otєrєzє.cz

Dobře, že jsi zlá

To je dobře, že jsi na mě zlá, protože tím to budu mít aspoň jednodušší.
 
Vlastně nevím, proč se na mě pořád zlobíš, proč na mě křičíš, proč se tak úzkostlivě bráníš jakémukoliv setkání se mnou. Nejraději bys mě vymazala ze života. Jakobych vyvraždil Tvou rodinu nebo Tě celý život mlátil. Ale tahle zloba pochází jen z toho, že jsem z nudy chtěl být žena… a místo toho, abysme to řešili, tak jsme práskli dveřma.
 
Nikdo Tě nenutil jít z tohohle bytu. Zel prázdnotou několik měsíců, přestože jsme platili nájem.
 
Chtěla jsi, abych si našel dobrou práci. Tu už mám.
Chtěla jsi, abych se choval tak, jak mám. To už se chovám.
Chtěla jsi, abych se uměl postarat o rodinu. To už můžu.
Chtěla jsi, abych vás měl rád. To mám.
Nenávidíš mě, zatímco já necítím ani kousek nenávisti.
 
Asi bych kus té nenávisti potřeboval. A Ty mi v tom pomáháš. Nevědomky svým jednáním, urážkami a osočováním zařizuješ, abych jednou vybouchl a abych se konečně vykašlal na všechny ty své sny o Tobě, o malé, která mi tak chybí, o rodině, o tomhle bytě, ve kterém budeme zase všichni tři. Děsíš se takových představ, jakoby tu bylo peklo.
 
Jen do mě. Jen si kopni. Křič. Čím častěji to budeš dělat, tím dřív přijde okamžik, kdy se konečně naštvu a pustím Tě z hlavy. Vyčtu Ti všechny ty Tvé pseudopředstavy, že blokuju prodej bytu, že Ti nechci dát ani korunu… nevím, kde se to v Tobě bere. Kdo Ti říká ty tvé oblíbené věty: „Oni mi říkali, že neuvidím ani korunu…“ Ani ve snu, ani vteřinu by mě nenapadlo Tě obelhat nebo podvést. Sbalila sis všechny šanony s papíry od bytu. Pro jistotu. Pro jakou jistotu? Bolí mě Tvé chování, protože ho nechápu, protože mu nerozumím. Někdo Tě někde nahlodává nesprávnými myšlenkami a Ty ho věrně posloucháš. Věříš cizímu člověku, zatímco svému vlastnímu muži, se kterým máš dceru a který by pro Tebe udělal cokoliv, ne.
 
Dal bych Ti milión, dva, kdybych je měl. Pro mě jsi pořád moje manželka, moje dcera je pořád moje dcera. Peníze jsou mi ukradené. Jestli vám mají pomoci ke štěstí, tak budu jenom rád.
 
Buď zlá, ať je mi už konečně líp a přestanu na Tebe myslet.
 
Tohle nejsi Ty.
 
Moje žena zemřela.

2 Comments

  • jenom já..

    Ale je to ona, vždycky to bude ona. Zoufalství umí strašně bolet a člověk pak kope, protože cítí bezmoc, bolest a křivdu. Bylo toho na ni moc, má právo kopat.Několik měsíců ztrácení může znamenat několik let získávání. Petr Novák a jeho nesmrtelný text: Hvězdičko blýskavá, mám život svázaný s tvým, těžko tě získávám, lehko tě ztrácím, já vím… Ale vy jste ji neztratil lehko, vydržela hodně. Teď musíte bojovat a překousnout sám sebe.

  • Tom

    Vím, že vydržela hodně. Vím, že to neměla lehké, že jsem jí tím ubližoval, že jsem dělal chyby, že jsem udělal špatná rozhodnutí a lituji toho. Chtěl bych vrátit čas, chtěl bych  jí snést modré z nebe a nahradit jí všechno špatné, co jsem provedl nám všem – mojí šťastné rodině.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.