrou náladu, kterou můžeme klidně zase honem rychle přenést na někoho dalšího 😉
 
Já se teď ale zase moc těším na zítřejší a sobotní návštěvu. Obě jsou trochu odlišné, ale z obou budu mít radost.
Být šťastná vlastním přičiněním je jedna věc, ale když mě do toho udělá šťastnou ještě někdo jiný… dá se vůbec takový nápor zvládat?
Rozhodně lépe, než nápor neštěstí.

85 Comments

  • Šárka

    Časem se ti tohle Terezko jisto jistě zají a zprotiví tyhle nadrženecké mužské choutky a jejich flirtování a budeš třeba muset myslet především na nepovedenou SRS operaci, která nedopadla dle představ.

  • Tereza

    [7]: Luci, víš co si myslím? Že paradox je to proto, že se tak nějak předpokládá, že my tu operaci chceme. A kde kdo se pak diví, když zjistí, že proti tomu bojujeme jen proto, že to kdosi nazval "povinností".

  • Šárka

    [6]:  Ta operace kolene je pravděpodobně nutná, odoperovat nezdravé nemocné, poraněné poškozené koleno. A to je obrovsky rozdíl, transsexuál nemá nemocný ani jinak poškozeny, nebo poraneny genitál před operaci, ale právě po te operaci může byt ten genitál trvale poškozen nedokonalou SRS operaci. Operuje se především proto, ze mnoho transsexuálů věří v dobrý výsledek operace a také se operuje proto,  pro uznání te matriční a právní identity. Ne každý transsexuál jde na operaci proto, ze nenávidí svůj mužský genitál a je mu úplně jedno s jakým výsledkem po operaci dopadne. A tohle se podsouvá sexuology všem transsexuálům, ze musí podstoupit operaci, presto ze to je risksntni zákrok pro člověka.  Ti transsexualove, keři za každou cenu a s jakýmkoliv výsledkem chtějí SRS operaci, mě připadají jako fanaticti bezohledně magori, protože díky nim pak musí na operace i ti, kteří by se se svoji přeměnou a léčbou spokojili a obešli i bez takové riskantní operace.

  • Sarka

    [10]:  Me přijde úplně normální, ze člověk nechce být operaci zmrzačení. Ale tohle transsexualum lékaři a medicína neumí zaručit a snad to ani nechapou proc vsichni ts lidi do riskantnich operaci nechteji jit, tak proč se do toho s prominutí s……  a ještě si to vynucují jako povinnou podmínku přeměny a léčby. Doktori maji hnusny nadřazený paternalisticky přístup k ts lidem. Poznala jsem na vlastní kůži jak se mnou bylo jednano a nebudu nikoho ospravedlňovat, když ty výsledky SRS operaci nejsou u všech ts pacientek povedené.

  • Šárka

    [10]:  To ze žena chce vaginu, je normální, to máš pravdu v tom s tebou Terezko souhlasim. Ale jen za předpokladu, ze nebude za žádných okolnosti a_zadnym způsobem transsexuální žena jakkoliv zmrzacena prave tou srs operaci, a bude vždy mit záruku povedeneho výsledků SRS operace. Po tom bych nemohla říci proti doktorum ani popel. Realita taková bohužel není.

  • Lucka

    ale aby to nevyznělo že jsem proti těmto operacím. je moc dobře že je to hrazeno pojištovnou, protože je to operace dost nákladná. nejspíš bych na ni šla, musí to být osvobozující pocit, konečně to tam nepřekáží. pokud by nebyl jiný problém než vzrušivost, tak bych to přežila.

  • E.

    [16]: Ahoj Terezko, asi bych se měl začít podepisovat nějak konzistentně, na druhou stranu ta zkratka toho dokáže paradoxně vyjádřit víc, resp. přesněji 🙂 Teď mě tak napadá, posílal jsem Ti jednu hodně divnou "zajímavost" mailem, přišlo Ti to vůbec? Kdyžtak odepiš mailem, tady to asi radši nepitvejme…

  • E.

    [19]: Neřeší. Stačí odběr, zamrazit a pak je z tohohle hlediska ten zákon bezzubej (ale z jiných hledisek může spoustě lidí hodně ublížit). Naprosto nesmyslnej špatnej zákon, kterej tvořili lidi, který o problematice vědí kulový (stejně jako o většině věcí, ve kterých rozhodují, bohužel; inu co by chtěl člověk od běžného poslance).

  • Šárka

    [14]: No a to je právě to o čem tu pořád mluvím/e, že chirurgický zákrok je pro řadu TS lidi nedobrovolný, riskantní a přesto je po nich vyžadováno aby ty chirurgické zákroky podstupovali jenom proto, aby získali právo na matriční,právní identitu a potřebné doklady.

