otєrєzє.cz

Ruka, nebo noha?

Už je to tady zas.
To rozhodnutí, kdy si musíte vybrat, jestli chcete obrazně řečeno useknout ruku nebo nohu.
Potřebujete obě!!! Nemůžu říct to ani to.
 
Jak by to bylo jednoduché před 12 lety… možná i před 5, kdy ještě malá nebyla na světě.
 
To není výčitka. Jsem šťastná, že tu je. Jen je to o to teď těžší.
 
Moje rodina nemá perspektivu.
 
Manželka se se mnou baví chvíli úplně bezstarostně a najednou jakoby si na něco vzpomněla si dá sluchátka do uší, zapne notebook, přestane se mnou koukat na televizi, u které jsme si spolu hezky všechn ještě před pár minutami komentovali a nekomunikuje.
Ptám se jí, proč se s ní někdy dá tak hezky mluvit a jindy zase ne.
Prý se mnou mluví do té doby, než jí něčím naštvu.
Obvykle jí naštvávám tím, že mám dámské ponožky, čerstvě nalakované nehty apod.
 
V tomto případě jsem jí naštvala tím, že jsem jí nechtěla říct, jak reagovala moje sestra na můj coming out. (Reagovala úžasně!) Nechci to s ní řešit. Hnusí se jí to a já se jí mám svěřovat? Najednou? To se jí dotklo. Jakmile to začne řešit, nedá se s ní komunikovat. Jakoby jí zachvátila nějaká panika nebo co. Je to úplně jiný člověk.
 
Když rodina „funguje“ (tzn. že se nehádáme a hezky bavíme a malá má z toho radost), hrajeme si třeba všichni, tak jsem klidná a spokojená. Ale vím, že to skončí. Že už to nikdy nebude jako dřív. Mám z toho výčitky. Tíží mě to. To, co jsem zavinila. Zase…
 
Ve čtvrtek jdu na kontrolu k obvodní doktorce. Ruka pořád občas bolí, ale já musím řešit práci, bydlení, odloučení… tak nějak to podvědomě řešit nechci, ale musím. Měla bych to už udělat, jinak se z tohohle začarovaného kruhu nevymotám. Když já se nejvíc bojím, že malé bude smutno 🙁 Budu muset vymyslet jak to udělat, abych byla co nejvíc s ní… to je jediné řešení.
 
Ani ruka ani noha 🙂 Nechám si obě 🙂 I když tu druhou jen „nasazovací“ 🙂
 
Uvědomuji si, že do návštěvy Hanky 23.7. musím už mít rodinu vyřešenou. Urychlí se tím spousta věcí a Hanka uvidí, že jsem měla zájem na to, abych to vyřešila. Měla bych to řešení udělat co nejdřív. Ať je to rychlé a co nejméně bolestné. Takhle se akorát trápíme všichni…

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.