otєrєzє.cz

IPL

Navzdory všem dohadům, zda je lepší nebo účinnější laser, elektrolýza nebo IPL jsem na radu jedné moc hodné paní z kosmetického salónu poblíž města, kde bydlím, dnes vyzkoušela IPL. Původně mi nabídla zdarma horní ret, ale nakonec mi to napatlala všude a udělala celý obličej. Zadarmo 🙂 Tak proč to nezkusit. Prý, že také ráda vidí ty výsledky a pokud to ani po 10 procedurách nezabere, tak už ty ostatní budu mít taky zadarmo. Neuvěřitelné v dnešní době.
 
No a jaké to bylo?
 
Tak trochu jsem se bála. Lehla jsem si na lehátko, paní byla moc příjemná a nejprve mě namazala nějakým krémem. Potom mi na místa s vousy nanesla průhledný gel, který odvádí horko z laserového paprsku a dala na oči tampóny + brýle (i tak to ale prosvítalo, jak byl záblesk vždycky silný). A začalo se. Šlo to poměrně rychle. Začala na síle č. 6 a ptala se, zda může přidat, jestli to bolí. No tak trochu to štípalo, takže jsem jí řekla, ať to klidně zvýší a dala to na sílu 7 (z max. 8). Ptala se, jestli může přidat ještě na tu 8, ale já byla ráda, že snesu tu 7. Ještě, že to šlo tak rychle, protože to rozhodně nebylo nic příjemného. Ale říkala jsem si, jak je super, že ty vousy zmizí…jestli zmizí… Ale prý když mám černé tvrdé vousy, že na ty to účinkuje nejlépe.
Celá procedura trvala tak 15 min. maximálně. Pak mi otřela ten gel, namazala takovým příjemným krémem a bylo to. Šla jsem tam s mamkou, která jí chtěla vidět, takže jsme si i hezky popovídaly.
 
Za měsíc jedu znovu. Uvidíme, jak to bude fungovat 🙂 Paní říkala, že dělá běžně i chlapy a že to na nich funguje i bez hormonální terapie :).
 
Jo a dneska mám ještě jeden zážitek. Dost zvláštní a zajímavý.
Jely jsme potom do Kauflandu na nákup a když jsme vyšly, u stánku s občerstvením stála ve frontě žena, velmi hezky oblečená v bílém sáčku, bílé sukni a botech na podpatku. Ale jak tam tak stála, tak jsem si všimla, že má nějak divně lesklé vlasy. Jo, byla to paruka! A jak se trochu pootočila, byly vidět ty mužské rysy ve tváři. A ty nohy snad ještě mužštější. Pak se nejistě rozhlédla a šla směrem k parkovišti. Mamka říkala, že by měla dopilovat chůzi 🙂 Paní, která stála před ní ve frontě, to nemohla rozdýchat… dívala se pořád za ní, smála se a bavila se o tom se svojí rodinou, která tam stála s ní. Ale jinak v pohodě. No ono jako co může udělat člověk, který takového člověka vidí a hnusí se mu? Stejně mu to (obvykle) neřekne. Určitě ne v tak velkém hloučku lidí.
 
Měla pěkné nové větší auto se značkou z vedlejšího kraje.
 
Říkala jsem si, že přesně takhle bych ven nešla a ani bych takhle vypadat nechtěla. Mohlo jí být tak 45. Bylo mi jí ale líto, i když na ní bylo vidět to sebevědomí. Měla jsem chuť jí oslovit, ale představte si mě po proceduře IPL, kde jsem celá zarostlá vousama, které vypadnou tak za 14 dní, oblečená jako kluk a vůůůbec ne holčičí a teď na ní vybafnu 🙂
 
Bylo to poprvé v životě, co jsem takového člověka potkala osobně v „provozu“. A moc se mi líbilo pozorovat reakce druhých. I když jen krátce.
 
 
No a k tomu mému vysněnému Baltu jedu příští týden. Na naftu jsem si půjčila a splatím to, až mi přijdou peníze ze zrušeného důchodového pojištění koncem září, spát budu v autě a jíst budu sušenky. Důležité jsou pro mě zážitky, ne mé pohodlí.
 
Navíc dneska jsem napsala fakt hnusný výhružný e-mail na PSSZ, kde jako stále vězí moje nemocenská za červen a teď už i za červenec, že jsem nic neporušila, poctivě dokládala všechny papíry zaměstnavateli a to mám za odměnu? Ať si zkusí jíst jednou denně jeden rohlík. Že nemám z čeho žít. První upomínku mi poslal ČEZ. Do 22.8. mám prý zaplatit, jinak budou penále. Další upomínka je z České pošty (SIPO) a dneska mě už fakt vytočili v ČS, kde jsem si byla vyměnit peníze do Polska. Ty půjčené peníze, co jsem měla v peněžence jsem jí ukázala a říkám, že chci polské zloté. A ona, že je to hotově za poplatek 1 %, ale pokud je teď vloží na můj účet a jakože mi je vymění z účtu, tak to budu mít bez poplatku. No tak proč bych nesouhlasila že? Říkám jí, že tam mám jen 180 Kč. To prý nebude problém.
Přijdu domů, kouknu na účet a tam přečerpáno -1200 Kč! S úrokem jako (nechci říkat co) a do 8 dnů to musím uhradit. A bude další upomínka! Ona totiž v momentě, jak to tam vložila, odešla ihned splátka starého bytu, který si ČS sama strhává. Ale to tam neviděla a vyplatila mi celou tu vloženou částku v polských zlotých. Takže jsem si krááásně přečerpala limit a teď mi tam naskakují úroky, že se z toho na konci měsíce zcvoknu. Paní, která mi má zaplatit za dobírku z aukra 1503 Kč, si ji dnes nepřevzala a byla uložena na poště, takže bůhví kdy dostanu moje peníze. Česká pošta na to má tři pracovní dny.
No a do toho e-mailu pro PSSZ jsem napsala, že veškeré úroky a penále platit nebudu a budu je vymáhat na nich. Že ze mě udělali neplatiče – poprvé v životě! Mě, která platila vždycky všechno poctivě a včas! A za co? Nic jsem neporušila! Jako trubka dodržuju vycházky a všechno. Ach jo. Tohle přeci není možný v tomhle státě? 🙁
 
Omlouvám se, ale jsem vytočená no 🙁
 
A v pondělí mám VELMI důležitý pohovor. Musí to vyjít. Psali mi, že se jim líbím, tak udělám maximum, abych tu práci získala.
 
A pak až do neděle relax bez techniky… Už aby to bylo a vyčistila jsem si hlavu. Už potřebuju mít svůj život zase vpořádku. Takhle to prostě nejde. Aby toho nebylo málo, tak mi ho ještě komplikuje ta nevyplacená nemocenská… Pořád nevím co dřív řešit.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.