  • Sara

    Uz se tu zas rozjela diskuze o SRS. Tak se ja se ted pokusim zase trochu vratit k puvodnimu tematu :). Terezo, to musi byt skvely pocit, kdyz te lidi uz automaticky berou jako zenu a navic jeste atraktivni :). Podle tvych fotek co mas pred HRT se vubec nedivim :). Ted uz musis vypadat uzasne. Takze se prestan divit :).

  • Sara

    [21]:No ja to myslela tak, ze rozhodne resi to, ze je nutne eliminovat lidi bez operace a to se deje, pokud chteji mit spravou matricni identitu. Jedina jina cesta je, ze budou zit jako zeny s muzskymi doklady (tak jako to bude bohuzel  se mnou), coz ale bude obnasi problemy vsude, kde bude potreba obcanka.

  • Tereza

    [30]: Jenže ono se to bere, jakože zdravý není (ačkoli zdravý je – psychicky i fyzicky). I když to ale na výsledku stejně nic nemění. I tady je ale snaha udělat z horšího lepším

  • Sarka

    Tělesný a duševní stav je u me v rovnováze a já_potřebují mít zdravou jak psychiku tak samozřejmě musím mit také zdravé to sve fyzické tělo a ne ho mit po operaci zmrzacene. Tohle by si doktoři lecici transsexualismus měli uvědomit.

  • Sarka

    [28]:  Byrokratický standardní nesvobodne formuláře tu jsou jenom proto, ze to stále dosti pacientů akceptuje, musí akceptovat, lékaři se přeci nebudou zodpovídat za nepovedené zákroky, na to jsou moc nadřazená honorace s diplomama.

  • Sara

    [31]: Ano vpodstate je to jak rikas. Bere se to jako ze je to lecba. A doktori jsou si moc dobre vedomi toho, ze telo timto zakrokem fyzicky vpodstate poskozuji, ackoli to vede ke zlepseni kvality zivota. Proto vsechny ty nesmyslne dlouhe doby nez se clovek dostane k diagnoze a nejlepe milionkrat se ujistit ze to nahodou neni transvestita dvoji role nebo co hure treba fetisista. A tohle mi docela vadi, ja jsem velkou zastankyni  takzvaneho informovaneho souhlasu v takovem pojeti jako v zahranici. Podepis ze jsi si vseho vedoma a rozhodne se nebudes zalovat za poskozeni a my ti zajistime premenu hned. Tecka, zadne zdlouhave procedury. At si kazdy zvoli co chce, ale nesmi si pak stezovat. Snadne a jednoduche. Ja napr vim, ze jsem MtF ackoliv stale nemam spravnou diagnozu a budu ted muset cekat nekde v sede zone, nez mi ji upresni. Grrr! Proc, stejne jsem sama v premene dosla tak daleko ze je to irelevantni a cestu zpet nechci! Tak to jsem zase odbocila od tematu, ach jo :(.

  • Sara

    [28]: Tak jsem ti poslala tu fotku :). A proc nejsem out v praci? Dobra otazka. A musim se priznat, ze ze strachu. Dejme tomu, ze za svuj zivot, hlavne jako mala, jsem si od tehdy jeste deti trochu vytrpela a asi me to zrovna pozitivne neovlivnilo. Takze mam strach z reakce okoli, nechci bejt proste cilem posmechu a divnejch reci lidi za mymi zady nebo primo do oci. A pritom vim, ze stejne s tim budu muset ven, co budu muset, vlastne chci, protoze tahle hra na chlapa uz me nici. Jenze to neni tak snadne prekonat strach :(. +Riziko ze me vyhodej. Je jasny ze to budu muset udelat, jen jsem cekala, ze me do toho donuti kolegove jenze to se nedeje, ticho po pesine.

  • Marcela

    Hlavně si myslím, že pokud někdo jde na tu operaci, tak chce žít jako žena a sex je vedlejší, pokud někdo tady píše takové věci, že bude nešťastný apod., tak si myslím, že v prvé řadě mluví o sobě, já mám dvacet let po operaci a jsem spokojená na výsost. Místo toho, aby jste Tereze dali trochu sil do budoucna, tak jí těmito KECY jen ničíte, dělá Vám to radost? Opravdu lidská ubohost a je vidět, že lidský odpad se najde všude.

  • Sara

    [37]: Ahoj Lucko. Jo hormony beru. Ja teda ty kroky delala tak pomalu, ze mozna to proste nikoho netrklo. Zmena obleceni a hormony soucasne teda. Ale je fakt, ze nekteri kolegove, kteri se mnou nepracuji kazdy den, se na me koukaji zvlastne. Dokonce byl i jeden positivni komentar… Ale co mam kolegy z kanclu, tak ti jsou uplne slepi 🙂 no proste ajtaci zijici v jinem svete :)…i kdyz ja jsem teda taky, ale nechapu, ze bych si u nekoho te zmeny nevsimla. No myslim, ze az mi trochu povyrostou prsa tak jim to dojde. Zatim to neni moc videt.

  • Tereza

    [36]: Sáro, myslím, že nemusíš už mít žádný strach z reakcí ani z ničeho jiného. Jsi moc krásná žena a neměla bych problém ani trošku identifikovat tě správně. Děkuji za fotku 🙂 Sluší ti to i s tím kočárkem. 🙂

  • Sara

    [40]: Terezo, moc ti dekuju :). Ja tech nazoru moc nemam, ani nemam zatim moznost se nekoho primo zeptat. Tak pozitivni hodnoceni jsem opravdu necekala. Udelala jsi mi obrovskou radost, jsem z toho dojata. No a to vis, kocarek to je ted povinna vychazkova vybava, nez nam prcek trochu vyroste :).

  • Tereza

    [43]: Sáro, teď dojímáš ty mě. Ty, že nemáš odvahu na sukně nebo balerínky? Myslíš jako do práce? 🙂 Já tedy nevím, ale řekla bych, že na té fotce je žena, která vypadá jako žena a pokud se takhle "brzdíš", tak zbytečně. 🙂 Myslím, že už je na čase ukázat světu, že se ničeho nebojíš. Schválně to někdy zkus.

  • Lucka

    [43]:no pokud už jsi v oblékání tak daleko, že ti chybí akorát sukně, tak máš nějaký divný kolektiv. to si určitě museli něčeho všimnout, a jen před tebou mlčí.

  • Sara

    No holky mate pravdu, asi bych mela s tim strachem neco delat. Problem je proste v tom,  ze to co vidi lide okolo ja vidim stale jeste jen obcas. Ale verim ze to bude uz jen lepsi. Diky za podporu :).

  • Lucka

    [49]:to je Markétko v pořádku, mít možnost té volby. ale pokud chceš být všude vedena jako žena, ta možnost tady není, a to není v pořádku. at se každá a každý svobodně rozhodne, a nebo si třeba nechá pár let na rozmyšlenou.

  • Sarka

    [38]:  Víš ty vůbec něco o vztahu mezi mužem a ženou ? Děláš závěry že sexuální život pro ženy je vedlejší. Zkus se zeptat skutečných žen co vztah mezi ženou a mužem obnáší? Ani transsexuál 20 let po operaci není nic více nežli ten co žije krátce po operaci a nebo úplně bez te proklate riskantni SRS operace. Jsou si rovni tak se prosim nad nekoho nepovysuj ze mas nejakych podelanych 20 let po jakesi operaci.  Ty asi budeš nejaka lesba nebo někdo kdo žije sám a o životě s mužem neví nic. Pokud ti stačí byt zenou , tak fajn. Ale jsou transsexuální ženy které chtějí žít ve vztahu s mužem a mít možnost fungovat jako ženy i v sexuálním životě.

  • Sarka

    [54]:  Především jsou některé, které stále narazí na jiné poškozené léčbou a operaci, pak narazí nechutné na ty co chtějí mit po premene normalni sex s mužem a nebýt jen nepovedeném kastratem a díky tomu žít sam a nebo se stát kvůli tomu trans lesbou, a pak na ty co odmítají operace. Tak na ty se tady u nás kida hnůj a hází spina. Jak samotnými trans někdy tak i lékaři kteří usnuli v době někdy před 20 lety.

  • Sarka

    Dříve platilo kdo z transsexuálů MTF je na ženský a tudíž Lesnou není opravdový transsexuálů. Později se tohle přehodnotilo. A dnes nejspíše platí, kdo není transsexuální lesba není žádný transsexuálů protože mu jde o sexuální život s mužem. Jsem opět a stale rozcarovana z některých českých transsexuálů.

  • Šárka

    [58]: Utočeno je zde na mě, za to že považuji SRS operace za riskantní které navíc nedopadají vždy s dobrým výsledkem, a také za to, že přeměny jsou pochybné, nedostatečné a ne vždy povedené a je tudíž potřeba si hodně připlatit za to, aby ta přeměna byla jakš takš přijatelná pro TS člověka i pro lidí kolem něho. A v neposladní řadě zastávám názor že chirurgické zákroky jsou jen odpornou podmínkou přeměny a léčba a celý proces přeměny je nesvobodný a nesmí být poviností a podmínkou podstupovat přeměnu jen podle jednostraných medicínských kriterií:  "povinná psychiatrická diagnoza a chirurgický zákrok" bez jakékoliv jiné možnosti na změnu právní identity.

  • Marcela

    [52]:"Vážená", nad nikým se nepovyšuju, to naopak děláte ze sebe Vy, píšete jako by jste tady spolykala všechnu moudrost světa, za Vaše neštěstí nikdo nemůže, stejně tak ani za Vaši zatrpklost. Zřejmě Vám dělá radost navážení se do lidí, mě jste ukradená – naprosto, i kdybych se chtěla povyšovat, jako že to nedělám, u Vás by to ztratilo váhu.

  • < ubohý lidský odpad >

    [62]:  Vážená, můžete si me přestat brát do vašich úst, když víte kulový! A přestaňte se vyjadřovat laskavé k mé osobě vy dvacetiletá přeměno.

  • Lucka

    holky. o co se hádáte, přece každá máte pravdu. v tom nemuže vyhrát ani jedna z vás, jedna je spokojená druhá ne, a pravda je na obou stranách.

  • L.

    jako nezaujatá pozorovatelka musím říct,že jsem nakoukla pouze do pár komentářů, ale v podstatě všude jsem narazila na téma nepodařená srs operace..

  • Marcela

    [68]: Rozumný přístup, každá operace má svá rizika a před každou operací lékař upozorní na možná rizika, z vlastní zkušenosti vím, že doktoři jsou vstřícní v tom, že operují dokud člověk není spokojený, on sám ale musí chtít a neuzavřít se do sebelítosti s trvzením, že vše je marné a vše je zbytečné, tyto nálady nikomu kdo začíná přeměnu neprospívají.

  • Tereza

    [73]: Kričet může "pomoc, nepovedlo se to a jsem z toho nešťastná a nevím, co mám dělat", ale ne "všichni jsou zlí, nedělejte to, budete nešťastné, protože všechno je špatně a budete na tom tak zle jako já".

  • Marcela

    [75]: Ubohost je způsob vyjadřování, ne jak dopadla něčí operace. Pokud mě někdo nazde předělávkou, je to největší možný vulgarismus a urážka. Jistě chápeš, že si nasrat na hlavu nechat nemusím.

  • Lucka

    [79]:no divila by ses kdo to tady všechno čte. takový papír podepisuješ u každé složitější operace. a to že u ní mužeš i zemřít taky nepředpokládáš když na ni jdeš. tímto se jistí lékaři.

  • Aneta

    Teda z paní Šárky se stala správná zhrzená žena. Má moji upřímnou lítost a s jejím názorem pro svobodnou volbu člověka se naprosto ztotožňuji. Jen mi přijde, že z ní mluví frustrace a zklamání. Má muže, kterého miluje a bojí se ho ztratit kvůli špatnému sexuálnímu životu, což chápu. Ale mluvila by takto, kdyby se jí operace podařila? Jde tedy o opravdový boj za lidská práva nebo o zhrzeného nešťastníka? Navíc její výroky jako – "Ale jsou transsexuální ženy které chtějí žít ve vztahu s mužem a mít možnost fungovat jako ženy i v sexuálním životě." – pardon, ale před operací, tudíž s penisem, jak může MTF v sexuálním vztahu vystupovat jako žena? Pořád tady zbývá možnost análního sexu v OBOU případech, orální sex by určitě jako u ženy neprobíhal. Všimla jsem si i její obhajoby shemale jakožto nejvyhledávanějšího výrazu v porno odvětví. Toto může být pouze ze zvědavosti, pochybuji o tom, že všichni co to kdy vyhledali zároveň i po takovém styku toužili, spíše lidská zvědavost po abnormalitách je příčinou  tak častého vyhledávání tohoto výrazu. Pokud jde paní Šárce především o ztrátu libida po operaci a frigidity, tak stačí vysadit vysoké dávky estrogenu, podle mne by to mohlo pomoci.

  • Aneta

    [83]: Terez právě proto jsem často přemýšlela nad komentáři od Šárky, mnohokrát zmiňovala ten hrozný pooperační stav a naopak vyzdvihovala ten předoperační jako mnohem lepší. A to jak tu někdo navrhl psychologickou péči není myslím od věci, má určitě hluboký šrám na duši a evidentně s tím není sto sama bojovat. A to, že mi je jí líto jsem myslela naprosto upřímně. Já sama jsem si prošla obdobím s přítelem, kdy jsem byla díky HA frigida a sex byl bolestivý, na našem vztahu se to podepsalo, nešlo tedy o pouhou frázi. Vím moc dobře, co to je se tak cítit v této oblasti méněcenně, ale co nechápu, je fakt, že před operací by se snad jako žena mohla cítit před hetero mužem lépe. Lituje svého rozhodnutí a viní SRS ze svého neštěstí, jestli byla před operací v sexuální oblasti spokojenější, a není jen opravdu zhrzená, ví však jen ona…

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.